Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2009 06:42 - “Розите” на Алла лекуват след Чернобил
Автор: avangardi Категория: Други   
Прочетен: 1152 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.04.2009 10:47


“Розите” на Алла лекуват след Чернобил Песните на Пугачова или тайнствена вода защитили руско село от радиацията
Чернобил е най-тежката авария в историята на ядрената енергетика. Точно преди 23 години в 1 часа и 23 минути на 26 април мощен взрив разтроши 100-тонния защитен похлупак на реактора като орехова черупка. Към небето изригна гейзер от радиация. За броени часове той формира смъртоносен облак, който премина над части от СССР, Източна Европа и Скандинавия. Обширни райони в Украйна, Беларус и Русия са замърсени, а около 200 000 души са евакуирани от родните си места. Малцина обаче знаят, че огромната екологична катастрофа е родила едно откритие. Покрай аварията в Чернобил се появява мистериозен елемент с божествен произход. Той има свойството да предпазва човека от радиация и електромагнитните вълни, които днес ни морят.

  Дни след като IV блок на АЕЦ "Ленин" избухва, населението започва да проявява симптомите на лъчевата болест. Първото нещо, което поискали осъдените на смърт, от Кремъл обаче не били доктори или парични компенсации, а портокали и... Алла Пугачова. Преди дни певицата за първи път проговори за най-страшния миг в своя живот. Руската мегазвезда разкри, че през 86-а е получила смъртоносно партийно поръчение: "Стягай си куфарите и отивай да повдигаш духа на пострадалите от ядрената катастрофа хора." Алла си спомня, че нямало начин да не приеме тази командировка. "С мен се свърза човек от КГБ, първи заместник на Андропов. Просто нямаше как да откажа", разказа певицата.
Така точно 2 месеца след ядрения взрив Алла изпълнява своя шлагер "Милион алъйх роз", а около прожекторите се носи странно бледорозово сияние. Според учените в атмосферата са били изхвърлени от 100 до 150 млн. кюри радиация и над 520 различни нуклеиди, които са влезли в реакция със силното електричество на сцената. Още на влака групата на Пугачова получава инструктаж да не пият нищо друго освен вино и водка. Въпреки това един от музикантите умира от лъчева болест. Самата Алла дълго време страда от проблеми с щитовидната жлеза.
Непосредствено след "ядрения концерт" тръгва мълвата, че песните на Алла са повдигнали духа на хората, а жителите на едно от околните села дори са преборили лъчевата болест. Тъй като този слух е бил особено упорит д-р Игор Смирнов решава да разбули мистерията. Той е член на Руската академия на естествените науки, смятан е за баща на психотронното оръжие. Д-р Смирнов пристига в чернобилското село, което по всички закони би трябвало да е сред най-заразените. Какво обаче било изумлението му, когато открива, че местните са по-здрави от московчани. След едномесечни изследвания д-р Смирнов установява, че водата от дворните герани съдържа мистериозен природен полимер. Той е образувал невидим енергиен щит около селяните, който не е позволил на радиацията да ги прониже. "Не милионите червени рози на Пугачова, а милионите божествени частици във водата са спасили и още пазят селяните от сигурна смърт", заключил изследователят.
Любомир Старидолски
 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8306611
Постинги: 1978
Коментари: 10400
Гласове: 95677
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031