Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2009 13:21 - Принудителна роднинска връзка – свекърва и снаха
Автор: avangardi Категория: Други   
Прочетен: 2760 Коментари: 5 Гласове:
3

Последна промяна: 06.11.2009 13:34


Принудителна роднинска връзка – свекърва и снаха
imageСвекървата и снахата са роднини, но са станали такива принудително, а в този случай не винаги възниква любов. По-важно е да се изпитва взаимно уважение.

Опитвате ли се да завоювате свекърва си по същия начин, по който сте направили това със сина й? Но майката на мъжа ви едва ли ще бъде очарована от умението да се танцува салса на масата. Тя дори би могла да се отнесе твърде хладно към ентусиазма ти да измиеш Нейните съдове в Нейната кухня!

Е
то някои типични грешки и капани, които трябва да избягвате

• Правите свекърва си свое доверено лице. Съблазънта да споделиш с нея финансовите си проблеми, лошите оценки на децата в училище или конфликта в службата е много голяма, но прекалената откровеност в момент на слабост може да ти струва скъпо. Не след дълго ще разберете от трети лица, че тя ви смята за некадърна, безотговорна, лошо организирана, мързелива, неконтактна, несъобразйтелна и какво ли още не.

• Обсъждате свекърва си с други хора. Това крие огромен риск - списъкът от недоволствата ти и негативната информация може да достигне до съпруга ти и до самата нея. Това ще влоши значително отношенията ви и ще създаде напрежение. За вас трябва да се превърне в закон правилото, че отношението ви към нея си е твоя лична тайна.

• Не сте готови да отстъпи за незначителните неща. В края на краищата ако кормилото на семейния живот е в твоите ръце, налага ли се да спорите толкова как точно трябва да се направи плънката за тиквеника? Оставет това на нея.

• Приемате помощта с благодарност, но не разчитате на нея. Помощта, особено цялостната, дава известно морално право на контрол върху тези, на които се помага. Напълно е възможно свекърва ви да започне да идва у вас, когато сметне за необходимо, ако живеете в апартамент, купен с нейни пари. А дъщеря ви, след като поживее с баба си, може да започне да нарича нея "мамо", а теб с малкото ти име.
image
• Запазете достойнството си. Колкото и възмутително да е от ваша гледна точка поведението на свекърва ти, запазете спокойствие.

• Определяте приоритетите. Принципно важните неща, в които не трябва да се отстъпва, са малко. Те са значими, за тях трябва да се борите, но когато стане дума за пердетата в кухнята, може да не спорите така яростно. Може също така съвсем учтиво да обясните на свекърва си, че възпитанието на децата е задача на майката и бащата, а техният дом - тяхната крепост. Когато обаче сте в дома на свекърва си, спазвай малките правила и ритуали, установени там по законен ред дълго преди появата ти в нейния живот.

• Не живеете само за момента. Разчитате, че бракът ви ще продължи дълго, значи и отношенията със свекърва ви ще бъдат продължителни. След като опитите всички методи да се окажат успешни и претърпите неуспех, направете пауза, въоръжете се с търпение и опитайте пак. Така или иначе по-добре дипломатични и хладни отношения отколкото живот във вечна вражда.

• Поставяте се на мястото на свекърва си. Тази простичка игра ще ви накара да размислите и може би ще помогне при избора на линия на поведение спрямо свекърва ви.
Jimi Hendrix RARE 67-03-07 Belgium - Hey Joe Tienerklanken

 



Гласувай:
3



1. krotalka - Аз си обичах мойта свекърва! Беше ...
06.11.2009 16:59
Аз си обичах мойта свекърва! Беше един прекрасен човек.
цитирай
2. aida - Бъдете себе си .......
06.11.2009 17:09
Уважавайте себе си. Да сме извън ролята на артиста е по-добрия вариант, защото идва един прекрасен ден, в който откриваме, че сме " НИКОЙ ", дори незнаем кой е живял нашият живот.
А в живота винаги има поне 3 изхода :)))))))
цитирай
3. kasnaprolet9999 - Много полезна информация,
06.11.2009 17:39
но повечето от нея може да се приложи само ако младото семейство живее в отделно жилище. По времето на соца много семейства бяха отглеждани от родителите си до като съберат пари за жилище и отношенията в повечето случаи стари-млади катастрофално се усложниха. Аз живях по този начин11 г., направо си беше като ходене по въже, ама оцелях де :)))
цитирай
4. tera - Според мен
06.11.2009 20:39
най-доброто е - държите я на дистанция и то голяяяяма :)
цитирай
5. compassion - Поставяте се на мястото на свекърва си.
07.11.2009 09:49
Този метод най-добре работи. Просто, когато ви се струва абсурдно поведението й, се опитайте да погледнете през нейните очи. Тогава ще разберете.
Ако имате син, не след дълго ще имате същата роля, така че малко вживяване в нея само ще ви помогне да улесните и без това бременните отношениея снаха-свекърва с всякакви предразсъдъци и недоразумения от бита.
Живота е толкова кратък. Няма време за скандали. По-добре, простете и забравете.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8328956
Постинги: 1980
Коментари: 10405
Гласове: 95875
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930