Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2015 13:16 - СИРИУС И КУЧЕШКИТЕ ДНИ – НАЙ-БЛАГОПРИЯТНОТО ВРЕМЕ ЗА КОСМИЧЕСКА ТЕЛЕПАТИЯ
Автор: magicktarot Категория: Други   
Прочетен: 2663 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image


В момента в Северното полукълбо на планетата Земя текат т.нар. Кучешки дни. Римляните са ги наричали Dies caniculares – името им е свързано със загадъчната звезда Сириус, която е най-ярката в съзвездието Голямо Куче – Canis Major и се нарича още Кучешка звезда. Честването на хелиакалния изгрев на Сириус датира още от Древен Египет – по време на изгрева на звездата  се е разливал Нил, което е носело плодородие и е било повод за големи празници. Египтяните свързват Сириус с богинята Изида.

 

Ученият Робърт Темпъл прави известна звездата Сириус в езотеричните среди в Европа. Това става с излизането на неговата книга, абсолютен бестселър – „Загадката Сириус“. Той тръгва от проучванията на антрополозите Марсел Гриол и Жермен Дитерлен, които, при проучването си на племето Догони в Африка, описват племенните знания за звездата Сириус. Оказало се, че това диво племе знаело, че Сириус е двойна звезда – нещо, което съвременната наука открила и доказала впоследствие (преди това официалната наука нямала техническа възможност да го направи). Нещо повече – Догоните знаели, че Сириус е дори ТРОЙНА ЗВЕЗДА – което науката също доказала впоследствие. Племето Догони имало тези знания от свои древни предания, от свои предци, които то наричало „богове“ – и уважаваният учен, член на Кралското Астрономическо Общество, Робърт Темпъл, запленен от това чудо, от това несъответствие със „здравия разум“, написва своя бестселър, който успешно разпространява знанието за мистерията Сириус и донякъде прави Темпъл неуважаван в строго научните среди, но затова пък му носи световна известност.

 

Кучешките дни са свързани основно и с високите температури в Северното полукълбо. През Античността считали, че по тяхно време кучетата полудявали, ставали опасни за хората, можело да ги заразят с бяс и т.н. Същото се вярвало и за самите хора – Кучешките дни били смятани за лоши дни – които водели хората до лудост, хистерии, нестандартни състояния на съзнанието и пр.

 

Различни са версиите от кога до кога траят тези дни – тъй като е известно, че има прецесия и съответно промяна във времето на слънчевия изгрев на всяка една известна ни звезда. Но основно е прието, че Дните на Сириус траят от 23 юли до 24 август в Северното полукълбо. Има предположения и вярвания, че Кучешките дни са 40 – едно твърде значително и важно в много от Традициите число. Това значи, че този период започва от края на юли (23 юли) и приключва на 5 септември.

 

Омир в Илиада пише, че Ахил тръгнал към Троя точно по времето на изгрева на Сириус.

 

След като Робърт Темпъл прави Сириус световно известен от гледна точка на езотериката и окултизма – се пръкват безброй много теории и, както обичам да ги наричам, космически градски легенди, свързани с тази звезда. Изведнъж, след Темпъл, се оказва, че голям брой хора на Земята са били родени или са дошли от Сириус, невероятен брой контактьори и ченълинг-мастъри също започват да се свързват с тази Звезда и на планетата ни се натрупва необозримо количество неинформативна информация, свързана със Сириус.

 

Хипи-революцията от 60-те години на 20 век също е свързана с тази звезда и допълва информациите за нея.

...

Цялата статия: ТУК

...




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: magicktarot
Категория: Забавление
Прочетен: 2724216
Постинги: 353
Коментари: 5567
Гласове: 14953