Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2017 14:38 - Празникът Пурим и Древнобългарската Богиня Майка
Автор: aliya Категория: История   
Прочетен: 7908 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 22.03.2017 10:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Според историци Празникът Пурим има дълбоки езически корени и е свързан с почитанието на Бог Мърдук и Богинята Истар в Древна Персия.
Празнува се през месец март, месецът на Древнобългарската Богиня на Материята и Плодородието Мара. Това е месецът, в който природата се събужда за нов живот и озарената от слънцето земя покълва с новия плод. Ето защо в Арабския език, възникнал въз основа на Древнобългарския език, този месец се нарича Азар (Озареният месец). В еврейския език, възникнал въз основа на по-древния арабски език, Азар се произнася Адар. На 14 и 15 Адар се празнува празника Пурим, днес национален еврейски празник, придружен от маскарад и ядене на специална за празника храна.

Великден е християнският вариант на Древнобългарското пролетно празнуване на Богинята майка Мара.
Дедите ни Древните българи са свързавали Богинята майка с една определена ярко светеща звезда на небосклона, която те са наричали Зара (За Ра означава Озаряващата Ра Богинята Създателка на света според най-древната човешка духовност на почитание на Богинята майка на Древните българи). По-късно Зара е станала Зората, наричана още и Зорница от Българите днес. В древността Зара е била наричана още и ЗаТаРа със значение Озари Тази Ра (Тара е едно многобройните имена на Богинята Майка). Затара постепенно е произнасяна по различен и видоизменян начин в годините и различните точки на света, където Българите са се разселили след Библейския потоп в Черно море през 6то хилядолетие преди христа. Затара е станала Зтара – Истара – Ийстър (днес така се нарича Великден в английско говорящите страни) – Ищар – Естер – Астарте и така нататък. Наричана е Зорницата и ЗаДа (Зората Даде), а по-късно е преименувана в Изида, Изаз / Изис (Иза Аз означава Изгряващата Душа Аз), Айзис и така нат.
Всички тези наименования на Зорницата са вплетени в местните митологии, възникнали въз основа на Древнобългарската първа човешка духовност.
 Но при всички случаи Зорницата или планетата Венера си остава символ на Богинята майка и Женското начало в Природата. Изобразявана е с Пентаграм и този символ е eдна от Древнобългарските руни, разпространени в целия свят. image - на снимката Български руни, като Пентаграмът е в позиция 101

Подобна легенда за Зорницата Естер разказват днес и евреите във връзка с техния пролетен празник Пурим:
- Според тази легенда млада еврейска жена на име Естер живее в Персия и е отгледана от своя братовчед Мардокай, който след това се оженва за нея. Мардокай обаче има зъл враг в лицето на Хаман, съветник на персийския цар. Хаман мрази Мардокай за това, че последният не му се е поклонил. Ето защо Хаман готви заговор срещу всички евреи в Персия, като иска да накара царя да ги обеси. Естер решава да говори лично с царя, отива при него и разкрива заговора на Хаман.
 image Хаман и неговите 10 сина са обесени от царя в резулат на искането на еврейката Естер. А днес евреите ядат на празника Пурим тригълни мекички с пълнеж, наречени Хаменташен, защото наподобяват триъгълната шапка на Хаман, убит по тяхно искане. - image

Макар и еврейските фарисеи книжовници да твърдят за истинност на тази история, няма как да не я свържем с приказка от еврейския фолклор. Още повече, че оригиналните имена на Естер и Мардокай са директна препратка към Древните богове на Месопотамия и Вавилония Мърдок и Истар / Ищар.
От своя страна Мърдок има древнобългарското име МаРаДак със значение Даденият от Мара Богинята Майка.
Мърдок е още едно от разпространените в Близкия изток имена на Древнобългарския Бог СебАзи Бог Син на Богинята майка Мара и Бог на човешката душа. Бог Син СебАзи / Мърдок / Митра / Хораз е герой на много Древнобългарски легенди, разпространени по цялата земя. По подобие на изображенията на Бог СебАзи като мъж, заобиколен от змии, и Месопотамският бог Мърдук е изобразен като Бог, придружен от червен дракон. - image

Еврейската легенда за Мардокай и Естер е развита въз основа на Древните български богове в Месопотамия Мардок и Истар, аналози на СебАзи и Зорница. А празникът Пурим е продължение на Аккадския празник Пуру. В по-късни времена около Древноперсийския празник Пурим / Пуру евреите създават своя история, която според историци е измислена художествена приказка за намерението на Акаменидския / Акуманския цар на Древна Персия да избие евреите в Персия.
Разбира се, евреите в Персия реално не са били избити, но много е лесно да се говори за "намерения за убийство" и да се превърне в национален празник на Израел една художествена приказка, в която за пореден път на еврейския народ е отредена ролята на несправедливо преследвана "жертва". И именно тази "жертва" днес търси война с Иран, наследник на Древна Персия, обвинявайки го в притежание на ядрено оръжие тогава, когато Израел е ядрената суперсила на света! И въпреки подписаното международно споразумение с Иран, в което той прие да спре разработването на ядрени оръжия.

Иран е страната, в която живее най-голямата еврейска общност в мюсюлманския свят. И тази еврейска диаспора в Иран се радва на специално протекционистична политика и сигурност, гарантирани й от Иранското правителство.
Въпреки това обаче, Бенямин Нетаняху при скорошното си посещение в Москва не пропусна да иска строго ограничаване на Иран в Близкоизточната война, в която Иран се явява естествен съюзник на Сирия. При това свое искане Нетаняху не пропусна за пореден път да се позове на древната историческа вражда на евреите към Древна Персия и легендата за Пурим. Наложи се Владимир Путин да му напомни, че днешната реалност е съвсем различна и че светът отдавна не живее в еврейските митологии.
Нека и ние да си припомним, че именно тези митологии създадоха Вавилонската кула и разделението на света на отделни враждуващи народи, езици, религии, политически партии и режими на управление.

Преди Вавилонската кула светът е бил единен и един, цялото земно кълбо е било населявано от един народ, който е говорил един език – Древнобългарския език, наречен днес от учените с безличното име ПротоИндоЕвропейски. ПИЕ езикът е обявен за мъртъв, макар и до днес на този език да говорят Българите от Западна България. Не само са говорили един език древните обитатели на земята, но и са изповядвали една духовност на преклонение пред Богинята майка и нейния син Бога на Човешката душа.

Впоследствие обаче много ярко се открои вечната борба на един определен "народ - каста" срещу Българите, най-древните хора на земята, както и срещу техните преки наследници – перси, араби, кюрди, руси! Тази борба е хилядолетна и се дължи на ционистки комплекси, че колкото и Холивудски широкоекранни бози от типа на "Ной" да произвеждат, колкото и да се кланят на царица парица и да плюят родителите на човечеството първите хора Древните българи, то пак няма никога да станат Божият народ. Въпреки кървавите им посегателства в древната и по-новата история срещу Бал хората, Хората на Богинята на Светлината на Древните българи Бал / Бъл, Българите са живи и здрави и до днес, и си живеят живота. И на чуждото никога не са посегнали, кървави войни не са водили, цели народи не са затривали с фосетни бомби....
Впрочем, тук трябва да вметна, че цялата така наречена Старозаветна митология на Израел е осеяна с Древнобългарски герои.
- Да вземем за пример Голем, споменат в еврейските Псалми - направеният от глина Голем / Голям човек, който се явява и праобраз на разказаната в Битие история за създаването на първия човек от пръст. Големият първи човек е праобраз на Древните великани първите човеци на земята, съществували при по-различни земни условия от днешните. image

- Или да вземем за пример Голият, Голият великан, убит по нечестен начин и в гръб от дребния коварен Давид. И днес все още се води нечестната и вероломна битка на малкия коварен Давид срещу могъщия великан Голия. Макар и приел да се бие в честно единоборство с Голия, Давид отдалече и изневиделица замерил Голия с камък и го убил - въпреки, че предварително се бил съгласил с предложението на Голия за честно единоборство. Колко ли ниско самочувствие и огромен страх в сърцето си трябва да има световната прослойка на претендентите за глобална власт, за да напада човечеството в гръб и все така вероломно и прикрито зад лъжата и заблудата да провежда политики на геноцид срещу хората. - https://www.facebook.com/photo.php?fbid=579767352142892&set=a.313566338762996.73416.100003288970327&type=3&theater

За съжаление юдейските фарисеи не само са се отклонили от Древнобългарската първа човешка духовност, като са забравили за силата на човешката душа и нейния Бог Себази / БалАзи, но са и забравили любовта и милостта в сърцата си. Защото няма как да забравиш, че имаш душа, и в същото време да си способен да обичаш и да бъдеш милостив. Ако душата си не признаваш, кой ще е този, който ще обича или прощава?!

 Дедите ни Древните българи са знаели що е то душа, що е то Бог и що е то Прошка. Затова наместо еврейската добавка в Стария завет "Око за око и зъб за зъб", те са имали древнобългарски празници на прошката - като например народния празник Простено - Прости!

  Чрез такива празници дедите ни са се приближавали до Бога. Исус беше този, който дойде да напомни на юдеите, че са забравили Любовта и Милостта в сърцата си. Вместо да го чуят обаче, юдейските фарисеи и книжници го омъртвиха върху кръста, символ на Древнобългарската слънчева духовност на любовта и прошката.
А ето как днес празнуват Пурим в Израел:
image

 - танц в Израел в чест на Пурим.

По улиците празнуват Пурим, денят на масовото убийство на Персийски обикновени хора според историци, след като Кралят на Персия се оженва за еврейката Естер. Обикновените персийци се надигат срещу контрола на тяхната икономика и съдебна система от евреи. Те са поискали премахването на богатите евреи от властовите позиции.
Естер е прелъстила краля и е поискала всеки десети персиец да бъде убит.
И въпреки кървавата разправа на този ден в Израел го празнуват с такива танци по улиците!!??
П.С. Защо ли ми напомня за еврейката Сара, оженила се за Иван Асен 2 и разделила България на три слаби княжества!?

16 март e и Двоен празник на Израелската омраза!!! На този ден е убита от Израелското правителство 23 годишната американка Рейчъл Кори. Прегазена е два пъти с булдозер уж случайно за смелостта й да направи филм и да документира зверствата на Израелското правителство срещу палестинското население на Газа! Снимките й доказателства са изтрити от ФБ и другите социални мрежи. Дори и на мен тази публикация ми бе отказана на стената ми във Фейсбук, мога да я публикувам само като коментар! - http://vikingalthing.org/article/the-new-jewish-hate-holiday-rachel-corrie-vitriol-haman-and-purim/

И не бива да оставяме без внимание и още един интересен факт - съвпадението на общоприетото и наложеното от западните официозни медии име на терористичната групировка Ислямска държава като ISIS. Да наречеш най-кървавите съвременни терористи с името на Изида / Естер Древнобългарската богиня на Зората е повече от кабалистично жертвоприношение на Древнобългарската първа човешка духовност и нейното изгаряне в краката на лъжата и манипулацията! По този начин се цели окалянето на образа на Богинята и въздействието върху човешкото подсъзнание, което на неосъзнато ниво да отхвърли всички светли асоциации с Древните духовни традиции на първите човеци просветлените Божии Древни българи. И по този начин да се затвори пътя за спомняне и завръщане към изконната човешка природа в корена й.
Този акт на широко рекламиране на Терора като Изида Зората Богиня се равнява по своята пъклена извратеност единствено на акта на разрушаване на Древнобългарските паметници на културата в Близкия изток от същите тези терористи ислямисти. Когато са обградени от всички страни и дните им са преброени, вместо да се отбраняват, джихадистите мъкнат огромни количества свръхмодерни американски експлозиви специално производство, за да разрушават огромните мегалитни каменни блокове и колони и в Сирия, и в Ирак! Явно някой им е платил много пари именно за това - да разрушат Древнобългарската история и първоначалие на Сирия и Близкия изток.

 Защо, вместо да водят бойни действия, първата работа на международните терористи е да взривяват многотонни камъни с историческо значение!? И от кога изкуството на войната включва унищожение на човешкото минало!? Нека не забравяме, че Османистите, създадени и подкрепяни с лихварските пари в миналото, също унищожиха огромната част от Древнобългарското минало по време на 5-вековното им поробване на България: дворци, църкви, манастири, мегалити...

И защо Ислямистката организация на мародерите и убийците е наименовано с името на същата тази Естер (Изида) от националния празник Пурим на Израел, на който се празнува избиването на перси!?
image 

За съжаление отвсякъде ни заобикаля измисленият медиен свят на преправената история на човечеството, белязана от борбата за надмощие на една определена прослойка от хора без памет, без корен и без сърце. Но затова пък с много банки и претенции за световно господство.

П.С. За горния си пост бях отново цензурирана, обиждана и заплашване от модераторите на форума калдата!

Във Форумите на Калдата се води откровена антибългарска и омразна кампания. Въпреки многократните ми докладвания до модераторите на форума за определени постове с антибългарска и омразна реч, писмата ми оставаха без последствия. За справка можете да проследите постовете в следните две теми: "Ето защо съм горд, че съм българин... и Тюрки ли са българите";

- лично към мен се прилага строга цензура и абсолютно дискриминационно отношение от същите тези модератори на форума, като:

1. Непрекъснато съм обиждана с грозни думи в лични нападки; въпреки докладванията ми, грозната кампания срещу мен не е преустановена.

2. Постовете ми непрекъснато са изтривани, премествани и всячески цензурирани от модераторите въпреки, че те са изключително издържани в добър език и подплатени с факти

3. Личният ми профил е умишлено замърсен от модераторите на форума с невярна информация спрямо моя език и поведение във форума - невярна и подвеждаща информация в пълно противоречие на моите напълно коректни постове, в които няма нецензурни и вулгарни думи за разлика от модераторския език на горепосочените модератори!

 

4. Въпреки, че постовете от блога ми в Калдата се радват на хиляди прочитания, болшинството от тези прегледи са блокирани от модераторите и не се отброяват коректно!

Смятам, че това е проява на модераторски геноцид не само лично срещу мен като българка с българско самосъзнание, но и срещу Българския народ и неговата национална история, непрекъснато оплювани и отричани от Калдата сайта.

- http://aliya.blog.bg/history/2017/01/05/cenzurirat-drevnobylgarskata-ni-istoriia.1500881
- http://aliya.blog.bg/history/2017/03/07/iaiceto-i-bylgarskoto-pyrvonachalie-na-chovechestvoto.1513948
- http://aliya.blog.bg/history/2014/03/19/dneshniiat-prabylgarski-ezik.1249123
- http://aliya.blog.bg/history/2016/11/29/zmiiata-drevnobylgarski-simvol-na-bog-sebazi-na-choveshkata-.1493573
- http://aliya.blog.bg/history/2014/03/05/za-bylgarite-ne-e-imalo-vavilonska-kula.1244791




Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3016404
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031