2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. mt46
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. rosiela
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
Саздърма - месно ястие с телешко или овче месо
Съставки:
телешки кости с месо 4-5 кг
- ципи от телешко месо
- сол на вкус
- чер пипер на зърна и дафинов лист
Приготвяне:
Костите се сваряват добре в тенджери под налягане.
Като се сварят едните, течността се прецежда и се използва за варене на другите. Така се получава много силен бульон.
След това масото се обезкостява. Накъсва се на по-ситно в тава. Няколко пъти се почиства за останали малки дребни костички.
После месото се слага в тава и се запържва във фурната с 1-2 чаши от бульона, докато остане на мазнина.
В началото се слага солта, а по-накрая дафинов лист и зърна черен пипер.
Слад като се изпържи добре всичко се пълни в двулитрови бутилки от безалкохолно,разбира се преди това се отрязва им горната част.
Тъпче се хубаво, да няма въздух и се оставя на студено или в хладилника. Може и във фризер.
Костите може да бъдат от гръбнака, ребра, джолани и кости от краката, тел. глава
Бодибилдинг - новата мода у младите
Пикантен ориз със зеленчуци и пилешко ме...
2. Домашен кетчуп
3. Бърза лютеница
4. Царска трушия
5. Vodka Recepta
6. Шиш кебап за 4 души
7. Катми
8. Манастирски гювеч
9. кавърма
10. Дроб-сърма
11. Джиснат зрял боб плакия
12. Агнешко задушено по манастирски
13. Задушен заек по селски
14. Сарми на фурна
15. Патетник - Стара бълг. рецепта
16. Чалбур - Стара бълг. рецепта
17. Кавърма кебап
18. Домашна лютеница
19. кифлички
20. Разложка шупла - Стара бълг. рецепта
21. Кашник/ рецепта от родопския край
22. Кьополу
23. Доматен сос
24. Болярска пита
25. Пикантни пилешки крилца на фурна
26. Пилешки филенца