Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2007 08:33 - IN MEMORIAM - Почина знаменитият италиански тенор Лучано Павароти. Целият свят сега оплаква краля на лирическото изкуство
Автор: avangardi Категория: Изкуство   
Прочетен: 3259 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 08.09.2007 14:56


Почина знаменитият италиански тенор Лучано Павароти
image
Павароти И Приятели > http://www.vbox7.com/play:1fbfe252
image
image
image
06 септември 2007 | 08:07 | Агенция "Фокус"
image
image
image
image
image
imageIN MEMORIAM

Рим. Днес почина знаменитият италиански тенор Лучано Павароти, предаде РИА Новости. Информацията, че състоянието на Павароти, който беше приет в болница на 8 август, се е влошило, беше разпространена още в сряда. През миналата година световно известният певец беше опериран заради рак на панкреаса. На 25 август Павароти беше изписан от болницата в град Модена, където беше приет две седмици по-рано с предполагаема пневмония и след подобряването на състоянието му беше изписан.

image
Рим. Италианският оперен певец Лучано Павароти, на 71-години, е починал, предаде АФП, позовавайки се на италианската информационна агенция АНСА. Световноизвестният тенор претърпя операция миналата година, заради рак на панкреаса. В средата на август, Павароти отново бе хоспитализиран, но след това бе изписан.
image
image
Агенция “Фокус” припомня:
Лучано Павароти

Лучано Павароти е роден е в Модена, Италия. Музикалният му дебют е на 29 април 1961г. като Родолфо от операта „Бохеми”. Тази роля е неговата визитна картичка. Американският му дебют е през февруари 1965г. в Маями в Lucia di Lammermoor с Joan Sutherland. Големият му успех идва на 17 февруари 1972г. в произведението на Доницети La Fille du Regiment, в нюйорксаката Метрополитан, при което довежда публиката до лудост с изпълнението си в основната ария. Извикан е на бис 17 пъти. Павароти става познато име благодарение на поредицата телевизионни изяви, най-значимата от които в ролята на Родолфо в първата телевизионна опера, през март 1977г. Тя събира най-голямата зрителска аудитория, която телевизионна опера някога е отчитала. В колекцията си Павароти притежава много награди Грами, както и платинени и златни записи. През 90-те Павароти става известен с концертите си на открито. Първият от тях, в лондонския Хайд парк е първият в историята на парка, който включва класическа музика и събира публика от около 150 000 души. През юни 1993г. повече от 500 000 зрители се събират в нюйоркския Сентръл парк, за да видят представлението му, докато милиони по целия свят го гледат, застанали пред телевизионните екрани. През следващия септември под сянката на Айфеловата кула Pavarotti пее за 300 000 зрители. Най-известните от тази поредица концерти са тези на тримата тенори – Павароти, Пласидо Доминго (някога негов ковкурент) и Хосе Карерас. Записите на тези концерти надминават по продажби Елвис Пресли и Rolling Stones.
image
image


Лучано Павароти / Luciano Pavarotti.
(Италия)
image
image
image
image
image
Стилове: Джаз&Класика
Дълго може да се спори дали има някой друг оперен изпълнител получил толкова голяма световна популярност каквато има тенора Luciano Pavarotti.

Роден в Modena (Италия) на 12-ти октомври 1935-а, още като дете той се налсаждава на голяма популярност като член на местния футбплен отбор. Първите му стъпки в музиката са заедно със местния хор, с който печели и междуародно състезание.

Соло дебюта му е през 1961 в операта в "Reggio Emilia". Следват няколко ангажимента в Италия, Виена, Амстердам и Лондон, но истинското начало на феномена "Pavarotti" е на 17-ти февруари 1972-а в операта "Metropolitan Opera" в Ню Йорк, където след невероятния си успех той си осигурява и статуса на суперзвезда, какъвто всички го познаваме.


image Дискография image  
image Pavarotti: The Best (2005) Албум  
image
image Three Tenors Christmas (2000) Албум  
image
image Italian Wedding Favorites (2000) Албум  
image
image Pavarotti & Friends: For Guatemala & Kosovo (1999) Албум  
image
image Christmas Favorites with Pavarotti, Carreras & Vienna Boys" Choir (1999) Албум  
image
image Chrsitmas With Luciano Pavarotti (1999) Албум  
image
image The Recital (1999) Албум  
image
image Classical Treasures (1999) Албум  
image
image For the Children of Liberia (1998) Албум  
image
image Notte D"Amore (1998) Албум  
image
image Pavarotti Magic (1998) Албум  
image
image In His Glory (1997) Албум  
image
image Christmas With Pavarotti (1997) Албум  
image
image The Voice (1997) Албум  
image
image Together for the Children of Bosnia (1996) Албум  
image
image For War Child (1996) Албум  
image
image Greatest Hits (1996) Албум  
image
image Christmas Favorites from the World"s Tenors (1995) Албум  
image
image Pavarotti & Friends (1993) Албум


 


PLACIDO DOMINGO, JOSE CARRERAS, AND LUCIANO PAVAROTTI    
image

The Three Tenors - My Way (1994) > http://www.vbox7.com/play:f7ed93be

 

 

Пласидо Доминго: Павароти ще бъде запомнен


06.09.2007 Пласидо Доминго акламира "дадената от Господ слава на гласа на Павароти", който почина тази сутрин в Италия.

Доминго, който пееше в "Тримата тенори", заедно с Павароти и Хосе Карерас, изрази почитта си към уникалния глас на маестрото. "Винаги съм се възхищавал от славата на гласа, която Господ му е дал - този тембър, който не може да бъде сбъркан", заяви Доминго в изявление от Лос Анджелис. "Обожавах и необикновеното му чувство за хумор", допълни още той. Доминго сподели, че е продължил да поддържа връзка с Павароти през цялото време докато той се е борел с рака. "Дори в телефонните ни разговори и при срещите ни през тези месеци ние успявахме да се смеем", каза той и посочи, че Павароти винаги ще бъде помнен като истински уникален изпълнител в аналите на класическата музика. /АФП БГНЕС 

Италианската преса отдаде почит на Лучано Павароти


7 септември 2007 11:31

image
image Принтирай   image Изпрати  

Водеща тема за италианските издание безспорно е кончината на най-великия глас на Италия Лучано Павароти, предаде Франс прес.

 

Снимката на прочутия тенор, починал вчера на 71-година възраст, е на първа страница на всички италиански всекидневници. Дори икономическото издание "Соле 24 оре" посвещава обширна статия на Павароти.

 

"Светът аплодира за последен път Павароти", пише в. "Кориере дела сера". Изданието припомня, че с кончината на тенора приключва цяла една епоха за италианската и световната музика.

 

"Павароти, последно действие", така в. "Стапма" е озаглавил статията си, посветена на кончината на тенора. В нея изданието припомня, че Павароти е съумял да отнесе лирическото изкуство отвъд оперните театри. На първа страница на вестника има снимка на оперния певец, който маха с бяла шапка за довиждане.

 

В. "Месаджеро" припомня, че Павароти е накарал италианците да се почувстват още по-горди, че принадлежат към нацията, към която и той принадлежеше. Павароти си остава символа на Италия, допълва римското издание в коментар, озаглавен "Сбогом ,Лучано, твоят глас ще продължи да живее".

 

В. "Република" се сбогува на първа страница с най-красивия глас на света и пише, че целият свят сега оплаква краля на лирическото изкуство.

image
Описание
ЛУЧАНО ПАВАРОТИ НА 70
05.10.2005

В НАВЕЧЕРИЕТО НА 70-ГОДИШНИЯ СИ ЮБИЛЕЙ

ЛУЧАНО ПАВАРОТИ ПОЛУЧИ НАЙ-ВИСОКИЯ ФРЕНСКИ

ОРДЕН ОТ ПРЕЗИДЕНТА НА ФРАНЦИЯ ЖАК ШИРАК



В навечерието на 70-годишния си рожден ден и на финала на една знаменита кариера, Лучано Павароти беше отличен с най-престижния френски орден "Легион на честта" – командьор, който му беше връчен лично от президента на Франция – Жак Ширак. В тържественото си слово президентът Ширак сподели: “...Тази награда се присъжда на една уникална личност на нашето време, творец, който освен, че покори най-високите музикални върхове, постави славата си в услуга на забележителни културни проекти и велики хуманитарни каузи. Този орден се връчва, заради неговия огромен талант и необятно благородство”.


Буш също оплаква смъртта на Павароти
06.09.2007 Американският президент Джордж Буш и съпругата му Лора се присъединиха към всички, които изразиха съболезнованията си към семейството на италианския тенор Лучано Павароти.

"Той е един от оперните певци, които бяха най-приветствани в света, но Павароти беше и голям борец за хуманитарни каузи", заяви Буш, който в момента е в Сидни, Австралия. "От Модена, Италия, където той започва да пее с баща си, до стадионите в Америка, в целия свят, Павароти караше публиката да се чувства щастлива от това, че слуша перфектния му глас и усеща харизмата му", продължава комюникето на американския държавен глава. "Освен това той беше голям борец за хуманитарни каузи, служеше си с уникалния си талант, за да оказва помощ на жертвите на трагедии по света. Лора и аз се присъединяваме към феновете на Павароти в целия свят, които оплакват смъртта му", посочва Буш. /АФП БГНЕС 






Тагове:   изкуство,   memoriam,   тенор,   Лучано,   оплаква,


Гласувай:
0



1. sunyto - ауууууу...........жалко.:(
06.09.2007 09:18
Мир на праха му.Това беше най-най-най-най-чувственият певец за мен.Плакала съм,когато съм го слушала.Невероятен беше.И е...
цитирай
2. viovioi - тъжно наистина, но ще остави трайна следа след себе си
06.09.2007 09:58
с огромния си талант! Почивай в мир.
цитирай
3. slavei - Числото на дните, месеците, годините...
06.09.2007 10:18
...на всеки един от нас, дошъл на тази земя са определени. Така или иначе, те свършват - важно е обаче, какво сме сътворили и какво сме оставили след себе си...
А чрез свойте блестящи изпълнения, Павароти ще е вечно жив...
цитирай
4. lilavka - ***
06.09.2007 11:46
Целият свят трябва да скърби за тази загуба … Такъв глас се ражда Веднъж … :((
цитирай
5. karavelov - Бог да го прости!!!
06.09.2007 14:59
Бог да го прости!!!
цитирай
6. avangardi - Почивай в мир синьор Павароти!
06.09.2007 21:03
В по-добрия свят е вече ВЕЛИКИЯТ ЛУЧАНО, безспорно, а за нас остава жив божественият му глас и споменът за живите очи, таили толкова различни чувства.
Едно от най-големите имена в музиката въобще!!! Уникален глас, нещо неповторимо!!!! Дълбок поклон пред човека-глас и творец!!!

Поклон пред таланта на великия Лучано Павароти!Цялото му творчество,прекрасни песни и дуети с известни певци ще останат завинаги в сърцата ни!Почивай в мир синьор Павароти!
Поклон ! Той е велик и в смъртта си е обединител! Като че ли е прогонил злото от нас и сме единни около светлата му душа.Не прочетох злъч, няма омраза, няма дори дребните сплетни от другите форуми.
Дълбок поклон!Днес музикалният свят осиротя.Вярвам,че този велик глас не може да изчезне и че там,където е сега,се радва на огромна слава и любов!
ПАВАРОТИ СЕ ОБЕЗСМЪРТИ ПРИЖИВЕ! ВЕЧЕ Е ЗВЕЗДА НА НЕБОСКЛОНА. БЪДИ БЛАГОСЛОВЕН, ЛУЧАНО! БЛАГОДАРИМ ТИ И КОЛЕНИЧИМ ПРЕД ТЕБ.


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8305925
Постинги: 1978
Коментари: 10400
Гласове: 95675
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031