Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2008 17:32 - Дмитрий Медведев - Как започна всичко или "Красив старинен обичай"
Автор: avangardi Категория: Изкуство   
Прочетен: 884 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 04.03.2008 13:00


Дмитрий Медведев - Как започна всичко или "Красив старинен обичай"

 Експерти прогнозират:

За премиера икономиката, за президента политиката
image
Радостта за новия президент продължи през целия ден в Москва
Операция "Приемник" завърши успешно, коментира Лента.ру. Нито "Маршът на несъгласните", нито скандалните акции на опозицията не успяха да разклатят страната, посочва сайтът.
 За разлика от управляващите опозицията не успя да се договори вътрешно, да се обедини и да издигне единен кандидат. А властта издигна и победи. Само че тази победа има висока цена, продължава изданието. Защото на новия пост Медведев ще се сблъска с няколко основни проблема, най-вече ще трябва да се настрои за нови взаимоотношения с Путин, който явно ще стане премиер.
 Освен това ще е нужно да примири социалната риторика и обещания за по-високо заплащане с либералната икономическа политика и намаляването на данъците в интерес на бизнеса, което му е по-скъпо. И накрая - САЩ или Китай да избере за партньор, за да не допусне двата центъра да се договорят помежду си за сметка на Русия.
 Но доколко ще е траен тандемът Путин-Медведев? Седмичникът "Руски Нюзуик" прогнозира в близко време стълкновения в държавното управление. 
 Изданието представя Путин и Медведев, обещал да назначи бившия президент за премиер, като кукловоди, които заедно дърпат конците на един двуглав орел - емблемата на руската държава. Двамата предстои да си разменят местата и в страната ще се появят два центъра на властта - Кремъл и правителството. Както изглежда, Путин наистина е готов да отстъпи на Медведев вътрешната и външната политика, а самият той начело на правителството смята да поеме икономиката, добавя седмичникът.
 Икономическият вестник "РБК дейли" прогнозира още през март рокади в руското правителство, ако Путин наистина стане премиер. Още преди новият президент да встъпи в длъжност през май, чиновниците ще започнат да си делят портфейлите, което ще доведе до "война на всички срещу всички", смята цитиран от изданието руски политолог.

Двамата заедно редят министрите от кабинета до началото на май Медведев счупи рекорда на Путин За третия държавен глава на Русия гласуваха 51 млн.
image
Медведев на първата си пресконференция след победата
Москва
 Чавдар Стефанов
 зав. кореспондентското бюро на БНР,
 специално за "Стандарт"
 

 Дмитрий Медведев победи със 70,23% на изборите за президент в Русия и напук на всички предсказания, че в този вот няма никаква тръпка, се оказа, че бие дори своя ментор Владимир Путин по брой събрани гласове. 51 млн. и 628 хил. избиратели пуснаха гласа си за него, с което Медведев отмени предишния рекорд от 2004 г., когато за Путин гласуваха 49 млн. 565 хиляди души. Освен по абсолютен брой Медведев се оказа и шампион по изборна активност - 69,61% срещу 64,38% за Путин.
 Колкото и изненадващи да бяха тези цифри, те се вписваха в една вече отдавна начертана стратегия. Дори първото появяване на двамата лидери след изборния ден бе внимателно режисирано. С кожени якета и джинси, без чадъри въпреки дъжда и мокрия сняг, без видима охрана, Путин и Медведев преминаха със стегната спортна походка и видимо добро настроение Червения площад, за да се появят сред възторжени овации на младежкия концерт на победата на Василевския спуск. Демонстративното прекосяване на празния площад бе под звуците на една от най-известните патриотични песни на "Любе", любимата група на Путин. После двамата президенти направиха кратки емоционални обръщения с патетични лозунги и отново потвърдиха, че курсът на Путин ще бъде продължен.
 Вероятно стимулиран от констатацията на Владимир Путин пред митинга, че след като изборите са свършили, трябва да се загърбят страстите и да се обединят усилията за благото на гражданите на Велика Русия, Дмитрий Медведев проведе среднощни телефонни разговори с тримата си конкуренти Генадий Зюганов,

www.standartnews.com



Гласувай:
0



1. avangardi - Във всяка шега има частица истина!..
03.03.2008 18:07
А филмчето е супер озвучено, отразява сегашното положение. Имате ли мнение?
цитирай
2. анонимен - от Русия
13.03.2008 15:52
"Дмитрий Медведев победи със 70,23%" - това е лицемерна пиеса. всички знаехме във Русия, кой ще бъде новият президент на Русия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8340477
Постинги: 1980
Коментари: 10405
Гласове: 95892
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930