Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2009 06:57 - Лили Иванова взриви зала Олимпия в Париж
Автор: avangardi Категория: Изкуство   
Прочетен: 4569 Коментари: 9 Гласове:
0

Последна промяна: 11.01.2009 07:02


image
Автор: Христо Николов 16:00@10.01.2009

Българската мегазвезда Лили Иванова сътвори уникално събитие – за пръв път в над стогодишната история на зала „Олимпия” в Париж стъпи български музикален изпълнител. Над 2000 души препълниха знаменитата зала, за да аплодират примата на българската естрада.
Лили Иванова взриви зала Олимпия в Париж

image

image image image image


Вчера вечерта (9. 01) се състоя уникално събитие – за първи път в над стогодишната история на зала Олимпия в Париж стъпи българска певица - гранд дамата на България – Лили Иванова. Над 2000 българи от всички краища на света препълниха знаменитата зала, за да аплодират своята любимка. Пред входа на зала Олимпия билети се продаваха на двойни и тройни цени.

Известният меценат Лили Червенякова заедно със заместник министъра на културата Надежда Захариева и голяма група фенове пристигнаха специално за грандиозния концерт в Париж. Присъстваха и много други известни български изпълнители, като Михаил Белчев, Георги Христов, Графа и Елица Тодорова. Също така бяха забелязани модния спец Любомир Стойков, художника Никола Манев и други.

Два часа и половина не стихваха аплодисментите на екзалтираната публика. Лили Иванова изглеждаше по-блестяща от всякога, а изпълненията й просълзиха феновете. Музикантите й надминаха себе си и доказаха, че имат място на световната сцена. Завършвайки с песента „Панаири”, петнадесет минути не стихваха възгласите – Още, още и Лили, Лили...

Организаторите на концерта – г-жа Лили Червенякова и банкера Стефан Зашев поканиха отбрани гости на бляскав коктейл в петзвездния InterContinental Lе Grand Hotel. Всеки един от гостите имаше удоволствието да поздрави лично великата българска певица - Лили Иванова.


Коментари
Бях на концерта и мога да ви уверя, че беше супер!Аз не съм почитател на Лили, тя е от поколението на родителите ми, но отдох в Олимпия, за да я уважа, защото тази жена заслужава поклон.Без да се обиждат другите ни изпълнители-България нама звезда от такава величина!Браво Лили за страхотния концерт!Да си жива и здрава сълги години!
11.01.2009 06:06 bulgarka
аре стига глупости, с възки и пари всеки може, а и баба Лили да го играе млада булка, е супер тъпа история...легенда, легенда, ама на легендите мястото им е в миналото, а не на участие да имат по 1 страница шретенции...
11.01.2009 05:59 pffff
изтърка се вече и тя ама като иам луди нека и плащат голямо чудо каде е пяла я някой хотел или в зала олимпия все нейните
панайри ,детелини и тем подобни пее
"кво като била в олимпия пяла е нещо ново и различно ли ?
11.01.2009 05:25 ники7878
Лили Иванова винаги е била българска икона по отношение на музиката.А това че има такава слава и то в България което както казва колегата е геройстово,а сега и след това събитие просто не ни остава нищо друго освен...един поколон
Поздрави от Италия
11.01.2009 02:46 Evgeni
Лили Иванова е готина,не зависимо от това че не спряхте да и ядете "лайната",единствения и проблем че е родена в България,изисква се голямо геройство да успееш в тази страна,не се научихте да цените и малкото което ви е останало !
Поздрави От Белгия !
11.01.2009 01:59 GoaMan
Два часа публиката пя и танцува с поп примата Лили с триумф в “Олимпия” Българската общност от цяла Европа ликува в Париж
image
Продуцентът на шоуто Стефан Зашев поднася гигантски букет на голямата певица Мартин КАРБОВСКИ
"Олимпия" се оказа тясна за младите българи емигранти, дошли от всички краища на Европа, за да чуят Лили Иванова. Концертът започна точно пет минути след 20 часа, каквато е традицията в залата. Публиката посрещна голямата певица на крака и не седна почти през цялото време. Подът се тресеше от ритъма на танцуващите сънародници. Сред меломаните имаше още французи, белгийци и много смесени двойки. Българки бяха довели чуждестранните си половинки, за да видят и чуят чудото. Феновете крещяха Lili je t"aimе ("Лили, обичам те"), а тя им отговаряше на френски: "Щом е така, оставам във Франция!"
Всяко парче превръщаше зала "Олимпия" в зона на турбуленция. Хората от предните редове се хванаха за седалките, за да не бъдат ответи от уникалния глас и чар. Публиката аплодираше всяка реакция на Лили. Дори нейното спъване стана обект на овации. Лили коментира: "Всекиму може да се случи да падне, но важното е как ставаш!", и всички избухнаха в аплодисменти.
Точно в 22,10 ч, просроченото време, дадено от управата на "Олимпия", Лили Иванова застана сама пред червената завеса. Така, както са го правили "Бийтълс", Мадона и "Ролинг стоунс". В "Олимпия" бисът е винаги само един. Но зрителите станаха свидетели как Лили и мениджърите преговаряха в кулисите за допълнителни хитове. На възгласите "още" обаче остана само тя - в кръга на прожектора.
Минути след това Лили Иванова се разплака в гримьорната си. Напрежението и успехът я развълнуваха до сълзи. Нейните първи изречения бяха: "Щастлива съм, че аз и моята публика показахме какво можем. Невероятното се превърна в събитие".
Повече от половин час преди да гръмнат шампанското, примата стоя сама в гримьорната си, за да се успокои. Там бе допуснат само продуцентът й от Брюксел Стефан Зашев. До късно пред входа на артистите на зала "Олимпия" стояха почитатели, които чакаха Лили да излезе, за да си вземат автографи на купените от тях дискове, плакати и календари. Те се задоволиха с подписите, които Лили даваше и през прозореца на мерцедеса й. По-късно групата фенове пресрещна за снимки Оги Енев, Бисер Иванов и Орлин Цветанов - триото на Лили, което се справи блестящо на концерта.
Големите неонови червени букви LILI IVANOVA над входа на зала "Олимпия" бяха свалени вчера. Работникът, който ги демонтираше, каза: "Беше прекрасна! Очакваме още българи в "Олимпия".
Мартин Карбовски




Тагове:   Париж,   Олимпия,


Гласувай:
0



1. iliada - ИЛКА!
11.01.2009 08:05
ВИНАГИ СЪМ ЗНАЕЛА ,ЧЕ ЛИЛИ Е БЪЛГАРСКОТО ЧУДО!
ВИНАГИ СЪМ Я СЛУШАЛА В ЗАХЛАС ОЩЕ ОТ МОМЕНТА В КОЙТО ПЕЕШЕ "ТИ" И " БЕЗ РАДИО НЕ МОГА" ТА ДО ДНЕС!
ХОДИЛА СЪМ НА НЕЙНИ КОНЦЕРТИ И ВИНАГИ
МЕ УЧУДВАЛ ГЛАСА И ДУХА НА ТАЗИ ЖЕНА!
ТЯ НАПРАВИ ТОЛКОВА МНОГО ЗА ВСИЧКИ НАС
С ТОЗИ КОНЦЕРТ!
ВЕЧЕ -ПАРИЖ И ФРАНЦИЯ ЗНАЯТ ,ЧЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ МОЖЕ И ДА БЪДЕМ И НЕЩО МНОГО РАЗЛИЧНО -ДОБРО И СТОЙТНОСТНО !
ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ПОСТИНГА!
Прегръщам те!

ПС И при мен вече нещо има за нея -погледни!:)
пРАЩАМ ТИ СЛЪНЧЕВИ УСМИВКИ ЗА ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ДЕН!
Илиана
цитирай
2. avangardi - "По-добре късно, отколкото никога!" са казали старите хора.
11.01.2009 08:26
Признанието на нашата прима на Българската естрада закъсня, залата не е с този престиж преди продажбата на новите собственици, но все пак славата е й е непреходна.
Радвам се от сърце, че поканиха Лили и тя покори сцената!
Прекланям се пред нейното творчески гений и младежки дух. Желая й успехи и жизнено и творческо дълголетие!
Прегръдки и целувки Илианче!
цитирай
3. ninaantonova - Гордея се с Лили!
11.01.2009 09:49
Ако излъчат концерта й по телевизията, с голямо удоволствие ще го гледам. Отново показахме на света, че ние българите сме силна нация, богати душевно и добри по душа.
Слънчев ден от мен. :)
цитирай
4. krotalka - Заиста и злобата на някои хора е безгранична!
11.01.2009 10:30
Лили може да пее и го прави! Това, че някои не я харесват си е техен проблем!
Стара била, че какво от това. Тина Търнар е на повече от 60 години и не престава да взривява публиката по света. Който може - го прави, който не може - критикува!
Малко от съвремените млади певци имат толкова смислени и съдържателни песни!!! Да не забравя да спомена, че повечето пеят на плейбек?! Тя пее на живо!!!! Уважава публиката и почитателите си!
цитирай
5. emil60 - Щастлив съм, както...
11.01.2009 10:43
Както бях щастлив, когато гледах "Търсете идола" с НАШАТА Силвия Вартан, така и сега още повече, като чета за НАШАТА Лили!!!
цитирай
6. emil60 - Благодаря!
11.01.2009 13:02
Още веднаж го четох на глас и слушахме заедно с другите около мен, благодаря!
цитирай
7. tota - Лили Иванова взриви зала Олимпия в Париж
11.01.2009 19:04
Лили Иванова е неповторима!!! Докосна ме отново българското!! Поздрави!!
цитирай
8. remaxclassic - :)
12.01.2009 16:26
Прекрасен успех!!!

Поздрави!!!
цитирай
9. анонимен - Лили Иванова взриви зала Олимпия
24.02.2011 12:09
кДумите са слаби.Всички нормални българитрябва да се гордеем стази жена,която е целуната от Господ!Поклон пред Таланта иДуха и.Да е жива ,здрава и щастлива.Тя го заслужава хора!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8339239
Постинги: 1980
Коментари: 10405
Гласове: 95892
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930