Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2009 06:53 - Ракът изменил Патрик Суeйзи до неузнаваемост
Автор: avangardi Категория: Изкуство   
Прочетен: 7642 Коментари: 7 Гласове:
3

Последна промяна: 17.03.2009 17:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ракът изменил Патрик Суeйзи до неузнаваемост 17:25 / 16.3.2009 Анастасия Чурикова image image image image 



1/4
Патрик Суэйзи. Фото: fadedyouthblog.com

Тяжелая болезнь изменила до неузнаваемости 56-летнего голливудского актера Патрика Суэйзи.

Несмотря на неизлечимую болезнь - рак поджелудочной железы, Патрик Суэйзи не сдается, он продолжает вести обычный образ жизни - ходить по магазинам, курить любимые сигареты и получать от жизни маленькие удовольствия, чувствуя себя полноценным человеком.

На днях актер вернулся в Лос-Анджелес, где был замечен со своей супругой Лизой Ниэми за покупкой нового автомобиля, сообщает The Sun. Патрик недавно прошел повторный курс химиотерапии, что заметно отразилось на его внешности. Суэйзи очень похудел и почти лишился волос.

 

 

Из-за потери волос вследствие химиотерапии он вынужден носить парик, однако Суэйзи не сдается. Несмотря на то, что рак поджелудочной железы мог развиться из-за чрезмерного курения, актер не расстается с любимой привычкой.

Напомним, что уже более года исполнитель главных ролей в фильмах "Грязные танцы" (1987) и "Привидение" (1990) борется со страшным недугом - раком поджелудочной железы. У актера одна из самых тяжелых форм болезни. Врачи признались, что не могут остановить процесс развития болезни. После того как врачи констатировали свое бессилие, Патрик решил прожить то, что ему отведено Господом Богом. Он продолжил заниматься своим любимым делом – съемками в кино. Недавно Суэйзи закончил съемки в телесериале "The Beast ", в котором он сыграл агента ФБР. А осенью этого года выйдут в свет мемуары знаменитого актера, которые он пишет совместно со своей супругой.


Звездата от "Мръсни танци" хареса сиренето и доматите, докато снимаше в София Патрик Суейзи се бори със смъртта Желаният от милиони жени чаровник написа завещанието си
image
Дългата коса години наред беше запазената марка на актьора
Патрик Суейзи е неизлечимо болен. Един от малкото добри актьори в Холивуд, който избегна заразата на славата въпреки култовите си роли в "Мръсни танци" (1987) и "Призрак" (1990), с всеки изминал ден става все по-зле. Ракът на панкреаса безпощадно разрушава тялото на обичания от всички и особено от жените актьор. А е едва на 55!
 Преди три години Патрик провокира тръпка и сред софийските си фенки. Невероятното му излъчване на американски каубой - красив, стегнат и адски чаровен, завладя дамите от екипите, с които работеше в киноцентъра. Тогава той се разхождаше по "Витоша" и празнува рождения си ден в снобарската кръчма "Отвъд алеята зад шкафа". Разгледа и Пловдив, докато снимаше у нас суперпродукцията на "Холмарк" "Икона", екранизация по Фредерик Форсайт.
 "Харесва ми България. Тук има особен вид енергия, хората са много мили и отворени. Паднах си по вашето сирене, домати и краставици. Обичам старините и затова съм запленен от Пловдив. Фактът, че този град е по-стар от Гърция и е оцелял след римляните, византийците и турците, ме потресе. Същото е със София - не можеш да я разбереш, ако не знаеш какво е преживяла през епохите", призна тогава Суейзи.
 Обявеният през 1991 г. от сп. "Пийпъл" за най-секси мъж на планетата сега изглежда ужасно и е отслабнал с повече от 10 килограма, твърдят приятелите му. Личният лекар на звездата обаче обяви, че надежда има и слуховете, че на Суейзи остават няколко месеца живот, са неверни. Но като че ли самият Патрик вече не вярва в чудо. Само преди дни той направи завещанието си и остави всичко на съпругата си Лайза Ниеми. Актьорът повика адвоката си, за да изкаже своята последна воля, твърдят от в. "Дейли мейл". Като причина за решението му се приемат резултатите от последната операция - разсейките на рака вече обхванали стомаха и се наложило да бъде изрязана част от него.
 Когато преди два месеца страшната вест стигна до медиите, Анет Улф, говорител на звездата от "Точка на пресичане" (1991), се опита да успокои феновете му: "Заболяването на Патрик е в съвсем ранна фаза и се влияе положително от лечението. Публикуваните информации за стадия на болестта и състоянието на Суейзи не отговарят на истината." Но според таблоидите Патрик прекарва последните месеци, подложен на радикално лечение в болница "Станфорд", известна с големия си Център за раково болни. Лети през три дни дотам с частния си самолет, а ракът, който е обсебил тялото му, е от най-опасните видове.
 "Къса ми се сърцето, като знам, че страда. Но той понася всичко. Синът ми е много добър човек и не заслужаваше да премине през това страдание", споделя Патси, майката на актьора. Проблемът обаче е, че актьорът все още пуши, а се смята, че тютюнопушенето е от водещите причини за рака на панкреаса, припомнят специалистите.
 Това не е първият път, когато здравословното състояние на актьора е в центъра на общественото внимание. През 1996 г. Суейзи се удря в дърво по време на езда, като чупи двата си крака и получава тежка разкъсна рана на рамото. Инцидентът става по време на снимките на филма "Писма от убиец" и забавя излизането му с близо две години. По-рано друг нещастен случай преобръща живота му и кариерата. Майка му, Патси Суейзи, прочута хореографка, подготвя сина си за балетист. Едновременно с това той учи и актьорско майсторство. Растящата му слава на танцьор стига дотам, че Патрик играе на една сцена с ненадминатия Михаил Баришников и участва в спектакли на "Бродуей".
 Уви, в един момент всичко рухва. Когато в детството си играе футбол, той си наранява коляното. По време на репетиции болките стават непоносими, но танцьорът не иска да остави сцената. Търпи, докато е възможно, а когато нещата стават доста зле, се обръща към лекар. Коляното му е в ужасно състояние, налага се спешна хирургическа намеса. А след нея присъдата е ясна - край на балета. Това е страшен удар за Патрик, който изпада в депресия Започва да пие и е на ръба да сложи край на кариерата си и дори на живота си. Но тогава се появява неговата спасителка.
 Патрик и Лайза се срещат на снимачната площадка. Тя е на 15, той - на 18. Любовта им е от пръв поглед. Сватбата се случва, когато Лайза навършва 18. Оттогава са заедно и тя винаги го подкрепя. Дори когато след "Мръсни танци" Патрик се превръща в мечта за милиони жени и не може да се отърве от обожателки. Те му се обясняват в любов и ласкаво го наричат Ангела, а Холивуд разтваря звездните си двери за него с тълпи поклоннички, хвалебствени рецензии, награди на кинофестивали.
 В този период актьорът започва отново да пие. Причината е внезапната смърт на баща му от сърдечен пристъп. Синът вини себе си за всичко, проклина собствената си студенина и тежко преживява това, че не е успял да каже на родителя си колко го обича. Както изглежда, депресията му няма да има край, но точно тогава като същинско озарение идва кастингът за филма "Призрак". Суейзи решава, че това е единственият начин да покаже чувствата си към починалия си баща.
 Дългите запои обаче отблъскват режисьорите от него. Той едва ги убеждава да му позволят да се яви на пробните снимки. Когато Патрик прочита монолога на главния герой, в очите на целия снимачен екип се появяват сълзи.
 "Знам, че заради Лиз ще се наложи да оставя пиенето, разходките по кръчмите и приятелките. Иначе тя ще ме изостави, а аз няма да преживея това", признава звездата. И е искрен. За десетилетията брак Суейзи не е забелязан да хойка, нито веднъж не е имал роман на снимачната площадка, никога не е попадал в клюкарски хроники и остава верен на единствената си възлюбена.
 "Казват, че актьорът трябва да има бесен личен живот, състоящ се от десетина брака и двайсетина деца. Но това не е за мен. Жените трябва да са много толерантни към мъжката глупост. Връзката е стабилна, когато мъжката и женската енергия са поравно. Не се опитвайте да променяте партньора си. И не забравяйте силата на прошката. "Мръсни танци" ме накара да разбера колко глупаво е да бъдеш идол. Секссимволи като Джеймс Дийн, Джанис Джоплин, Джим Морисън, Джими Хендрикс са живели така, че практически са се самоубили. Звездната слава носи самота. Тя е вирус, за който даже и не подозираш, че си хванал. Щастлив съм, че надживях това, че кариерата ми продължава да се развива", сподели той в София.
 В Холивуд го наричат чудак. Той не обича шумните събирания, предпочита да прекарва вечерите със семейството си. "Добре облечените хора ме стресират. Затова не се гледам в огледалото. През по-голямата част от времето искам да съм невидим Или да бъда муха на стената. Когато си прочут, хората рядко се държат естествено с теб и това е много лошо. Даже на бар не можеш да отидеш, защото всички те зяпат", с тъга признава чаровникът. Хобито му е да язди из околностите на мексиканското си ранчо, което смята заредено с особена енергия. Там развъжда коне, къпе ги, храни ги, тренира ги. В конюшнята на актьора има само арабски състезателни жребци. Преди няколко години Патрик дори участва в големи състезания в пустинята на Арабските емирства при идеални условия за остри усещания - непоносима жега, безкрайни пясъци и великолепни жребци. След четири часа на изтощителния пек той е единственият бял, добрал се до финала. От 2001-ва се снима само в независими филми. "Предпочитам да играя интересни герои, които имат какво да кажат на публиката. Холивуд не може да бъде много разочароващ, когато разбереш, че той е просто отражение на нас самите. Дава ни само това, което искаме от него", е твърдото му верую за седмото изкуство. Определя Макс от "Градът на радостта" като героят, който променя живота му завинаги. Възпитаният католик започва да изучава източните философии и Корана. Смята "Критична точка" за връх с гмуркането, с това, че е бил сред най-добрите сърфисти на планетата, че е имал възможността да се бие като луд.
 В София пред 2002-ра Патрик Суейзи показа на поклонниците си няколко стъпки от "Мръсни танци 2". После стана продуцент на филма "Без мир", в който се снима с жена си. Помагаше на модерните в САЩ танцови трупи. Доскоро. Сега се бори със смъртта. "Вярвам, че човекът е нещо повече от кръв и плът. Учените са доказали, че те не съдържат електричеството на тялото. Трябва да има душа. Дали вярвам в прераждането? Не съм сигурен, но понякога чувствам, че съм живял преди, че ще живея и след това. Това ми дава надежда."
 Искра Крапачева
 
Патрик Суейзи
Patrick Swayze
image

Дата на раждане - 18.08.1952.
Място на раждане - Хюстън, Тексас, САЩ.

Привлекателен, елегантен и атлетичен, Патрик Суейзи е на върха на кариерата си в края на "80-те години, като звезда в блокбъстъри като „Мръсни танци” и „Призрак”. За нещастие, благодарение на лоша преценка и погрешен избор на роли и филми, звездата на Суейзи избледня през следващите десетилетия и рядко проблясваше по-ярко с успеха на отделни филми като „На Уонг Фу, с благодарности”.

Преди да се насочи към актьорската професия, Суейзи, роден в Хюстън на 18 август 1952, фокусира таланта си върху танцовото изкуство. Като син на танцьорката/хореограф Патси Суейзи, той е бил професионален танцьор, работил с престижни танцови трупи като Harkness Ballet, Joffrey Ballet, както и с Feld company. В гимназията Суейзи се проявява отлично и в спорта – по-специално в американския футбол и гимнастиката, печелейки спортна стипендия за колежа. Дори пристига в Ню Йорк с намерението да започне професионална кариера в спорта, но проблем с коляното, вследствие на стара контузия, става причина Суейзи да се пренасочи към актьорството.

Като актьор Суейзи прави първия си пробив с ролята на Дани в Бродуейската постановка „Брилянтин”. Успехът му на сцената го завежда в Холивуд, където дебютира като гангстер в „умерено долнокачествения” „Skatetown, U.S.A.” (1979). За Суейзи следва поредица от поддържащи роли в телевизионни сериали и филми, които не са оставили ярки следи в съзнанието на зрителите. Единственото изключение е гостуването му в дълго излъчвания сериал „Военно-полева болница”, където изгражда запомнящ се образ на войник, умиращ от левкемия. Сред най-добрите му роли в телевизията е и работата му в минисериала от 1985 „Северът и Югът”, и в продължението му следващата година. 

image 10:00 enjoyutube North and South Miniseries North and South Miniseries North and South Episode 1 part 4 (10:00) North and South Episode 1 part 5 (9:15) North and South Episode 1 part 2 (9:53) 137 videos View Playlist Play All image 2:34 ajmunch00 North and South North and South North & South Theme(Book 1) (2:34) North & South Book 1, Part 1 Intro (2:06) North & South Book 1, Part 2 Intro (2:02) 68 videos View Playlist Play All



През 1983 Суейзи, заедно с други изгряващи звезди на 80-те като Том Круз, Роб Лоу, Мат Дилън и Емилио Естевес, играе в „The Outsiders” на Франсис Форд Копола. Макар работата му в класическата история за съзряването да подпомага кариерата му, актьорът не може да се похвали с истински пробив преди участието си (заедно с Дженифър Грей) в изненадващо големия хит „Мръсни танци” (1987). Въпреки че многото танци, които изисква ролята му във филма, възпаляват остро старата травма в коляното му и го принуждават занапред да се откаже окончателно от танцуването, филмът му се отплаща, като му създава статут на звезда-сърцеразбивач и на една от новите икони в киното от края на "80-те години.

Следващите филми на Суейзи са с неравни качества (например „Roadhousе”), но през 1990 актьорът отново прави голям удар, като играе с Деми Мур и Упи Голдбърг в „Призрак” – романтична драма, която се оказва филмът с най-много зрители през годината. Следващата година успехът отново е с него – със звездната роля сърфинг-гуру/обирач на банки, изправил се срещу агента на ФБР Киану Рийвс в „Точка на пречупване”; прави и силна драматична роля като доктор, който се преселва в Калкута в „City of Joy” (1992) на Роланд Джофе. Изявите на Суейзи в киното през 90-те са незапомнящи се, и освен с участието си в „На Уонг Фу, с благодарности”, заедно с Уесли Снайпс и Джон Легуизамо, той остава извън светлината на прожекторите.

Когато не се снима, Суейзи прекарва времето си в своето ранчо за коне в Тексас, заедно със съпругата си Лайза Ниеми, която също е танцьорка.

Нет Фокус






Гласувай:
3



1. krotalka - На няколко пъти го показаха по телевизията,
17.03.2009 08:49
изглежда ужасно! Жалко за един талант! Няма да живее още дълго...
цитирай
2. eleonoraknyazheva - Очите му, обаче, са си все същите.
17.03.2009 17:01
Жалко за човека, разкошен актьор.
цитирай
3. viki11 - Много ти благодаря!
17.03.2009 17:37
Патрик заслужава дългия пост, пълен с информация.
За съжаление, не успях да го видя в България, въпреки че ме викаха постоянно за този филм, но не ми казаха, че Патрик участва.
Затова пък с любимия ми актьор, когото обожавам и като човек, заедно си боледуваме от почти една и също болест :)) . Почти, защото има 100 вида рак.
Дано Патрик започне да се лекува с ... мисъл. Той има специален мозък. Специален, доколкото може да намери сам пътя за излекуване, да го усети. Да стъпи на него. Ракът понякога се лекува с неустановено от всички чудо. Патрик го може.
Голям сладур е.
цитирай
4. viki11 - Много е състарен от химиотерапи...
17.03.2009 17:40
Много е състарен от химиотерапията, но дай Бог да оживее, това най-вероятно ще се оправи.
Излиза, че старостта е преждевременно измиране на клетки. Хората могат да живеят до 300 години в това тяло, според някои мнения. Стига да не измират клетките от лошите условия на живот и вредните храни, претоварването и кой знае още какво. НЕдостатъчно движение? По-малко храна.
Липса на наркотици? ;)
цитирай
5. vmir - Жалко, много е добър!
18.03.2009 12:47
:(((
цитирай
6. viki11 - Ето че може мъжът да не изневерява. ...
15.09.2009 16:52
Ето че може мъжът да не изневерява. Та бил той и актьор, и идол. Въпрос на възпитание, интелект и съобразяване с партньора.

Колко е ужасно, че точно такива хора си отиват.
Мир на праха му и вечна памет!
Дори не знаех, защо го харесвам, просто е така. Вече знам.
цитирай
7. анонимен - Patrick Swayze
24.09.2010 23:37
The Best actor Patrick .

RIP PATRICK

I like this actor PATRICK Swayze
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8341242
Постинги: 1980
Коментари: 10405
Гласове: 95895
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930