Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2010 06:55 - ст.н.с. Шибидар Шибидръв - шибана политическа пеперуда
Автор: avangardi Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2899 Коментари: 4 Гласове:
21

Последна промяна: 21.08.2010 06:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Божидар Димитров

Капитал

 
image Автор: Иван Кутузов

 

Министърът без портфейл Божидар Димитров скандализира с поредното си дръзко изказване, наричайки българския народ "шибан", заради съмненията, че откритите край Созопол древни кости са на Йоан Кръстител.

Шибидар Шибидръв
„Да станем световен производител на сперма!“, призова обичащият позата 69 (с изкъпани) министър
Ако някой си мисли, че думите „шибан народ, шибани колеги“ са се изплъзнали неволно от устата на Божидар Димитров, жестоко се лъже. Историкът така си говори и това, че е станал министър, въобще не го притеснява. Шибидар Шибидръв, както вече би трябвало да се казва Димитров, никога не се е свенял да удари право в десятката. Особено любими са му сексуалните теми. Преди повече от 10 г. е принуден да даде писмено обяснение на тогавашния министър на културата Емма Москова, тъй като в парламента избухва скандал по повод негово интервю във в. „Нощен Труд“, в което той откровеничи: “Правех го по 6 пъти на вечер, всеки път по 3 минути. До 25-тата си година, преди да дойда да следвам в София, с българка не бях лягал. Харесвам и двупосочната орална любов, когато жената е добре измита“. Интервюто е по повод изложба на Националния исторически музей „Сексът през миналите векове“. Като истински ценител на женската красота устатият министър преди време беше цитиран от медиите, че никога не би спал със своя колежка, защото те били „доста непривлекателни“.

Буквално след изцепката за „шибания народ“ гръмовержецът изстреля нова серия бисери. „Гледам нашите българки голи, зърната на циците. А рускинята – не. И най-долната курва да е. Забрадката и тогава вътре“, заяви министърът без портфейл в интервю за btv, недоволен от облеклото на поклонниците пред мощите на Свети Йоан Кръстител.

Силен мъжествен и патриотичен заряд има и в размислите на историка за износа на сперма: “Има три начина да се увеличи българското гражданство. Първо като почнеме да се любим повече, а не абортираме. Вторият - в България има 270 000 брачни двойки, които нямат деца, но могат да имат по метода ин – витро. Д-р Щерев пък изнесе данни, които ме потресоха - внасяме сперма от Дания! Извинявайте, ние можем да бъдем световен производител на сперма, ако речем!“ Тук човек трябва да се преклони пред родното производство на сперматозоиди, макар да не е ясно защо останалият свят трябва да се диви на тоз факт.

В предаването „На четири очи“ водещата изрази недоумението си, че рейтингът на Божидар Димитров винаги остава висок, независимо от гафовете. На което той скромно отговаря: “Винаги съм на правата страна“. Популярността му сред хора се дължи на демонстрирания от него патриотизъм. За жалост той най-често е първосигнален, популиски и което е най-лошото – опасен. Неотдавна, Димитров вече като министър вкара страната в дипломатически скандал в Турция и искане да бъдат платени 20 млрд. долара обезщетение на тракийските бежанци. Тогава премиерът го смъмри, че при следващ гаф ще се раздели с него. На въпрос дали ще се извини на Турция, отговори: “Как да се извиня на Турция затова, че е заклала баба ми и дядо ми по бащина линия през 1913 г., когато са били прогонени от там?“

Димитров развя Спаска Митрова като знаме в защита на българщината и заклейми македонците така: “Трудно се разговаря с хора, които си вярват, че Господ – Бог е създал три нации на Земята - македоновидна, към която спадат всички бели народи, наричана досега погрешно „бялата раса“, негърска и жълта“. Този тип патриотизъм доставя удоволствие на хора, в които българското проговаря преимуществено в противопоставяне на малцинствата и съседите, а иначе са склонни да оплюват всичко българско в обобщения, подобни на изригнатото от устата на историка откровение за народа. За него няма значение дали нещо е вярно. По-важното е той да го обяви за сензация и да се изказва по темата до припадък. Ако се върнем малко по-назад във времето редно е да се запитаме какво стана с лодката от праисторическата епоха, намерена край Созопол (защо ли пак там) през 2001 г., за която Димитров обяви, че от времето на Ной и потопа.

Сега за да замаже гафа, влезе в ролята на лингвист: “Шибан“ между другото в тълковния речник не е чак толкова обидна дума и означава обрулен или набрулен от вейки при буря или бит с пръчки“, обяви той. Което дава право на всички оттук нататък спокойно да „шибат“ с пръчки както историка, така и колегите му министри. Освен скандали, бившият кадър на БСП досега не е сътвори нещо смислено, като се изключат непрекъснатите му появи в медиите. Там той спокойно може да си съперничи с Бойко Борисов, което само по себе си е чудо, не по-малко от откриването на мощите в Созопол. Друг венец в неговите изказвания е сравнението, че траките били като „мутри“ в интервю за „24 часа“. Според историка, траките са били на същото ниво, като съвременните бандити - неграмотни, управлявали са царства с размерите на днешна област и многото пари, които са имали, вместо за пътища, сгради, книги и училища са влагали в съкровища, произведени от перси или гърци. „Ние сме българи в края на краищата, не сме траки!“, възкликва патетично Шибидар, тупайки се в гърдите в стил „Булгар, булгар“. И подчертава, че България е известна по света само с тракийките съкровища. А старобългарските ръкописи са „по-висше изкуство, отколкото сервизите за пиене на тракийските владетели, които издават доста първенюшки вкус“.

Историкът е назначен за министър без портфейл, след като не стана председател на парламентарната комисия по култура заради агентурното си минало. Преди това Божидар Димитров беше депутат от БСП. През 2005 г. той заявява: “Няма да напусна БСП. Аз не съм политическа пеперуда“. Май се оказа не само политическа пеперуда, но „шибана политическа пеперуда. С нетърпение очакваме да видим къде ще кацне следващия път.

Няма как да не поклатим тъжно глави, слушайки обяснението на Шибидар по повод откритието в Созопол, че фалшифицирането на мощи е започнало много по - късно, за да може църквата да извлече облаги от поклоничество. В същото време се вика мощно „Ура“, заради възможността и тук да започнем да извличаме подобни облаги. И започват едни приказки на едро за това как Созопол ще стане втори Йерусалим. За бинзнисе план ли ще става дума или за научно откритие?

Освен мъж и патриот, Божидар Димитров е и сериозен учен. Дълго време пред името му се мъдреше титлата „професор“. Той твърди, че никога не се е титулувал така. Изглежда званието някакси само е залепнало пред името му. Всъщност Божидар Димитров е старши научен сътрудник втора степен от 1985 г.
Зина Соколова, в. 168 часа
Семейната манифактура на Божидар Димитров


  

Семейна манифактура, финансирана с общински пари, е спретнал в Югоизточна България министърът без портфейл, пише в новия си брой седмичникът “168 часа”.


Още от първата си страница изданието съобщава, че през последните години повелителят на “шибания народ” и “зърната на циците” е написал юбилейни книги и пътеводители за почти всички бургаски общини. Книгите са издадени от фирмата “Акшаена 2007”, в която около 1/3 от собствеността е на дъщеря му Мария Божидарова Димитрова. Част от книгите са атакувани от историци, като една дори е преиздадена заради много правописни, фактически и стилистични грешки.

Въпреки това общините са се бръкнали за творчеството на министъра от ГЕРБ със суми между 15 хиляди и 59,8 хиляди лева. С най-много са се изръсили в Бургас, съобщава изданието. През пролетта на тази година пред общината на Бургас е била стоварена пратка с 1000 копия от книгата на Божидар Димитров “История на Бургас”, издадена от “Акшаена 2007”. Луксозното издание е от 206 страници, много хубави снимки, но с доста оскъден текст, пише още “168 часа” и уточнява, че това е струвало на общинския бюджет точно 59 800 лева. Седмичникът, който на първа страница е озаглавил разследването си “Шибидар Шибидръв” съобщава още, че подобни книги има за Созопол, за Несебър, за Поморие, за Златоград. Седмичникът припомня, че Божидар Димитров е старши научен сътрудник втора степен от 1985 година и не е редно да бъде наричан професор. “Той твърди, че никога не се е титулувал така, изглежда званието някакси само се е залепило пред името му”.


image



Гласувай:
21



Следващ постинг
Предишен постинг

1. solinvictus - Да не забравяме все пак, че той си е ...
22.08.2010 11:48
Да не забравяме все пак ,че той си е "интербригадист" а за тях няма етноси ,народи и т.н. има само един "бащата на народите" .Само не знам от всичките му исторически книги ,дали има такава в която е описал изследванията които е правил във Ватиканската библиотека ,да не се окаже ,че вместо да ги посочи сведенията за българите ,да ги скрият хехе
Такива коментари на вестникари са мого подтискащи,как не им омръзна тая помия постоянно да я бъркат!
не мислиш ли?
цитирай
2. анонимен - Тези две вестникарски статии наистина са отвратителни.
22.08.2010 18:14
Но все пак ако шибаният ''професор'' е нещо като авторитет в нашата държава ,това е защото е човек на ДС,както знаем само такива са допускани до отговорни постове и толерирани.И не е лошо да го посъветват,след като продължава да говори по телевизията,да поработи малко със специалист по дишането и логопед,че трудно му се разбират по-обикновените и тихи фрази.Виж,като се ядоса и вдигне децибела,всички го чуват.
цитирай
3. анонимен - Такъв си му е генът
22.08.2010 18:16
на Шибидар, ха ха ха как му отива това име, той и сто университета да завърши и 700 дисертации и книги да напише, доминантна ще му е спермата, шибането и други подобни теми, ей на Бай Ганьо ми прилича, ново модерно копие, а той ми е любим герой, да ни е жив и здрав Шибидар има нещо родно в него, независимо от гафовете които прави, но храктер има на турчина не иска да се извини и е прав, как ще му се извини, Доган извини ли ни се, не, така и Шибидар, да не се предана, да покаже индивидуалност!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
4. solinvictus - Аз за македоняните го харесвам. ...
23.08.2010 22:01
Аз за македоняните го харесвам.действа им освежително иначе съвсем щяха да се разпищолят.пък тава с тея кокали не е лошо като за туристическа атракция ,насекъде ги има и бат Бойко правилно даде някой лев да се опрай инфраструктурата за повече миряни да посещават мощите ,да спът и да се хранят по заведенията на Созопол!За тава Евалла машалла!

п.п. както е пътя на "пилигримите до Санияго де Компостела в испания
-ако извървиш 100км ти заверяват диплома както ено време 100 национални обекти!
И понеже сегашните миряни набиват секакви мазнотии,гмо-та,бургери,пизза ди мама, и такь дальше са им ги намалили на 30км и може и с колело хахахаа
Каква пародия на светейшество и когато отидиш в църквата ,кокалите са в ено сандъче и не са им правили ДНК тест както се изцепи некакъв Наш невеж джурналист!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8308071
Постинги: 1978
Коментари: 10400
Гласове: 95681
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031