Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2012 11:13 - Сара Брайтман/Sarah Brightman
Автор: avangardi Категория: Музика   
Прочетен: 4255 Коментари: 13 Гласове:
25

Последна промяна: 02.07.2012 13:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Сара Брайтман
image
 
image

 

  Сара Брайтман - Биография
от "С - Биографии"

imageСара Брайтман (на английски: Sarah Brightman) е британска певица и актриса. Родена е на 14 август 1960 в Бъркхамстед, Великобритания.

Биография

През 1978 се присъединява към групата Pan"s People. Тогава тя открива вокалния си потенциал.

През 1981 се явява на кастинг за роля в мюзикъла „Котките“ и получава ролята. Запознава се с композитора на мюзикъла - Андрю Лойд Уебър, с когото през 1984 сключват брак. От тогава започва да пее в мюзикълите Aspects of Love и Фантомът от операта, в роли, писани специално за нея.

През 1991 Брайтман се среща с продуцента Франк Питърсън, с когото през 1993 издава първия си успешен самостоятелен албум „Dive“, който още с излизането си на пазара става платинен в Канада. От този албум са хитовете "Captain Nemo" и "The Second Element". Албумът показва Брайтман в една много новаторска и модерна светлина. Той съчетава в себе си стиловете поп и ню ейдж, така наречения стил класически кросовър - хармонично съчетание на класическа музика и поп, рок, което се оказва печеливша комбинация.

През 1995 издава поп/рок албума „Fly“. С песента „A Question of Honour“ Брайтман става много популярна в Европа.

След успехът на „Fly“ Сара записва дует със световноизвестния тенор Андреа Бочели - „Time To Say Goodbye“.

Следващият и албум излиза през 1997 - „Timeless“. Албумът е силно повлиян от класическата музика. Аранжиментите са дело на Лондонския симфоничен оркестър. Албумът включва песните „Just Show Me How To Love You“ (дует с Хосе Кура) и „Who Wants to Live Forever“ кавър-версия на песен на Куийн.

През 1998 излиза албумът „Eden“, в който Брайтман продължава работата си с Франк Питърсън. Представлява съчетание на опера и поп и някои го смятат за най-добрия албум в кариерата на Брайтман досега. В подкрепа на този албум, сопрано-звездата прави първото си световно турне под наслов The Eden World Tour, което пожънва огромен успех. Продажбите на Eden достигат 2 милиона копия в световен мащаб. От този албум са хитовете "Nella Fantasia" (по музика на легендарния композитор Енио Мориконе, "Eden", "So Many Things", "Anytime, Anywhere", "Deliver Me" (кавър на "The Beloved") и най-известната ария на Пучини Nessun Dorma, за първи път в изпълнение на сопрано.

Следващият и албум е от La Luna, за който са записани преработки на класически композиции от БетховенТомазо Албинони, Хенде]и др.

През 2001 излиза сборният и албум „Classics“, който събира нейни изпълнения на арии и класически произведения.

Следващият албум „Harem“ (2003) е повлиян от арабска музика, особено успешен в страните от Средния Изток.

През 2008 г. тя публикува "Симфония", в който има елементи от готик метъл. През август пее на мандарин и английски заедно с китайския певец Лу Хуан "Ти и аз" на Олимпийските игри Пекин 2008.

Брайтман е световно призната като най-продаваното сопрано в историята.

Гласът

Гласът на Сара Брайтман е сопран с диапазон 3.9 октави.

Дискография Албуми
  • The Trees They Grow So High (1988)
  • The Songs That Got Away (1989)
  • As I Came of Age (1990)
  • Sings the Songs of Andrew Lloyd Webber (1992)
  • Dive (1993)
  • Surrender (1995)
  • Fly (1995)
  • Timeless (1996)
  • The Andrew Lloyd Webber Collection (1997)
  • Eden (1998)
  • La Luna (2000)
  • Classics (2001)
  • The Very Best of 1990-2000 (2001)
  • Encore (2002)
  • Harem (2003)
  • Live From Las Vegas (2004)
  • Diva, The Singles Collection (2006)
  • Classics, The Best Of Sarah Brightman (2006)
  • Symphony (2008)
  • A Winter Symphony (CD+DVD) (2008)
  • Symphony live in Viena (DVD+CD) (2009)
  • Amalfi - Sarah Brightman Love Songs (2009)
Най-големи хитове
  • Pie Jesu (Requiem)
  • The Music Of The Night (The Phantom Of The Opera)
  • Wishing You Were Somehow Here Again (The Phantom Of The Opera)
  • All I Ask Of You (The Phantom Of The Opera
  • Amigos Para Siempre (дует с Хосе Карерас
  • Captain Nemo (Dive)
  • A Question Of Honour (Fly)
  • Time To Say Goodbye (дует с Андреа Бочели) (Timeless)
  • Just Show Me How To Love You (дует с Хосе Кура (Timeless)
  • Who Wants To Live Forever (Timeless)
  • Eden (Eden)
  • Deliver Me (Eden)
  • Nella Fantasia (Eden)
  • So Many Things (Eden)
  • Anytime, Anywhere (Eden)
  • Nessun Dorma (Eden)
  • Scarborough Fair (La Luna)
  • A Whiter Shade Of Pale (La Luna)
  • Ave Maria//Winter Light (Classics)
  • Harem (Harem)
  • It"s A Beautiful Day (Harem)
  • Fleurs Du Mal (Symphony)
  • Running (Symphony)
  • Pasion (Symphony)
Произведения на Андрю Лойд Уебър
  • Nightingale(1983)
  • Requiem (1985)
  • The Phantom of the Opera (1986)
  • Carousel (1987)
Участия/роли Мюзикли
  • I And Albert (в ролята на Вики), 1973
  • Cats (в ролята на Джемима), 1981
  • The Pirates of Penzance (в ролята на Кейт), 1982
  • Masquerade (в ролята на Тара Трийтопс), 1982
  • Nightingale (в ролята на Nightingale), 1982
  • Carousel (в ролята на Кари Пипъридж), 1987
  • Реквием (сопрано), 1985
  • The Merry Widow (в ролята на Valencienne), 1985
  • Фантомът от Операта (в ролята на Кристин Дайе), 1986
  • Aspects of Love (в ролята на Роуз Вайбърт), 1990
Пиеси
  • Trelawny of the Wells (в ролята на Роуз Трилъуни), 1992
  • Relative Values (в ролята на Миранда), 1993
  • Dangerous Obsession (в ролята на Сали Дрискъл), 1994
  • The Innocents (в ролята на мис Джидънс), 1995
Видеозаписи
  • Song and Dance (1983) - в ролята на Ема
  • Реквием (1985) - сопрано
  • Фантомът от Операта (1991) - в ролята на Кристин Дайе
  • The Music of Andrew Lloyd Webber (1995)
  • A Gala Christmas in Vienna (1997)
  • Sarah Brightman In Concert (1998)
  • One Night In Eden (1998)
  • Andrew Lloyd Webber: The Royal Albert Hall Celebration (1998)
  • Rosamunde Pilcher - Zeit der Erkenntnis (2000)
  • Sarah Brightman: La Luna: Live In Concert (2001)
  • Harem: A Desert Fantasy (2003)
  • Live From Las Vegas (2004)
  • Sarah Brightman - Symphony. Live in Vienna (2008) DVD






Тагове:   музика,   sarah brightman,


Гласувай:
26
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sparotok - !
02.07.2012 15:53
Обожавам гласа на Сара Брайтман! Телевизия не гледам, но музика слушам редовно, песните на Сара Брайтман си ги пускам най-често:)
цитирай
2. avangardi - Павел, позволими със закъснение да те поздравя за именият ти ден:)))
02.07.2012 16:55
sparotok написа:
Обожавам гласа на Сара Брайтман! Телевизия не гледам, но музика слушам редовно, песните на Сара Брайтман си ги пускам най-често:)

Приеми този постинг и за личен поздрав по случая!:)))
Успешна седмица:)))
цитирай
3. kalin8 - Благодаря и аз...
02.07.2012 19:30
Харесвам много Сара Брайтман!
Б.
цитирай
4. kometapg - Това е моята любимка!:)
02.07.2012 20:13
Това е моята любимка!:)
цитирай
5. hristo27 - Много добър избор си направила!
02.07.2012 20:14
Много добър избор си направила!
цитирай
6. naidobriq - Привет!
02.07.2012 21:09
Поздрав за избора avangardi:)
Лека вечер!
цитирай
7. tikoev - Прекрасна си е! Поздравииии!
02.07.2012 21:18
Прекрасна си е! Поздравииии!
цитирай
8. avangardi - Музикален поздрав, Борис:)))
03.07.2012 10:24
kalin8 написа:
Харесвам много Сара Брайтман!
Б.

Хубав ден!
цитирай
9. avangardi - Прекрасен избор, Светле!
03.07.2012 11:25
kometapg написа:
Това е моята любимка!:)

Нека звучат за теб:)))
Прохладна и успешна седмица!
Поздрави!
цитирай
10. avangardi - Благодаря, Ице!:)
03.07.2012 11:40
hristo27 написа:
Много добър избор си направила!

Желая ти прекрасно музикално настроение:)))
Хубав ден!
цитирай
11. avangardi - Здравей, Ани!:)
03.07.2012 12:03
naidobriq написа:
Поздрав за избора avangardi:)
Лека вечер!

Благодаря ти и приятно слушане:)))
Светъл ден!
цитирай
12. avangardi - Благодаря, Тихо!!!:)
03.07.2012 12:16
tikoev написа:
Прекрасна си е! Поздравииии!

Приятно слушане!
Хубав ден!
цитирай
13. mariniki - прекрасен постинг....
03.07.2012 17:02
за любимата ми Сара Брайтман...
и толкова нейни песни на едно място събрани...
благодаря ти... най-най-сърдечно...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 5420683
Постинги: 1790
Коментари: 9647
Гласове: 67818
Календар
«  Октомври, 2018  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031