Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2010 09:26 - Лъжа: От гледане на реклами в интернет се печели Хакери точат така информация от жертвата, предупреждават антимафиоти
Автор: avangardi Категория: Новини   
Прочетен: 2521 Коментари: 2 Гласове:
18

Последна промяна: 19.04.2010 09:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Лъжа: От гледане на реклами в интернет се печели Хакери точат така информация от жертвата, предупреждават антимафиоти   image   понеделник, 19 април 2010

София

Интернет сайтове лъжат потребители, че от гледане на реклами се печелят пари. Това е начин хакери да проникнат в компютъра на жертвата и да източат информация от него, коментираха антимафиоти.

Така, получил достъп до компютъра, хакерът може да разбере в коя банка имате сметка и пари, ако ползвате електронно банкиране. Може да бъде изтеглен дори банковият сертификат, единствено с помощта на който могат да се правят транзакции.

"Печеленето" на пари е начин да се узнаят пароли до сайтове с корпоративна или лична информация. В полицията има сигнали за нерегламентиран достъп до банкови сметки, дори през сайтове за онлайн търговия - отново с откраднати пароли, информира БТА.

Антимафиотите съветват да не се правят сделки в интернет, ако имате съмнения за другата страна. Особено внимание трябва да се обръща на оферти, когато при покупка ви подтикват да ползвате начин за трансфер на парите, който не може да се проследи - чрез посредник или на адрес в чужбина. Когато трябва да получавате пари никога не давайте личните си данни на изпращача. Само името и банката ви са достатъчни, за да получите сумата.

С повече данни е възможно всеки да бъде въвлечен в схема за "изпиране на пари". Особено внимание трябва да се обръща на банкови чекове, които могат да се окажат без покритие.

Най-често примамливите сайтове за доходи от интернет привличат жертвите си с обяснението, че работата е надомна и без работно време. Твърди се, че компанията е проучена и от няколко години редовно изплаща изработените пари от клиентите си. "Получаваш толкова повече, колкото повече работиш", пише дори в няколко сайта.

След регистрация в интернет се изтегля софтуер, който се инсталира. Появява се лента, която се разполага в долната или в горната част на монитора и по нея започват да текат реклами. За регистрацията се иска точен адрес и име, за да може да се пращат чековете от печалбата. Така отсрещната страна вече разполага с част от личните ви данни.

Специалистите съветват да не се залъгвате с подобни оферти за лесно спечелени пари и припомнят, че най-добрият начин да защитите компютъра си и информацията в него е да ползвате легален софтуер срещу вируси и спам.





Тагове:   лъжа,   жертва,


Гласувай:
18



1. iliada - Привет, Илче !:)
20.04.2010 11:25
Винаги съм гледала с недоверие на тези оферти !:)
Благодаря за информацията ,макар и не приятна е винаги полезна !:)
Пожелавам ти душевен комфорт, скъпа приятелко!:)
цитирай
2. avangardi - Привет, Илиянче !:)
20.04.2010 11:36
iliada написа:
Винаги съм гледала с недоверие на тези оферти !:)
Благодаря за информацията ,макар и не приятна е винаги полезна !:)
Пожелавам ти душевен комфорт, скъпа приятелко!:)

Неприятна е и информацията, че започва и алъш-вериш с нашите постинги!!!
Прави се търговия с готовите постинги под формата на списания, защото и собствениците и администраторите на сайта са си присвоили авторското право за разпространение!?, което според мен е незаконно!!!
Започвам масово изтриване на постингите, защото аз съм ползвала чужди материали с позоваване на източника и не извършвам търговия!!! Авторските постинги са преводни или с участие на собствениците на материала.
Споделям полезни и красиви четива за които имат желания и апетити, а отговорността ще нося аз!!! Мисля да прекратя участието си в блог.бг под всякаква форма!!!
Успешен и много усмихнат ден ти желая, мила приятелко!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8336594
Постинги: 1980
Коментари: 10405
Гласове: 95889
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930