Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2009 09:22 - Блогъри издигат своя кандидатура за кмет на София
Автор: avangardi Категория: Политика   
Прочетен: 1701 Коментари: 8 Гласове:
3

Последна промяна: 19.09.2009 09:39


Блогъри издигат своя кандидатура за кмет на София


Привърженици на сините несъгласни от "прислоняването при ГЕРБ"

Диан Нейков

18 Септември 2009

 

image
Блогърското общество издига своя кандидатура за кмет на София. От няколко дни активни участници в Интернет-пространството много сериозно обсъждат идеята техният кандидат да бъде Теодор Дечев – политолог, социолог, политик, предприемач, инженер, блогър.

От форумите личи, че идеята Дечев да бъде убеден и предложен за кмет е оповестена от Йосиф Йосифов, бакалавър по икономика от Магдебургския университет "Ото фон Гьорике",

Форумното общество "Де зората" излиза със специален призив в подкрепа на кандидатурата: "Повече от десетилетие ни се налагаше на едни или други избори да гласуваме против здравия разум и против собствената съвест. Пускахме бюлетината от немай къде. Гласувахме с омерзение. Правехме го от "високи" политически съображения. Ето че дойде краят на нашето изпитание", пишат блогърите.

Те открито недоволстват от факта, че Синята коалиция е решила да не издига свой кандидат за кмет на София и е предпочела да се "прислони по сестрински под крилото на ГЕРБ".

Привърженици на СДС и ДСБ смятат, че това решение сваля от тях всякакви формални и лични ангажименти за солидарност с изборната политика на двете партии. "Вече можем да гласуваме без омерзение", пишат те.

Форумно общество "Де зората" смята, че в лицето на Теодор Дечев за пръв път от дълго време хората с чувство за справедливост, за памет и за нормална човешка порядъчност имат възможност за искрен и правилен избор.

"На есен ще имаме възможността да се преброим. Ще знаем, по думите на голямата руска правозащитничка Валерия Новодворская, колко сме онези, които не желаем да бъдем ратаи на чужди проекти и безгласни изборни добичета. Гласувайки за Теодор Дечев, ще си спомним и ще покажем, че сме граждани със собствено мислене и позиция", пишат форумците и призовават да се състави инициативен комитет за издигане кандидатурата на д-р Теодор Дечев за кмет на София.

www.mediapool.bg

Пресконференция на независимия кандидат за кмет на София Теодор Дечев

Пресконференция на Инициативния комитет за издигане на кандидатурата на Теодор Дечев – независим кандидат за кмет на София.

Теодор Дечев се издига за кандидат за кмет от мрежа представители на дискусионното интернет пространство – блогъри и форумисти, които смятат, че тази политическа технология е бъдещето на излъчването на кандидати за изборни длъжности в условията на представителната демокрация.

В пресконференцията ще участват:

Членове на Инициативния комитет:

Йосиф Йосифов – www.kuromur.blog.bg
Тодор Райков - www.raykov.blog.bg
Мариан Гяурски - www.m1g2d3.blog.bg
Славимир Генчев - www.parasol.blog.bg www.de-zorata.de
Емил Рогов - www.emilrogov.blog.bg
Михаил Новак – Astronomy - www.de-zorata.de
Петър Дяков – Rhino – www.de-zorata.de
Румяна Райкова – www.rumyrayk.blog.bg
Александър Менгов - http://bg-bg.facebook.com/people/Aleksandur-Mengov/1478023978

Теодор Дечев – www.teodordetchev.blog.bg - http://www.facebook.com/teodor.detchev?ref=profile –
www.de-zorata.de
t_dechev@abv.bg
- независим кандидат за кмет на София.

Кога ?

На 22 септември 2009 г., от 11.00 часа

Къде ?

В Пресклуба на БТА в София на бул. Цариградско шосе № 49



Гласувай:
3



1. iliada - Добър ден , Илка!
19.09.2009 11:44
Днес ме изненада отново приятно!:)
Благодаря ти!
цитирай
2. viki11 - И аз се дразня, че сините са се леп...
19.09.2009 12:40
И аз се дразня, че сините са се лепнали на Герб, освен ако Бат Бойко не работи за Костовата муцуна.

Но пък кандидат, свързан с блог.бг никога не би ми вдъхнал доверие. Блог.бг се държи от хора, които нещо не са наред! Освен това обслужва сините идеи. Сигурно затова и основният му цвят е син. Поне да обявят официално, че са сини, да се махнем.
цитирай
3. viki11 - ...и не на последно място...
19.09.2009 12:41
погледът му никак не вдъхва доверие. Нормално за синята идея.

Може би следва да се съобразя и с факта, че дъълго мъчих, докато вляза в този пост. Просто не се отваря.)))
цитирай
4. avangardi - Здравей мила приятелко:-))))
19.09.2009 15:52
viki11 написа:

И аз се дразня, че сините са се лепнали на Герб, освен ако Бат Бойко не работи за Костовата муцуна.

Но пък кандидат, свързан с блог.бг никога не би ми вдъхнал доверие. Блог.бг се държи от хора, които нещо не са наред! Освен това обслужва сините идеи. Сигурно затова и основният му цвят е син. Поне да обявят официално, че са сини, да се махнем.
...и не на последно място... погледът му никак не вдъхва доверие. Нормално за синята идея.

Може би следва да се съобразя и с факта, че дъълго мъчих, докато вляза в този пост. Просто не се отваря.)))

Не мога да се съглася с теб, защото които ме познават от тригодишното писане, добре знаят, че съм от червените бабички...
Но тук не бих скрила искрените си симпатии към г-н Дечев!
Един мой коментар 09.09 12:11 в блога на Лион1234:
И от мен попътен вятър на г-н Дечев!
И аз с интерес следя публикациите и медийните изяви на съблогърът ни г-н Дечев. Не съм от София, но бих завидяла на софиянци ако го изберат за свой кмет!!! Положителните качества и опита, които се изискват от един съвременен политик и мениджър - той ги притежава. Винаги точен, ясен, аргументиран и подготвен по проблемите. Положително оценявам и липсата на "безпардонност", с която се кичат някои властимащи. Не винаги истината се казва с висок глас и демонстрации на сила - тогава се прикрива безсилието. По-силен е този, който е по-подготвен, открит, комуникативен, откровен и честен, и с такъв глас ще ти каже това, на което не можеш да се противиш, а ще се съобразиш. А това г-н Дечев го владее във висша форма.
Хубаво си го казал, Ли!
Наслука, г-н Дечев!
цитирай
5. avangardi - Илиана, винаги можеш да очакваш нещо непридвидимо в мен...:-))))
19.09.2009 15:59
iliada написа:
Добър ден , Илка! Днес ме изненада отново приятно!:)
Благодаря ти!

От хората съм, които не могат да кажат на бялото - черно и обратното!!!
Не крия, че симпатизирам и на както го наричат "Таралежът в гащите на БСП":-))))


Когато Георги Кадиев бил ученик в немската гимназия в Бургас, половината от съучениците му избягали от час, за да отидат на концерт на "Сигнал". Той самият останал в училище, защото бил фен на "Щурците" и така пропуснал екзалтацията на публиката, ритниците на органите на реда и култовата реплика на фронтмена Данчо Караджов "Ние ще пеем за вас и под ударите на милиционерските палки". "И до днес не мога да си простя, че пропуснах всичко това", пише в блога си Кадиев.
Страхът да не изпусне нещо впоследствие се превръща в основен мотив за много от житейските избори на Кадиев. С него донякъде може да си обясним и най-новото приключение на младия социалист: кандидатурата за столичен кмет. И той самият едва ли вярва, че би могъл да седне във все още топлия стол на Борисов. Левицата никога не е имала шансове за победа в София. В столичната БСП го знаят и не се хабят в местните избори, а ги използват за разчистване на вътрешнопартийни сметки.
Смелостта на Кадиев да се впусне в една предрешена загуба безспорно заслужава уважение. Останалите, спрягани за кандидати на левицата (Курумбашев, Янаки Стоилов, Тодор Модев), предвидливо си направиха отвод. Но нищо чудно по-предвидливият да се окаже Кадиев. Той е изключително амбициозен и обикновено гради кариерата си с два хода напред. Кандидаткметският му маратон може да е пиарска акция за други цели: лидерското място в БСП. Това обяснява и острата реакция на Станишев. А и аргументите на Сергей са обратното на истината: Кадиев е слаб като партийна кандидатура (има доста социалисти, които не го харесват) и е силен като широкоспектърен вариант. Неслучайно спечели най-много гласове сред левите при мажоритарното си участие в София на последните парламентарни избори. Той има фенове сред образованите младежи, които респектира с магистратурите от Лестър, Харвард и Бон, и с имиджа на човек, противопоставящ се на статуквото. Харесва се на домакините, за които символизира идеалния баща на три деца и мислещия за всичко общински съветник. Някои го смятат и за любимеца на САЩ от "Позитано".
За мнозина Кадиев е обратното на Станишев - в блога си пише, че е обикновено момче от Бургас. Едва ли е бил обаче от най-обикновените - завършил е международни отношения в Москва. Баща му се е пенсионирал като подполковник от авиобазата в Равнец, майка му е работила в бургаския пионерски дом. Причината да стане социалист вероятно е в Стоян Ганев, който не го допуснал на работа във Външно с мотива, че не иска съветски възпитаници. Тогава Кадиев постъпва за 3-4 г. в политическия отдел на "24 часа". Има свежо перо, казват, че той е сътворил статията, подписана от Илия Павлов, в която към българската мафия бе отправен призив да скъса опашката си като гущер. Има и бизнес усет - в средата на 90-те създава фирма за анализ на икономиката и политиката и през 1999 г. успява да я продаде на американска компания. През 2004-та прави нова фирма за анализи на развиващи се пазари, от която печели и днес.
Овчаров го вкарва в политиката. Кадиев издържа две години като зам.-министър, отговарящ за НАП и митниците в Министерството на финансите, а от 2007-а е в СОС и оглавява Съвета на директорите на "Топлофикация София". С течение на времето става все по-малко дипломат и все повече журналист. Прави собствени разследвания срещу Мария Мургина и несъбраните акцизи, мита и данъци, води битки с безмитните магазини, критикувайки от левичарски позиции намаляването на корпоративния данък печалба. В блога си често разкрива тайните договорки в малкия софийски парламент. Ахилесовата му пета са фиксациите. Хаби излишна енергия в лични битки с бившия си шеф Орешарски, заяжда се на дребно с Бойко Борисов. Ако сега се фиксира главно в себе си, а не в Станишев, може и да постигне, каквото е решил.

Пепа Витанова
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2009-09-19&article=294513
цитирай
6. iliada - :)
19.09.2009 16:26
Илче,я виж ти започна се !:)
Вики се изказва първа е то толкова осторо,ама повечето Викита са си такива , та не се учедвам-друг въпрос е дали въобще имат право .
Но и ти не си останала длъжна като виждам.Какво да се прави започва борбата -кой ще победи решаваме всички ние и в края на краищата Софиянци.Дано този път бъдат по-мъдри в своя избор!:)
цитирай
7. avangardi - Илиянче, нали говорим за демокрация и е необходим деспута.
20.09.2009 08:25
Не съм пряко заинтересована от избора, но съм за качествените хора и специалити в политиката и управлението във всички нива.
Ако всички казваха "да" на един кандидат - нещо не е наред.
Аз по-принцип съм за хората, които имат собствено виждане, инакомислие, дсциплината, но и отстояването на собственото мислене.
И двамата кандидати са от хората, които казват това което мислят, без да се стремят да поклонничат и раболепничат пред собствените си партии т.е. в тяхно лице виждам хора, които ще са на действието в полза на каузата и хората без да дават да им се дърпат конците в интерес на нечии интереси, освен за интересите на всички хора.
Илиянче, прегръдки и целувки за теб:-)))
цитирай
8. lion1234 - ,,Не съм пряко заинтересована...
20.09.2009 11:04
от избора, но съм за качествените хора и специалисти в политиката и управлението във всички нива'' - ето за това става дума, аван! Да се даде шанс на качествените хора да управляват делата ни, отвъд политическата окраска и партийните предразсъдъци, защото качеството няма цвят! Това е и начинът за отстояване на собственото мислене!
Поздравления за смелата ти позиция!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8305772
Постинги: 1978
Коментари: 10400
Гласове: 95675
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031