Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2010 07:28 - Антикризисен сатър за всички. Вървим към гръцки сценарий
Автор: avangardi Категория: Политика   
Прочетен: 8231 Коментари: 29 Гласове:
15

Последна промяна: 17.03.2010 09:03


Антикризисен сатър за всички
1. >МЕРКИ ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НА ДЕФИЦИТА ПО КОНСОЛИДИРАНАТА ФИСКАЛНА ПРОГРАМА ЗА 2010 Г.
2. >Икономисти: Вървим към гръцки сценарий автор: Труд, image 

Няма прошка за никого - правителството подготвя мерки за намаляване на дефицита в бюджета, които приличат на антикризисен сатър.

Той удря наред - слага данък върху пенсиите, праща в принудителен неплатен отпуск бюджетни служители, налага данък общ доход, преди да се удържат осигуровките, съкращава наполовина дните за платеното майчинство.

КТ “Подкрепа” и КНСБ, които разполагат с чернова на подготвяния документ, настръхнаха. Авторите му - финансовото министерство, се оправдаха, че тези мерки са временни, а вариантът, с който разполагат синдикатите, бил работен. Социалният министър Тотю Младенов каза, че не е виждал подобен документ, но нищо не можело да се приема, преди да е минало през обсъждане в тристранния съвет.

В специално изявление за “Труд” премиерът Бойко Борисов каза: Искам да чуя мнението на хората и тогава ще решаваме.

Принудителен неплатен отпуск за всички бюджетни служители, прихващане на данък общ доход, преди да се удържат осигуровките, данък върху пенсиите.

Това не е лош сън или творение на развинтена фантазия, а проект на антикризисни мерки на правителството. “Труд” разполага с документа, който според вицепрезидента на КТ “Подкрепа” Димитър Манолов бил чернова на гласените от кабинета мерки за ограничаване на бюджетния дефицит. Но това не го правело по-малко “ужасяващ”.

“Това е абсурдно, идиотщина. Мерките са насочени към нискодоходните групи, От тези с дебелите задници никой нищо не иска да вземе”, коментира Манолов.

“Труд” се сдоби с въпросната чернова, която вече беше препратена и на КНСБ. Двете синдикални централи настръхнаха. “Мерките, така както са разписани, не подлежат на обсъждане. Все едно някой да ти дойде в къщата и да каже: искам да водим конструктивен диалог, какво избираш - да те обеся, да те заколя или да те удавя”, каза вицепрезидентът на КНСБ Пламен Димитров. Централата започва допитване до синдикалните структури какви да бъдат действията, ако мерките станат официално предложение на правителството.

Антикризисните мерки са временни. Това гласи официалният коментар от ведомството на вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков. Рестриктивният пакет ще важи, докато икономиката покаже признаци на съживяване. От министерството обаче не са фиксирали период на действие за непопулярните мерки. Все още вариантът не е окончателен. Работните групи продължават да събират мнения и предложения, съобщиха пред “Труд” от Министерството на финансите. Предстои пакетът да бъде обсъден с работодателите и синдикатите, казаха от там. Премиерът Бойко Борисов вече бил запознат с цялостната философия на подготвяните промени.

Специално за "Труд" Бойко Борисов: Искам да  чуя мнението на хората!

Това са предложения за оцеляване при криза, чието приемане тепърва ще бъде обсъждано.

Но отсега мога да гарантирам - средствата, които получава един редови полицай или военен, няма да бъдат по-малко. Ако му вземем от парите за дрехи например, ще го компенсираме с други добавки. В крайна сметка решавам аз.

Но преди да решим, трябва да предизвикаме дискусия в обществото. Мерките, които предлага работната група, не са много по-различни от тези в Гърция. Но аз съм избран от народа и искам да чуя мнението на хората, преди да вземаме окончателни решения, искам да видя реакциите на обществото.

Ако и за “Белене” например беше проведена дискусия, нямаше сега там да са заровени милиарди в една дупка и да не може да се намери един инвеститор...

Според хората на Дянков: Мерките не били окончателни

Проектът на мерките, с който разполагат синдикатите, е различен от това, което ще предложи Министерството на финансите. Това твърдят неофициално експерти от ведомството на Симеон Дянков. Според тях в публичното пространство дори се въртели “абсолютни глупости”. Мерките са много рестриктивни, но напълно логични, твърдят от ведомството

Майчинството - наполовина

Срокът за получаване на обезщетение за бременност и раждане ще се намали почти наполовина, става ясно от проекта на антикризисните мерки. В него е записано, че периодът за получаване на майчинските от сегашните 410 календарни дни, колкото е според Кодекса за социално осигуряване, ще стане 225 дни.

В същото време се променя и срокът, на базата на който се изчисляват обезщетенията за бременност, раждане и отглеждане на малко дете. Досега сумата се пресмяташе въз основа на получения доход през последните 12 месеца. Във финансовото министерство обаче обмислят този срок да се удължи. Все още не е ясно с колко, обясниха експерти пред “Труд”. Те умуват върху две предложения. Първото е обезщетението да се смята въз основа на дохода от последните две години. Привържениците на по-големите рестрикции предлагат този период да е 3 години. Предпочетеният вариант ще стане окончателно ясен в петък, дотогава всичко може да претърпи промяна, твърдят от министерството.

Пенсиите над минималната с 10 на сто данък

Пенсиите, които са с по-високи размери, да бъдат облагани с данък общ доход, който сега е 10%, предвиждат мерките за ограничаване на дефицита в бюджета. Налогът ще се сложи над някакъв необлагаем минимум. Вариантите са той да е фиксиран на 136,08 лв., колкото е минималната пенсия в момента, или върху 100,86 лв., колкото е социалната.

Пенсионерите са 2,183 млн., а прогнозите за тази година са средната пенсия да е 271 лв. Ако човек примерно получава 300 лв. пенсия, на облагане ще подлежи сумата над 100,86 лв., приеме ли се вторият вариант. Идеята е възрастните с по-високи доходи също да поемат част от тежестта на кризата. А мотивът - много от работещите сега получават в масовия случай около 400 лв. заплати, плащат върху тях осигуровки и данъци и живеят с останалите малко над 300 лева.

Още по-драстични са мерките за работещите пенсионери, които също са в два варианта. Първият предвижда възрастният, който работи, да не получава никаква пенсия. Вторият е по-милостив - да взема половината от парите си за старост.

Процентът за стаж и професионален опит на всички работещи в бюджетната сфера ще бъде уеднаквен на 1%. Сега в някои структури тази добавка стига и до 2%. “Операцията” ще засегне 430 000 души при очаквана средна заплата за т. г. 752 лв. Средното намаление на класа ще е 0,5% при среден стаж 15 години.

Социалният министър Тотю Младенов вчера напълно отрече информациите, че щял да се сложи данък на всички по-високи пенсии. “За мен това е несериозно и противоречи на всякаква логика”, каза министърът. Идеята била да се обложат парите само на около 200 хиляди възрастни, които сега вземат пълна пенсия и заплата по трудов договор, но плащат данък само върху заплатата.

Сега 57% от мъжете и 36% от жените в България получават пенсии, преди да са навършили изискваната възраст за това - съответно 63 и 60 г. Това обяви Флориан Фихтъл, постоянен представител на Световната банка у нас на конференция за пенсионната реформа. Реалната възраст, в която българите излизат в пенсия, била 59-60 г., тоест по-малка от тази в много други страни. Осигуровките също били смъкнати до най-ниските нива след непрекъснатото им намаление.

Без пари за облекло

Икономисват се 115 милиона лева

За да се пълни хазната, ще се разчита дори на икономиите от представително облекло на служителите. Временно този разход ще бъде премахнат. Сметките показват, че от дрехите на 150 хиляди души ще бъдат спестени средно по 300 лв., т. е. ефектът ще е 45 млн. лева. От работно облекло, което се полага по Кодекса на труда, ще бъдат лишени и чиновниците. От 280 000 души ще бъдат икономисани по 250 лв. средно, т. е. 70 млн. лева.

Няма да бъде простено и на бюджетните организации, които не са извършили предвидените 10% съкращения. Техните заплати ще бъдат намалени с 10%.

Временно ще бъдат премахнати и всички възнаграждения от участие в комисии, работни групи и др. Въвежда се и задължителен неплатен двуседмичен отпуск за бюджетните служители.

За длъжниците на държавата

Наказателната лихва скача

Длъжниците на държавата също ще понесат своята част от антикризисните мерки. Според предложенията на финансовото министерство лихвата за просрочени и разсрочени данъчни задължения ще скочи с 10 на сто и ще се изравни с тази за невнесени осигуровки. В момента данъчните длъжници плащат наказателна лихва върху задълженията си в размер на 10 на сто плюс основния лихвен процент. За март той е 0,18%. За дължими осигуровки лихвата е 20 на сто плюс ОЛП. Министерството на финансите се опита веднъж да вдигне наказателната лихва за неизрядните длъжници на хазната в началото на този мандат. Такова проектопредложение беше изготвено, но то така и не влезе в Министерския съвет. От НАП дори твърдяха, че предпочитат лихвата за осигуровките да пада, а не за данъци да скача.

Облагат и осигурителните вноски

Налог за брутна заплата

Плоският данък от 10% върху доходите на физическите лица да се начислява върху брутната заплата преди приспадането на осигуровките. Това предлагат от финансовото министерство. Така реално ще се увеличат парите, които държавата ни удържа ежемесечно под формата на авансов данък.

Според юристи обаче такава мярка може да се окаже незаконна. Практиката е да се облагат печалби или приходи, а не разходи, обясниха те. Осигурителните отчисления са всъщност месечен разход за служителите, така че не могат да подлежат на облагане.

Соня ГЪЛЪБАРОВА, Цвета ДИНКОВА




Гласувай:
15



1. maistorica - Чудовищни мерки готви кабинетът
17.03.2010 07:43
С уж антикризисна насоченост се предлага жестока секира за социални придобивки и доходи от работа
Облагане с 10% на всички пенсии, а работещият пенсионер да не получава пенсия или да получава до половината от размера й. Въвеждане на задължителен 2-седмичен неплатен отпуск през 2010 г. за цялата бюджетна сфера. Намаляване наполовина на срока за обезщетение за бременност и раждане от 410 на 225 дни...

Както се казва, когато има пушка на сцената, тя непременно ще гръмне в края на действието.

Рестриктивната политика задълбочава кризата-

http://duma.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0002&n=7957&g=
цитирай
2. avangardi - Вземам си въженецето
17.03.2010 09:04
да се обеся!!!
Ако такива мерки бъдат предложени в Гърция.....
... политиците няма да се борят за мандата си, а за ЖИВОТА СИ !!!

ГЕРБ ще борят кризата като режат доходите на тези, които едва свързват двата края- пенсионери, майки с малки деца, болни, държавни служители, дребни търговци и свободни професии. Тези, които нямат никаква вина ни за кризи, ни за кредитни и имотни балони, ни за нищо. А олигарси, банкери, политици, велики предприемачи и инвеститори в автокъщи и молове, те нямат нищо общо. От тях няма да търсим нищо. Дори ще ги подпомагаме държавно, за да не изпосталеят. Щом е така ДОЛУ правителството, ДОЛУ Борисов. Да си вади оставката, която уж му стои готова в джоба, и да я праща в парламента.

цитирай
3. sensation - Крещящо противоречие на личността Симеон Дянков!!!
17.03.2010 09:34
Кризата може да се бори успешно само с данъчни стимули
Намаляването на осигуровките и налозите с 10% процентни пункта ще доведе до откриване на 260 000 нови работни места и до свиване на сивата икономика с 2%
Симеон Дянков, Георги Ангелов

*Текстът е писан през януари 2009 г. и е публикуван в блога на икономиста Георги Ангелов. Целият текст можете да прочетете на http://georgiangelov.com/?p=952
цитирай
4. анонимен - Verita
17.03.2010 10:43
ББ беше избран от носталгия по комунизма. Ето сега всички ние и особено онези, които събудиха демона, ставаме свидетели още веднъж на най-страховитите му въплъщения. Този дух трябва веднъж завинаги да бъде погребан или той ще ни погребе. И вече няма нито време нито място за мърдане. И бягството не е решение. Или / или. Веднъж завинаги трябва да изберем и да го отстояваме. Иначе гаврата ще продължи...и за всички ще е най-добре да не са се раждали въобще!
цитирай
5. анонимен - Дянков е за разстрел...
17.03.2010 10:48
А къде са 150 милиона за които разправяха, че ще приберат, като данък от Швейцарските сметки????
Или просто шефа на НАП си направи разходка до Германия????
Мислят ни за стадо овце, май е време да им покажем, яе на народа му писна от некъдърници и жалки експериментатори....и Бойко се осра...
цитирай
6. анонимен - ББ:"Искам да чуя мнението на ...
17.03.2010 11:28
ББ:"Искам да чуя мнението на хората"
Ами ето: "ОСТАВКА!"
цитирай
7. анонимен - Безумието на "ДЕМОКРАЦИЯТА"
17.03.2010 11:39
Синдикати събудете си.Значи излиза че в момента БЪЛГАРИЯ Е ГЪРЦИЯ И НЯМА ПАРИ.А КОЙ Е ВИНОВЕН,ДОБРОСЪВЕСТНИЯТ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН,КОЙТО СИ ПЛАЩА ДАНЪЦИТЕ ИЛИ ПОЛИТИЦИТЕ-ТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ КОЛИТЕ СИ ОТ БИЗНЕСА СИ,ЗАЩОТО НЯМА ДА ОСТАНАТ ХОРА В БЪЛГАРИЯ-ПОЛИТИЦИТЕ МОГАТ ДА ХРАНЯТ ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ,ЗАЩОТО ВСИЧКИ ИМАТ ПАРИ,НО ОСТАНАЛИТЕ....................
цитирай
8. анонимен - slujiteli
17.03.2010 11:44
http://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/Da-sprem-gavrata-s-dyrjavnite-slujiteli-/383550484216?ref=nf

podkrepete stranicata
цитирай
9. анонимен - европейска харта за основни права
17.03.2010 12:02
Вече има обвързваща юридическа дила за страни членки на ЕС след приемане на Лисабонския договор.Можем да ги съдим в Страсбург,ако Конституционния съд не спре безумието на Дянков.
Хора събудете се.Убиват ни.
цитирай
10. анонимен - Защо не си намалят заплатите до средната...
17.03.2010 12:05
Защо този Дянков не предложи да се намалят заплатите на управляващи, министри, депутати до средната за страната и сами да си плащат осигуровки, парно, ток вода като антикризисна мярка. Само гледа в канчето на бедния българин. Да направи това и да видим каква ще е реакцията им. Нали всички сме равни по Конституция с равни права и трябва равни да посрещнем кризата. Жалко агентче на МВФ и Световната банка, което е изпратено тук да ни е... м....та!
цитирай
11. анонимен - за този Дянков няма ли гръм че да т...
17.03.2010 12:24
за този Дянков няма ли гръм че да тресне по кратуната. Както ни е подхванал и ако го задържат още година - две, то народеца ни ще се наложи да го впишат в книгата на застрашените от изчезване видове. Или това е целта - България без българите....
цитирай
12. анонимен - Е, то нали такива овци
17.03.2010 12:24
като нас доведоха гербери на влас...

ОСРАВКА...ААА.!

Някой си изкряска...
И Дянкови мерки
хвръкнаха завчаска!

Ехото единствено отоговори, поради липса на нормални българи...
Човекът, който обсъждаме тука е действително ГМО, бе хора....
цитирай
13. анонимен - нищо вярно няма в антикризисните ...
17.03.2010 12:30
нищо вярно няма в антикризисните мерки.
пред мен е поредния отговор от НАП - че щели да вземат мерки да ми намерят парите които са ми удържани но невнесени. и така повече от година - трети пореден еднакъв отговор.
цитирай
14. avangardi - Данък върху платения данък.
17.03.2010 12:32
Плоският данък от 10% върху доходите на физическите лица да се начислява върху брутната заплата преди приспадането на осигуровките. Това било предложението за поредното кърпене на бюджета.

Да се плаща данък върху платения данък е вероятно световна иновация. Но защо да спираме дотук? Другия месец, след като пак не стигат парите, нека въведем и ДДС върху осигуровките. Все пак те са "услуга", нали?

След това (защото да се доживее до пенсия не е за всички, а да се ползва здравна "услуга" изисква да си здрав и издръжлив а и това не е за всеки), можем да въведем и акциз.

Накрая все ще успеем смаем света с фискалните си постижения!

Като отделно предложение, се намалява срокът на майчинството – на 6 месеца. Все пак то се определя от плащаните осигуровки – ама ха – откъде накъде ще получаваш нещо, за което си платил? За 12 месеца осигуровки (90% от осигурителния доход), ще получиш обратно 10 години здравни осигуровки (на един човек), как не!
Я виж – яслите за 6 месечни бебета са много, празни и с отлично обслужване…
http://www.kenanoff.com/blog/archives/1422
цитирай
15. avangardi - Имам няколко прости идеи за излизане от кризата, които звучат по-приемливо, по-справедливо и с по-голям резултат!!!
17.03.2010 12:55
1. Да не се увеличава данъчната администрация, а да направим народа заинтересуван да прави контрола на сивата икономика. Как да стане!? Естествено няма да открия топлата вода.
Давам пример с Австрия, а го има и в много западни страни:
Стимулирам всеки гражданин!!!
- да си събира касовите бележки по направените разходи от всеки магазин, услуга и т.н., а после в края на годината му приспадам преди облагането на доходите направениет разходи.

2. Закривам бизнеса на некоректните работодатели т.е. несключили трудови договори или неизплащащи заплати и осигуровки. Всеки нелегален работник да носи същата отговорност, като некоректен работодател.
Наказание - затвор

3. Да се върне подоходното облагане т.е. да се премахне 10% плосък данък. Богатите да си плащат като попове, според печалбите си!

4. Всички работещи да са с равни права и задължения - да си плащат осигуровките.
Превилегии само за рисковите за здравето и живота професии.

5. Да се премахнат минимални осигурителни прагове, които са източник на измами и сива икономика. Реални осигуровки!

6. Да се спре регистрации на фирми за 2 лв.

7. Да се проверят и изловят всички нелегални и нерегистрирани производства и услуги.

.............
цитирай
16. анонимен - аз
17.03.2010 13:47
1.Да се въведе еднократен данък на придобитото имущество и "спестявания" след началото на демокрацията"
2. Да се изземат в полза на държавата всички комисионни взети от участвалите в така наречената "приватизация".
3. Да се озапти алчността на :
- политици,
- банкери,
- застрахователи,
- доктори,
- архитекти и строителни предприемачи бетонирали държавата и т.н.
- ДА СЕ ОГРАНИЧИ ИЗНАСЯНЕТО НА ПЕЧАЛБИТЕ НА ЧУЖДИТЕ ФИРМИ, ЗАГРАБИЛИ БЪЛГАРИЯ ЧРЕЗ ПОДКУПИ.
цитирай
17. анонимен - до г-н Дянков
17.03.2010 13:57
ТОВА Е ГЕНОЦИД СРЕЩУ ОБИКНОВЕННИЯ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН! Аз предлагам въобще да ни спрете заплатите и да си умрем в немотия. Така ще напълните хазната, ако има за кого да я пълните!
цитирай
18. анонимен - Без коментар
17.03.2010 14:14
Като чета коментарите виждам колко привърженици има Първанов.Множи ги непрекъснато Симеон Дянков.
цитирай
19. анонимен - Антикризисни мерки
17.03.2010 14:22
1. Да не се правят фиктивни съкръщения в министерствата и общинскитите администрация , а реални!Трябва да се направи проверка по всички адм-и и да се прецени колко служители каква работа имат от 8 часовия работен ден!
2. Да се намалят заплатите на депутатите поне с 20%!
3. Да се намалят служебните автомобили във всички ведомства като се направи разчет според нуждите им, но мотивирано и се изнесе всичко в пресата!
цитирай
20. avangardi - Имам проблем със системата!
17.03.2010 14:24
Имам 5 комантара, но не ми разрешава да ги одобря! С този правя опит от друго място да тествам системата! Извинете ме!
цитирай
21. анонимен - Не е секира, а грабеж
17.03.2010 14:38
Дянков вече се е запътил за Вашингтон според мен.
И без това имотът му пустее сигурно там.
цитирай
22. анонимен - ехото на народа
17.03.2010 14:58
Защо отнононо и отново да се бръкне в джоба на обикновения и отрежен българин а не в джоба на богаташите. Докога ще търпим ние българите , а циганите ще си вземат помощите и ги мързи да работят. Богаташите си имат пари и не им пука за народа в БЪЛГАРИЯ.
цитирай
23. avangardi - Опит за блъфиране от страна на правителството!
17.03.2010 15:28
МФ: Разпространените антикризисни мерки не отговарят на истината
Във връзка с появили се в публичното пространство произволни твърдения и приписван на Министерството на финансите списък от мерки за излизане от кризата, от пресцентъра на ведомството уточниха, че тези мерки не отговарят на истината.

"Документът”, който медиите цитират, не съществува и не е бил обсъждан.

Това е опит да се създаде допълнително напрежение в условията на криза и да се провокират различни обществени слоеве, които са най-чувствителните от обществото. Това се казва в съобщение от пресцентъра на Министерство на финансите. От там допълват:

"В момента в МФ се правят много сериозни анализи и прогнози, на базата на които ще бъдат предложени действителните антикризисни мерки. На този етап работната група по антикризисния пакет дискутира повече от 100 идеи. В процес на конкретизиране са и потенциалните фискални и икономически ефекти на всяко отделно предложение.

Преди всичко, експертите анализират какъв би бил ефектът от приложението на всяка отделна мярка както върху доходите и жизнения стандарт на хората, така и върху изпълнението на бюджета.

До края на седмицата пакетът от мерки ще бъде представен на министър-председателя, след което ще бъде внесен за обсъждане в Съвета за тристранно сътрудничество, насрочен за понеделник. Проектът на документ ще бъде оповестен на широката общественост, едва след като бъде внимателно и коректно съгласуван със социалните партньори.

Осъзнаваме, че разпространението на тези "ужасяващи мерки” цели да настрои обществото срещу икономическата политика на правителство и да подкопае бъдещата работа и общите усилия на правителството, синдикатите и работодателите в тази посока. .....

http://www.btv.bg/news/ikonomika-biznes/u-nas/story/523795312-MF_Razprostranenite_antikrizisni_merki_ne_otgovaryat_na_istinata.html
цитирай
24. анонимен - Уродливото джудже Дянков да си ходи!
17.03.2010 16:16
ДА СЕ ЗАВРЕ В ДЪН ЗЕМИ ТОЗИ УРОД НЕДОМАСЛЕН!Уби всичко,което с честен труд се бори да мърда!И Бойко,ако не намери достойни кадри,да си ходи!Къде е тръгнал да се катери във властта,като само полицейските му апапи стават за нещо,уж .Плюе предишните,но при тях нещата се движеха,макар и в криза-не се погазваха така грубо права и закони.Тя,кризата,не е от сега,но такава тотална липса на нормално поведение,такива абсурдни идеи и недомислици,каквито ГЕРБерите предлагат, ще сринат държавата!Ако са умни,ще заимстват идеи от предишното правителство,ще се извинят и ще си признаят,че десните идеи са ялови!Преди десните унищожиха сел.стопанство и енергетиката,тези ако ни довършат,на кого ще разправяте, че комунистите са лошите?!Плюе Бойко,плюе ли плюе,но на крив к.. козината му пречи!
цитирай
25. анонимен - Дянков да си ходи доброволно, че ако постои още малко може да си тръгне доброзорно
17.03.2010 16:24
Наистина е време Дянков да си тръгне на добра воля, защото ако постои още малко както е прекипяло на народа от глад и безпаричие може наистина да си тръгне насила от България. Твърде много се гаври с народа време е да му се види сметката
цитирай
26. mileidi46 - Ei,golema rabota sme nie...
17.03.2010 18:59
Na tozi xubav posting,kadet avangardi zad imeto si postavq naboleli i ubistveni problemi....
kak izvednaj nakazaxa kato gubi anonimnite...
I smelo ama mnogo smelo se vazmu6tavat...!!!
Sigurna sam,4e Dqnkov si stqga kufarite,a Boiko trepere ot strax...
I koi e tozi narod,deto 6te im vidi smetkata???
onezi 5o du6i deto bqxa dnes pred parlamenta,za da protestirat sre6tu zakona za GMO??
Ina4e si 4e6ame topkite po forumite i raztqgame lokumi....EVALA,NARODE!!!
Zaslujavame si politizite i sadbata! xak da ni e!!
цитирай
27. veliki - Някой да сложи намордник на Бойко Борисов
18.03.2010 08:18
Някой да сложи намордник на Бойко Борисов защото започна да хапе наред като бясно псе. Интересно че налита да хапе само хора които не могат да го охапят в отговор майки с кърмачета и немощни пенсионери.Трябва да си обърше пяната от устата и да се върне в колибатаНякой трябва да озапти това ненормално същество.
цитирай
28. анонимен - политика ли?
18.03.2010 08:36
така ли се прави политика бе бат бойко?
колкото по бързо си дадеш оставката, толкова по бързо ще облекчиш изнемощелия "народец". Това май е по лошо и от турското робство а?
А на теб Г-н Дянков, кой ти каза, че разбираш от икономика та даже и министър те направиха. Прав си е президента докато сте министър България ще потъва в дълбините на мизерията. Но така ни се пише защото ви избрахме, другият път да мислим с главите а не да избираме пожарникари да ни управляват.
цитирай
29. apollon - чудесен анализ - само дето България ...
15.08.2010 14:39
чудесен анализ - само дето България няма да получи пари както Гърция

очевидно е налице политическа сегрегация и дискриминация между членките на Евросъюза - при това предимствата, че могат да ползват свободно държавните граници на Република България сякаш са за западните граждани
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8305979
Постинги: 1978
Коментари: 10400
Гласове: 95675
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031