Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2007 06:27 - Бисери - гениално" прозрение е на кандидат-студент в Алма матер - Изклали всички безобидни хора. Крум Страшни бил предтеча на Масларова
Автор: avangardi Категория: Технологии   
Прочетен: 1097 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 25.07.2007 09:21



Изклали всички безобидни хора
  •  Хан Крум смазал онази могъща политическа сила, известна като Аварския хуниат и от нея останали само жалки отпадъци.
  •  Хан Крум управлявал България близо 2 века.
  •  Избивани са били всички - от малки  деца до старци. Императорът наредил да се отрежат главите на безобидните хора със същите селскостопански машини, с които прибирали реколтата.
  •  Накрая Маламир бил насилствено убит.
  •  Крум е развил миграционна политика, тъй като от една страна изселва населението  Югоизточна Тракия, а от друга кара хора да се заселят в Отвъддунавска България.
  •  Никифор не е знаел за печалната участ, която го чака. Той не само е бил убит, но от главата му е била направена чаша, използвана на празничните пиршества на хана.
  •  Причината за мизерията в българската столица е бил големият брой на крадците, измамниците и всички други хулигани за времето си.
  •  Идвайки в България, те няма какво да губят, но след като я разграбват и опустошават, забогатяват. Натрупаното имане е нещо, което могат да загубят, затова нападенията са спрени поради страх от разоряване.
  •  Омуртаг е бил ценител на изкуството и това ясно си проличава от начина, по който са изработени каменните му колони.
Кандидат-студент разкри: Крум Страшни бил предтеча на Масларова От IX век атмосферата в България е криминогенна, пишат на изпита по история

СОФИЯ. "Еднократните помощи за бедните не са въведение на социалната министърка Емилия Масларова, а още на хан Крум."
Това "гениално" прозрение е на кандидат-студент в Алма матер по време на изпита по история, съобщиха за "Стандарт" от комисията за проверка на работите.
Изпитната тема беше "История на България през първата половина на IX век".
"Още по хан Крумово време, та до ден днешен атмосферата в България е криминогенна", гласят пък разсъжденията на друг мераклия за висше. Като обяснение за това младият историк посочил, че българите били "дегенерирали".
Цял куп крилати мисли са посветени и на победата на Крум Страшни над византийския император Никифор. Творчески настроен младеж е придал допълнителен драматизъм на битката при Върбишкия проход, посочвайки, че "ханът стъпил на гърдите на латинския император в победния си устрем". Стремежът към позитивно мислене също присъства в работите на кандидат-студентите. "Българите е трябвало да мислят за позитивното - боя, а не за негативното - пиенето", написала мъдра ръка в една от изпитните разработки. От Алма матер обаче ревниво кътат бисерите от изпита по литература. Няма фрапиращи умотворения на кандидатите, лаконично коментира шефът на изпитната комисия доц. Бойко Пенчев. Тази година обаче никой няма да има пълно шест на изпита по литература, разкри още той. Двойките обаче също няма да са повече от всяка друга година, допълни той. Очаква се оценките по история и литература да излязат след около седмица.
Теодора Йолчева



Тагове:   кандидат,   Матер,   Масларова,


Гласувай:
0



1. karavelov - Да се смея ли,да плача ли!?
25.07.2007 09:40
Да се смея ли,да плача ли!?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8304513
Постинги: 1978
Коментари: 10400
Гласове: 95671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031