Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2007 06:57 - ДИСЕКЦИЯ НА МРЕЖАТА - Създадоха периодична таблица на Интернет
Автор: avangardi Категория: Технологии   
Прочетен: 1784 Коментари: 0 Гласове:
0



Създадоха периодична таблица на Интернет Последовател на Менделеев подреди нагледно елементите на виртуалната реалност  Това не е първият опит Интернет да бъде представен графично. Досега виртуалният свят е бил рисуван като световна карта - xkcd.com/256, карта на метро - www.informationarchitects.jp/ia-trendmap-2007v2, на човешки ум - en.wikipedia.org/wiki/Image:Web_2.0_Map.svg, и на локална мрежа -www.opte.org/maps.
Първоначално Грей използва блога си само за нуждите на личен дневник, напоследък обаче все по-често публикува доста интересни и забавни графики. Внимание заслужават Bedtime Entropy, W.W.G.W.B.D., W.W.R.F.D., Why Go?, Roomba and Things I Teach At a Girls" School. WWW. Новини за мрежата и още нещо image В GOOGLE решиха да спрат да мислят глобално и отправиха взор към единствения естествен спътник на родната ни планета - Лунатa. Земята беше само началото. Проектът Google Moon беше изкаран символично на бял свят точно 38 години след като Нийл Армстронг се изказа с онзи лаф за малката стъпка и големия скок. Ако пренасочите браузърите си към Google Moon, ще видите лунна карта, на която са отбелязани местата, където са кацали екипажите на корабите Apollo през изминалите години.
image
WIKIPEDIA стимулира потребителите си да търсят грешки в конкурентната Britannica. За целта е създадена специална страница, където те могат да бъдат публикувани. Намерените пропуски никак не са малко, но в по-голямата си част са дребни. Войната между двете най-известни енциклопедии в света не е от вчера. Още в края на 2005 година избухна скандал, намеси се и списание Nature. Изданието се опита да отсъди коя енциклопедия е по-добра, в крайна сметка се оказа, че силите са изравнени. Според някои наблюдатели обаче в Wikipedia има немалко статии, които са преписани от Britannica и подобно отношение спрямо английската енциклопедия е недопустимо.
image
ГОЛЕМИТЕ КОМПАНИИ напускат виртуалния свят Second Life. Причината е проста - потребителите не се нуждаят от компаниите и техните продукти, както това става в реалния живот, нямат нужда от храна, напитки, дрехи и средства за придвижване, защото телепортацията е евтина и достъпна. А и след като видяха, че в Second Life започва масово отваряне на магазини, хотели и казина, потребителите обявиха ответно настъпление - Reebok беше подложена на ядрена атака, а неизвестни бандити разстреляха всички посетители в магазина American Apparel.
НОВАТА ВЕРСИЯ НА WINDOWS ще излезе през 2010 година. Microsoft обявиха, че следващата версия би трябвало да се появи доста по-бързо отколкото Vista след появата на Windows XP и затова скъсяват срока за новата разработка на три години. Подробностите са все още оскъдни и недостатъчни, но компанията започва да обсъжда Windows 7 с определени клиенти и партньори. По-късно ще бъде разяснено и в кой период от годината ще се появи. Дискусиите за новата версия на операционната система започнали по време на годишната конференция по продажбите.ТОП 10. САЙТОВЕ ЗА ФИЛМИ*   1. www.imdb.com
   2. movies.yahoo.com
   3. home.disney.go.com
   4. www.flixster.com
   5. www.rottentomatoes.com
   6. www.apple.com/trailers
   7. www.ifilm.com
   8. www.sonypictures.com
   9. www.cduniverse.com/
10. entertainment.msn.com


Тагове:   Таблица,   Мрежата,   дисекция,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8333565
Постинги: 1980
Коментари: 10405
Гласове: 95884
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930