Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2007 10:00 - СЛОЖНИТЕ ГЛАВОБЛЪСКАНИЦИ - загадката на Айнщайн
Автор: avangardi Категория: Технологии   
Прочетен: 8506 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 21.08.2007 18:55


Сред тях най-често се срещат задачи, в които трябва да се намерят съответствията между елементите от различни множества. Със сигурност сте ги срещали. Задачата, която ви предлагам е известна като загадката на Айнщайн. За нея той е казвал, че 98% от хората не могат да я решат. image
    Опитайте. Може би сте сред останалите 2 %, които са в състояние да се справят с нея.

   Има 5 къщи, всяка с различен цвят. В къщите живеят хора от различни националности. Те пият различни питиета, пушат различни видове цигари и отглеждат различни домашни животни. Домакините в тези къщи нямат еднакви животни, не пушат еднакви цигари и не пият едни и същи напитки.

   Пита се кой от тях отглежда рибки, ако знаете, че:


1. Англичанинът живее в червената къща.
2. Шведът има куче.
3. Датчанинът пие чай.
4. Зелената къща се намира отляво на бялата.
5. Собственикът на зелената къща пие кафе.
6. Човекът, който пуши "Pall Mall" отглежда птички.
7. Собственикът на жълтата къща пуши "Dunhill".
8. Човекът, който живее в къщата, разположена в средата, пие мляко.
9. Hоpвежецът живее в първата къща.
10. Човекът, който пуши "Blend" живее в къщата, която се намира след къщата на любителя на котки.
11. Човекът, който отглежда коне, е съсед на пушача на "Dunhill".
12. Собственикът, който пуши "Bluemaster" пие бира.
13. Hемецът пуши "Prince".
14. Къщата на ноpвежеца се намира до синята къща.
15. Съседът на пушача на "Blend" пие вода.

И така: Кой от петимата отглежда рибки ?

image


image

Отговорът на СЛОЖНИТЕ ГЛАВОБЛЪСКАНИЦИ  е следният (в края на): >Немски учени минаха скоростта на светлината. Германски учени опровергаха теорията за относителността на Айнщайн. 

 


ЗАБЕЛЕЖКА: - ТЕМАТА СЕ ПОРОДИ ОТ КОМЕНТАРИТЕ!!
Бистришките баби
обявени за нематериално съкровище от Unesco през 2005г. image

На официална церемония в ЮНЕСКО на 25.11.2005г. бяха оповестени шедьоврите, включени в списъка на световното нематериално културно наследство. Международно жури с председател принцесата на Йордания г-жа Басма бин Талал оцени високо българската кандидатура, като включи Бистришките баби в листата на световните шедьоври. Дипломата за "световен шедьовър" бе връчена от Генералния директор на ЮНЕСКО г-н Коичиро Мацуура на посланик Ирина Бокова, постоянен представител на Република България към ЮНЕСКО.

Фолклорната група "Бистришките баби" съществува официално от 1946 г., седем години след създаването на "Бистришка четворка" - първият оркестър за народна музика на българското радио, който свирел на живо пред микрофона. Специалистите определят начина на пеене на "Бистришките баби" като полифония. Част от изпълнителките са извиквачки, други - криви бучачки,
Бистришките баби >чуй 

image Николо, море Николо | image Бегала Неда | image Дона биле брала | още
image



Тагове:   Айнщайн,


Гласувай:
1



1. leif - :)))
20.08.2007 15:04
не е толкова сложна загадката-стига на се мисли и деиства като Айнщайн-да се зачертава-преди година и половина ми трябваха 5 мин.за да взема наградата в едно радиопредаване със същата загадка..
Ама това за преодоляването на скороста на светлината е много силно казано-Може да се твърди само от хора,които не разбират защо Айнщайн се хили на повечето снимки...В света само дузина хора са го разбрали...Експеримента който са направили е просто друг вариант на един негов кондензатор за футони
цитирай
2. avangardi - Благодаря ти leif,
20.08.2007 15:40
не съм се съмнявала в теб. Задачата я сложих, защото много сложен материал вмъкнах преди това за Айнщайн. И по-принцип до доказване на противното (опита на тези учени), Айнщайн ще си остане ненадминат, независимо, че някои го смятат за един посредствен математик. Но да не забравяме, че науката върви напред само когато се е съмнявала в доказаното и видимото т.е. всичко се подлага на съмнение. Както и учението на Дарвин за произхода на човека от маймуните.
Пример: Уникалното пеене (автентично фолклорно) на Бистришките баби и фолколра на аборигенско изолирано племе от острови... е еднакво. Запитано от фолклориста познато ли им това пеене (на Бистришките баби) пуснато на запис - те отговорили: "А, знаем ги. Това са друго племе от съседен остров, но говорят друг език." т.е. - дали не е вярна теорията за "Панспермията"?
цитирай
3. анонимен - Темел Темелков
04.10.2012 09:19
Абе леиф какво е Футон :D Я ни светни ...
цитирай
4. avangardi - анонимен - Темел Темелков
04.10.2012 09:36
анонимен написа:
Абе леиф какво е Футон :D Я ни светни ...

Футонът е хибридна мебел, която най-просто бихме могли да определим като сгъваем диван.

Терминът Футон е с японски корени и е свързан с традиционните японски легла – гъвкав матрак и юрган, които през деня се навиват на руло, така че в помещението да се освободи повече място. Японският футон-комплект се състои от shikibuton – сгъваем матрак и kakebuton – дебел юрган за завиване.

Западният футон има няколко съществени разлики в сравнение с японския оригинал. При него почти винаги за основа служи подвижна дървена или метална рамка, която позволява трансформирането на дивана (или фотьойла) в легло и обратно.

За пълнеж на тези мебели днес се използват различни вати, полиуретанова пяна или други еластични материали, често на няколко слоя. Разбира се, размерите на футоните на Запад са съобразени със съответните стандарти и те са значително по-големи, отколкото японските. Като правило рамката и матрака се продават заедно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8304500
Постинги: 1978
Коментари: 10400
Гласове: 95671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031