Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2009 07:48 - Българите - оцелелите след потопа. Ной и люлката на западната цивилизация е по нашите брегове
Автор: avangardi Категория: Технологии   
Прочетен: 4083 Коментари: 8 Гласове:
4

Последна промяна: 08.07.2009 07:50


Българите - оцелелите след потопа image image Кои са българите? Древен и спорен народ, трън в очите на мнозина. С богата култура и духовност. Мнозина учени историци откриват български топоними в Египет, Иран и други древни страни. Друг е въпросът за тракийския корен и това как цялата история беше обърната от д-р Стефан Гайд с поредицата “Тракийското писмо – декодирано”, след като поколенията учеха, че траките са безписмен народ. Мнозина започнаха да защитават тезата, че християнството е било известно на предците ни още от първите векове. През 2002 г. в световна новина се превърна откриването на древния каменен град Перперикон в Родопите от археолога проф. Николай Овчаров. Науката отдавна търси прочутото светилище на Орфей, което според древните автори било толкова известно, колкото и Аполоновото в Делфи, пише Милан Миланов в книгата си “Тайните подземия на България”. Според други автори нашите богомили, прогонени от страната си, поставили основата на целия западноевропейски Ренесанс. Един българин, живял в началото на 20-ото столетие и станал втори в националната класация на героите ни през 2006 г., предрича: “От България ще излезе импулсът за спасение на човечеството.” Има ли връзка между нашето минало, настояще и бъдеще, се питаме днес. И ако е толкова голяма мисията ни, дали сме готови да я изпълним?
Според една от теориите българите са произлезли не от иранците или пакистанците, а още от ариите. Официалната наука ги определя като индоирански племена, обитавали в бронзовата епоха степите на Азия и преселили се през II в. пр.н.е. в Индия. Всъщност ариите били хората на Ной – оцелелите след потопа.

Димитър Мангуров, изследовател



Тагове:   мистерии,   библия,


Гласувай:
4



1. krotalka - Дали наистина е така,
08.07.2009 09:01
не можем да сме сигурни.
Хубаво е да е истина. Това ще повдигне самочувствието ни, че сме българи!
цитирай
2. gothic - Красиви приказки,
08.07.2009 10:42
в които може би има някаква истина. Но самочувствието днес се повдига по съвсем различни начини.....
цитирай
3. avangardi - Танечка, много неизвестни факти и неразгадани мистерии има
08.07.2009 13:14
krotalka написа:
не можем да сме сигурни.
Хубаво е да е истина. Това ще повдигне самочувствието ни, че сме българи!

Непрекъснато се говори за уникалността на българския народ и народа живял по нашите земи, че имаме специалното предназначение на земята!
Ще ми се да е така, но науката трябва да си каже думата!
Това никога не ме е възпирало да съм горда, че съм родена в България!
Добрите факти и събития по-трудно си пробиват път до нашето съзнание, отколкото лошите новини!
Сами е необходимо да повярваме в себе си!
Прегръдки с обич - Илка
цитирай
4. avangardi - Пламе, прав си и не си прав, с уважение...
08.07.2009 13:16
gothic написа:
в които може би има някаква истина. Но самочувствието днес се повдига по съвсем различни начини.....

Ние самите сами си мачкаме самочувствието, дори като излезем от страната си не смеем да кажем че сме Българи, защото прекалено много оцапахме страната си пред света с мерзки думи.
цитирай
5. gothic - Защо?
08.07.2009 20:23
Аз винаги, с висок глас навсякъде съм заявявал че съм БЪЛГАРИН. И никога, ама никога не съм се сблъсквал с пренебрежение. Който се срамува, си е за негова лична сметка. А страната си я изцапахме освен с мерзки думи и с мръсни дела, които няма как да се покрият.
цитирай
6. avangardi - Пламе аз също го заявявам с гордост!!!
09.07.2009 07:18
gothic написа:
Аз винаги, с висок глас навсякъде съм заявявал че съм БЪЛГАРИН. И никога, ама никога не съм се сблъсквал с пренебрежение. Който се срамува, си е за негова лична сметка. А страната си я изцапахме освен с мерзки думи и с мръсни дела, които няма как да се покрият.

Но имам приятели, които 15 години вече работят и живеят в чужбина и там българите си правят мръсно, за да запазят територията за себе си. Не се сбижават, а се правят че не се познават. Нелицеприятни истории има много.
Хубав ден ти желая!
цитирай
7. анонимен - България е люлката на цивилизациятя
09.12.2009 23:16
Хора разберете историята на народа ни и отстоявайте и защитавайте идентичността ни,защото ние можем да се гордеем само с нашите предци ,но ако се поучим от историята един ден нашите наследници ще се гордеят с нас. А дали България е люлката на цивилизацията можем да кажем само ние Българите . Всяка лъжа както и всяка истина повтаряна достатъчно дълго пред света ще накара хората да повярват в нея.За това аз вярвам в това и ще крещя с всички сили че България е люлката на цивилизацията.
цитирай
8. анонимен - Недоумение
31.08.2012 02:30
Как коя година е създадена българската държава?! Ама пък въпрос и то на място, където е написана такава хубава статия. Когато Хан Аспарух е открил „Мадарския конник“ е казал тука е България, а не както ни учиха, че е казал ,, Тук ще построя България?!“ И наистина трябва да имаш странно мислене, да повярваш, че някакви си „нещастни“ скиторещи се помади, са сложили на колене“ могъща Византия от раз. Не, велика армия е дошла при Дунава и косите на византийските императори са се изправили от ужас. Не са искали, ама хич не са искали такива съседи!!! И вярно...историята по-късно оправдава страховете им.

Абе, българите, не ви ли се струва, че само за момент България да укрепне, целия свят се втурва та я мачка и унижава. То не я разкъсаха след османското „ гостуване“, то англичани не казаха, че още малко, ако руснаците настъпят и ще започнат война, то след първата световна ни орязаха, после ни сложиха чужд!!! цар, Втората световна пак ни рязаха... 'айде наложиха ни социализъм, после ни похамериканчиха, 'айде дадоха едно образование на младите, лелей... сега на масата е османското гостуване и непристойното държание на Левски, Ботев и други некоректни българи?! Имате ли ум да се запитате защо е така? Ами прочетете горната статия... И не се питайте защо българите в чужбина се крият един от друг и си правят мръсно... Защото това е единствения начин да ни преградят пътя към събуждането, разделяй и владей. Телевизията е могъщ фактор... а ния се зомбираме от много малки.

Ха със здраве! И за проводица... само за миг се замислете, колко са истинските, чисти български думи в съвременния ни език? А, „чатите“ ли си в „нета“...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8305184
Постинги: 1978
Коментари: 10400
Гласове: 95674
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031