Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2007 06:54 - ВИЦОВЕТЕ ЗА МЕЧКИ ЗАБРАНЕНИ В РУСИЯ
Автор: avangardi Категория: Изкуство   
Прочетен: 528 Коментари: 0 Гласове:
0




ПРИВЕТ,МЕДВЕД-ВЫБОРЫ 2008
imageimage        
Номер: #471920 image
Категория: История и Новости image
Дата создания: 10.12.2007 - 22:27:20

Посмотреть плэйкаст в новом окне

ВИЦОВЕТЕ ЗА МЕЧКИ ЗАБРАНЕНИ В РУСИЯ Блогери пуснаха много вицове за Медведев и Путин Павел Пашев Джордж Буш: Кой е този? image

Джордж Буш не може да се сети кой е Дмитрий Медведев.

В телевизионно интервю американският президент Джордж Буш каза, че не познава Дмитрий Медведев и не може да се сети кой е той. "Не го познавам добре и не си спомням кой е той", заяви Буш.
Буш каза също, че знае за издигането на кандидатурата на Медведев за президент и за предложението на вицепремиера Владимир Путин да стане премиер. "Смятам, че просто трябва да изчакаме изборите и да видим какво ще стане", заяви Буш.
Президентът на САЩ отказа да даде пряк отговор на въпроса, дали би искал да види Путин на поста министър-председател на Русия, или не. "Не знам. Позволете ми да отговоря така: Самият аз не бих постъпил по подобен начин. Лично аз искам за завърша своя президентски мандат и да позволя на някой друг да застане зад кормилото. Именно това ще се случи в САЩ", каза Джорд Буш. Буфер срещу промените Вариантът Медведев да си президентства, а Путин като премиер да е истинският лидер на Русия не е особено убедителен.
При подобно развитие на събитията, а то се очертава именно такова, рано или късно самият Медведев или обкръжението му ще се опита да придърпа към себе си чергата на Путин.
Освен това обикновените руснаци едва ли лесно ще приемат, че довчерашният национален лидер, който се ползва с огромна популярност, изведнъж заема длъжност до неотдавна заемана от безлични, "технически" фигури. Нали премиерът е длъжен да ходи на доклад при президента, да отговаря на въпросите му и да изпълнява нарежданията му. В самата конституция е записано, че президентът определя насоките на вътрешната и външната политика. Той представлява страната на международната арена.
По тази причина, въпреки приказките, не е изключено Путин изобщо да не иска да е премиер, а да се стреми да гарантира, че наложеният от него курс ще продължи. Ако неговият приемник е прекалено силен, той може да промени насоките на руската вътрешна и външна политика, наложени от Путин. По тази причина на Путин е необходим слаб приемник, а перспективата за премиерство е само буфер срещу възможни промени. Това предположение обяснява защо Владимир Владимирович не избра за свой приемник много по-обаятелния първи вицепремиер Сергей Иванов, който обаче още преди месеци започна да се държи като президент. image Снимка: ЕПА

Путин и Медведев (вдясно) на заседание на правителството.

"Превед Медвед" - така ползвателите на интернет в Русия посрещнаха решението на президента Владимир Путин да предложи първия вицепремиер Дмитрий Медведев за свой приемник. "Превед" е жаргонният израз за привет.
Освен това някои блогери поздравиха своите другари "с преминалите избори за президент на Русия и избирането на този пост на Медведев Дмитрий Анатолиевич".
На сайта Dirty.ru ползватели иронично отбелязват, че "независими наблюдатели от Туркмения, Белорусия и Казахстан вече заявиха, че изборите за президент на Русия са били свободно и открито изразяване на волята на Кремъл".
В рунет вече предупредиха, че анекдотите за Вовочка ще бъдат реабилитирани, а вицовете за мечки ще бъдат забранени. В мрежата стана актуален въпросът: "Ти купи ли си акции от "Газпром"?". Очевиден намек за това, че Медведев е шеф на руския газов гигант.
Има и други шеги. "Президентът ни е толкова печен, че го издигат едновременно четири партии". 
Някои блогери са забелязали, че се възражда старата съветска традиция да се редуват плешиви президенти с президенти с коса, и то защото през двата си мандата Путин бая оплешивя. Нов прочит получи и името на известния руски историк Рой Медведев, сега то звучи сюрреалистично, твърдят блогерите.
"Не стига, че чужденците си мислят, че у нас по улиците се разхождат мечки, а сега и президентът ще е Медвед", отбелязва Tumannyi Ejik.
"Наш дом - "Газпром"!" си спомнят в рунет лозунга от времето на бившия премиер и бивш шеф на "Газпром" Виктор Черномирдин. Освен това сега ще трябва да се вика за футболния отбор "Зенит", щедро спонсориран от газовата компания.
Според Stringer недоброжелатели твърдят, че Дмитрий Медведев е станал един от приближението хора на Владимир Путин не толкова заради знанията и способностите си, а заради ниския си ръст. Сигурно Медведев е още по нисък от Путин, допуска Stringer.ru.
Поздравявам ви, господа, имаме си нанопрезидент, иронизира Indee.
Както блогерите, самият Медведев охотно използва младежки жаргон. Неотдавна в интервю на въпрос, кой ще е приемникът на Путин, той отговори: "Главното е да не се палим, да не скачаме, а да изчакваме развитието на събитията". "Можеш да не се съмняваш, че страната ни няма да остане без власт", каза Медведев на задаващия въпроса. image

Тази снимка е направена през есента на 1999 г., когато Путин бе премиер на Русия. Той бе поканил на среща бившите премиери Сергей Степашин и Сергей Кириенко (вляво от Путин) и Евгений Примаков и Виктор Черномирдин (вдясно), за да обсъдят обстановката в Кавказ.


Веднъж на пресконференция в интернет Медведев отговори на въпрос за това, дали за се изучава "олбански". Въпросът бе зададен от "лорд Медвед" от "Бабруйск". Тогава Медведев отговори, че да се контролира изучаването на алтернативния руски език, използван в интернет, е невъзможно. "Смятам, че трябва да се съобразяваме с това. Тази езикова среда може да ни харесва, може и да не ни харесва, някой може да казва, че това променя правилата на руския език, но в крайна сметка това е съществуваща, развиваща се езикова среда, която все пак е основана на руския език". Освен това Медведев смята, че разпространението в интернет на алтернативен руски език е "в наш интерес" тъй като с това "се разширяват възможностите за употреба на руския език".
"Медвед" е популярен интернет персонаж и е невъзможно да го пренебрегваме, каза първият вицепремиер на Русия. "Както е невъзможно да пренебрегваме изучаването на "олбански" език, но все пак още по-важно е да учим руски език".
Дмитрий Медведев разказва пред журналисти, че обича да използва интернет и особено фидонет. Фидонет е отделно пространство, сродно на интернет, но съществуващо на едни по-открити принципи и в по-малка степен комерсиализирано, отколкото интернет и електронната поща, информира Медведев. "Редовно сърфирам в интернет и надничам в разни сайтове - и такива, които обичат властта, и такива, които я мразят", съобщи Дмитрий Медведев. image Снимка: АП

Още от ученическите си години Медведев бил поклонник на хард рока.


Интересното е, че обичащият интернет Медведев няма свой личен сайт. Има обаче няколко портала, създадени от негови поклонници. А на адрес medvedev.ru е медицинска клиника на някой-си Игор Медведев. Вероятно не за дълго, защото ако вицепремиерът може да мине и без собствен сайт, то главният приемник на президента и то в разгара на предизборната кампания едва ли. Още повече, че ако бъде избран на 2 март догодина, президентът Медведев вече няма да може без собствен сайт.
В едно интервю в отговор на въпрос Медведев призна, че е меломан, но никога не е можел да свири на китара. "Нали не забравяте каква е фамилията ми? На мен мечка ми е стъпила на ухото".
Медведев казва, че обича музиката и то записана на плочи, а не на CD. "Плочата звучи по-добре. Качествено се отличава от CD". Вицепремиерът още като ученик обичал хард рока. "Безброй пъти съм записвал Black Sabbath, Led Zeppelin и Deep Purple. Качеството бе ужасно, но интересът страхотен. Цял живот мечтаех да си купя хубава апаратура. В съветско време това бе дефицитна стока и едва като аспирант имах достатъчно пари да си позволя истински магнитофон с колони. Днес мога да се похваля с пълни събрани записи на Deep Purple. И то истински, от 1970-те години, а не по-късни варианти.
Медведев сочи, че синът му слуша "всякакви дрънканици" - от съвременен поп до рап. "Но колкото и да е странно харесва Beatles", каза Медведев. image Снимка: АП

Според злите езици Путин избрал Медведев за свой приемник заради ниския му ръст.

image Снимка: АП

Подобно на своя ментор, Дмитрий Медведев обича да се облича младежки в свободното си време. 

http://www.monitor.bg/opinions/article?sid=&aid=142299&cid=50&eid=1241




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8336895
Постинги: 1980
Коментари: 10405
Гласове: 95890
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930