Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2007 07:22 - Моето писмо до Дядо Коледа - Santa Claus, Finland
Автор: avangardi Категория: Изкуство   
Прочетен: 2720 Коментари: 10 Гласове:
0

Последна промяна: 22.12.2007 06:31


Аз още вярвам в Дядо Коледа, но това няма значение. 

За мен Коледа не е просто един добър старец нито една малка цифра от календара, Коледа не е това което виждам или мисля тя е това което чувствам. Това не е единственният ден в който принуждавам разумът да се подчини на чувствата. И сега когато сме на прага на този празник поглеждайки назад разбирам, че не само в този ден живея истински.


Писмо
imageimage        
Автор: Avangard
Номер: #480426
Категория: Разное
Дата создания: 21.12.2007 - 07:43:45

Посмотреть плэйкаст в новом окне

Santa Claus
Arctic Circle
96930 Rovaniemi
Finland 


Скъпи Дядо Коледа,

Не знам колко бях послушна тази година... На моменти - бях егоистка и ранявах хората, които най - много обичам... В други моменти бях гневна и в яда си - не, не мразех... В същото време обаче се опитах да бъда силна и независима, въпреки провалите ставах и продължавах, което не знам до колко ме прави добра...

Чувствам се благословена Дадо Коледа.

Аз на първо място съм много щастлива, че имам такава невероятна майка и че е още жива, защото преди години не и даваха толкова. Също съм благословена с покрив над главата, много хора нямат свой дом. Благословена съм с две прекрасни деца - син и дъщеря. Благословена съм и с добър съпруг и баща. Благословена съм с истински приятели  в живота.
И също съм щастлива, че съм такава каквато съм, че не съм безчувствена, че съм добър  и искрен човек. Работя си най-добрата (любимата) работа...

Мили дядо Коледа, 

Пише ти едно пораснало дете с непораснали желания…
Искам и тази година, ангелчетата, които ще запалят коледната звезда у дома, да посипят звезден прашец по пътя си, така че нито един лош човек, страшна болест или дори лоша мисъл, да не могат да доближат дома ми и да докоснат обитателите му. 
Искам добрите хора да са тук дълго, а не да си тръгват първи. 
Искам цветята никога да не увяхват. 
Искам любовта да лекува всичко Сега, а не да чака Времето да й свърши работата. 
Искам звездите да светят винаги и да показват пътя на самотните сърца към техните звездни половинки. 
Искам състраданието да се раздава в аптеките срещу рецепта, подпечатана с целувка. 
Искам майките да плачат само от радост. 
Искам камбаните да бият само за празник. 
Искам бонбоните да са пълни с крем Щастие. 

Мили дядо Коледа, 
Ти сам провери в твоя списък дали съм била послушна. 
Но дори да не съм била, моля те, Дядо Коледа, като подарък да направиш живота ни по-добър.
На всичките дечица, на всички жени и мъже, на всички майки и баби, бащи и дядовци  по света, които страдат. Нека поне една година няма войни и тероризъм, няма глад и бедствия. Нека болните не страдат, а здравите не се разболяват. 
Дай хляб на гладните, работа на безработните, ум и разум на неразумните, за да бъде България добре ръководена, да няма детско насилие, катастрофи по пътищата, убийства.

Просто светът да бъде усмихнат и щастлив.

А ако съм била добра, Дядо Коледа, ако съм била послушна, моля те нека семейството ни да е винаги заедно и да не се разделяме никога. Защото вече губя сили, изтощих се да бъда силна и да понасям. Изморих се.
И още нещо. Ако заслужавам, донеси ми зет, снаха  и внуци. Ще бъда добра майка, тъща и свекърва, и баба...

Все още вярваща в теб,
Илка

П.С. Знам, че го пращам рано, но пътят до теб е дълъг....
Скъпи Дядо Коледа, макар и с голямо закъснение, дължащо се донякъде на страха ми, че има голяма вероятност да не ми отговориш, имайки предвид вече 51 годишния ми опит в чакане на отговор от теб, аз все пак се реших да ти напиша или по-скоро опиша какво ми е на главата в последно време- да ти обясна защо тук е далеч по-тежко за живот и дори за оцеляване, отколкото е при теб, където джуджетата вършат тежката работа, имаш си красива Снежанка, която ти спестява усилията да си пожелаваш поне едно от нещата, които са съкровено желание на почти всички хора, а именно - да имаш някого до себе си, който да те подкрепя и обича - да ти обясня и защо съм в тежкото положение да не знам накъде да продължа, дали въобще да продължавам и как да се справя с тежката комбинация -  учи до края на живота си, бори се, работи, защото всичко това е стрес - уроци, които ти, Дядо Коледа, не можеш да възприемеш - не можеш реално да си представиш за какво им е на толкова много хора да ти пишат писма, да ти редят дълги списъци с желания, пожелания, които нямат адрес на получател, а просто две заветни думички, визиращи твоето име и в които е скрита и последната надежда на същите онези, които са ти писали, че може би един ден ще могат да повярват, че по Коледа се случват чудеса и ще осъзнаят вътрешната потребност от празник като този, в който да мечтаят и да искат онова невъзможно, което в ежедневието ни се е превърнало в табу, на подтискане на думите, които сега ти пиша и като мен, може би, всеки един се надява, че в Дядо Коледа се превръща всеки човек, който поне за миг е склонен да прочете едно дълго и глупаво изречение и в крайна сметка да си даде сметка- дори Дядо Коледа е човек, а човекът може да бъде Дядо Коледа и за това не са му нужни бездънни чували, нито пък летящи елени със странни имена, а просто трябва да направи каквото му е по силите да помогне на онези срещу него, дори ако това означава просто да те разбере или пък да се постарае да изпълни закъснелите молби на една работеща жена, вярвайки в обещанието й към самия белобрад старец в твое лице, че ще напише или поне ще се постарае да напише цяло едно писмо в рамките на една страница,  ако вярваш, че все още си в началото на всичко и се молиш това писмо да ти върне тази вяра, за да се усмихнеш и да си кажеш: „Какво пък, дори и да не съществува Дядо Коледа, никога не е излишно да напишеш едно писъмце!”, а сетне да го изпратиш на някой, който би го оценил и би се забавлявал от сърце, прочитайки го- някой като теб…

 


The Monkees - "Daydream Believer"




Тагове:   дядо,   моето,   писмо,


Гласувай:
0



1. dadide - :)
16.12.2007 09:25
Пожелах си да бъда порасналото дете в теб :)
Весели и щастливи Празници :)
И сбъднати желания :)
цитирай
2. tera - Ако не тази - Другата Коледа :)
16.12.2007 09:40
Be a believer in future!

Поздрави :)))
цитирай
3. avangardi - Благодаря ти dadide,
16.12.2007 10:52
И на теб весели и щастливи празници!

Както е писал Оливър Холмс:
В живота не е толкова важно положението, в което се намираме, колкото посоката, в която се движим.
Пожелавам вярната посока теб и на всеки, за сбъдване на съкровените желания!!!
цитирай
4. avangardi - Благодаря ти tera,
16.12.2007 11:21
И на другата Коледа съм съгласна да стана с по-голямо семейство - believer!!!

Поздрави и целувки за теб, сбъдване на всичките ти желания!:)))
цитирай
5. iseto - ре
16.12.2007 12:01
Това писмо е страхотно. Аз например по такива празници ходя на църква и се моля на Господ и Богородица да направи живота по-хубав не само моя, не само на моето семейство, но и на всичи добри хора!
цитирай
6. mmmmmmmmm - Остава надеждата,
16.12.2007 16:52
че Добрия Старец ще намери пътя към дома Ви!:)
Много мили и красиви желания имаш.И май си слшкала?!
Значи ..." подаръци ще има за всички от сърце":)
Поздрави!:))
цитирай
7. maymi - Ех, че хубаво...
16.12.2007 19:03
Ех, че хубаво...
цитирай
8. diamant1965 - Искам да съм Дядо Коледа сега,
18.12.2007 20:23
зада изпълня всичките ти желания avangardi, а и не само твоите! Но понеже не съм, мога само да ти пожелая всичко това, което си си пожелала да се сбъдне! Весели празници!
цитирай
9. ninaantonova - Иле, дано Дядо Коледа те чуе
19.12.2007 09:30
И изпълни твоите желания. Те са изпълними и аз се присъединявам към тях. Това са желания на всички хора, сигурна съм, и съм убедена, че ти си изразителя на тези желания. Благодаря ти, хубаво ми стана като го прочетох. Целувки и прегръдки от мен. Нина
цитирай
10. svoboda64 - :)) Прочетох!
20.12.2007 01:49
И като едно джудженце - не знам дали от свитата на Дядо Коледа - вярвам, че ще се справим с изпълнение на желанията ти/ни:))))))))) Защото заедността в молитва и работа, дава резултат!

Весели и щастливи Коледни и Новогодишни празници!

И не се уморявай преждевременно. Този свят разчита на нас:))

Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8305067
Постинги: 1978
Коментари: 10400
Гласове: 95672
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031