Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2007 07:33 - ЗАЩО БОЛЕДУВАТ ХОРАТА?
Автор: avangardi Категория: Технологии   
Прочетен: 1871 Коментари: 4 Гласове:
2

Последна промяна: 23.02.2010 17:36


Всеки човек идва на тази земя с определен набор от дарби и наклонности. Той е нещо като семе, чийто зародиш “чака” да бъде открит, “събуден” и развит. Но ако по една или друга причина това не стане навреме и той се заеме с неща, които не са “негова” работа, неизбежно идва моментът, когато неупотребяваните дарби и наклонности “напомнят” за себе си и най-често – с болест. В такъв случай болестните прояви, по един обиколен и принудителен начин, пренасочват и заострят вниманието (и енергията) на болния точно там, където трябва - към пренебрегнатите (и важни за него) жизнени сфери, дарби и наклонности. Така че болестта е преди всичко механизъм за себенамиране, себеразвитие и себеизява. И едва после – всичко останало. Тя идва като необходимия ориентир и водач в хаоса. А ето как най-общо могат да ориентират някои болежки:

- Когато ви боли глава, това означава: пренебрегнали сте самия (-та) себе си и още – не ви достига смелост и самочувствие.
- Сърцето ако ви боли, туй ще рече: пренебрегнали сте любовта и творческите си способности и изяви.
- Боли ли ви стомах, това иде да каже: пренебрегнали сте своето семейство, нуждата да се грижите за някого или нещо... и за вас да се грижат така.
- Болките в червата – пренебрегнали сте практическите знания, умения и опитности. В този случай не обичате своята работа.
- Болките в бъбреците означават, че пренебрегвате съпруг (съпруга) или партньор (партньорка, партньори), а също така – собствената оценка и собствения избор за нещата и хората.
- Болките в гърлото – пренебрежение към яденето, пиенето, пеенето, музиката, удоволствията в живота, контактите с Природата… и парите.
- Имате ли болки (болест) в половите органи – пренебрегнали сте своята нужда да проявите в нещо повишената си творческа енергия.
- Болките в белите дробове означават пренебрежение към повишената ви нужда от събеседник (-ци), конкретна информация и знания.
- Болен черен дроб означава загуба на вяра в нещо или в някого, голямо разочарование и опасност от деморализация и алкохолизиране (наркотизиране).
- Болките в костите и кожните проблеми – пренебрегвате своята професионална кариера, нехаете за упражняваната от вас и над вас власт, имате слаба лична защита.
- Болките в зъбите – пренебрегвате (злоупотребявате с) хищническото у себе си.
- Болките в ушите – пренебрегвате нуждата си от уединение.
- Болките в очите – пренебрегвате нуждата си от яснота.
- Болките в носа – пренебрегвате предварителното проучване (разузнаване).
- Болките в ръцете – пренебрегвате конкретните условия и етапите на едно или друго осъществяване.
- Болките в краката – пренебрегвате нуждата си от промяна.
- Депресия – пренебрегвате нуждата си от живот в единство с околния свят.
- Шизофрения – пренебрежение (злоупотреба) с повишената ви нужда от свобода.
- Инсулт, Алергия и Рак – пренебрегвате нуждата си от свобода в любовта и на любов в свободата.

Този списък може да е много дълъг. А най-общо: когато е налице пренебрежение, възникват болестите на недоимъка (недохранването), а при злоупотреба – болестите на излишъка (острото възпаление, контузията). И не може да има трайно излекуване или предпазване от каквото и да е, ако няма трайна промяна във вашите приоритети и в начина ви на живот. Ако не откриете своите дарби, вътрешна посока и сила и не ги следвате неотклонно.

 



РЪЦЕТЕ ЛЕКУВАТ


Голям брой хора по цял свят са правили и продължават да правят откритието, че когато поставят ръка върху болно място – на себе си или на друг – болката постепенно започва да утихва. Всъщност първата несъзнателна реакция на всеки човек, когато го заболи нещо, е тъкмо такава.

Открай време ръката е била главно средство при не малък брой терапевтични методи и практики. Защо? Кое я прави толкова лечебна?… Същото, което я превръща и в главен Изпълнител, привеждащ в действие всичко възникващо в ума, сърцето и душата на всекиго от нас. Едва ли някой е в състояние да си представи безбройните сложни движения, които ръцете извършват по един или друг повод, но едно е ясно: създаващата ръка изтръгва материалния свят от неговия хаос, изграждайки някакъв вид подредба, организация, красота, хармония. А болестта в своята същност е тъкмо обратното – нарушен ред и липса на хармония. Ще рече: посредством самото свое предназначение (и излъчване) – чрез натиск, докосване или не – ръката, малко или много възстановява загубения ред в съответното място (тъкан). И така… процесът на оздравяването започва. А най-добре лекуват творческите (създаващите живот) ръце. В същото време разрушаващата (убиващата) ръка никога не може (и не бива да се опитва) да лекува.По наблюдателните от нас отдавна са забелязали, че двете ръце заедно действат досущ както мъж и жена в перфектна съпружеска двойка. Лявата ръка е “жената”, дясната – “мъжът”. Първата създава условията, втората – действа в тези условия. Ако държим примерно пирон, чук и дъска, не става ли тъкмо това, че с лявата ръка придържаме и насочваме пирона там където трябва, а с дясната ръка и чука нанасяме необходимите удари, докато го заковем?... И в това впечатляващо разделение и в същото време – велико единство, от памтивека още умните хора съзрели всеобхватна и нетленна мъдрост.

 


ЛЕКУВАНЕ ЧРЕЗ РЪЦЕТЕ И... ИМЕТО
(уникален метод)


ИМЕТО
Освен другото, думата, обозначаваща личното име на човек, действа подобно на филтър... и като индивидуален канал за трансфер на лъчиста енергия от всичко околно - близко, по-далечно и най-далечно. Още от прастари времена тя е използвана по много специален начин за лекуване на всевъзможни болести. И за акумулиране на външна и вътрешна сила, за да бъдат побеждавани неприятелите и несгодите в живота. А къде е използвано така човешкото име?!... В Китай, Япония, Индия или... Америка?... Нищо подобно. Изполвано е в... нашата родна земя - земята на Орфей... посредством уникален способ, създаден далече назад във времето... и препредаден за днешния ден.

ПРЕДСТАВИТЕ
Всеки път когато си представим, че дъвчем лимон, забелязваме, че устата ни се пълни със слюнка. Но нещо подобно става и когато си представим много други неща . При всички тези случаи у нас възникват най-различни физиологични реакции, често твърде драстични. Значи: чрез едното си въображение само можем да въздействаме доста силно върху която искаме своя жлеза, орган, система или функция. А когато го правим съзнателно, целенасочено и многократно, можем да променим и целия енергиен баланс там и да въздействаме трайно в една или друга посока, с цел лекуване на тялото или духа... или пък с друга някаква цел. Но всичко зависи най-вече от това: доколко живи и действени са нашите представи.. и как точно да ги употребим?

СЛЪНЦЕТО
Няколко са основните начини за енергийно зареждане при хората. Разбира се, най-известният от тях е свързан с храната. Любовта и сексът обуславят други два основни начини. А общуването с близки, приятели и познати, с хора, Бог и природа, с красота и изкуство, както и всички видове успешни себеизяви обобщават останалите. Но има и още един, на който малцина днес обръщат достатъчно внимание и той има отношение към слънцето. Същото, заради което милиони хора всяка година изминават хиляди километри. А истината е, че човек също фотосинтезира по подобие на растенията. И количеството на тази пряко приемана чиста енергия може да се увеличи многократно и селективно при съответни упражнения и постоянство. А тогава мощните ефекти са резултат не толкова от прякото излагане на слънчевите лъчи (те могат да действат и непряко), а от засилване на способността ни за тяхното диференцирано възприемане, асимилиране и пренасочване в дълбочина точно там, където това е необходимо.

РЪЦЕТЕ
А ето и едно просто упражнение, като тест за пригодност: сядаме удобно на стол и разперваме широко встрани и хоризонтално ръце, така че заедно с раменете да образуват права линия, напречна на нашето тяло. Лявата длан обръщаме нагоре, а дясната – надолу. Притваряме очи и си представяме сноп слънчеви лъчи да пада върху обърнатата ни нагоре лява длан. И по-нататък чрез въображението си караме този сноп да се движи: като светло кълбо, по права линия и последователно той преминава по дължината на лявата ни ръка, лявото, дясното рамо, дясната ръка и длан… и оттам - изтича надолу в земята. Съсредоточили сме цялото си внимание в него, съпровождаме го отначало докрай в пътя му през ръцете. После отново се връщаме към лявата длан и отново съпровождаме с вниманието си следващата светлинна вълна до дясната. Много пъти правим това: светлината приижда на вълни, те една по една преминават през нас и изтичат. Най-напред тяхното движение е бавно, а после скоростта постепенно започва да расте… Правим го само през деня, най-добре сутрин и вечер. Тогава слънчевите лъчи са най-живителни и свежи, а със своето съзнание и чрез ръцете си ние съдействаме те директно да минават през нас. А всеки, който е способен и съумее да си представи целия този процес достатъчно живо и ясно, той е и напълно способен да усвои метод, чрез който би могъл да постигне и невъзможното… на първо време – със себе си. Със своето здраве, със своите желания и възможности – с всичко, което е и ще бъде Той самият. И сигурен белег за успех тук са предизвиканите и различен тип физиологични реакции.
http://www.tayni.net/hand.htm



Тагове:   здраве,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ninaantonova - Здравей. Приятно ми е,
17.07.2007 08:42
а чувала ли си за - рейки. Рейки представлява лечение, чрез високочестотна енергия, която протича в и през лечителя и лекува човека, към когото е насочена.
Рейки е наука за активирането, пренасочването и прилагането на естествената жизнена енергия, за създаване на здраве, щастие и благоденствие в живота. Тя е средство за освобождаване от стреса, пълна релаксация, личностна трансформация и просветление.
Приятен и весел ден. Нина
цитирай
2. ninaantonova - Къде го пише това в Библията,
18.07.2007 18:29
че Човек не трябва да живеее дълго, защото се развращава. Та нали Бог е създал ЧОВЕКА по свое подобие, та нали Бог е дал на Човека Любовта и светлината.
Болестите нямат никаква положителна страна и не могат да имат. Та болния човек все някога е бил здрав. Та какво излиза, докато е бил здрав е бил прелюбодеец, а като болен - не е.
Я вземи и прочети малко за това което пише в постинга или за рейки учението, или за Йога. Човек не е всезнаещ, и всеможещ. Такива хора са изключения.
цитирай
3. ninaantonova - Не съм запозната с този закон,
19.07.2007 10:28
Но мога да говоря за Закона на Природата, а в основата си това е Хармонията. Така е и в човешкия организъм. Не може един орган, да изпълнява функцията на друг. Така е и в човешката душа - когато има дисхрмония, поради ред причини, неотработени, започва да более съответния орган и поради натрупване на негативна енергия. За мен хармонията е единствения двигател на позитивното у човека.
цитирай
4. avangardi - ЕНТРОПИЯ
21.07.2007 06:22
21.04 11:19 - ЕНТРОПИЯ
Знание без вяра изпива душата.
Страхуващият се от страха е страшен!
Който не се подчини на доброто,става слуга на злото.
За истината са нужни хора,които владеят лъжата.
Неморалният си докарва болно бъдеще.
Силният на деня е слаб в ноща.
Страданието е мярка за величие.
Зависта е вродена,но преодолима.
Гневът е рожба на неосъзната завист.
Плахият външно е силен вътрешно.
Опознаването на духовноста ни дава устойчивост.

Автор: platttonnn Категория: Наука
Прочетен: 62 Коментари: 2
Последна промяна: 30.04 10:22
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8335835
Постинги: 1980
Коментари: 10405
Гласове: 95887
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930