Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2007 06:59 - "Изобретения" превръщат в песен живота на летовниците
Автор: avangardi Категория: Забавление   
Прочетен: 633 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 21.07.2007 06:59


Чадърче пази питието леденостудено Шапка с вентилатор проветрява главата
image
Шапка с вентилаторче предпазва от жегите Лятото е в разгара си. Слънцето прежуря. Отпускари стягат багажа и бягат от жегата, задухата и мръсотията. Именно за тях и за приятната им ваканция здравата са се потрудили умни глави от различни краища на света. Те създават невероятни уреди и приспособления с цел улесняване битието на летовниците.
Сред изобретенията обаче има и такива, които може и цял живот да не се сетиш за какво да ги използваш.
Йохан ван Тримлин, випускник на Техническия институт в Амстердам, признава, че "раждането" на шапка за проветряване на главата, където е положена, му отнело само 16 денонощия. Капелата е тип "плантаторска" и е оборудвана с вентилаторче, задвижвано от слънчеви батерии. Какво би станало обаче в дните, когато небето е покрито с облаци? Нямате късмет и звездата ни не може да осигури необходимата електроенергия? Тогава
въртете перката на вентилаторчето с ръка
съветва холандецът. Ако си нямате работа, но пък имате време и търпение, вслушайте се в съвета му.
Двама американци - Джак Фицуотър и Мерлин Крейг, търкащи банките в световноизвестния Масачузетски технологически институт, облекчиха живота на отпускарите, конструирайки портативна надуваема пералня. Тя тежи около 2 кг и се побира в багажника на всеки автомобил. "Перете на воля - докато барабанът се върти, минивисокоговорителче излъчва приятна мелодия", рекламират отрочето си бъдещите инженери. Да, ама не! Уредът ще ви свърши работа само ако е свързан с електрическата мрежа. Ако сте се подслонили в палатка,
той е съвършено безполезен
понеже не е предвидено да функционира с батерии.
Петер Качмарек, техник на средна възраст от германския град Регенсбург, пък се е погрижил за любителите на бирата. Направил е мехче от синтетична материя, което се пълни с ледено пиво (вино, сок, минерална вода и др.) и се връзва на кръста. От мехчето излиза маркуч, доставящ право в устата ви освежаващата течност. "Лежите си на плажа или на горската поляна и отпивате без каквото и да било усилие", обяснява практичният немец. Но какво ще стане със съдържанието на мехчето, когато безпощадните слънчеви лъчи го загреят? Не е ли по-добре да отпиваме от
бутилка, извадена току-що от хладилник
или от дъното на пенливо поточе? "Изобретението ми май не върши кой знае каква работа, но в него съм вложил много ум", уверява Качмарек. Но защо му е да впряга толкова акъл за техническата реализация на пълна безсмислица?
Пълна безсмислица е и чадърчето за бира, чийто създател е чешкият учител Иржи Поспихал. Е, всички бихме искали пивото да е студено, но мъничката омбрела, прикрепена към чашата, в никакъв случай не би го предпазила от загряване. Особено в жеги като сегашните.
В графата "пълни безсмислици" е и приспособлението за тоалетна,
осветяващо задните части
Негов автор е руснакът Иля Виноградов. Той е убеден, че посетителят на WC би се чувствал по-комфортно именно когато д-то му не е на тъмно. На журналистическия въпрос каква е зависимостта между физиологията на процеса, при който човешкият организъм се освобождава от ненужните му продукти, и наличието на светлина, Виноградов отговаря лаконично: "Голяма."
Друг руснак - Валерий Навка, известен московски стоматолог - конструира чаша за сладолед, която се прикрепва към статив, въртящ се по посока на часовниковата стрелка. Любителят на замразения десерт стои неподвижно, а
изплезеният му език загребва от сладостта
Ама че кеф! Вместо да се измъчваш, движейки ръката с вафлената фунийка към устата си, или да поднасяш към небцето пълната лъжичка, ще не ще, леденият крем сам попада в нея.
Наскоро американски жълти издания съобщиха, че Бък Уаймър, лекоатлет от Синсинати, изобретил дамско и мъжко долно бельо с многослойно филтриращо устройство. За какво филтриране става дума? "Боксерките, които създадох, поглъщат изхвърляните от човешкия организъм газове. Носете ги заради хората, които обичате", призовава Уаймър. Необикновените гащи струват 25 долара. Към всеки чифт има допълнение - 2 резервни филтриращи устройства, чиято цена е 10 "зелени гущера".
Какво им плащаш?!
Французите Пиер Льовил и Мари Бувие май са от кръвната група на американския спортист. Те се прочуха със спалните си чували. Чувалите са снабдени с торбички, събиращи веществата, изхвърляни от организма през нощта. Няма нужда да ставаш, да се измъкваш от "хралупата" и да търсиш WC - освобождаваш се направо в нея. Изобретението на двамата парижани струва само 220 евро.
Зорница ВЕСЕЛИНОВА



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8337598
Постинги: 1980
Коментари: 10405
Гласове: 95891
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930