Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2009 17:30 - До модератора на ИНВЕСТОР.БГ! - ИЗИСКВАМ ДА ИЗДИРИТЕ IP:то НА ИЗПРАЩАЧА НА ТОЗИ ТЕРОРИЗЪМ!!! Да си понесе последствията с цялата отговорност!!!
Автор: avangardi Категория: Други   
Прочетен: 4221 Коментари: 21 Гласове:
0

Последна промяна: 03.04.2009 12:39


анонимен - PROKLINAM TE SRBINE TEB I SRBSKITE GAZOLIZCI INVESTOR.BG
13:57 PROKLINAM TE . PROKLINAM TE , PROKLINAM TE , PROKLINAM TE SRBINE avangardi
i kuracpalac TEB I VSI4KI KOITO POSE6TAVAT TVOQ BLOG I TEB I RODA TI , DA SE STOVARI VARHU VI CQLATA MAKA NA POROBENITE POD SRBSKI BOTU6 BALGARI I POKOI DA NE VIDITE , I BQL DEN DA NE VIDITE , I DA SE STOVARQT VARHU VI VSI4KITE BOLESTI NA SVETA I VSI4KITE PLATSKI MAKI I STRADANIQ DA VI SPOHODQT I DA IZ4EZNE I SEMETO TI I RODA TI I PLEMETO TI , PROKLEH TE , PROKLEH TE , PROKLEH TE , TEBE I RODA TI POKOI DA NE VIDITE NI V JIVOTA NI V SMARTTA , I KOSTITE VI POKOI DA NE VIDQT , KAKTO NE VIDQHA POKOI KOSTITE BA BALGARSKITE VOINI ZAGINALI ZA SVOBOGATA NA MAKEDONIQ , DA SE ZAZHVARLQT KOSTITE VI PO ZEMQTA I KU4ETA DA GI QDAT I DA SE PORUGAQT GROBOVETE VI PROKLEH TE , PROKLEH TE , PROKLEH TE , PROKLEH TE , PROKLEH TE ,PROKLEH TE 666 .
image
До модератора на ИНВЕСТОР.БГ! 
ИЗИСКВАМ ДА ИЗДИРИТЕ IP:адреса НА ИЗПРАЩАЧА НА ТОЗИ СЛОВЕСЕН И ИНТЕРНЕТ 
ТЕРОРИЗЪМ и ЗАПЛАХА!!! 
Да си понесе последствията с цялата отговорност!!!
Държа да получа отговор на предприетите мерки от ваша страна!

Одобрих го като коментар в пъстинга:
ХАНАМИ. Празникът на японската цъфнала вишна - Сакура - http://avangardi.blog.bg/viewpost.php?id=316739
макар и анонимен, за да остане достъпна връзката!!!

 Единадесетте ужаса, които дебнат из форумите … 
http://avangardi.blog.bg/viewpost.php?id=316307



Тагове:   агресия,


Гласувай:
0



1. simona34 - госпожо, компютъпната ви неграмотност
02.04.2009 17:46
може да се сравни само с тази на написалия анонимното съобщение :-)

Първо, не е работа на модераторите да изпълняват заповеди на Сульо и Пульо- - като каква по- точно се явявате та ИЗИСКВАТЕ? НЯма учтиви думички "моля" и прочие лиготии..."Аз искам". Защото иначе какво? Кой е длъжен да зареже работат си и да се впусне в преследване на анонимни драскачи за да удовлетвори личните Ви предпочитания?

Второ: И какво, ако модераторите проследят IP адреса на изпращачът? Да сте чували за "динамични" IP адреси? Защо си въобразявате, че може да се проследи някой в интернет пространството? И дори да успеете да го проследите- какво? Ще тръгнте на бой? Защото инак, по смисъла на българското законодателство анонимният коментатор не е нарушил никакъв закон.


Личният ми съвет е да си гледате "дързост и красота" и да не заниманата цялата блог- общественост с проблемите си, възникнали в следствие специфичната Ви възраст.
Както виждате, не се крия зад анонимни коментари, обявила съм се коя съм, каква съм.
Коментирам Вашият пост единствено защото ми писна ежедневно разни лелки да занимават целия блог.бг с драмите си, прдизвикани от специфичното им хормонално състояние.

Обикновено такива негативни коментари не биват одобрени от авторите на блогове, но това слабо ме вълнува.
цитирай
2. krotalka - Илче,
02.04.2009 17:51
това съобщение преди беше изпращано от нареклия се с НИК ванчемихайлов. Същото беше пуснато и на мен, но чрез въпросния НИК. В един момент, преди десетина дни, около половинчас и повече,по обедно време в нови постинги, бяха само постинги от него със същото съдържание.
Няма спасение от него, нахален е като конска муха.
цитирай
3. avangardi - Проклятието на мръсния блог
02.04.2009 17:57
Публикувано в Технологии — от Longanlon в 07:18 на 19 January 2009


Всеки, чийто блог се е радвал даже на малка популярност, е запознат с феномена на хейтърските коментари, троловете и изобщо на малоумниците, които нямат какво да кажат, но искат да го кажат възможно най-цветисто.

Тази среща поражда моралната дилема - свободата по-важна ли е от сигурността или по-просто казано - да трия или да не трия…

Някои просто псуват автора, мнението му, майка му и всякакви други роднини по съребрена линия и с цялото си сърце им пожелават неочаквани сексуални преживявания с полово неудовлетворени представители на малцинствата или дори с малко известни, но агресивни животински видове. Други са т.н. тролове, които просто гледат да се заяждат, да се карат и да обиждат, защото само подобен конфликт дава пълнота на иначе изпразнените им от съдържание ежедневие и личност. А трети са просто ненормалници, които си мислят, че дават мнение по темата, но всъщност пишат някакви най-често анти- комуно- депесарско- ционистки бълнувания, които никой, освен тях не иска да прочете и не може да разбере.

Всички те искат само едно - да оставят смърдящата си купчинка под вашия текст и открито протестират, че нарушавате свободата на изразяването им, ако я изтриете. Методи за борба с тях има достатъчно, но тук ми се ще да споделя моето мнение защо тия методи трябва да бъдат прилагани от собствениците на блогове безкомпромисно и без угризения.

Мръсният град

Повод за това ми размишление стана статията във в. Капитал, базирана на изследването в сп. Science за това, че в един мръсен град едни и същи хора са по-склонни да мърсят и трошат, отколкото в чист град:


Проявите на бъркотия и безредие, като например счупен прозорец, хвърлен не на място боклук и графити по стените, предизвикват други видове антисоциално поведение и дори незначителни престъпления. Според т.нар. теория на счупения прозорец, ако “знаците на безредие” бъдат премахвани, спазването на обществените и дори законовите норми ще се увеличи.

В средата на 90-те години на миналия век кметът на Ню Йорк Рудолф Джулиани, повлиян от тази теория, започва кампания за изчистване на града от графити, всякакви следи от вандализъм и мръсотия по улиците. Резултатът е сериозно намаление на антисоциалното поведение в града и дори понижение на случаите на дребна неорганизирана престъпност.

Хората правят като другите хора. “Ако всички хвърлят фасовете си на земята, защо точно аз да не цапам? Щом така се прави, значи е приемливо.” Според учените, лошият пример води до копирането му, а оттам и до отслабване и погазване на вече възприетите обществени норми.

Мръсният блог

От дългогодишното си участие и четене на различни форуми, електронни издания на вестници и блогове, ми се натрапва изводът, че тия правила, логично, важат и за поведението на хората в интернет. Забележете - изобщо не става дума да триете мненията на хората, които не са съгласни с вас. В аргументиран спор, че и даже просто споделяне на идеи, даже да не се роди истината, е приятно да участваш. Но проявите на простотия не само привличат още простаци, ами и лека полека подтикват обикновените читатели да не спазват добрия тон. Стара истина е, че троловете могат да превземат един форум и колкото повече са те, толкова повече нормалните читатели се отдръпват от него и го напускат.

Именно затова, макар да признавам правото на свобода на словото на всеки, аз препоръчвам незабавна и безкомпромисна разправа с тия, които смятате, че мърсят личния ви блог, независимо дали те осъзнават, че го правят или не. Те постепенно създават атмосфера на лумпенизъм и простотия и докато се усетите всички коментари в блога ви ще са само в този дух - добре дошли във форума на в. Новинар и клубовете на dir.bg от преди няколко години.

Аз лично имах известни колебания относно някои хора, но от миналата седмица прилагам гореописания принцип и резултатите, лично за мен са повече от удовлетворителни.
http://kaka-cuuka.com/970

------------------------------------------------
И тук в блог.бг положението не е по-различно!!!
цитирай
4. avangardi - Гражданко simona34 (защото с госпожа ще ви дискриминирам)!
02.04.2009 18:37
Одобрих Ви коментара, защото съм много повече компютърно грамотна от вас, независимо, че сте регистрирана в сериозна категория - наука!
С този коментар доказвате, че сте от категорията коментатори в блога, наречени тролове, а може би сте от хлапетата (малко възрастно дете 43???)!?

Думичката "моля" се пише, когато нямам права и се надявам на някаква милост и снизхождение на институцията!
Когато съм започнала този блог съм одобрила условията, които е необходимо да се спазват.
Това до ден днешен се изпълнява от моя страна!
------------------------
Споразумението за ползване и неговите условия се отнасят за всички потребители на Blog.bg.
Blog.bg е портал, предоставящ услугата хостинг на блог. Ползването на услугата е безплатно. Услугата, предоставяна от Blog.bg, се предлага "във вида, в който е"..
Регистрирайки се в Blog.bg вие се съгласявате, че няма да публикувате текстове и/или изображения с порнографски характер, подтикващи към насилие, етническа и/или религиозна нетърпимост и всякакви материали, които са в разрез с българското законодателство.
Същите изисквания се отнасят и за информацията, разпространявана чрез системата за лични съобщения на Blog.bg.
Като потребител на Blog.bg вие се съгласявате да не публикувате и разпространявате материали, текстове и/или изображения в разрез със закона за авторското право и сродните му права.
----------------------------
С ползване на услугите на Blog.bg, вие предоставяте безвъзмездно на "Инвестор.бг" АД разрешение да възпроизвежда, публикува и разпространява публикуваното от вас съдържание в печатни и онлайн издания на "Инвестор.бг" АД.

Това условие ми дава правото да изискам защитата и чистотата на блога, а не да се моля!
Думата молба и документа-молба отпаднаха от бизнес кореспонденцията.
Новата форма е заявление и изисквам!!!
---------------------
Не е ваша работа да комнтирате възрастта и ума ми, показвате липса на първите седем години от живота ви - домашно, както и последващо училищно възпитание!
т.е. вие сте категорията Хлапето – възрастта, описана в профила му, е някъде около 12-13, но реално е на 5-6, тъй като е от онези, на които им липсват първите 7 години. Много обича да си общува с други хора и утроява комуникацията при какъвто и да е признак за обратна връзка. Представлява идеална илюстрация за недостатъците на реформите в образователната ни система.
Противодействие – също като Уили Койота, хлапето се завръща с подновени сили, независимо какво ще му причините …
-----------------------------------------------
Никой не побил кол на земята, така че и вие вървите към моята възраст:-) Не се знае как ще ви въздействат хормоните, щом още сега сте на това състояние:-)))

Поздрав, гражданко simona34, за "коментара".
цитирай
5. ka4ak - защо им давате трибуна?
02.04.2009 18:47
Защо продължаваш да се стягаш,колко мъже са искали да бъдат с теб сигурно безброй, на колко си обърнала внимание сигурно много малка част,а колко си допуснала до теб сигурно единици!Казах ти да не обръщаш внимание на тези блогери!Спомни си в училище на кой се подигравахме,на този който се стягаше и реагираше и всички се включваха,на други на които сме се подигравали,но не са реагирали както очакваме,постепенно сме спирали да правиме опити,защото не е интересно!Ти реагираш и ще продължат да се бъзикат с теб!Казах ти все едно не ги виждаш и чуваш,те не съществуват за теб,може само да се забавляваш с поредната безумица за теб,приеми го като игра и си ги отбелязвай,за да ги разказваш като вицове след време!Послушай ме и не се самонаранявай,те не съществуват!
цитирай
6. avangardi - ka4ak - не се стягам за себе си!!!
02.04.2009 18:51
Проклятията не достигат до чистите хора, а се връщат като бумеранг с уголемена сила върху изпращача!

Заставам зад едно виртуално приятелство на един достоен и доказал се блогер!!!!
http://kuracpalac.blog.bg/viewpost.php?id=316991
Драги ПриятелиОт известно време в Блог.бг се намира човек които обижда по особено грозен начин.Аз несъм уязвим към такива работи, но ме боли много когато заради мен страдат и моите приятели.

Затова ще ви помоля Приятели, да не коментирате под моите постове (ако ги има в бъдеще), защото има опасност и вие да бъдете псувани и обиждани (както вече се случваше в много от вашите блогове).
Тука има много добри и ценни хора, и не искам по никакъв начин аз да съм причина за нещо лошо и нечовешко.
Освен всичко друго, Великденски пости са. Благодаря ви за всичко и бъдете добри и щастливи (и Ти също) ! Автор: kuracpalac Категория: Лични дневници
Прочетен: 95 Коментари: 13
Тагове: за приятелиКоментари1. valsodar - Виж, аз съм с имунитет вече, така че...
17:10 Станахме като френските крале - това което не успя да ни прогони... ни направи по-устойчиви към глупостта :)

За съжаление, няма условия за премахването й от това пространство, тя се мултиплицира постоянно :)2. dressy - знаеш ли
17:12 аз казвам НЕ!

живеем в свободна държава и всеки има право да бъда такъв какъвто иска,да общува с когото иска,да говори каквото иска.
ще си оставям коментарите тук и където още ми харесва,защото съм свободен човек и това е моят избор,
но казвам НЕ НА АГРЕСИЯТА
защото това е нещото,което ме изкарва извън равновесие и не само тук,а навсякъде в обществото
и докато сме толерантни с агресорите нещата никога няма да се оправят3. dressy - и пусни
17:13 коментара,мене не ме е страх4. essy - А тези, които сме свикнали вече с обидите...
17:16 нали, може да коментираме.....Шегувам се:)
Няма да спра да коментирам ( не, че съм от много коментиращите) ако нещо ми хареса. Надявам се да не спреш с постовете....обещал си да пуснеш Милица :))

Бъди щастлив и ти!:)5. allbi - Е , не
17:24 не се отказвай ....6. cefulesteven - Току що за секунди одобрих един к...
17:27 Току що за секунди одобрих един коментар с проклятия, написан с едри букви, подобен прочетох и в други постове. Беше споменато и твоето име. Изтрих то, че грозна картинка.

Като ми е удоволствие, като имам какво да кажа, като имам време да го кажа, ще си го кажа и под твой постинг. Стига на теб да не ти е неприятен мой коментар.

Харесвали са ми и ми харесват постингите ти. 7. miralyub - Оооо, за онова недоразумение ли ...
17:28 Оооо, за онова недоразумение ли става въпрос - дето пише на латиница, пък бил по-българин от българите.
Че кой го взима насериозно този?
Просто един луд в повече- нищо повече...8. virginblack - trqbva da vidi6
17:28 kakvo se lee na li4ni ot poslednite mi pisaniq. Tova kurva i nedostoina maika i kakvo li o6te ne e nai- malkoto. Prinudih se da spra komentarite, ne 4e ne tyrpq kritika, naprotiv, no li4ni obidi i napadki-- eeeee, za tova si ima razgovori lice v lice ili telefon ili drugo. I nai- mnogo se draznq ot ANONIMEN. Ako sym narekla nqkogo s obidna duma, postarala sym se da se argumentiram za6to i ne sym se krila zad anonimnost. Ne znam. Svoboda na slovoto da, ama...nqkoi hora driskat s ustata si. 9. sartorium - Не се засягайте от постовете
17:30 на уважаемия борянмляков . Опитайте се да го разберете . Липсата на какъвто и да било сексуален живот се отразява много тежко на крехката му психика .
Нека бъдем толерантни !
Поздрави!10. ianchefff - тя,
17:35 простотията си я има навсякъде, няма причина да липсва тук.
Просто не им се връзвай и така.
Или ги псувай като каруцар, или тотално не им обръщай внимание, или ги трий без ниакакви обяснения.
Важното е да го правиш с кеф, щото това най-много ги тормози. Дразнят се от това, другите да са весели и да са чувстват добре.
Затова винаги действай с усмивка и да не ти пука.
11. avangardi - Никой и нищо не може да ме спре да коментирам
17:36 в добрите, смислените, миролюбивите, просветителските, добронамерените, човеколюбивите постинги, като твоите, скъпи приятелю!
Аз съм до теб! И битката с грозатата и пошлостта във всичките й форми в живота ще я водим заедно!
Приятелски поздрав - Илка ИскроваРедактирай | Изтрий 12. sartorium - Е , аз щях
17:44 тъкмо да напиша това , което каза avangardi ...
да замажа малко предния си коментар :)
Нищо . Приемете , че повтарям думите на janchefff и avangardi .13. gothic - kuracpalac ,
18:47 това съобщение дойде и при мен Явно капута е атакувал всички в списъка на най-четените. Аз обаче не съм миролюбив. Отговорих му по достойнство, отпуснах му петнайсетте минути слава и го нападнах и в празния му блог. Никой и нищо не може да ме спре да коментирам когато и където искам, ниго пък ще допусна недорасляци да ме учат на история. Както на друго място написах, аз съм на мнение, че хлебарките не бива да се оставят да тичат свободно, защоно вредят, а да се смазват безжалостно. Това смятам да правя и за напред...Поздрави!!!!
цитирай
7. tili - И съвсем не е сигурно,
02.04.2009 18:59
че ще я достигне! И аз бях атакувана така преди време и сега страхливо отбягвам посещения на блога, който ги предизвиква. Подкрепям изискването!
цитирай
8. avangardi - tili - Зароди се
02.04.2009 19:02
Блогърско ателие
http://ivesa.blog.bg/viewpost.php?id=317042


Анонимен ме прокле,
а дойде ми вдъхновение
да направя ателие
за релакс и подкрепление.

Всеки,който е засегнат
от обиди и сплетни,
блогърското ателие
с обич да го приюти.

Сърце,в което любовта пламти,
не може никой анонимен
с клетви да го застраши,
защото новото ни ателие
за всеки е отворило врати,
то блогърските ни неволи ще срази
и любовта пламтяща още ще възпламени.

Автор: ivesa
цитирай
9. ka4ak - @6 аз се стягам за всички
02.04.2009 19:11
С това че им обръщаме внимание ние ги храним и с нашата прахосана енергия им даваме сила!Казах ти,не съществуват!НЯМА ГИ!
цитирай
10. avangardi - До анонимен -
02.04.2009 19:13
ODI SE PERY NA REKU!
цитирай
11. diamant1965 - avangardi,
02.04.2009 19:17
подкрепям те изцяло!
цитирай
12. avangardi - diamant1965 - ИЗПРАТИХ СЪДЪРЖАНИЕТО НА ПОСТИНГА
02.04.2009 19:30
19:26 - ДО ИНВЕСТОР.БГ И До модератора на ИНВЕСТОР.БГ!
ИЗИСКВАМ ДА ИЗДИРИТЕ IP:то НА ИЗПРАЩАЧА НА ТОЗИ ТЕРОРИЗЪМ!!! Да си понесе последствията с цялата отговорност!!!анонимен - PROKLINAM TE SRBINE TEB I SRBSKITE GAZOLIZCI INVESTOR.BG
13:57 PROKLINAM TE . PROKLINAM TE , PROKLINAM TE , PROKLINAM TE SRBINE avangardi
i kuracpalac TEB I VSI4KI KOITO POSE6TAVAT TVOQ BLOG I TEB I RODA TI , DA SE STOVARI VARHU VI CQLATA MAKA NA POROBENITE POD SRBSKI BOTU6 BALGARI I POKOI DA NE VIDITE , I BQL DEN DA NE VIDITE , I DA SE STOVARQT VARHU VI VSI4KITE BOLESTI NA SVETA I VSI4KITE PLATSKI MAKI I STRADANIQ DA VI SPOHODQT I DA IZ4EZNE I SEMETO TI I RODA TI I PLEMETO TI , PROKLEH TE , PROKLEH TE , PROKLEH TE , TEBE I RODA TI POKOI DA NE VIDITE NI V JIVOTA NI V SMARTTA , I KOSTITE VI POKOI DA NE VIDQT , KAKTO NE VIDQHA POKOI KOSTITE BA BALGARSKITE VOINI ZAGINALI ZA SVOBOGATA NA MAKEDONIQ , DA SE ZAZHVARLQT KOSTITE VI PO ZEMQTA I KU4ETA DA GI QDAT I DA SE PORUGAQT GROBOVETE VI PROKLEH TE , PROKLEH TE , PROKLEH TE , PROKLEH TE , PROKLEH TE ,PROKLEH TE 666 .

До модератора на ИНВЕСТОР.БГ!
ИЗИСКВАМ ДА ИЗДИРИТЕ IP:адреса НА ИЗПРАЩАЧА НА ТОЗИ СЛОВЕСЕН И ИНТЕРНЕТ
ТЕРОРИЗЪМ и ЗАПЛАХА!!!
Да си понесе последствията с цялата отговорност!!!
Държа да получа отговор на предприетите мерки от ваша страна!

Одобрих го като коментар в постинга:
ХАНАМИ. Празникът на японската цъфнала вишна - Сакура - http://avangardi.blog.bg/viewpost.php?id=316739
макар и анонимен, за да остане достъпна връзката!!!

Единадесетте ужаса, които дебнат из форумите …
http://avangardi.blog.bg/viewpost.php?id=316307

Автор: avangardi

Коментарът чака одобрение
Постинг: Александър Ненов: При оптимизация на сайт най-важното е да не мамим
Автор на постинга: ibg

цитирай
13. krotalka - Не съм сгрешила с нищо!
02.04.2009 19:45
Не ме е страх да коментирам! Да му мислят отправителите на клетвата. Има една хунава българска поговорка - "Който гроб копае други му, сам пада в него"
цитирай
14. nadagr - Може да се проследи IP на компютъра
02.04.2009 19:46
и да се спре регистрация на блогове от него.Има и други начини,само е необходима добра воля от екипа на блог-бг.
Аз също имах пуснати коментари с подобно съдържание.Блогът беше изтрит,но какъв е проблемът да се направи друг?
Ако е необходимо,да се регистрираме с лични данни,какво ще кажете.Тази анонимност е вече нетърпима.
цитирай
15. krotalka - nadagr,
02.04.2009 20:35
това е разумно предложение и без това за повечето не е тайна кой кой е. Така ще отпаднат и хората с по няколко блога.
цитирай
16. primavera - Подкрепям те...
02.04.2009 23:20
Подкрепям те мила! Ужасно грозцно е поведението по повечето сайтове. На мнение съм, че когато се създава едно публичнодостъпно пространство, трябва да се спазват правилата и съответно създателят на пространството трябва стриктно да следи за чистотата му. Просто сравнение е че когато се отвори луксозен ресторант, солбственикът му естественно се грижи първо за външния вид на клиентите си, второ за поведението им и на края за заплащане на консумацията ... Интернет пространството също има своите закони и за неспазилите ги, има съд. Докога ще си говорим само празни приказки?
цитирай
17. анонимен - По тази причина
02.04.2009 23:35
Бях си затворила коментарите. Vihra 13 си позволи същото и даже и повече при мен. Заедно с приятелите си хакерства и пуска такива обиди. Само преди час в новият си постинг пак крои някакви отмъщения . Та виж и се увери ,както аз се уверих .Погледни само поста и зъл с внушения и кроежи за отмъщения. Тя не е добре и жалко ,че с кроталка и приятели предизвикват скандали и хакерства. Успокой се и я виж как действа ! Поздрави Lidis
цитирай
18. ninaantonova - Я, много мразим да ми говорят за възроста.
03.04.2009 06:52
Какъв е този човек, има ли изобщо някакво възпитание, и откъде накъде ще пише и ще обижда. Я го махни, че такива много ги обичам.
Симонче, теб майка не те ли е раждала, тя няма ли да дойде на моята възраст, а ти, да не си безсмъртна, не ще ли остарееш? Ще остареете с майка си , ще остареете, но няма да можеш да пишеш по блоговете, щото ще си игнорирана от всякъде.
цитирай
19. avangardi - lidis - Лидис, с огорчение чета коментара ти!
03.04.2009 10:14
Не ми се е случвало да имам лични впечатления за "хакерство" от страна на кроталка - Таня!
Твърде много личностни нападки получи самата тя и пострада, за да си мисля, че е забъркана в подобни мерзости!!!
Одобрих коментара ти след дълги размисли защото ви уважавам и двете!!! Ако не го одобря, ще решиш че те пренебрегвам! Ако го одобря, Таня ще си каже - що за приятел, щом допуска да ме клеветят!
Нещо или някой е застанал помежду ви. Разберете се, изяснете проблемите си сами!
Тук сме се събрали да общуваме и да изкарваме приятно, а не да сипем огън и жупел срещу всеки!
Държа на приятелство ви и ви моля още веднъж да обмислите взаимното си поведение една спрямо друга!
Нямам наблюдения за Вихра13 и не мога да взема отношение. До този момента нищо лошо не съм видяла и от нея, винаги оптимистично и добре настроени коментари. Няма пошлост и грубост.
Моля те, приятелко, бъди себе си и мъдро разреши конфликтните ситуации!
Поздрав от Стара Загора:-))
цитирай
20. avangardi - diamant1965, krotalka и primavera,
03.04.2009 10:18
Благодаря за подкрепата и разумните предложения!
Необходимо е повече да настояваме администратора и модератора на блога да излезат от анонимност!!!
Иначе това което се случва ще е история без край!!!
Поздрави и още веднъж благодаря!
цитирай
21. avangardi - ninaantonova - Нинче, авторката на коментара
03.04.2009 10:26
не е дорасла до нивото на гражданското общество!
Явно тя е "Нарцис" който си мисли, че само той единствен е най-красив на света:-)))

Нарцисизъм и нарцистичен комплекс

Идеята е прихваната от гръцката митология. Там е описан Нарцис- син на речен бог и нимфа. Този Нарцис бил прекрасен, но горд и не обичал никой друг освен себе си. Това е причината, когато речната нимфа Ехо се влюбва в него, той да и отхвърли любовта. На което нимфата много се ядосала и го проклела да се влюби силно, но да бъде отхвърлена любовта му. Проклятието се сбъдва. Нарцис се огледал във водата и се влюбил в огледалния си образ. Самоубил се, защото прекалил с любуването на себе си. А там, където умрял, поникнало цветето нарцис.

----------

Според психоанализата нарцисизмът е нормален етап от детството. Детенцето се оглежда в огледало в търсене на своя огледален Аз и така си изгражда своята видима идентичност. Като основа за формирането на идеала за себе си (Аз- идеал или Его - идеал) също е нормално при възрастен човек да има определена степен на обич към себе си, което всъщност е и предпоставка за възможността човек да обича и другите.

Силното Его прави човек здрав и го пази от неврози, но само ако е надживяна детската, инфантилната нарцистична обич. Ако не е надживяна, това може да е причина за психично разстройство, според Фройд. Тогава либидото се изолира от света и се насочва навътре в Аз-а и тази фиксация, понякога плюс регресия, води до психични разстройства от психотичен тип (нарцистични психотични състояния), които трудно се поддават на психоаналитична терапия, защото до несъзнаваното на нарцистичната личност няма достъп.

Нарцистичният комплекс е тежко личностно разстройство. Много хора го наричат неправилно егоизъм. Възможно е страдащият да не осъзнава какво се случва с него и причината се корени в детството- идентификацията продължава да има роля във взаимоотношенията и това е патология.
----------------------------------
Благодаря ти, Нинка! Весел и усмихнат ден ти желая! Прегръдки и целувки!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8306592
Постинги: 1978
Коментари: 10400
Гласове: 95677
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031