Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.12.2018 20:58 - ПЪЛНО РАЗКРИТИЕ 44
Автор: deusson Категория: Други   
Прочетен: 1927 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 28.12.2018 13:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

„Ние така сме устроили нашия свят, че повечето жизненоважни за човека неща  зависят от технологията и науката. И тези неща са така построени, че почти никой не разбира как функционират. За известно време можем да игнорираме този факт, но рано или късно тази взривоопасна смес от енергия и невежество ще избухне в лицата ни!” Карл Сейган

Водородният атом се бил смалил! Не, не се е вталил, което да го направи по-елегантен, а смалил. И пак не, не се е смалил в смисъл на подмладил, а смалил по размер?!
Както питат в една от любимите ми реклами: „И защо е важно това?” Важно е защото се е случило нещо със силата в познатата ни вселена. Силата която удържа протоните и неутроните в ядрото, както и завърта електроните около него. Силата изглежда е станала по-голяма.

Имаме следствието – промяна в големината на водородния атом, а той както е известно е градивния елемент на вселената. Той водоражда. В човешкото тяло има около 70-75% вода, да не говорим за краставицата или медузата – те са гола вода. Защо говоря за водата? Понеже водната молекула е съставена от два атома водород и един атом кислород, а в контекста на горното, това ми се струва доста важно. И от къде го знам това за промяната на водорода? От учените. Те взели, че го разбрали, обявили го и после какво? Академично млъкнали.

Задават ли си въпросите „Защо, Защо и Защо?”, за които споменах, имат ли отговори, хипотези, боб ли хвърлят или само си стоят замълчани? Ние и да го разберем, то вече ще е късно и пред свършен факт. Нас би трябвало да ни интересува намаляването единствено на заплатата, а всичко останало да си се намалява и увеличава, колкото си ще.

Ако нещо се прецака заради този водород, то ще ни обяснят, че науката е пренебрегнала важността на факта, след като го е констатирала и с това си е свършила работата. Сгрешили – човешко е. Докато им върви науката са Учени, скапе ли се нещо, стават Хора, почти като нас, но не чак до там.

Познайте обаче кой плаща сметката? Някой от вас да е поръчал музиката? Ама че фокус – музиката за тях, а сметката за нас!

Магията на науката: Способността й да обяснява наблюдаваното, било то обект, процес или система, различаващо се от всичко познато с наличните средства и знание. Иначе казано да ни обяснява невъобразимо сложни неща с познание за елементарното.  Например: Термоядрен процес чрез схема на вятърна мелница.

Замисъл – забранената причина.

Отричайки замисъл, науката ни предлага хаотично, случайно и продължително появяване на невъобразимо сложни и логични системи. Хаосът и случайността стават тъждествени и неотменни. Замисъла предполага цел. Няма замисъл, няма цел. Безсмислено появяване и безцелно съществуване, подчинено единствено на нуждата за оцеляване. Размножаване в служба на оцеляването. Любовта е мимолетна, нагона вечен.

Науката е на път да се откаже от законите, след като водородния атом прави каквото си ще. Ще останат само теориите, те са вечни, а всички, които се заемат да ги докажат се провалят, защо? Защото теориите изключват  замисъл. Хитро са го измислили, а?

И ще работи поне дотогава, докато не разберем, че има и друга наука, която е честна към нас.






Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: deusson
Категория: Други
Прочетен: 94028
Постинги: 73
Коментари: 12
Гласове: 49
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031