Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2022 13:49 - ГРЕШИШ, СИРОМАХОВ - ТЪКМО ГАНЬО НАЙ-ГОРКО ОПЛАКВА АНГЛИЙСКАТА КРАЛИЦА! АВТОР: МИЛЕНА ВЪРБАНОВА
Автор: milenavarbanova9 Категория: История   
Прочетен: 2087 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 20.09.2022 13:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Странни са както помпозното, предълго и усукано заглавие "Ганьо никога няма да може да разбере смисъла на погребалната церемония, която се извършва в момента в Лондон", така и подтикът, задвижил перото на Иво Сиромахов да драсне поучителния текст, който следва подир заглавието ("Свободно слово", 19 септ.).

    Смисълът на въпросната погребална церемония е окултен, както всичко, свързано с британския елит - и естествено не се разбира не само от българина, а и от повечето граждани на страните в света - но какво е осъдителното тук? Хората живеят със собствените си грижи и не могат да се захлупят по очи и да хълцат цяла седмица поради кончината на Елизабет Втора - в това също не виждам нищо грозно и безчовечно.

    Или ти, Иво, искаш в България да се организират масови поплаци и да потекат реки от сълзи като при погребенията на Мао Дзедун и Ким Ир Сен например? Да, но за Мао ревяха китайците, а за Ким корейците - при това знаеха, че който не реве достатъчно високо и не се тръшка достатъчно енергично - майка му жална. Нека за Елизабет Втора реват англичаните ( за ирландците не съм сигурна ). Защо не ги оставим да се наплачат, а трябва непременно и ние да пригласяме - да се напъваме и да вием, така че да ни чуят от 2 500 км? Защо е нужен такъв цирк? Потърпи - когато дойде редът на Баце, тогава ще покажем на света какво значи рев! Това, английското - ще изглежда като мяукане пред нашите гръмки вопли! Но ще се надяваме и европейците да ни подкрепят, изцеждайки някоя гореща сълзица за Вожда.

    Всъщност, Иво, ти за какво роптаеш? Каква е възвишената ти идея, която не допуска туршии в орбитата си? Защо размахваш пръст на лютеницата?

    "Ганьо няма уважение към историята. Няма уважение към смъртта. Нито към живота.

    Ганьо никога няма да бъде част от света."

    Най-напред кого смяташ за Ганьо? Измъчения от недоимък беден българин? Така наречения "обикновен човек" - спрямо когото ти вероятно се усещаш някакъв столичен и интелектуален елит? Да, той е сиромах, а ти само се казваш Сиромахов - можеш да си позволиш да му подмяташ шегички за "опиканата ограда на мизерния му двор". Но "Бай Ганьо" е сътворен от гениалния Алеко не като образ на "обикновения" или на "бедния българин", а на търгаша, на невежата, забогатял от алъш-вериш, помислил се за европеец и неистово драпащ за власт. Негови помощници са безчестният адвокат и лумпенът- слуга - Хаирсъзинът, използван за "мокри поръчки". Бай Ганьо има някои национални характеристики, но той е представител на определена социална среда - на овластяващата се, безскрупулна компрадорска класа, вече оформена в годините след Освобождението. Тя унищожава възрожденските ценности, тя заема мястото на заслужилите национални дейци в управлението на държавата. Псевдоинтелигенция, псевдодемокрация, псевдобългарщина, партизанщина и кръвнишка борба за кокала. 

    Разпознаваш ли днес тоя мрачен образ? Той се идентифицира най-вече с ГЕРБ и с вожда му Баце Бойко. Неслучайно гърците, публикувайки преди две-три години ново издание на "Бай Ганьо" ( с умисъл, разбира се!) бяха изтипосали като най-ярка илюстрация на корицата Бойко Борисов с мустак и калпак пред Парламента. Бяха улучили в десятката - Бай Ганьо и Буци са сиамски близнаци!

    Но байганьовска е цялата днешна "политическа класа" - леви и десни, евроатлантици и бесепари, цялата продажна измет. Христо Иванов и свитата му от комедианти, станали милионери от антибългарски "грантове", Киро Канадеца и Асен Гея с "харвардските дипломи" и циганските лъжи, ИТН, което аз чета като "и така нататък" - всички, всички без изключение! И цялата тая пасмина си съдира дирника за власт - тя би била обществен аутсайдер, ако не е на власт, защото е убийствено некадърна. Тя е вярна на завета на своя предтеча Бай Ганьо, че във властта "ИМА КЕЛЕПИР!" Това е държавата за тия нищожни твари - келепир!

    Бай Ганьо ненаситно плюска, Бай Ганьо живее в дворци и купува острови, Бай Ганьо е натрупал кинти в швейцарски сметки за сто свои поколения напред - до края на света. Бай Ганьо завладя и уби България, а ти си седнал да ме убеждаваш, че Бай Ганьо бил тоя клетник, който се чуди как да плати сметките за "спареното си апартаментче"! На светлинни години си от истината. Чудя се какви скечове си писал, никога не съм ги гледала.

    И недей да се кахъриш - тъкмо Бай Ганьо - нашият "политически и бизнес елит", най-горко плаче за английската кралица. Показно. С крокодилски сълзи, каквито са всички официални сълзи - точно такива, каквито ги искаш ти. Бай Ганьо вече една неделя циври, та се къса - и знаеш ли защо? За да се тупа в гърдите какъв е европеец ( "но не дотам"!) и британофил! За да покаже, че при всеки повод ще коленичи в нозете на господарите си! И за да отклонява вниманието на драгия зрител с чужди, лъскави церемонии и потресаващи трагедии, иначе той би се съсредоточил върху собствените си неволи - виновник за които е пошлият ревльо Ганьо!

    "Смешен плач!" се е провикнал великият Ботев!

    А още по-смешни са поканите за плач, натрапването, принуждаването към лицемерен плач! Пък който иска да плаче - тежко му нима ще кажа! - но ние имаме достатъчно свои причини за плач. И нека те се превърнат в бушуваща ярост! Само така ще изгоним ганьовците от управлението.

    Живяла съм почти двайсет години в Западна Европа и съм срещала множество европейски ганьовци - тях ги има във всяка нация - не са само наш тумор. Във всяка стока има мърша. Българинът - скромният българин - е много по-умен, по-чувствителен и по-морален не само от "средния европеец", а и от образованите слоеве на Запад. Нямал уважение към историята? Писала съм и друг път - никъде, в страните, в които съм била, не съм срещала такъв интерес към историята, както у нас. Непочтено е да обвиняваме народа си в липса на уважение към живота и смъртта. Ти влизал ли си в западноевропейски старчески дом, където децата - почти задължително - захвърлят родителите си като празни опаковки? 

    Да, долнопробното парвеню, разбогателият арогантен простак, който се разпищоли безнаказано в България, опорочи със своето морално зловоние и обикновените хора. Но този упадък се изразява в други социални реакции, а не в логичното равнодушие "към погребалната церемония в Лондон". Този упадък ще бъде преодолян, защото световните събития водят към коренна промяна на днешните фалшиви ценности. И българинът, който винаги е бил "част от света", ще влезе отново в ролята си на духовен водач на другите народи - каквато е неговата изначална мисия. Колкото и да не ти се вярва "в момента".  



Гласувай:
5



1. leonleonovpom2 - Поздравления, Милена!
20.09.2022 23:13
Чудесно си го написала! Затова хваля перото ти, Милена!!
Точно този е бай Ганьо, търговецът с мускалите!
Сиромахов добре ,че не е пощальон, постоянно ще бърка адресите!
Сиромахов да отговори по- добре, какво не разбираме на Англия и в какво тя прилича в едно нещо на БайГяньо?
Ведтага ще посоча едно и повече не е и нужно
Както Бай Ганьо никога не се извинява за простотиите ,които върши, така и Англия, вече поне 33 години, да оставим настрана предходните, не ни се извинява за злините ,които ни е причинила! И заради които сме на този хал!
Ние ,като не разбираме Англия според нето, тя кога ще разбере ,каква мръсотия ни е забъркала!
Благородническа Англия?!

П. Четох копие от съдебнното дело срущу убийците на Алеко! В рамките на същата година, убит е на 24-ти май, убийците от Радилово, кметът е измежду тях, са заловени, осъдени и екзекутирани!? Да правят сверка с това дело днешните съдии и прокурори и всякакви други от тази клика!
Направи ми сибллно впечатление, че най- голямото им притеснение беше, не дали ще ги осъдят на смърт, а да не ти изкарат убийци на Алеко, заради написването на Бай Ганьо!? Те твърдят, че е станала грешка Искали са да убият министър Такев, но в Радилово, като потеглят си сменят местата Човек бяга да предупреди засадата за смяната, задачата е поверена на снайперист, но не е могъл да надбяга файтона! Алеко е бил обичан от всички !
Дядо ми е разправял, как на празника са били събрани децата ,да го приветстват! Бай Ганьо не е обикновения Българин в произведението на Алеко Това е било разбрано още тогава! И гърците дори, днешните, правилно са разбрали, кой е Бай Ганьо!?

Всичко най-добро, Милена!
цитирай
2. milenavarbanova9 - Здравей, Ваньо,
22.09.2022 20:09
Благодаря ти за чудесните думи!
Знаеш, че самите англичани казват:"never explain, never complain" никога не обяснявай, никога не се извинявай - може и да не съм го написала правилно. Политиката им по отношение на нас винаги е била брутална. Има си обяснения за това.
Но аз съм от тия, дето смятат, че Алеко е убит нарочно и затова убийците му са екзекутирани екстрено.
Желая ти хубава вечер!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: milenavarbanova9
Категория: История
Прочетен: 768665
Постинги: 327
Коментари: 1801
Гласове: 1891
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031