Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2007 05:20 - Денят на Мария - Силни и прекрасни са жените, кръстени на Божията майка. Чесит имен ден на Всички Марии!
Автор: avangardi Категория: Изкуство   
Прочетен: 1687 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.08.2007 14:13


        Честит празник на всички вас, носещи името Мария!
       Да сте живи и здрави и Бог да ви закриля!

image
          А и едва ли има по-популярно и разпространено в света име от това на Божията майка. След Ивановден и Гьоргьовден Св. Богородица е денят с най-много празнуващи у нас. 
        Кой не познава поне една Мария?          
                Чесит имен ден на Всички Марии!

image
Честит имен ден на всички момичета, носещи хубавото българско име Мария! 

    
Бъдете живи и здрави, обични съпруги и майки, нека късмета и и щастието винаги да са с вас и усмивките да не слизат от лицата ви
Името Ви свято.

Честит имен ден на Мими, Мивис, Мариана, Мари 

Не мога да не поздравя  макар и с закъснение с едно прекрасно стихотворение за празника и 
от Esen >Ден 15-ти август. Камбанен звън! Църковен празник!

Тоника Св - Мария - http://www.vbox7.com/play:47453f9c
image
        

           
      Не е фатално как е кръстен човекът, но това има голямо значение за живота му. Според различни философии и учения името влияе върху съдбата. 

         Иначе от еврейски се превежда буквално "силна, постоянна", но също и прекрасна. По името на човек може да се предсказва всичко, което предстои да мине през живота му. Също на еврейски Мария означава солена вода, а Мара - горчива вода. 


Тълкуване на буквите на личното име image

 

 

image

М говори за грижовност, готовност за помощ, известна стеснителност, мекота. Алчността е най-разпространеният порок, на който е подложен човекът с буква „М” в името. Само след като потисне в себе си стремежа да трупа, той ще може да реализира богатия си духовен потенциал. Звукът „М” в името се възприема положително от околните.

image

А символизира старт, начало в най-широкия смисъл, а също обновление, възраждане. Съчетава се добре с другите звукове, не създава затруднения при произнасянето. Звукът “А” в името на човека му внушава бодрост, придава му сили за борба с трудностите.

image

Р символизира решителност, висока работоспособност, умение правилно да се анализира ситуацията. Много често човекът с тази буква в името може да бъде рязък и невъздържан в изказванията си. Трудно му е да се изкачва по служебната стълба и затова той понякога търси възможност да се реализира чрез свободно творчество. Това е широка натура, но непредсказуема в порива на емоциите. „Р” е рязък звук, на чувствителните хора той може да се стори неприятен, особено ако се произнася твърдо Виктор, Карл, Артур.

image

И придава на човека, в името на когото тази буква присъства, изтънченост, романтичност, сантименталност. Известната отчужденост и неувереност, която се крие в тази буква „И”, пречи на бързото вземане на решения и забавя реакциите. „И” придава на характера дипломатичност като защитна реакция на грубостта, натиска отстрани. Върху съзнанието на човека този звук действа умиротворяващо, не предизвиква раздразнение.

image

Я символизира чувство за превъзходство, говори за самовлюбеност, стремеж да се завоюва всеобща любов, уважение и признание. Носителите му често дразнят околните с прекомерните си амбиции. Въпреки това „Я” се асоциира приятно с „галените” форми на имената и като цяло въздейства на слуха положително.

 

"Тя се казваше Мария, беше красавица тази Мария. Помня очите й, помня очите й - парещи звезди". Хитът на "Фамилия Тоника" ще е най-слушаната песен днес. Тя ще звучи специално за хилядите българки, които носят красивото име Мария. Изобщо песни за Марии да искаш. Всяка една сигурно е вдъхновена от някоя красива Мария от плът и кръв. 

Фамилия Тоника - Мария -: мария
http://www.vbox7.com/play:c0315884


Тагове:   ден,   Мария,   майка,   Марии,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8357506
Постинги: 1981
Коментари: 10406
Гласове: 95945
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930