Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2008 06:54 - "Когато побеждавах бях Българин, когото катострофирах , станах пиян руснак." - Максим Стависки. Така ли се става милионер, като ти умре детето??
Автор: avangardi Категория: Изкуство   
Прочетен: 5518 Коментари: 12 Гласове:
0

Последна промяна: 12.01.2008 08:13


2 млн. лв. кръвнина искат от Стависки роднините на Горсова

"Така ли се става милионер, като ти умре детето?? " - 2008-01-10 12:05:56 от Anonimno
image
"Когато побеждавах бях Българин, когото катострофирах , станах пиян руснак." - Максим Стависки 

ПО МАТЕРИАЛИ ОТ ПЕЧАТА И МНЕНИЯ НА ЧИТАТЕЛИ
http://www.novinar.org/?act=news&act1=det&mater=MjUxMDszOTU=

04.01 00:34 - НЕШКА РОБЕВА -Кратък е пътят от Осанна до Разпни го 
http://ul4eto.blog.bg/
Албена Денкова и Максим Стависки  Това е блог за двукратните световни шампиони по Фигурно пързаляне при танцовите двойки Албена Денкова и Максим Стависки

image

Максим Стависки и Албена Денкова на път към съда в Бургас Снимка 
Пресфото БТА Фото: Йордан Пиперов

Обезщетение от 2 млн. лева поиска от световния шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки бащата на пострадалата при зверската катастрофа край Ропотамо на 5 август м. г. Мануела Горсова. Красимир Горсов внесе иска в Бургаския окръжен съд, където вчера трябваше да започне делото срещу Стависки по обвинение в причиняване на смърт и тежка телесна повреда по невнимание. При катастрофата Мануела бе тежко ранена и остана задълго в кома, Петър Петров бе убит на място, а други трима получиха по-леки травми. Стависки е карал с 1,29 промила алкохол в кръвта и с изключително висока скорост, установи съдебномедицинската експертиза.
Адвокатът на Стависки Явор Нотев бе шокиран от размера на поисканата кръвнина от бащата на Мануела и заяви, че това е нещо нечувано.
Няма сума, която може да замени човешки живот, каза Албена Денкова. Световната шампионка по фигурно пързаляне припомни, че двамата с Максим са се извинили публично на семейството на загиналия Петър Петров, надява се скоро да го направят и очи в очи.
Не мога да коментирам нищо, всичко е много трагично, каза преди заседанието Стависки в отговор на въпросите дали ще се признае за виновен, за да се съкрати процедурата.
Между 3 и 10 години затвор предвижда Наказателният кодекс за предявеното срещу Стависки обвинение. Преди старта на процеса той и адвокатът му предложиха споразумение за условна присъда, което бе отхвърлено от съда.
Едва ли нещо може да ме изненада, така Стависки коментира решението на съда за отлагане делото срещу него.
Той уточни, че това, че не излиза всеки ден пред камерите, не означава, че нещо не е направил или е направил за пострадалата Мануела. Стависки разкри, че е предлагал на лекарите лекарства и апаратура за момичето.
Когато тя се оправи, тогава ще говорим, подчерта Стависки. По-добри лекари няма да се намерят, добави той. На въпрос на журналисти признава ли се за виновен, Максим отговори: Ще дойдете следващия път и ще разберете.
И да се извинявам, и да не се извинявам - това е идиотско, абсолютно разбираемо е, че родителите не искат да ме слушат, заяви още Максим. В заключение световният шампион каза, че всеки човек се оправя, обаче цял живот е трудно да ходи с наведена глава.
Фалстарт имаше и в обвинението срещу световния шампион. Прокурорът бе пропуснал да впише, че Стависки е убил човек при катастрофата, която предизвика, и това намаляваше значително размера на наказанието. Гафът бе поправен, делото - внесено в съда а адвокатите на Стависки поискаха то да се гледа по съкратена процедура.

Делото срещу Стависки отложено   [10-01-2008] от Екип на Новинар [530 прочитания] image

 

 

 

Делото срещу световния шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки по обвинение в причиняване на смърт и тежка телесна повреда по невнимание бе отложено за 30 януари. Събитието в морския град премина при огромен медиен интерес. Заедно със световния шампион в съдебната зала беше и патрьорката му на леда и в живота Албена Денкова.

Съдът отхвърли гражданския иск на брата на загиналия при катастрофата Петър Петров Валентин Петров, който поиска обещетение от Максим Стависки в размер на 5000. лева. Магистратите приеха единствено гражданския иск на родителите на Петър, които поискаха 500 хиляди от фигуриста.

Максим Стависки сподели, че чувал постоянно да се говори, че не помага на пострадалите. “Това че не излизам всеки ден пред камерите и да се отчитам какво съм направил и къде съм направил не означава, че не участвам. Задайте си въпроса по какъв начин се озова това момиче Мануела Горсова в болницата. Няма да коментирам този въпрос. Предлагал съм на докторите и специални лекарства, и финансова подкрепа. Казаха ми, че няма дефицит на лекарства и на апаратура. Много добри са специалистите и надявам се, че ще се оправи и тогава можем да говорим ” каза Максим Стависки. Той допълни, че лекарите са го уверили, че не необходимо Мануела да бъде местена някъде в чужбина, тъй като тук се полагат необходимите за нея грижи. Стависки отказа да коментира дали ще се признае за виновен. “На пресконференцията казах, че съжалявам и се извинявам, че така се случи и изказах съболезнования на всички пострадали, обаче да се обаждам по телефона според мен е издевателство. Другото, което е сега като се срещнахме с Валентин се опитах да отида и да му изкажа съболезнования, но абсолютно разбираемо е, че той не иска да говори с мен и го разбирам това нещо “, каза Стависки. Той допълни, че всеки шок се оправя с времето, но е трудно цял живот да ходиш с наведена глава. “Нямам вътрешната сигурност в живота си. Поуката от случилото се е видна и е налице, и няма защо да се коментира”, каза още Стависки.

Албена Денкова каза, че е в Бургас само за поддръжка на Максим, но по никакъв начин не е обвързана с това дело. Тя каза, че целият процес се отразява зле на нея, на Максим и на семействата, замесени в инцидента. Запитана дали те двамата с Максим са потърсили връзка с родителите на пострадалата и на загиналия в катастрофата, Денкова отговори, че е много трудно да се обадиш в такъв момент и няма какво да кажеш на хората. Според нея те са загубили най-ценното и едно такова обаждане би било изтълкувано от нахалство до издевателство. Фигуристката припомни, че Максим и тя са се извинили публично пред цяла България и че много съжаляват за случилото се. Преди заседанието тя бе помолена да коментира и големите искове, които впоследствие бяха предявени в началото на заседанието. Според нея няма сума, която да замени човешкия живот.

 


 

2008-01-10 16:31:27 от Борис Ташков
От деня на катастрофата наблюдавам сагата на г-н Максим Стависки.
Наблюдавам неговото достойно поведение на човек-световен шампион.
Той не избяга от мястото на катастрофата.
Той се извини на потърпевщите семейства пред очите на цяла България, че дълбоко съжалява за случилото се.
Но нека този случай не се екстраполира и родителите в чиито семейства дойде тази трагедия да не търгуват смъртта на детето си, само защото катастрофата е причинена от успешно представящ се спортист и дайте сега да ударим кьоравото като му изпразним джоба. Нека българската Темида в Бургас съди като при всички аналогични случаи и не унищожи шанса на България чрез двамата фигуристи Албена и Максим да бъде радвана българската душа и България на световни и олимпийски първенства по фигурно пързаляне с участието на двамата фигуристи.
Осъждам брата на загиналото момче, че иска на гърба на брат си да изкара точно 5000 лв, а защо не няколко пъти по 5000 лв.
Имам усещане за комерсиалност и тук Темида трябва да постави нещата в ред.

 

Не написах мнението си за определяне степента на вина и вида на присъдата, която да бъде произнесена.
Безспорно голяма е трагедията в семейството на загиналия младеж Петър Петров. Но аналогично като мнението на Жоро се обръщам, както към тях като жалбоискатели, така и към съда да не се почерня единствената на световния връх българска смесена двойка по фигурно пързаляне върху лед и родителите да не настояват за затвор на младия фигурист, а съда да не постановява присъда и осъжда на затвор младия фигурист. Достатъчно е ако бъде доказана в някаква степен вина на Стависки, то наказанието да се изчерпи с условна присъда за извършено неумишлено престъпление по непредпазливост и изплащане на парично обезщетение в съпоставими граници с други подобни случаи. Той е направил верен извод. Нека максимално възможната присъда която ще постанови съда в Бургас бъде условна с фиксиран срок, за да може прекрасната смесена двойка по фигурно пързаляне Максим Стависки и Албена Денкова да продължат да работят за издигане престижа на България в трудния и много красив спорт какъвто е фигурното пързаляне с кънки на лед.

2008-01-10 16:01:00 от Жоро

 

Има мъка в родители и близки на загиналия, и при близките на момичето в кома. И също много мъка и страдание при Максим и Албена. Бил съм състезател и зная прекрасно когато си на върха на спортната си слава, постигната с къртовски труд , световна конкуренция, безкомпромисен ежедневен режим и много лишения и... изведнаж да ти се случи такова нещастие! Максим нито е мутра, нито е глезено момченце на новобогаташ да своеволничи на пътя с автомобила си. И се очакваше от тях още спортни успехи, носещи на бедна и малка страна като България слава и известност по света! Иска ми се да получи условна присъда и да не го изнудват за пари. И се моля Богу с Албена да докажат нечувана сила на духа и работят за успеваемостта на този нов за нас спорт, да го популяризират. Полза ще има народа ни и децата ни.Дано съдът намери компромисно решение! Отиде ли в затвора, възмездие за родителите ще има, но Б-я губи таланти. България, не аз и ти.


2008-01-10 20:29:42 от Продев
Спомнам си едни интерю , което беше дал Максим Сталиски и то беше, без да цитирам дословно;
Когато побеждавах бях Българин, когото катострофирах , станах пиян руснак.
Заставам изциало зад казаното от него:
Или наказание за извършената от него катострофа или нормална кръвина и условна присъда. Всичко друго е спекулация със смъртта на децата им и наказанието. 

2008-01-10 20:29:38 от Филантроп

 

Ставийски доказа, че си е взел поука и ще му бъде обица на ухото това негово прегрешение. Човекът все пак е допринесъл за спортната слава на България.

2008-01-10 12:37:02 от evelina

 

Говори се само за пари,съгласна съм.
Това ли е най-важното!? Съчуствам на пострадалите и потърпевшите, но и продължавам да съчуствам на Максим и Албена. Объркана съм, хем ми се иска всеки да си понесе наказанието, хем не.
Албена и МАКСИМ СА ПОЛУЧИЛИ НАЙ-ГОЛЯМОТО НАКАЗАНИЕ, ТО ЩЕ ГИ ПРЕСЛЕДВА ЦЯЛ ЖИВОТ. Правосъдната ни система трябва да бъде справедлива!
Един миг невнимание и всички отива по дяволите! Защо?

2008-01-10 12:05:56 от Anonimno

 

А защо в целия материал се говори само за милиони и за хиляди, искани като обезщетения? Така ли се става милионер, като ти умре детето?? 


 11.01 13:29 - Албена И Максим...За миг...Всичко се преобърна...

http://sensation.blog.bg/viewpost.php?id=151597
image

от Уикипедия, свободната енциклопедия

Това е Максим Стависки

http://topsport.ibox.bg/news/id_1339309324

Публикуване: 06.08.2007, 11:20

image

© Антон Станков

 

От Топспорт.бг

Двукратният световен шампион е български гражданин от 1997 година

Максим Стависки е роден на 16 ноември 1977 г. в Ростов на Дон (Русия), но семейството му живее в Москва. Висок е 172 см и тежи 64 кг.  Завършва със златен медал училище по изкуствата в Москва.

imageПосле се дипломира във висш руски физкултурен институт. Тренира фигурно пързаляне от 1981 г. В началото се занимава с театър на лед. Но след като си счупва петата и лежи половин година в гипс, се връща на пързалката като танцьор.

 Албена Денкова и Максим Стависки започват да тренират като двойка през 1996 г., когато партньорът на Албена Христо Николов се отказва от спорта, а Максим се разделя със своята партньорка Анастасия Белова. Заедно с Максим в София на работа идва и младия руски треньор Алексей Горшков. Триото работи няколко години в у нас, след което се мести в Подмосковието (в Одинцово). Хореограф на двойката е Сергей Петухов.


Албена Денкова и Максим Стависки дебютират в "Скейт Канада" през 1997 г. Българската двойка тогава завършва на осма позиция в крайното класиране. На зимните олимпийски игри в Нагано през 1998 г. заемат 18-о място, а през 2002 г. се класират на седмо място в Солт Лейк Сити. Те са двукратни европейски imageвицешампиони (от Малмьо 2003 г. и Будапеща 2004 г.), сребърни медалисти от Световното първенство в Дортмунд 2004 г. и бронзови медалисти от шампионата на планетата през 2003 г. във Вашингтон (САЩ).


За сезон 2005-2006 г. треньори им стават Наталия Линичук и Генадий Карпоносов. На зимните олимпийски игри в Торино през 2006 г. се класират на пето място.
През март 2006 г. Албена Денкова и Максим Стависки стават световни шампиони при танцовите двойки на първенството на планетата по фигурното пързаляне в Калгари.
На 25 март 2007 г. на световното първенство в Токио Албена Денкова и Максим Стависки стават за втори път световни шампиони.


Славната ни двойка получи от президента Георги Първанов орден „Стара планина". Албена и Максим бяха избрани за спортисти №1 на България за 2006 година.


 

image

http://www.dnevnik.bg/lib/showimg.php?filename=zx500_373814.jpg

image

Албена Денкова и Максим Стависки - световни шампиони
http://sportni.bg/index.phtml?tid=40&oid=863843

image
Кърваво злато за Албена и Максим http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2006-10-30&article=166067

Инцидентът на "Скейт Америка" не е първият в кариерата на Албена и Максим. Най-големият кошмар за двамата бe през 2000 г., когато при сблъсък на загрявката на световното в Ница американски фигурист разрязва с кънка крака на Албена. Последва тежка операция, обездвижване за 3 месеца и силна депресия за Денкова. На Евро"04 в Будапеща пак по време на загрявка върху танцовата ни двойка връхлетяха Федерика Фаела и Масимо Скали (Ит). Албена успя да отскочи встрани, но Максим падна по лице, а италианците се сгромолясаха върху него. Окото на Стависки бе насинено, а веждата му разцепена и подута. 

image

Истерия за шоуто на Албена и Макс

Българска национална телевизия ще излъчи на запис първия авторски спектакъл на фигуристите ни Албена Денкова и Максим Стависки. 
http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2007-02-02&article=176973

image
http://www.bnr.bg/RadioBulgaria/Emission_Bulgarian/Theme_Sport/Material/2603_panorama.htm

Коментари
Програма на ръба
Волната програма на българите бе на ръба на съвършенството с впечатляваща скорост и великолепна хореография. Поредицата от стъпки и прекрасното изпълнение на поддръжките изправи публиката на крака. Постоянството и търпението най-накрая бяха възнаградени в Калгари. Тези две качества се оказаха решаващи за златния медал.
Двамата пишат история
С първата титла за България във фигурното пързаляне Албена Денкова и Максим Стависки написаха златна страница в историята на своята страна.
Събраха всички медали
Американците редовно печелят медали на световни първенство по фигурно пързаляне. Канадците също. А българите? Не и преди да се появят Албена Денкова и Максим Стависки. Тази танцова двойка вече притежава всичките медали на страната си от световни първенства.
Наградиха упоритостта
Упоритостта на българите Албена Денкова и Максим Стависки най-накрая беше възнаградена. Сигурно няма да се намери човек, който да каже, че двамата не заслужават да бъдат в светлината на прожекторите.
В. Стандарт – стр. 3
 

Реакции
Успехът, ще бъде записан със златни букви
Георги Първанов
президент на България

Вашият успех ще бъде записан със златни букви в историята на родния ни спорт. С постоянство и воля вие доказахте своите неоспорими спортни качества и безапелационно заехте това място, което отдавна отговаряше на вашето майсторство и артистизъм.
Честито, шампиони!
Сергей Станишев
премиер

Честито, шампиони! Поздравявам ви за майсторството, волята и устремеността, с които извоювахте най-високото отличие за всеки спортист. Както ви казах преди месец, в нашите сърца вие отдавна сте шампиони и победният триумф в Калгари е заслужена награда за упорития ви труд.
Щастлива съм да ви прегърна
Весела Лечева
председател на ДАМС
Щастлива съм да ви прегърна и да ви поздравя за огромния успех. Честита световна титла! Това, което сътворихте на леда в Калгари, е триумф на шампионския характер, тържество на логиката и справедливостта в големия спорт.
В. Стандарт – стр. 2
 

Злато за страна с две ледени пързалки
"Калгари Сън":Българите забравиха да си тръгнат от леда
Канадското електронно издание на "Калгари Сън" отбеляза, че световните шампиони при танцовите двойки са от страна, в която има само 2 ледени пързалки. Основните коментари на изданието са свързани с разочарованието от изпуснатите златни медали от местните любимци на публиката Дюброа и Лозон, но е отделено и доста място на Денкова и Стависки. "Това е първият златен медал за българската двойка, пише там. ­ Тази титла ще помогне за развитието на фигурното пързаляне в тази страна, където има само две ледени пързалки. Денкова и Стависки бяха толкова превъзбудени и погълнати от българските знамена в залата, че се наложи дикторът да ги помоли да напуснат леда, докато следващите състезатели обикаляха и изчакваха да започнат своето представяне." "Надявам се успехът ни да помогне за построяването на повече пързалки", пък казва Денкова, цитирана от "Калгари Сън".
***
"Евроспорт": Най-после награда за постоянството
"Постоянството на българите Албена Денкова и Максим Стависки най-накрая беше възнаградено и те спечелиха златни медали при танцовите двойки на световното в Калгари, коментира в сайта си "Евроспорт". ­ Това е тяхната първа световна титла. Двамата са заедно от 1996 г. и досега са стъпвали на върха на европейски и световни стъпала при награждаването, но никога не са били на най-високото. Водачи след задължителния и волния танц, те се задоволиха с трета оценка във волната програма, но отбиха атаката на местните любимци Мари-Франс Дюброй и Патрис Лозон и спечелиха титлата с общ сбор 199,14 т., а канадците останаха със 198,69 т.
***
ISU ORG: Титла за българите след драматичен танц
"Денкова и Стависки изиграха драматичен танц по "Адажио" на Томазо Албинони, в който имаше много трудни елементи и съчетания, е коментарът в официалната страница на Международния кънки-съюз www.isu.org. В изпълнението им имаше иновативни компоненти ­ въртене в една линия със смяна на позициите, серпентини с пързаляне на един крак. Българите получиха почти максимална оценка за ниво на трудност ­ 97,74 ­ 51,56 и 48,18".
***
"Франс Прес": "Денкова и Стависки взеха вакантната титла"
Българският дует Албена Денкова и Максим Стависки спечели първата си световна титла, пише "Франс Прес". Тя беше овакантена, след като олимпийските и световни шампиони Татяна Навка и Роман Костомаров и бронзовите медалисти от Торино Елена Грушина и Руслан Гончаров не участваха в Калгари. 8000 зрители в зала "Садълдоум Арина" видяха изпълнението на българите, които взеха заслужено своето първо злато. Те са втори през 2004 г. и трети през 2003 г. а миналия месец на Олимпиадата в Торино завършиха пети.
***
"Спорт сегодня": За Линичук и Карпоносов този успех едва ли е изненада
Руското електронно издание "Спорт сегодня" отбеляза по достойнство успеха на Денкова и Стависки, но не пропусна и заслугата на новите им треньори Наталия Линичук и Генадий Карпоносов. "Албена Денкова и Максим Стависки никога не бяха стигали да златото на световни първенства и къде, ако не в Калгари, щяха да стигнат до него, пише в коментар на сайта. ­ Те оглавиха класирането с чаровен валс в задължителния танц и не го изпуснаха. За треньорите им Линичук и Карпоносов този резултат едва ли и бил изненада. Особено в отсъствието на олимпийските шампиони и притежатели на всички престижни титли Татяна Навка и Роман Костомаров, с което руснаците сякаш бяха забравени на това първенство."
В. Монитор - стр. 19
 

Агенция “Фокус”
Правят специални картички с ликовете на Албена Денкова и Максим Стависки

Варна. Златните български фигуристи Албена Денкова и Максим Стависки ще украсят специален тираж картички с поздрава “Да живее България!”, предаде радио “Фокус” - Варна. Инициативата е на “Импрес” ООД и клуб “Приятели на Европа”, съобщиха от клуба. "Изключителна гордост е да имаме световна титла след дълго пренебрегване на нашата двойка и чудесната новина съвпадна с християнския празник Благовещение", споделиха от “Импрес”. Там ще отпечатат голям тираж картички, посветени на родния триумф във фигурното пързаляне. Посланията си до Денкова и Стависки ще могат да напишат учениците от секциите на клуб “Приятели на Европа”.
Картички ще се осигурят за всички участници в предстоящата седма варненска универсиада, ще се занесат в културни институции, библиотеки, интернет клубове, редакции и ще се допечатват тиражи при всеки заявен интерес, увериха от “Импрес”. От фирмата и клуб и “Приятели на Европа” ще се свържат с Българската федерация по фигурно пързаляне, за да договорят среща със златните Денкова и Стависки за предаване на посланията на национална гордост от световния им успех.

БТВ – Новините – 19.30
На Световното първенство по фигурно пързаляне в Канада Албена Денкова и Максим Стависки изпревариха дори домакините и спечелиха първото си световно злато

На Световното първенство по фигурно пързаляне в Канада Албена Денкова и Максим Стависки изпревариха дори домакините и спечелиха първото си световно злато и първо въобще за България във фигурното пързаляне. Денкова и Стависки получиха поздравления от цялата държавна власт в София.
”Цяла България сега празнува”, това бяха първите думи на Албена след награждаването.

Нова ТВ – “Календар” – 19.15
Българската двойка по фигурно пързаляне Албена Денкова и Максим Стависки станаха световни шампиони за първи път

Българската двойка по фигурно пързаляне Албена Денкова и Максим Стависки станаха световни шампиони за първи път.
Вили Асенова, спортна редакция: Точно така! Албена Денкова и Максим Стависки постигнаха най-големия успех в кариерата си, след като спечелиха първата си титла от световно първенство по фигурно пързаляне. Рано тази сутрин в Калгари нашата танцова двойка триумфира със златния медал, с което зарадва цяла България.
Албена Денкова, от Канада: Много сме щастливи и много сме горди от това, което направихме. Много сме доволни, че най-накрая получихме това, което заслужаваме и това, за което сме тренирали и работели дълги, дълги години. Може би не може да оценим до момента все още какво е това е да си световен шампион. Но смятам, че това ще дойде с времето и след няколко дни все повече и повече ще се чувстваме като световни шампиони. Всеки един човек, койот дойде да ме поздрави след спечелването, ми казваше: най-накрая спечелихте това, което заслужавахте от доста време насам.
Репортер: Албена, видяхме по телевизията, че нещо си говорехте с Максим на почетната стълбичка по време на награждаването. Какво си казахте в този момент?
Албена Денкова: Бяхме много щастливи и двамата. Аз непрекъснато се усмихвах. Някак си ми идваше отвътре. Аз му казах, че явно Канада е едно ново щастливо място за нас, защото, колкото и трудно всички да казват, че се печели в Канада, ние съумяхме да спечелим тук. И миналата година след дълги години участие на “Грнад при” в Канада съумяхме да спечелим златните медали най-накрая. И тази година, тук в Канада, спечелихме световната титла, което е много важно, много приятно.
За грандиозния успех поздравителни телеграми на Албена и Максим изпратиха президентът Георги Първанов, премиерът Сергей Станишев, също така и Весела Лечева и Стефка Костадинова, която пък празнува днес рожден ден.

БНТ - По света и у нас - 20.00
Албена Денкова и Максим Ставински станаха световни шампиони на Първенство по фигурно пързаляне в Калгари

Албена Денкова и Максим Ставински станаха световни шампиони на Първенство по фигурно пързаляне в Калгари. Това е най-големият успех в историята на този спорт у нас. Президентът Георги Първанов поздрави танцовата двойка за невероятно им представяне в Канада. “На Благовещение получихме една много блага вест, имаме световни шампиони в една от най-престижните дисциплини във фигурното пързаляне. Искам да си повярваме, че сме шампионска нация. Нация от шампиони във всяко отношение, не само в спорта. Ако ние си повярваме, ще ни повярват и другите.”, каза държавният глава.
Днес той беше в пловдивското село Бенковски, на празника на община Марица. Там той отново изрази увереността си, че страната ни ще бъде член на Европейския съюз на 1 януари 2007 година.
Българските институции работят много активно за членството на страната ни в Европейския съюз, каза държавният глава, и доказателство за това са приетите над 60 закона и нормативни акта.
"Оттам нататък, разбира се, че сигурно ще има и критични бележки. Вярвам, обаче, че мониторинговият доклад ще отчете напредъка на България и в крайна сметка ще се вземе едно мъдро решение, което ще бъде в потвърждение на тази договореност, която сме постигнали с ЕС - датата за членство на страната да бъде 1 януари 2007", каза Георги Първанов.
На въпрос дали обмисля да наложи вето на промените в Конституцията президентът заяви, че ще коментира тези промени тогава, когато бъдат приети на трето четене.
Днес Георги Първанов бе гост на празника на община “Марица”, една от най-бързо развиващите се общини в страната. През последните години инвестициите тук са за над 200 милиона евро, разкритите предприятие са 140, от които 20 - големи.
Местната власт е твърдо решена до края на мандата да изгради канализация поне в 80 на сто от селищата и да подобри пътната инфраструктура.

Дарик радио – Вечерна основна емисия – 18:00
Албена Денкова и Максим Ставийски спечелиха златния медал за танцови двойки на световното първенство в Калгари

Албена Денкова и Максим Ставийски спечелиха златния медал за танцови двойки на световното първенство в Калгари. Това е първа българска шампионска титла въобще във фигурното пързаляне. На второ място останаха представителите на домакините, канадците Мари-Франс Дюбрьой и Патрис Лозон. Трети са американците Танит Белбин и Бенджамин Агосто. По радио “Гонг” Албена Денкова заяви, че са изключително радостни, че най-накрая са спечелили дългоочакваната титла след много работа и тренировки.
Албена Денкова: Много бяхме щастливи, разбира се, че е невероятно усещането. Нямам думи, не мога да спра...не можем да спрем да се усмихваме, много дълго жадуван, дългоочакван момент и най-накрая постигнахме това, за което сме работили. Беше малко трудно, разбира се, напрежението като че ли беше малко повече от Олимпиадата, дори, но по принцип се стараехме да се абстрахираме от това, за какво се борим и какво можем да получим след четирите минути волна програма. Постарахме се да се пързаляме за публиката, защото имахме много почитатели в залата. Смятам, че се представихме добре, наистина, че се представихме добре, запазихме самообладание и успяхме да покажем това, което можем. Естествено, както казват, съвършенството няма предел. Смятам, че играли сме и по-добре, може би на тренировки, когато сме били по-спокойни, по-ненапрегнати, но при това напрежение, мисля, че направихме достатъчно, за да спечелим и златните медали.
Президентът Георги Първанов изпрати поздравления до Албена Денкова и Максим Ставийски, които спечелиха първото място и златните медали при танцовите двойки на Световното първенство по фигурно пързаляне в Калгари. “Вашият успех ще бъде записан със златни букви в историята на родния ни спорт”, пише държавният глава по повод успехът, който е не само най-високото лично постижение за двамата фигуристи, но и първата световна титла в историята на българското фигурно пързаляне. “С постоянство и воля Вие доказахте своите неоспорими спортни качества и безапелационно заехте това място, което отдавна отговаряше на Вашето майсторство и артистизъм”, казва в поздравителния адрес държавният глава. Георги Първанов изразява убедеността в бъдещите успехи на Албена и Максим и им пожелава да продължат да прославят името на българския спорт и да радват безбройните си почитатели.




Гласувай:
0



1. ninaantonova - Изумена съм от алчността
11.01.2008 09:23
Естествено, че нищо не е в състояние да върне убитото момче на родителите, Мануела вече е много по-добре, излезнала е от кома.
Но да искаш такива огромни, баснословни пари кръвнина, малко е да се каже алчност. Че е виновен Ставийски, виновен е, че трябва да има наказание, трябва. Но мисля, че в закона трябва да се коригира члена определящ сумата за кръвнина.
Трябва да има разумна граница. Съчувствам на родителите и се моля Бог да пази децата ми, както и нас, и никой да не попада в такава ситуация. Но си мисля, че човек трябва да бъде умерен, защото винаги може да се окаже от другата страна.
Не зная, много е сложно. Може би няма нищо случайно в цялата тази случка. Може би Бог е искал да покаже с този случай на всички нас, че освен парите има и друго, нещо по-ценно, а това е човешкия живот. Дано успеем повечето хора да го разберем.
Искрено съчувствам на пострадалите хора.
цитирай
2. candysays - Поздравления за поста, Илке!!!
11.01.2008 10:15
Аз ги харесвам страшно много Албена и Максим, зная, че той има вина, но кой е застрахован да не му се случи нещо такова?! В крайна сметка сме живи хора, грешим.. После страдаме и ужасно много съжаляваме. Ако сме нормални, достойни хора.
Мисля, че цената, която те двамата плащат сега (и Албена, която няма никаква вина, покрай Максим- своя партньор и любим в живота)- е по-висока от всяка материална цена, от всяка сума пари... И това е истинската цена, не парите.
Разбира се, съчувствам и на пострадалите семейства, но нима пари ще върнат живота на детето им? Не. В никакъв случай. Тогава.. става някак грозно... Сякаш искаш да направиш "удара на живота си" (в материален план), от своя трагедия.. Е, нелепо е някак. Особено дисхармонира с представата ми за човек, потънал в скръб, преживял подобна загуба, трагедия... Не е това времето за материално обезпечение до края на живота ти..
А може би греша, не зная...

Поздрави, мила!
От все сърце им стискам палци и се моля да се измъкнат достойно от тази драма, и да продължат да развиват прекрасната си, блестяща кариера и човешка любов!
цитирай
3. avangardi - Eто какво казва самия той за всичко :
11.01.2008 11:39
Денят на катастрофата
"В никакъв случай не съм бил пиян. Сутринта в деня на катастрофата отидох на подводен риболов, след което бях вкъщи и с познати пийнах само две-три глътки домашна ракия, след което се качих в колата като дори бях забравил, че съм употребил алкохол. Полицаи ме спряха малко преди Приморско. Карах с 40 км/ч. Поискаха ми документите и аз ги попитах защо ме спират. Казаха ми, че се движа много близко до микробуса пред мен. Полицаите ме познаха и ми се зарадваха, дори ме питаха къде е Албена. Върнаха ми документите и продължих. Самата катастрофа стана много бързо - всичко продължи няколко секунди. Имам определено съмнение за пътната експертиза, тъй като нямам спомен да съм пресякъл разделителната линия на пътя", каза Максим.

След инцидента
"Още същата нощ, когато ме пуснаха от полицейското в Приморско, отидох в болницата в Бургас. Разбрах, че Петър е починал, а на другия ден, когато се свързах с бащата и майката на Мануела, те ме молиха да върна дъщеря им. Лекарите в Бургас казаха, че е най-добре тя да бъде преместена в София и това стана във Военно-медицинска академия. Не виждам какво мога да кажа на майката на Петър, защото осъзнавам, че не аз съм най-потърпевшият в тази трагедия. Чувствам се зле, че не спасих Петър, че Мануела продължава да е зле. Слава богу, че Йоана и Валентин са добре. Това, което преживяваме е ужасно. Не можем да се съвземем. След катастрофата не можех да спя, мислех само за Мануела. След това като видях моите близки, които бяха в шок, реших да не показвам слабостта си", допълни Максим.

Отрезвяването
"Чак сега разбирам колко сме били щастливи аз и Албена преди катастрофата. Сега вече сме на дъното. Това, че пострадаха невинни хора е ужасно. Разбирам, че съм извършил престъпление срещу хора - срещу жертвите, срещу пострадалите, срещу Албена и срещу самият себе си. Вчера бях световен шампион, любимец и идол на много хора, а сега съм престъпник. В такъв момент не се чувствам като световен шампион, а като безпомощно същество. Срам ме е да погледна хората в очите", каза Максим, който благодари на Албена за подкрепата. "Нямаме никакви очаквания - от никого и от нищо. 2-3 седмици не излизахме от стаята. Беше ни срам дори да се покажем на балкона. Толкова много беше отрицателните и негативните неща, които се изляха за нас. Не сме го очаквали", заяви Албена Денкова.

Престъпление и наказание
"Не съм искал съкратена съдебна процедура, защото това означава да се призная за виновен, а аз не се признавам за такъв, преди да са завършили всички експертизи. Имам определено съмнение за пътната експертиза. Първо ми беше взета проба за алкохол с дрегер, която отчете 1.18 промила алкохол в кръвта. Веднага след това кръвната проба показа 1.1 промила - тя бе направена само в рамките на 8 часа. Готов съм да понеса най-тежкото наказание, да бъда изкупителна жертва, ако някой е готов да гарантира, че войната по пътищата ще спре. Но не искам да има политически спекулации около тази трагедия, като появилата се информация, че се готвят поправки в закона, с цел да получа по-малко наказание. Това изменение няма нищо общо с мен. Тази поправка в Закона за движение по пътищата е искана още преди 5 август, когато стана инцидента. Разбирам, че съм направил престъпление и всички вече ме мислят за престъпник. Заслужавам си всичките негативни реакции", каза още Максим. "Болно ни е, че сме потърпевши от тази ситуация. Може би повечето хора си мислят, че като сме известни искат да ни
помогнат. Ако не бяхме постигнали нещо в спорта може би този инцидент щеше да попадне само в хрониките. Но сега всичко, което се пише по вестниците е във вреда на Максим", каза Албена Денкова.

Бъдещето
"За нас наистина няма бъдеще в момента. Живеем ден за ден. Плановете са едно, а това, което се случва съвсем друго", допълни Албена. "Обичам България и исках да прекарам целия си живот тук, но сега не знам какво ще се случи. Зависи от това дали хората ще ми простят тук. Сега не мога да мисля за кариера си в бъдеще. Аз отмених всичките си участия в шоу програми. Всички приятели ни дават съвет да продължим, но не знаем как да го направим в момента", каза в заключение Максим.

-----------------------------------
Максим Стависки: Не търся оправдание. Търся разбиране, а може би и съветдата : 18 октомври 2007 г. 14:23 ч.
http://incidents.actualno.com/news_129504.html
цитирай
4. анонимен - спасете го
11.01.2008 13:31
За нас наистина няма бъдеще в момента. Живеем ден за ден. Плановете са едно, а това, което се случва съвсем друго", допълни Албена. "Обичам България и исках да...
цитирай
5. natalin4eto - Е какво толкова...
11.01.2008 21:12
...човека е решил че 2мил. са твърде малко за Малсим, та нали е световен шампион.. значи има пари..
Нали... така мислят българите... щом си известен значи има много пари..
Глупости... ама това сме си ние...
Колкото повече толкова по-добре...
Сега му е дошло да става милионер...
Ето за това сме на това дередже...
Ужас...
цитирай
6. nadagr - Съчувствам и на двете страни,
12.01.2008 10:42
за да взема отношение.Въпросът е сложен и не може да се отсече кой крив,кой прав.
Те са млади,умни и най-вече живи и ще успеят да разрешат този трагичен и за тях, и за семействата инцидент в живота си.
цитирай
7. tajnax - това,което се случи с Максим
12.01.2008 11:20
е човешка трагедия и никои не е застрахован...
Симпатията ми към него и Албена по никакъв начин не се промени!
цитирай
8. avangardi - valiordanov - ЛЯСТОВИЧКИ НА ЛЕДА - 12.01 19:05
13.01.2008 09:40
На Албена и Максим

В полет и в подем - те пак са първи!!!
Летяха като лястовички по леда.
В залата не дишаха, не мърдаха...
Усещаха чрез танца пролетта!

В страната на изгряващото слънце
те бяха незалязващи слънца!
А на финала залата избухна
и се обагри с наши знамена!

И не килим - душите си разстлаха
към почетната стълбица за тях!
А Максим и Албена заблестяха
и Бог да диша за секунди спря!...
------------------

БЛАГОДАРЯ ТИ ОТ СЪРЦЕ, ВАЛЕ,
ЗА ПРЕКРАСНОТО СТИХОТВОРЕНИЕ!!!
АЛБЕНА И МАКСИМ ЗАСЛУЖАВАТ НАШАТА ОБИЧ И ВЪЗХИЩЕНИЕ!
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ, КОИТО ПОДКРЕПЯТ ТЕЗИ МЛАДИ ХОРА В ТЕЗИ ТРУДНИ МОМЕНТИ.
ТРЯБВА ДА ИМАТ ВЯРА НЕ САМО В ПРАВОСЪДИЕТО, А И В ПАМЕТТА НА ЧОВЕШКИТЕ СЪРЦА.
цитирай
9. eien - Гледах на закрития стадион вълшебното изпълнение
13.01.2008 10:14
на прекрасната българска двойка по фигурно пързаляне в Токио. Целият стадион стана на крака. Японците, които обикновено са сдържани викаха и ги приветстваха.
Иска ми се отново да ги видя двамата като състезателна двойка! Пожелавам им го!

Всеопрощаващо е човешкото сърце! Дано и двете страни се опитат да намерят пътя на Човещината...зная, трудно е! Много е трудно!Не бих искала да съм на нито една от двете страни...

Искам да добавя, че да загубиш детето си и 200 по 200 милиона са нищо пари...да не дава Господ никому! Нека проявим с изказванията и мненията милост и състрадание към Максим и към пострадалата девойка!
цитирай
10. avangardi - Когато съдим за даден човек,
17.01.2008 06:31
трябва да съдим по върховите му постижения.
цитирай
11. petarpiperov - fen
22.04.2008 01:02
Обожавам Албена и Максим,хайде утре Албена ако може да шибне моята дъщеря и да я убие.Ако не уцели моята поне да е на друг обожател,господи какъв късмет.Обещавам като ми утрепе детето Ми пак тук да се възхищавам и да ги защитавам до гроб.
Гадни копеленца сте Бе.Ако Бойко Борисов Би ритне котката е садист, обаче ако Максим убие чуждо дете е ГЕРОЙ.
хайде поне гузно си замълчете ,момчето се усра ,ама го измъкнаха..........
цитирай
12. анонимен - иван митев
31.05.2008 01:43
УБИЕЦ УБИЕЦ УБИЕЦ
ЗА МЕН ТОЗИ БУШМЕН СИ ОСТАВА УБИЕЦ
КОЛКОТО ИМА ВЪЛК ВЕГЕТАРИАНЕЦ , ТОЛКОВА ИМА И ТРЕЗВЕН РУСНАК
ЗАПОМНИ УБИЕЦО - СКОРО ПРОКЛЯТИЕТО ЩЕ ДОСТИГНЕ И ТЕБЕ , И ЖЕНА ТИ , И ВСИЧКИ КОИТО ТЕ ЗАЩИТАВАТ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8336991
Постинги: 1980
Коментари: 10405
Гласове: 95890
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930