Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2008 12:14 - Най - тъпите закони… и правни абсурди - и аз се обърках!!! ч.2
Автор: avangardi Категория: Изкуство   
Прочетен: 727 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 17.02.2008 14:16


ПРОДЪЛЖЕНИЕ

Кентъки

-"нито една особа от женски пол не може да се появява по бански на пътя, ако тя не е придружена от двама полицаи или не носи лопата". Изключение се прави само за дамите, които тежат по-малко от 40 или повече от 90 кг.

Оклахома

• Престъпление е да се оставяр хартиени носни кърпи на задната седалка на автомобила.

• Ако на частен терен се налага да се съберат три или повече кучета е необходимо специално разрешение подписано от кмета.

• По закон никой няма пра хапе от хамбургера на друг

Западна Вирджиния

• Шофьорът има право да прибере за вкъщи това, което сгази на пътя

Флорида

-Във Флорида момите не могат да скачат с парашут в неделя, в Сингапур е забранено да джвакаш дъвка в метрото, в Нова Зеландия на котките не се разрешава да излизат от къщи без три звънчета на шията

-Във флоридския град Пенсакола всяка жена, загинала заради невнимателно използване на електрически уреди в банята, трябва да бъде глобена със 100 долара

- забранено който и да било да се доближава до прозорците и вратите на избирателната секция на по-малко от 15 м в деня на изборите и по време на преброяването на гласовете.

В Чикаго например е престъпление да се храниш в горящ дом.

В Еванстън, щата Илинойс, пожарът е единственият случай, в който е разрешено да се преобличаш в кола.

В Нови Орлеан е забранено да се връзват алигатори за пожарните кранове,

Сейнт Луис на пожарникарите не се разрешава да спасяват жени по пеньоари, нощници или евино облекло.

За лидери по тъпи закони се смятат Калифорния и Индиана. В първия щат животните не могат да се съешават на по-малко от 500 м от училища, църкви и заведения за обществено хранене. Там е забранено каубойски ботуши да носят лица, които не притежават поне две крави. Не се разрешава още лизането на жаби и миенето на коли с употребявано долно бельо. А в калифорнийския град Чико е забранено да се взривяват и ядрени устройства - глобата за неподчинение е 500 долара.

В Индиана пък не бива да се взема вана между октомври и март,да се продават коли в неделя, да си пускат мустаци лица, склонни към чести целувки. Всеки жител на щата може да бъде съден за изнасилване, ако в колата му седи момиче под 17 г. без чорапи. От 1984 г. в град Спейдс отварянето на консерви с огнестрелно оръжие се наказва с 3 месеца затвор. А на територията на целия щат Индиана числото "пи" официално е равно не на 3,1415, а на 4.

Според закон, действащ от 1313 г., в сградата на британския парламент е забранено да се влиза в рицарски доспехи. В град Йорк пък е регламентирана стрелбата от лък по шотландци във всички дни на седмицата с изключение на неделя. В Лондон още действа закон, който налага забрана върху побоя над жени след 21 ч., тъй като "виковете на пребиваната могат да нарушат покоя на гражданите".

На таксиджиите в британската столица е разрешено да се изхождат по малка нужда, "изправени до задното колело и държейки дясната си ръка върху него".

Съгласно британските закони интимната връзка с кралската съпруга или съпруг и преобръщането на марка, изобразяваща монарха, с лепливата й страна нагоре се смятат за едно и също престъпление - измяна.

Във Франция някои средновековни закони не само съществуват, но дори се и прилагат. Преди около 2 години 10 френски готвачи обвиниха собственичката на ресторанта, в който работеха, че им посягала сексуално. Тя пък се оправда пред съда със закона за "право над бедрата", който разрешава на земевладелците да съблазняват работещите на земите им лица. След като изясни, че законът не е отменян, съдът оправда жената.

В Андора е забранена "появата в съда на учени юристи, които могат черното да направят бяло", а в Дания никой не е премахвал закон, според който пред автомобила трябва да върви човек, който "да предупреждава впряговете с коне за опасността".

Някои азиатски закони изглеждат нелепи само в очите на европейците. Всъщност те си имат своя дълбок смисъл. Като например монголския закон, който повелява жените да ходят с разголени гърди

Той бил напълно уместен в средните векове, когато само така монголските номади можели да разберат дали вражеските бойци не са се маскирали като жени.

Някои съвременни закони конкурират старинните по екзотичност. Сингапурските законодатели например са забранили дъвченето на дъвка в метрото, ходенето без дрехи вкъщи и излизането от тоалетната, без да се пусне водата.

В Южна Корея катаджиите са длъжни да докладват за предлаганите им подкупи, а на тайландците е забранено както да излизат без долно бельо от дома си, така и да настъпват местните банкноти, на които е изобразен кралят.

Не по-малко сурови са законите в Африка. От 1994 г. в Гана е разрешено интимна връзка с момиче под 18 г. да имат само мъже, които имат не по-малко от 50 долара, овца и 3 бутилки джин. Такава глоба трябва да плати мъжът, ако момичето случайно забременее. В Свазиленд затвор до 3 години заплашва двойка, отдала се на "подводна любов".

Гърция

Присъда грози мъжа, който целува жена на публично място.

Дания

Опитът за бягство от затвора е углавно престъпление, но ако беглецът

(бегълката) бъде заловен/а, трябва да излежи останалата част от присъдата.

Никои няма право да включва двигателя, докато някои лежи под автомобила.

Италия

Според един от местните закони жените с име Мария нямат право да

проституират.

Професионалното мошеничество е противозаконно.

Франция

Собственикът на свиня извършва углавно престъпление, ако даде на животното име Наполеон.

Швейцария

Забранено е пускането на вода в домашната тоалетна след 22 часа.

Противозаконно е да слезете от автомобила си, като го оставите незаключен и

ключовете са на таблото.

Шотландия

Ако сте щастлив собственик на крава и се напиете, вие сте закононарушител.

Австралия

Децата нямат право да купуват цигари, но напълно легално могат да пушат.

В щата Виктория е престъпление в неделя следобед да се носят розови къси

панталони.

В същия щат електрическите крушки могат да бъдат сменяни само от

професионален електротехник. Нарушението се наказва с глоба от 10$.

Израел

Ако дадена радиостанция излъчва нелегални предавания пет или повече години, става легална.

Индия

Законът забранява наличието на повече от пет изпражнения от плъх в един

килограм ориз, пшеница или царевица. Такъв е допустимят брой косми от плъх в изброените до тук продукти.

Китай

По закон всяко семейство може да има сомо по едно дете. За всяко нарушение на закона родителите плащат глоба.

Ако някой се дави, опитът да бъде спасен е противозаконен, защото се тълкува като намеса в личната му съдба.

КНРД

Пътните полицай са длъжни да обявяват всички подкупи, получени от водачи на моторни превозни средсва.

Саудитска Арабия

Лекарите мъже нямат право да преглеждат жени.

На жените е забранено със закон да стават лекари.

Сингапур

На гражданите е строго забранено да се разхождат голи дори вкъщи - приема се за порнография.

Тайланд

Водачът на моторно превозно средство е длъжен да шофира с риза.

Мъж, който вози на велосипеда си жена и не е в роднински отношения с нея,

може да бъде признат за виновен в прелюбодеяние, ако са го видели достатъчен брой свидетели

източници:

http://clubs.dir.bg/

"Най-тъпите закони и правни абсурди", книга

сп. Паралели

http://www.segabg.com/

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=27848

 

Ричард Никсън забравял жена си на летището

Ролята на съпругата e да седи до мъжа си, да мълчи и да бъде уверена, че шапката му не е накриво, казвала Бет Труман

 

Октомври 2004 г., Татяна Томова

За последните сто години 18 президентски двойки обитаваха Белия дом. Деянията на мъжете влязоха в историята, а за жените излезе една-единствена книга от 360 страници, написана с някои преувеличения от нюйоркската журналистка Кети Мортън. "Скритата власт" е името на писанието за първите дами - затворнички и главни героини в любовта, властта и самотата, способни с едно писъмце да окажат влияние при вземането на епохални решения.

Пат, жената на Ричард Никсън, била сред най-нещастните президентски съпруги. Безразличието на благоверния й към нея било толкова огромно, че понякога стигало до парадокс: случвало се той да я забравя на летището. Съпрузите пътували отделно, а когато сядали на маса, Никсън винаги я игнорирал. Никога не чух президентът да се обръща към съпругата си, спомня си бившия държавен секретар Хенри Кисинджър. И никога не ги видях да отидат заедно в резиденцията Кемп Дейвид. Не забелязвайки многочислените обиди, по време на аферата Уотъргейт Пат била рамо до рамо с мъжа си. Когато узнала за записаните телефонни разговори, го посъветвала да ги унищожи, понеже според нея те били "толкова секретни, колкото и любовни писма". Но президентът, както винаги, пропуснал да я послуша.

За разлика от съпрузите Никсън, любовта и верността били синоним на брака между Удроу Уилсън и Едит Болинг Галт. По време на Първата световна война, за да я спечели, той не жалел средства и даже използвал взривения от немците трансатлантически лайнер Лузитания, за да й напише: Нуждая се от теб в този момент. Тя го наричала "Моят господин и стопанин", а Едит за него била "малкото момиченце". Именно Уилсън решил да й подари не само любов, но и власт: тя била въвлечена във всички държавни дела и успяла да свали Уилям Брайън от поста държавен секретар, защото той бил против встъпването във война с Германия. През 1915 година, когато Америка се оказала на прага на конфликта, Едит призовала мъжа си да бъде силен и била един от най-близките му консултанти. В последните месеци, прекарани в Белия дом, именно тя си служела с филтрите, през които минавали всички новини. Преглеждала огромната кореспонденция, предназначена за частично парализирания Уилсън.

Бет Труман, съпругата на същия този Хари, който издаде заповедта за хвърлянето на атомните бомби, била щастлива в любовта. Ролята на жената, често обичала да казва тя, се състои в това, да седи до мъжа си, да мълчи и да бъде уверена, че шапката му не е накриво. По време на срещата в Потсдам през 1945 година със Сталин и Чърчил, Труман й написал как минават преговорите за бъдещето на Европа. "Не успях да намеря на черния пазар "Шанел 5", но открих нещо подобно" и "Купих ти белгийски стъклен сервиз, само не ме питай колко струва", са обичайните изрази в кореспонденцията им.

На Жаклин Кенеди стигнали няколко дни, за да застави обществото да забрави за осемте сиви години на г-жа Айзенхауер. Тя станала първа дама на 31-годишна възраст - своеобразен рекорд - и отворила вратата за изкуството и модата до такава степен, каквато не било имало дотогава. Естетка по призвание и гений по избор, тя подмладила Белия дом и положила началото на мита за Кенеди. След убийството на мъжа си в Далас, тя казала: Не забравяйте, че за кратък, но прекрасен период съществуваше място, наречено Камелот.

Клаудия ("Lady Bird") също страдала от самотата, предано съпровождайки паметния Линдън Джонсън по време на виетнамската кампания. Когато броят на загиналите бил вече няколко хиляди, тя с всички сили се опитала да застави мъжа си да преосмисли допуснатата грешка. На 31 март 1968 година Джонсън се обърнал към Америка от Овалния кабинет, обявявайки за частичното преустановяване на бомбардировките над Ханой и за това, че няма да се кандидатира за втори мандат. От другата страна на камерата право в очите го гледала, пазейки мълчание, "Lady Bird".

За първи път през ХХ век урок за властта на първата дама дала Едит Рузвелт, която извоювала от мъжа си Теодор правото да реорганизира президентската резиденция. Тя избрала името "Белия дом" и отделила място за кабинет на Първата дама на Америка.

Но четвърт век по-късно другата Рузвелт, Елеонор, жената на Франклин, станала най-амбициозната президентша. Тяхната любов била "въоръжена с примирие", според сина им Джеймс, и когато двойката отишла в Белия дом, започнала борба за власт: Елеонор воювала за утвърждаването на идеите за социална справедливост и правата на човека. Рузвелт я държал на разстояние, но се поддавал на нейния динамизъм. Тя имала собствени кабинети, инициативи, сътрудници и програми. Вместо един президент Америка получила двама. Чърчил бил поразен от отношенията между съпрузите: Нея никога я няма, когато той е наблизо, написал премиерът на Великобритания.

Розалин Картър се възползвала от властта в спартански дух, като съкратила бюджета. Ликвидирала яхтата "Sequoia", намалила количеството на лимузините, съкратила двойно заплатата на персонала.

С идването си Нанси Рейгън възобновила традициите на Елеонор Рузвелт. Жена с целеустремен характер, тя играла важна политическа роля: оставките на цял куп ръководители, включително и шефа на ЦРУ Уилям Кейси и държавния секретар Хейг. Убедила мъжа си Роналд да се откаже от проекта за космически щит и да използва този аргумент при преговорите със СССР. И когато през 1984 година тя срещнала в Белия дом министъра на външните работи на СССР Андрей Громико, се приближила към него, прошепвайки една дума: "мир". Нанси обаче не успяла да предаде уменията си на Барбара Буш, която обърнала сценария на 180 градуса.

Хилари Клинтън бе най-безпристрастната и лишена от предразсъдъци президентша. Главна героиня на национална психологическа драма, тя устоя на финансовите скандали и сексуалните истории на съпруга си, оказа влияние за разпределението на ролите в правителството и даже бе избрана за сенатор. Елеонор Рузвелт бе силна жена, но никога не успя да накара мъжа си да играе в нейната игра. А ето че Хилари успя, пише американската преса.

Лора Буш, жената от тексаското ранчо, поддържа традицията на свекърва си Барбара: симпатия, вярност и мълчание - в знак на поддръжка на Джордж Буш-Младши.

http://tatyana.hit.bg/materiali/interesni/interesni_lady.html

 

 

От 1916 г. в САЩ е забранено изпращането по пощата на цяла сграда, след като мъж изпратил 40000-тонна тухлена къща в Юта, за да избегне високите такси за превоз на товари.

През 1471 г. в Базел, Швейцария, една кокошка е обвинена, че е "въплъщение на дявола", след като снесла ярко оцветено яйце. Кокошката е изправена пред съд, призната е за виновна и е изпечена.

Според британски закон, прокаран през 1845 г., опитът за самоубийство е бил углавно престъпление, който се наказвал с обесване.

В Ривърсайд, Калифорния, има стар закон, който обявява целуването за противозаконно, освен ако двамата души не избършат устните си с розова вода.

Пенсилвания е бил първият щат, който легализирал вещерството.

Във Флорида жените могат да бъдат глобени, ако заспят под сешоара, както и собственикът на фризьорския салон.

Американската междущатска система изисква една миля на всеки пет да бъде права. Тези отсечки могат да се използват като временни летища по време на война или в други спешни случаи.

В Мичиган, САЩ, по закон мъжът притежава косата на жена си.

През 1837 г. британски съдия отсъдил, че ако мъж целуне жена против нейното воля, тя има законното право да му отхапе носа.

Закон на Военноморските сили на САЩ забранява носенето на червен химикал, молив или маркер на капитанския мостик. Т.к. през нощта на корабите свети "червена светлина", ако случайно маркирате плитчините с червено, няма да ги видите на тази светлина. Едно от най-големите морски бедствия се е случило в края на 20-е, когато цяла флотилия засяда в плитчините, които са били маркирани с червен химикал.

В Юта е незаконно да ругаете в присъствието на мъртвец.

В Полдинг, Охайо, на служителите на закона е позволено да ухапят куче, за да укротят.

В Лоугън Каунти, Колорадо, е незаконно мъж да целуне жена, докато тя спи.

В Охайо е незаконно да ви свърши бензина.

В Тексас е забранена цялата "Енциклопедия Британика", защото съдържа описание как да си направите бира вкъщи.

В Салем, Вирджиния, е имало закон, който забранявал да излизате от къщи, без да знаете къде отивате.

В Хюстън, Тексас, не можете да купите бира след полунощ в неделя, но можете да купите по всяко време в понеделник... веднага след полунощ в неделя.

Във Вирджиния Бийч, Вирджиния, ако сте пиян и не шофирате колата си, но този, който кара колата ви също е пиян, и двамата може да ви обвинят за шофиране в нетрезво състояние.

В Гейнсвил, Джорджия - световната столица на пилето - е противозаконно да ядете пиле с вилица.

В Тексас престъпниците са задължени да дадат 24-часово предупреждение (устно или писмено) на своите жертви, като им обяснят естеството на предстоящото престъпление.

Канзаски щатски закон задължава пешеходците, които пресичат магистрала през нощта, да носят светлоотразители.

В Калифорния не можете да поставите капан за мишки без да имате разрешително да лов.

В Кентъки ви трябва разрешително, ако искате да се разхождате гол из собствеността си.

Делауер

• Поестъпление е да заложите в заложна къща собствения си дървен крак.

Вашингтон

• Съгласно закона за ограничаването на престъпността, водач на превозно средство, който има престъпни намерения, е длъжен при влизане в населено място да спре и да телефонира на шефа на полицията

• Противозаконно е да се рисуват точки върху американския флаг.

Оклахома

• Престъпление е да се оставят хартиени носни кърпи на задната седалка на автомобила.

• Ако на частен терен се налага да се съберат три или повече кучета е необходимо специално разрешение подписано от кмета.

• По закон никой няма право да хапе от хамбургера на друг

Западна Вирджиния

• Шофьорът има право да прибере за вкъщи това, което сгази на пътя

В Южна Дакота разстоянието между хотелските легла не бива да е по-малко от 60 см, а на гостите не се позволява да правят любов на пода в пространството между тях.

В Илинойс и Колорадо се предвижда затвор за интимности сред природата, а мъж, който иска ласки, не бива да мирише на чесън, лук или сардина, постановява закон в Минесота.

В щата Аризона е забранено да държиш в дома си повече от два изкуствени фалоса.

В Колорадо не е разрешено да целуваш жена, която спи, а в гр. Хартфорд, Кънектикът, не можеш да целуваш благоверната си в неделя.

Във Флорида легално е разрешена единствено мисионерската поза, а по време на секс е забранено да се целуват гърдите на жената

В естонската столица Талин е забранена играта на шах по време на полов акт.

Бахрейн гинекологът има право да прави преглед, като гледа отражението на половите органи в огледало.

На о. Гуам в Тихия океан съществува професия дефлоратор. Специалистите в нея пътуват из острова и срещу възнаграждение отнемат невинността на момичета, защото там не е позволен брак с девственица.

В Хонконг жена може да убие неверния си съпруг при едно условие - да го направи с голи ръце.

Що се отнася до любовницата, тя може да бъде умъртвена с каквото и да е.

В гр. Кали, Колумбия, жената трябва да прави секс само със съпруга си. А когато това става за първи път, майката на булката седи до леглото и е свидетел на случилото се.

Ако сте намислили да флиртувате в английска кръчма, по-добре се откажете. Глоба до 180 евро или три месеца затвор грозят мъжа, предложил секс на непозната.

Местен съд задължил жителите на Денвър, Колорадо, да осигуряват габаритни светлини за котките си, които се разхождат нощем. В Оклахома пък на кучетата било забранено да се събират на групи повече от три, ако нямат нарочно разрешение на властите.

В Пенсилвания шофьорите, които карат нощем по селски път, са длъжни всяка миля да спират и да изстрелват сигнални ракети. Те могат да продължат едва след 10 минути, когато са се уверили, че на пътя няма други коли или животни. В Южна Каролина и сега всеки, който е собственик на "неодушевено транспортно средство", трябва да спре 30 метра преди кръстовище и да стреля във въздуха.

В Алабама, Аризона и Джорджия... е строго забранено във вана да се държат магарета, а в Арканзас- крокодили.

В Джорджия е забранено жирафи да се връзват на улични фенери. На мъжете пък в рамките на борбата с хомосексуализма навремето за повядали със закон да не се доближават до гърба на друг мъж.

Много сурови са законите в Мичиган. Там е забранено хранене при къпане в океана. Във Върмонт и Западна Вирджиния е забранено свиркането под вода.

Според законите на Охайо жена може да попадне в затвора, защото е кърмила на улицата или защото живее в къща с повече от четири жени. Забраната била приета в рамките на борба с проституцията. Подобен закон съществува и в Тенеси, където за бордей се смята дом, където живеят повече от 8 жени. За мъжете също била постановена граница за съжителство в къща- 120.

В окръг Джаспър, Алабама, мъжът има пълно право да налага половинката си с пръчка. Но само при условие, че диаметърът на тоягата не превишава диаметъра на показалеца на съпруга. В Лос Анджелис, Калифорния, мъжете имат право да бият жените си с ремък. Ширината му не трябва да е по- голяма от 12 см. (в противен случай е нужно съгласиетона жената). В Арканзас не е важно с какво мъжът бие жена си, стига това да не се случва повече от веднъж на месец.

Тенеси... според законите е рай за чревоугодниците. Там е позволено да се яде всичко, което човек удари със собствения си автомобил на пътя. В Тексас пък е прекалено облекчена процедурата за сключване на брак- достатъчно е желаната жена да бъде представена три пъти пред приятели на мъжа като съпруга, за да се превърне тя в такава.

...В Юта не е забранено да се владее ядрено взривно устройство. Но пък изрично е забранено то да се използва.

В Западна Вирджиния... мъжете имат право да се съвокупляват с любимите си животни. Теглото на любимците обаче не трябва да превишава 18 кг. В град Клоусън, Мичиган, пък местен закон позволява на хората да спят със свине, крави, коне, кози и кокошки. Това обаче могат да правят само стопаните на животните.

...Във Флорида за паркиране на слон е забранено да се взема по-голяма такса от тази, която се взема за паркиране на автомобил...

В гр. Кали, Колумбия, жената трябва да прави секс само със съпруга си. А когато това става за първи път, майката на булката седи до леглото и е свидетел на случилото се.

http://partenka.net/viewtopic.php?f=38&t=155&start=0&st=0&sk=t&sd=a

 

 

 



Тагове:   най,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8351222
Постинги: 1980
Коментари: 10405
Гласове: 95924
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930