Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2008 07:44 - WWW. НОВИНИ ЗА МРЕЖАТА И ОЩЕ НЕЩО
Автор: avangardi Категория: Изкуство   
Прочетен: 1475 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 22.02.2008 08:11


Да редактираме снимките си ... онлайн Сайтове ни предлагат алтернативи на Photoshop и GIMP ЕЛЕОНОРА СИМЕОНОВА 


image

С fotoflexer.com можете бързо и лесно да обработите желаните изображения.

На всеки поне веднъж му се е налагало да обработва по някакъв начин снимките си. Обикновено, когато трябва да намалим или сложим ефект на изображение, много от нас се сещат за Adobe Photoshop. Това обаче не е най-лесният начин, ако искате бързо да нанесете основни корекции. В Мрежата има десетки сайтове, които могат да ви помогнат за това, като например pixenate.com. В него имате на разположение няколко опции, сред които приближаване, светлина, маркиране на всичко, демаркиране, избелване, сепия, червено око и др. След като обработите желаната снимка, можете да я запаметите на компютъра си или пък да я качите във Flickr.com. Сайтът не изисква регистрация, а потребители на Facebook могат дори да използват снимките от профила си. Страницата fotoflexer.com пък е подразделение на популярния сайт за снимки photobucket.com. В нея можете както да качите снимка от PC-то, така и да използвате уеб камера или изображения от Facebook, MySpace, Yahoo, Google или Picasa. Работното поле е изключително опростено, имате достъп до основни команди като Undo, Redo, Crop, Resize, много различни ефекти, както и възможност за увеличаване и намаляване на екрана. Особено интересна е опцията Fix Blemishes от менюто Beautify. С нея се постига т.нар. ефект „Суперзвезда", който заглажда кожата и бързо премахва дребните недостатъци. За да използвате пълноценно сайта обаче, ще ви е нужна регистрация. image

В picture2life.com разполагате с над 50 готови ефекта, които да добавите към снимките си


Онлайн професионализъм
Един от най-професионалните сайтове за обработка на снимки директно в Мрежата е picture2life.com. В него можете да качите изображение от компютър, от сайтове като Blogger, MySpace, Facebook, Flickr, или да използвате директен линк (URL). Имате на разположение над 50 различни ефекта и настройки, които да добавите към снимките, както и да правите и колажи. Една от особеностите на picture2life.com обаче е опцията „Анимация" (Animate). Тя ви позволява да правите анимирани GIF изображения от вашите снимки, като сами избирате вида и времетраенето на клипчетата. Освен това можете да сложите плъгин за вашия браузър или да свалите програмата за бързо качване на файлове. За да използвате всички тези възможности обаче, ще трябва да се регистрирате, като след това ще получите собствен профил. По този начин освен за обработка на снимки можете да използвате страницата и за своя база данни. image

Вече можете дори да извличате 3D информация от снимките си.

От снимка в 3DНов начин за преобразуване на снимки в 3D измислиха изследователи от Станфордския университет. Те са разработили технология за извличане на 3D информация от обикновени изображения. За целта трябва да отидете на адрес make3d.stanford.edu и да качите своя снимка. След това тя ще бъде преобразувана в 3D модел. Изображението може да се разгледа в браузъра, като се използва Shockwave Player.
     
СМЯХ.NET Разговор по ICQ:
- Уф, шефът мина и
видя, че играя на World of Warcraft. Помоли ме след пет минути да
отида в кабинета му...
- И сега търсиш работа?
- Не! Той ми продаде оръжие, доста скъпо, но нямах избор... Откриха нов коралов риф с Google Earth Австралиец откри нов коралов риф благодарение на програмата GoogleEarth. Докато разглеждал крайбрежието на Западна Австралия, Крис Симпсън забелязал обект със странна форма на запад от Кимбърс. Това се оказала голяма коралова колония. Повечето коралови рифове се формират изолирано или около атоли, както например Големият бариерен риф. Новооткритата колония обаче е представител на рядък вид, който се среща само в крайбрежни зони в непосредствена близост до суша с изключително сух и топъл климат. Това е третият риф от този вид. Откриването му по този необичаен начин е обяснимо с няколко особености на водите около Кимбърлис - трудни за мореплаване, неспокойни, с високи приливи и гъмжащи от крокодили. Новата социална мрежа - Dipal.net image Нова социална мрежа се появи в българското интернет пространство. Тя се намира на адрес dipal.net. Регистрацията е безплатна, а след като създадете ваш собствен профил, ще имате на разположение 10MB дисково пространство. Можете да качвате лична информация, снимки, новини, статии. Освен това имате на разположение и собствен блог. Основен компонент от страницата обаче са групите по интереси. Всеки потребител може както да членува, така и да създаде своя собствена. Още на началната страница на dipal.net ви посрещат новини около последните блог-статии. В лявата част на страницата пък са разположени основните менюта - мрежова статистика, клюки, обяви. Директно от профила си пък можете да следите какво ново се случва с любимите ви приятели или групи. КОМЕНТАРЪТ на Димитър ГАНЧЕВ* Какво излъчва църквата? Преди броени дни пловдивският владика излъчи пряко по интернет неделната си литургия. Митрополит Николай е представител на моето поколение и интересът му към новите технологии е разбираем и похвален. Няма как да не адмирираме всеки опит за приобщаване на младите хора към църквата, както и за приобщаване на църквата към 21-ви век.
Но да внимаваме все пак докъде може да се стигне.
В Словения един от големите интернет доставчици е започнал да предлага IPTV - телевизия през интернет. И това е похвално, в България също правим такива опити. Съвсем естествено в пакета от телевизионни канали има и няколко канала за възрастни. Някой вероятно би спорил дали това е похвално, но така или иначе и в България се прави същото. Всичко си е наред до момента, в който се разбира, че основен акционер във въпросния интернет доставчик е не кой да е, а църквата. Поставена в неудобното положение да печели пари от порноканал, църквата заявява, че ще спре излъчването. Но което е полезно за акционера, може и да не е полезно за фирмата и затова управителят на доставчика отказва да спре каналите. Човекът е прав за себе си - неговата работа е да прави пари за фирмата, а не да се съобразява с моралните проблеми на някой от акционерите. В резултат на този скандал църквата е принудена да обяви, че ще продаде акциите си в доставчика.
Не бих искал да поставям въпроса за лицемерието, защото него го има и от двете страни - църквата е правила пари от тв-каналите, а тези, които я обвиняват, плащат, за да ги гледат. Важно е обаче предаврително да се търси точната граница, защото не всичко е морал, но и не всичко е пари. mitko@mitko.com image КАТАЛОГ С ПРОГРАМИ, преведени на български език, предлагат на страницата SoftVisia.com. Софтуерът е подреден както по категории, така и по азбучен ред. Специалистите са се постарали да съберат голяма част от програмите, които имат български превод, както и тези, за който обновлението е във вид на отделен файл за изтегляне. Той представлява zip файл, който се разархивира и се поставя в папката на софтуера. Във всеки документ има и инструкция за инсталирането на превода. Инициативата цели да помогне и да улесни потребителите в работата с чуждия софтуер. В момента каталогът включва над 150 програми, сред които Mozilla Firefox, Internet Explorer, Adobe Reader и Nero Burning Rom.
MICROSOFT УЧИ ДЕЦАТА ДА не крадат. Това стана ясно, след като корпорацията започна мащабна акция срещу пиратите. За целта са наели специално обучени хора, които да обясняват на малчуганите защо не е правилно да се крадат материали, защитени с авторски права. Според изследвания на Microsoft, младите хора много лесно ще спрат да теглят пиратска музика и филми от интернет, ако бъдат информирани за риска от влизане в затвор или глоба. Материали, свързани с кампанията, са побликувани и на сайта mybytes.com.
ВИДЕОРЕКЛАМИ В ТЪРСЕНЕТО тестват от Google. Търсачката обяви, че за първи път изпробва въвеждането на такъв тип услуга. Новата опция ще се показва като кутия със знака "плюс", поставен до "виж видео". Когато потребителят кликне, ще се отваря прозорец, който пък ще съдържа видеоклипа. Рекламодателите ще могат да поставят видеолинкове в традиционните платени текстови карета, които се появяват на страниците с резултатите от търсене. Засега Google ще тества видеовръзките само в малък процент при резултатите от търсене, така че повечето онлайн потребители няма да видят новата опция.
image
СЪДЯТ ПРОДАВАЧИ ОТ eBay. Асоциацията Software & Information Industry е обвинила девет продавачи на софтуерни продукти, които са предлагали стоките си в интернет аукциона. Това са били предимно незаконни копия на Adobe PhotoShop и Symantec pcAnywhere. Операцията е в рамките на програмата за наблюдение на сайтовете, в които се продават програми, какъвто е и eBay. За тези потребители, които издават правонарушителите, пък се предвиждат възнаграждения.
ХАКНАХА СЪРВЪР НА ХАРВАРДСКИЯ университет. Злосторниците отркраднали три бази данни с размер 125MB. В последствие информацията била пусната в интернет. В архива имало контакти, както и базата данни на сайта на аспирантурата по изкуства. Хакерите оставили и съобщение, което гласяло, че администраторите на сървъра използват лесни пароли. Това не е първото хакване на учебното заведение - подобен случай е имало и през 2005 г.


Тагове:   новини,   още,   Мрежата,


Гласувай:
0



1. deninosht - !:)
22.02.2008 08:45
благодаря!:)

радвам се, че те има!:)
цитирай
2. rumyrayk - полезна информация -
22.02.2008 12:29
все едно си прочетох сутрешният вестник! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8304304
Постинги: 1978
Коментари: 10400
Гласове: 95671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031