Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2008 06:52 - WWW. НОВИНИ ЗА МРЕЖАТА И ОЩЕ НЕЩО
Автор: avangardi Категория: Изкуство   
Прочетен: 1175 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 13.03.2008 07:14


image САЙТ ЗА ПЪТЕШЕСТВЕНИЦИ се появи в Мрежата. Той се намира на адрес driftr.com. На тази страница можете да споделите подробности за своите пътувания, както и да прочетете интересни истории, които другите потребители са публикували. До момента driftr.com съдържа над 1500 описания на над 2800 пътешествия, както и повече от 33 хиляди снимки и връзки към над 100 блога. Още на началната страница пък се отваря картата на света, откъдето можете да посочите от коя държава се интересувате. След като натиснете върху нея се отваря прозорец, който ще ви информира за градовете, за които има информация в базата данни. Когато пътувате пък, можете да посочвате къде се намирате в момента, както и да качвате информация в специално създаден за целта блог.

image ПЪРВИТЕ СТРАНИЦИ НА онлайн проекта "Енциклопедия за живота" вече са достъпни. Сайтът eol.org служи не само като инструмент за изследователите, но и като справочник за всички потребители. Зад проекта стоят сериозни научни организации като Масачузетската Лаборатория за морска билогия и Харвардския университет. В енциклопедията постепенно ще бъде включвана информация за всички известни до момента 1,8 млн. растителни и животински видове на планетата. Страниците на енциклопедията съдържат текстове, изображения и видеофайлове от различни източници, като преди публикуването информацията се проверява и редактира от експерти в съответните области. 

Направете си родословно дърво онлайн image Можете да си направите родословно дърво директно в Мрежата, без да сваляте какъвто и да е софтуер. Това става благодарение на сайта kindo.com. Чрез тази страница вие можете да поддържате връзка с роднините си, дори и те да са на другия край на света. За да създадете свое родословно дърво, първо трябва да добавите хората, с които сте в някаква роднинска връзка. Всеки, който сте посочили, получава свой собствен профил, който съдържа основната информация като снимка, рождена дата, адрес, телефон. В Kindo можете дори да поканите роднините си сами да попълват родословното дърво. 


Оригами се заселиха в Мрежата Клипчета в Интернет ни учат как да правим хартиени фигурки ЕЛЕОНОРА СИМЕОНОВА МАНИЯ ЗА ЛЕТЕНЕ В интернет има и множество програми, които генерират различни фигурки за сглобяване. Такава е и Paper Airplane Factory. Тя е предназначена специално за почитателите на самолетчетата и предлага десетки модели на хартиени такива. Paper Airplane Factory помага и на най-малките авиомоделисти при създаването на оригами. В програмата има над 50 готови варианта, като вие сами можете да изберете основния тип на самолета, както и вида на корпуса, профила и опашката му. След това трябва просто да отпечатате готовото изображение и да го сгънете по пунктирите. Paper Airplane Factory може да се изтегли безплатно littlebitsmultimedia.com. image

Интернет сайтовете предлагат много модели на хартиени фигурки.

За много хора оригамите са не просто любимо хоби, а мания. Почти няма човек, който поне веднъж да не е правил фигурки от хартия - солнички, цветенца, мишки. Освен че ни забавляват, оригамите развиват логическото и конструктивното мислене. Трябва само да се въоръжите с ножица, лист хартия, …принтер и Интернет достъп.
Много и интересни оригами можете да намерите на адрес origami-club.com. На сайта са събрани десетки модели, разделени по категории - от буболечки и плодове, до аксесоари и дрехи. За начинаещите има специална секция, озаглавена Easy Origami. Интересна възможност в сайта е анимацията, която придружава голяма част от оригамите. По този начин, освен диаграма и инструкции, можете да видите и клипче, което да ви помогне в изработването на модела. Видеофайловете се гледат директно чрез браузъра и се показват в мини-плеър. Имате възможност както да пускате отделни кадри, така и да забързвате или забавяте възпроизвеждането.
Друга страница, която събира на едно място много и интересни оригами модели, е modelche.blogspot.com. Този блог е посветен изцяло на нестандартното изкуство. Категориите се намират в лявата част на сайта, като включват фигурки от животни, до самолети и украса. На modelche.blogspot.com можете дори да научите повече за историята на оригамите. Това, което отличава блогът от другите сайтове на тази тема, е това, че липсват диаграми. Всички инструкции са под формата на видеоклипове. image

В modelche.blogspot.com инструкциите са под формата на клипчета.


За оригами-фенове е и сайтът origami.com. Това определено е най-богатата колекция хартиени фигурки в мрежата. Поради тази причина страницата не предлага готов каталог или менюта с категории. За да издирите фигурка за сгъване, трябва да използвате опцията "Търсене", която се отваря автоматично, след като заредите която и да е от под-страниците.
Можете да търсите по тема, автор, както и да посочите ключови думи. Единственият недостатък на origami.com е, че почти няма модели за начинаещи или за деца. Повечето оригами са предназначени за професионалисти, тъй като са сравнително сложни за изпълнение.
За да прецените дали ще се справите с изпълнението на даден модел, трябва да видите каква категория е той. В origami.com има три нива на трудност. Най-лесните оригами са обозначени с S (simple), тези за напреднали - с I (intermediate), а най-трудните - със C (complex). Друга особеност на сайта е, че повечето модели са в PDF формат и не се отварят директно в браузъра.


Тагове:   новини,   още,   Мрежата,


Гласувай:
0



1. tera - Здравей :)
13.03.2008 10:07
Първият сайт веднага го пробвах - там ми е местото на мене! :)
Поздрави :)))
цитирай
2. avangardi - Здравей,
13.03.2008 10:36
А аз пробвах и първите три, но се увлякох в родословното дърво, защото най-много при мен идват да питат може ли да се направи. Много е увлекателно и прегледно.
Поздрави и на теб:)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8329178
Постинги: 1980
Коментари: 10405
Гласове: 95875
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930