Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2008 06:45 - "Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп",
Автор: avangardi Категория: Изкуство   
Прочетен: 3601 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 14.05.2008 07:49


 Лукас и Спилбърг търсят кралството на кристалния череп
image Героят ми пак е луда глава, но по-мъдра, казва 64-годишният Харисън Форд
image

image
Неговите открития се превърнаха в легенда, а името му - в синоним на истинското приключение. Това е Индиана Джоунс. Плющящ с камшика си и раздаващ юмруци, пребродилият света археолог се завръща на големия екран с "Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп", чиято световна премиера е на 22 май. Тогава филмът ще бъде показан в почти 4000 киносалона в САЩ. У нас, както и в останалата част от Европа, феновете ще могат да го видят само ден по-късно.

image
И на 64-годишна възраст Харисън Форд продължава сам да си прави каскадите
фото парамаунт
Най-новото приключение на археолога се  развива през 1957 г. - пика на студената война. Инди се забърква със съветски агенти в битката за поредния артефакт - кристалния череп на Акатор, легенда за всички търсачи на съкровища. Индиана дори влиза в смъртна схватка с особено опасната рускиня Ирина Спалко. Във филма се появява и Мериън, приятелката на Индиана от първия филм за легендарния герой, с което нещата стават още по-объркани и опасни.
image
Както и предишните епизоди от сагата за търсача на приключения, и "Кралството на кристалния череп" е различен от всичко друго, появявало се на големия екран с етикета "екшън". Стивън Спийлбърг с неговата уникална визия за това как трябва да изглеждат нещата на екрана, Джордж Лукас с неговото несравнимо въображение и Харисън Форд с неповторимото си излъчване на герой на приключенията извън времето и пространството са екип, който успява във всичко.
http://www.theraider.net/news/fullstory_indy4.php?id=782

image
http://www.indianajones.com/site/index.html


С първото си появяване на екрана преди 27 години Индиана Джоунс веднага стана един от най-обичаните образи. Още след края на "Последният кръстоносен поход" през 1989 г. почитателите му постоянно заявяваха желанието си да има продължение. Създателите на филма - Джордж Лукас (продуцент и автор на сюжета) и Стивън Спилбърг (режисьор), не се нуждаят от специално представяне. Само след 39 снимачни дни през лятото на 2007-а четвъртата част от поредицата е заснета. Както и предишните, тя е продукция на "Лукасфилм", разпространявана от "Парамаунт пикчърс". Освен в Ню Мексико снимките са правени в Ню Хейвън (Кънектикът), Фресно (Калифорния) и на Хаваите, а голяма част от работата е свършена в студиото "Дауни", в югоизточен Лос Анджелис.
"Ние създадохме Индиана Джоунс, но той принадлежи на света", казва режисьорът Стивън Спийлбърг. "И сега ние сме неговите пазители. Нашата работа е да го представим не само на тези, които са израснали с неговия образ, но и на тези, които сега ще се запознаят с него." Продуцентът Лукас добавя: "Стилът на филма е същият, хуморът е същият. Само нашите отношения - както по време на снимките, така и извън киното, са още по-добри и по-приятелски. И затова беше още по-забавно." 
image
Малко актьори са преживели такова преливане в мисълта на феновете от актьор към образ както Харисън Форд с Индиана Джоунс. И сега той се завръща към емблематичната си роля със същия стил и напереност, които направиха от образа на археолога истинска културна икона. Дори на своите 64 години Форд изпълнява сам почти всички каскади, като по време на подготовката за снимките прекарва по 3 часа всеки ден във фитнеса, за да влезе във форма. "След тези години, в които правих и други филми, за мен беше удоволствие да се върна към образа на Индиана, защото е такова удоволствие да го правя - признава актьорът. - Харесва ми да сме един екип със Стивън и Джордж и наистина си прекарахме страхотно." Според Спийлбърг магията на Индиана Джоунс се дължи именно на играта на Форд. "Той е много по-важен от режисурата, от сценария, от всички останали елементи на филма. Просто Харисън Форд е в кожата си в ролята на Инди", хвали звездата Спийлбърг.
MORE SET PHOTOS

image image image
image image
Courtesy: justjared and splash news 

Всеки един от екипа се съгласява да участва в четвъртата част само ако тя отговаря на високите стандарти на предишните три филма. Затова им отнема 19 години да намерят подходящия сценарий и един от пунктовете, по който и тримата били съгласни, че тези 19 години трябва да са минали и за Индиана и това да си личи. "Моят герой със сигурност е по-възрастен, но и много по-мъдър", шегува се Форд. 
image
Като цяло Инди е доста по-старомоден от съвременните екшън приключения. "Индиана Джоунс е класически киноархетип", казва философски Джордж Лукас. "Кларк Гейбъл играеше непрекъснато ролята на необвързан циник, все едно дали е репортер във вестник или пират. Хъмфри Богарт - също. Харисън Форд играе тази роля много добре - с малко повече хумор, откъдето идва очарованието й. Първоначално идеята бе за Хан Соло, после и за Индиана, като герой, който непрекъснато е застрашен от различни опасности и се измъква на косъм. Соло по-добре знае какво прави. Знае как да се погрижи за себе си. Инди е по-неопитен. И той се измъква, но често пъти само благодарение на късмета си. Не може да се създаде такъв герой, без да познавате някой като Харисън Форд, който може да докара онзи объркан, див "О-Боже-сега-ще-умра!" вид. И вие веднага сте на негова страна. Той е като всеки. Той - това сме ние."
Радослава Григорова
image
JUNE 29, 2007
INDY 4 SET PHOTOS

First set photos from the filming of Indiana Jones 4 with Harrison Ford and Shia LaBeouf

image image image
image image image


INDIANA JONES AND THE KINGDOM OF THE CRYSTAL SKULL Trailer!! imageGeorge Lucas sent me a Valentine today.

Not that he knows it, of course. But today is the day that we get our first glimpse of Harrison Ford back in action after nearly two decades as Indiana Jones with the teaser trailer for Indiana Jones And The Kingdom Of The Crystal Skull. Raiders Of The Lost Ark has always been one of my biggest cinematic loves, so it seems as if the franchise is sending that love back by having the trailer premier today.

If you’re heading out to the theaters today to see The Spiderwick Chronicles than you will probably see the new trailer in all its big screen glory.

If going to the movies are not part of your Valentine’s Day plans, the folks at Paramount Studios have made sure that the trailer is available at both the official Indiana Jones site and on Yahoo Movies. Or you could watch right here-

Labels: Classic Series, Coming Soon, Trailer
 

 


VIDEO CLIPS
Events, interviews, movie trailers


AUDIO CLIPS
Interviews, movie clips
image 

MULTIMEDIA


Тагове:   череп,


Гласувай:
0



1. анонимен - Моето мнение е че тази час на Индиана ...
24.05.2008 21:49
Моето мнение е че тази час на Индиана Джоунс както и другите части са наистина върха !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8336706
Постинги: 1980
Коментари: 10405
Гласове: 95889
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930