Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2008 09:42 - Честит Имен Ден на празнуващите днес !
Автор: avangardi Категория: Изкуство   
Прочетен: 792 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.08.2008 10:57


Честит Имен Ден на празнуващите днес ! - 
Мария, Марияна и всички, които празнуват днес

Да Ви е живо и здраво името!
Носете го чисто, за да грее от род на род
и от век на век.
Човек за името живее и само
с име е човек.
На празниците хората си пожелават много неща,
но аз ви пожелавам само 2:Никога и Винаги!
Винаги щастливи и никога нещастни!

Това видео е качено от Тошка, която на днешния ден навършва 25 години. Един прекрасен юбилей!
image

Честит 25-ти рожден ден, Тошка!
Нека изворът на щастието
ръси с кристалните си води
пътя на твоите мечти.
Живей, протестирай в обятията
на младостта и нека всяка твоя мисъл
бъде сбъдната мечта!

--------------------------------------------------------------
Празнуваме възнасянето на Света Богородица
Константинийски
епископ Антоний
На днешния ден, 15 август, Православната църква чества празника на Успението на Св. Богородица. Житието на празника разказва как веднъж, когато Божията Майка се молела на Елеонската планина, тя видяла пред себе си архангел Гавриил, който държал в ръка палмово клонче. Той й възвестил, че след три дни тя ще се представи отвъд: "Твоят Син и Бог наш ще те вземе в Своето горно царство, за да живееш и царствуваш с Него вечно!" И след като й дал райското палмово клонче, се оттеглил. С най-жива радост Св. Богородица приела вестта за своята близка смърт, понеже отдавна желаела да остави долния свят и да се пресели във вечните обители. Когато тя се върнала у дома, св. Иоан Богослов бил поразен от сиянието, което озарявало нейното лице. Тя му известила за случилото се и започнала да се готви за своята смърт. Наредила и украсила дома като за радостно тържество, завещала на две бедни вдовици дрехите, които обикновено носела, и помолила Иоан да погребе тялото й в Гетсимания, гдето лежали нейните родители и св. Йосиф Обручник. Всички плачели и скърбели за раздялата с Божията Майка. Но тя ги утешавала, предавала им думите на архангела, показвала им райското клонче и обещала винаги да се моли за тях. Пресвета Богородица имала още едно желание - да види още веднъж светите апостоли, които сега били пръснати по цял свят да проповядват Евангелието. И желанието й се изпълнило. По чудесен начин всички апостоли, освен Тома, били пренесени в Йерусалим и изведнъж в едно и също време се явили пред вратите на нейния дом.
Настъпил денят на нейното представяне. От сутринта свещи горели в дома в знак на радост и тържество. Апостолите се молели и славословели Бога. Божията Майка, възлегнала на украсен одър, радостно очаквайки смъртта. В третия час (9 часа) чудна небесна светлина озарила стаята. Покривът на къщата като че ли се разтворил и чудно явление се представило пред очите на вярващите. Сам Господ Иисус Христос в небесна слава, обкръжен от ликове ангели и светци, слязъл от небесата за душата на Св. Богородица. Господ повикал пречистата Си Майка за вечен живот и след това се чуло пеенето на ангелите, които славели с думите на архангел Гавриил: "Радвай се, благодатна, Господ е с тебе, благословена си ти между жените!" (Лука 1:28).
На третия ден след успението (заспиването) на Св. Богородица пристигнал апостол Тома. Той много се огорчил, че пристигнал твърде късно и не заварил жива пресвета Богородица. В желанието си да го утешат апостолите му предложили да отвалят камъка от гроба, за да може да се поклони на пречистото тяло. Но когато влезли в пещерата, видели, че е празна и че на мястото, гдето било положено тялото на Божията Майка, останала само плащаницата, с която я били покрили. Апостолите в недоумение молили Бога да им открие тайната на това чудно събитие и в същия ден тя им била разкрита. Като се събрали на обща трапеза, те беседвали за Успението на Св. Богородица. Когато станали от трапезата, за да въздигнат Христовата чест, изведнъж чули ангелско пение и като отправили очи към небето, видели на облаците пречистата Божия Майка, сияеща от слава и обкръжена от ликове ангели: "Радвайте се! - казала им тя, - защото с вас съм през всички дни!" Оттогава апостолите повярвали, че Пресветата Божия Майка възкръснала в третия ден след успението си и с тялото била взета на небесата.

Честитя на всички православни християни, които празнуват днешния светъл празничен ден, и на тези, които носят пречистото име на Божията Майка, като благопожелавам на всички вас Св. Богородица да ви окриля със своя майчински покров и да ви дарува крепко здраве и много духовни радости и успехи.


Тагове:   ден,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8336813
Постинги: 1980
Коментари: 10405
Гласове: 95890
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930