Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2008 07:50 - Целуни ме нежно! - най-запомнящите се ласки в историята на седмото изкуство
Автор: avangardi Категория: Изкуство   
Прочетен: 2321 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 12.11.2008 07:54


  • Направиха класация на най-запомнящите се ласки в историята на седмото изкуство
Целуни ме нежно! Даниел Радклиф успява да закове Кейти Люн едва след 30 дубъла
Може ли филм да мине без целувка? Едва ли. Най-важното обаче в киноласките е не какво правят героите, а как го изиграват. Няма екранна история без страсти. Понякога целувката е по-важна от секса. Неслучайно авторитетното издание The Independent публикува обзор на най-впечатляващите, скандални, романтични и отвратителни целувки в киното. Понякога шансовете на филма и бокс офисите зависят именно от тях. Когато Брад Пит и Анджелина Джоли се целуват в "Мистър и мисис Смит", всички в залата разбират защо се провали бракът на синеокия джентълмен с Дженифър Анистън.
image Рождената дата на целувката в киното е през 1896 година. Настъпва истински фурор. Мигът е запечатан от Томас Едисън във филма "Целувка". В него Мери Ървин и Джон Райс демонстрират пред камера на какво са способни, след като всяка вечер падат в обятията си на сцената на бродуейската постановка "Вдовицата на Джоунс". Цензурата надава див вой, но не успява да я отреже.
Най-много целувки е запечатала лентата "Дон Жуан" от 1926 година, в която Джон Баримор пристиска устните си до тези на партньорката си точно 191 пъти.
 Най-скандалната е в "Планината Броукбек", сочи анкетата. Бие всички по всичко. Любовната сцена, в която двамата каубои се нахвърлят един върху друг в планините на Уайоминг, е доста шокираща. В нея мъжете страстно се извиват, преплели езици, ръце и крака, сякаш от това зависи животът им. За нещастие съпругата на единия ги вижда през прозореца. Така че не едно, а цели две табута са разрушени. Първо - целуват се гейове. На всичкото отгоре единият изневерява на жена си.
Най-нескопосната е на Мариана Фейтфул и Мики Манойлович в "Ирина Палм". Жената, която сама се нарича "чучело на средна възраст", трябва да целуне работодателя си. Забелязвайки жената срещу себе си, Мики се устремява към нея и пресича стаята с яростта на боксьор, чул гонга. И е като дете, което са накарали да целуне старата си баба.
Най-агресивната целувка е на Кларк Гейбъл и Вивиан Ли в "Отнесени от вихъра". Ефектната милувка е прелюдия към леглото. Когато Рет Бътлър се нахвърля на Скарлет, тя го отблъсква с юмруци, но така или иначе той я грабва и занася до спалнята. Подобни сцени има в "Марни" на Алфред Хичкок, където Шон Конъри награбва Типи Хедрен (майката на Мелани Грифит), и във филма "На кея" на Елиа Казан, където Марлон Брандо не се спира дори пред заключената врата и протеста на Ева Мари Сейнт. Разбира се, невинаги в ролята на агресор е мъж. Мерилин Монро не приема "не"-то на Тони Къртис в яхтата на "Някои го предпочитат горещо".
Най-шокиращата целувка е на Джак Никълсън и Лиа Белдъм в "Сияние". Красивата гола актриса излиза от ваната, великият Джак я целува и в този момент вижда отражението на разложен труп в огледалото. Най-мъчителната ласка е на Катрин Зита-Джоунс и Шон Конъри в "Клопка". Няма нищо по-лошо в киното от целувка между неподходящи персонажи. Разликата във възрастта способства за фала, категорични са експертите.
По-наблюдателните са забелязали и целувката на доста по-възрастния Марлон Брандо с прохождащата тогава в кариерата Мария Шнайдер в "Последно танго в Париж". Зрителите сега могат да очакват сцената, в която 21-годишната Мери Кейт Оусън се целува с 64-годишния сър Бен Кингсли във филма "Безумие", който ще излезе на екран през лятото на следващата година.
Най-дългоочакваната целувка е между Харисън Форд и Кери Фишер в "Империята отвръща на удара". Едва ли маниаците познават друг филм, в който толкова дълго да чакат любимите си герои да притиснат устни. В някои кина дори зрителите започват да ръкопляскат, когато най-накрая Хан Соло и принцеса Лия запечатват любовта си - чак в петия епизод на "Междузвездни войни".
Този епизод може да бъде сравнен само с дългоочакваната първа целувка на Хари Потър. Даниел Радклиф и Кейти Люн правят около 30 дубъла, докато удовлетворят режисьора на "Хари Потър и Орденът на Феникса". Отчаяните им опити нямат резултат -сцената е ужасна
Най-красивата целувка е между Джеймс Стюарт и бъдещата принцеса на Монако Грейс Кели във филма "Прозорец към двора" на Алфред Хичкок. На краля на трилъра не му пука за правилата на седмото изкуство и кодекса на морала от 1934 година, според който дългите целувки са забранени. Грейс Кели има още една целувка, с която направо хипнотизира зрителите - когато съблазнява Кари Грант в "Хванете крадеца".
Най-добрият диалог по време на целувка е във филма "Да имаш и да нямаш" между Лоран Бакол и Хъмфри Богарт. Романът на Ърнест Хемингуей е екранизиран през 1944 година. Любовта между 19-годишната Лоран и 44-годишния ас продължава и след завършване на снимките. И това веднага се вижда на белия чаршаф. Всеки път, когато двамата се появят в кадър, настава истински взрив от емоции. След първата целувка Лоран му казва: "Ще бъде още по-добре, ако ми отговориш!" Идва ред на безсмъртната фраза: "Умееш ли да се целуваш, Стив? Толкова е просто - сложи устните си върху моите и ме целуни!"
Въобще Богарт майсторски умее да приема реплики от партньорките си, докато са в прегръдките му. В "Казабланка" Ингрид Бергман го умолява: "Целуни ме, целуни ме сякаш за последен път!" (Което се оказва точно така.)
image
Люсиена Крумова
Целуй меня, как в кино! image Ретт Батлер (Кларк Гейбл) и Скарлетт О’Хара (Вивьен Ли) image Пол Варжак (Джордж Пеппард) и Холли Голайтли (Одри Хепберн) image Александр Белов (Сергей Жигунов) и Анастасия Ягужинская (Татьяна Лютаева) image Анатолий Ефремович Новосельцев (Андрей Мягков) и Людмила Прокофьевна Калугина (Алиса Фрейндлих) image Марк Дарси (Колин Ферт) и Бриджит Джонс (Рене Зеллвегер) image Костя (Алексей Чадов) и Алиса (Жанна Фриске) 



Тагове:   изкуство,   най,   МЕ,   нежно,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Много хубав постинг , благодаря ти !
12.11.2008 09:12
Ласка , целувка , магията на киното е прекрасна , защото винаги ме кара да мечтая за един свят , където хората са всеотдадени на позитивизма !
:)))
цитирай
2. iliada - И днес този постинг е много интересен!
13.11.2008 20:55
Така добре си разказала историята на целувката в световното кино ,че ненамирам думи да изразя възхищението си!
Само трябва да допълня ,че цензурата не е победена навсякъде и ,че в Алжир преди близо 20 години нямаше филм който да се излъчва по националната телевизия и да не е отрязан именно този момент- може само да се подбарзбира!:))
Фотосите с любовни сцени също са ефектно подбрани и допълват изнесения материял за целувката напълно!
Ти си винаги подготвена и то от до !
Радвам се ,че те открих! Благодаря ти Илка!:)

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8304987
Постинги: 1978
Коментари: 10400
Гласове: 95671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031