Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2009 07:12 - ДЖУЛИЯ БЕЛ - МИГ НА МАКСИМ И АЛБЕНА
Автор: avangardi Категория: Изкуство   
Прочетен: 2699 Коментари: 11 Гласове:
0

Последна промяна: 06.01.2009 07:32


image /td /tr tr td class="bl" div class="c"font size="4"spacer/spacer/font/div /td td class="br" div class="c"font size="4"spacer/spacer/font/div /td /tr /tbody /table p align="center"br /Тук>http://www.playcast.ru/?module=view&card=772796&code=a3c3a99f48bde87a198ca3a199aad9c4336f205f

image

МИГ

НА АЛБЕНА И МАКСИМ

Миг на изкачен връх,
цветя, фоерверки, поклон.
Миг звезден, единствен
и ти бог си, летиш в ореол.

Миг на падение, срив,
сълзи и презрение, злъч.
Отхвърлен, оплют, омерзен,
ти най - нисша твар , злодей.

Кое е по-трудното в този свят,
върхът стръмен да изкачиш?
Или сринат в калта, омърсен,
отново нагоре да тръгнеш?

03.01.2009
ДЖУЛИЯ БЕЛ



Тагове:   албена,   МиГ,   Максим,


Гласувай:
0



1. avangardi - Решение в първия ден е садистично
06.01.2009 07:23

Явор Нотев, адвокат на Максим Стависки
- Г-н Нотев, кога ще обжалвате решението за ефективната присъда на Стависки?
- Скоро, ще искаме произнасяне на друго решение. Ние отдавна излязохме с позиция, че условното наказание и присъдените обезщетения са реални.
- Може ли ВКС, пред който ще обжалвате, да промени присъдата на Стависки? Миналия път например висшите магистрати върнаха делото?
- Да, ВКС може да намали наказанието до условна присъда. Пак казвам, ние не споделяме решението на бургаския съд, няма аргументи, които да го подкрепят. Не приемаме присъдата.
- Тя е подписана с особено мнение от председателя на състава Георги Кошничаров. Какво значи това?
- Това е второто особено мнение. Ако си спомняте, решението на Върховния касационен съд делото да бъде върнато в Бургас също бе подписано с особено мнение отново от председателя на състава. Това говори, че има различен прочит на доказателствата, и то на най-добрия в състава - неговия председател. А и обявяването на присъдата през първия работен ден е, меко казано, садистично и странно.
- Трябва ли да присъства Максим Стависки лично на обжалването пред ВКС? Питам ви, защото се говори, че той в момента е в Москва.
- Аз не съм сигурен, че той е в Москва. Но неговото присъствие не е задължително. Това, че той се явява на всички заседания, е негово лично решение и се дължи на уважението му към съда.
- Може ли съдът да му наложи забрана да напуска страната, след като има вече наложена ефективна присъда?
- Не. Максим Стависки има наложена мярка парична гаранция.
- В случай, че ВКС потвърди присъдата му, Стависки къде трябва да я излежи - у нас или в Русия?
- Има международен договор, според който и двата варианта са възможни. Въпрос е на съгласуване на вариантите. Това ние със Стависки не сме обсъждали.
- Решението на съда увеличава и размера на гражданските искове. Колко е платил до момента Стависки?
- Доколкото знам, Стависки е изплатил на Мануела цялата сума плюс дарение от 20 000 лева. На близките на Петър Петров той е дал около 100 000 лева. И тук също се получава парадокс. Тези пари не са дължими все още, тъй като не е влязла в сила присъдата му. Той е дал тези средства за лечението на Мануела. Можеше да не го прави, тъй като все още не е влязла в сила точната сума.
Мария Максимова
цитирай
2. avangardi - Майката на Петър почва ново дело
06.01.2009 07:25

Стависки трябва да лежи в затвора, защото е извършил убийство. Това заяви вчера Дженка Петрова, майка на загиналия в катастрофата сливналия Петър Петров. Дженка от години работи в Италия, но в момента е в България. Никакво наказание няма да ме удовлетвори, но все пак благодаря на съда, каза майката, която научила за решението от медиите. Ако Стависки обжалва присъдата, за пореден път ще демонстрира дебелоочието си, смята Дженка Петрова. Тя припомни, че световният шампион по фигурно пързаляне не е помогнал финансово на семейството и че от катастрофата Петрови са загубили един син и друг е получил травми. Ще го съдя за нанесените на живото ми дете Валентин травми, обяви майката. Според бащата Георги Петров пък и сто години затвор да получи Максим, Петър няма да се върне. Георги не се интересувал от делата и присъдите. Бившата годеница на загиналия Петър Весела обаче следяла целия процес по интернет и се надява ефективното наказание да не бъде отменено.
Георги Мангинов
цитирай
3. avangardi - Спортистът да мисли откъде ще взема пари
06.01.2009 07:26

Христо Христов, адвокат на семейство Горсови
- Г-н Христов, как ще коментирате решението на Бургаския съд за ефективна присъда на Максим Стависки?
- Ние за това се борихме, за по-справедлива присъда. Не съм се запознал още с мотивите на съда и не мога да коментирам по-обстойно.
- Според вас справедливо ли е хем да си в затвора, хем да даваш пари, без да имаш възможност да ги изкараш?
- Честно да ви кажа не ме интересува. Това не е мой проблем. Съдът така е решил, да му мисли Стависки. Да взема пари откъдето може, не искам да се бъркам там.
- Какво предстои оттук нататък?
- Сигурен съм, че ще обжалват. Това е тяхно право и те като защитници са длъжни да го направят.
- Как реагира г-н Горсов на присъдата?
- Да ви кажа честно той ми се обади за Нова година и после не съм го чувал. Утре (днес - бел. ред.) имаме среща и ще говорим по въпроса.
Таня Райнова
цитирай
4. avangardi - Албена: Искаме само да работим
06.01.2009 07:27

Максим Стависки и Албена Денкова запазиха мълчание след решението на Бургаския съд за ефективна присъда. Световните шампиони по фигурно пързаляне не вдигаха телефоните си. Само ден преди това в интервю за Канал 3 Албена Денкова сподели: "Няма смисъл да коментирам решенията на съда. Надяваме се единствено да ни дадат възможност да работим. Само така може да изплащаме обезщетенията и да помагаме на пострадалите в катастрофата. Шоупрограмите са единственият ни източник на доходи. Дано ни канят по-често. Контузията ми вече отшумява и по празниците имахме участия в Москва."
Албена и Максим се прибраха от Русия след Нова година. Стависки бе засечен от фотограф на "Стандарт" на откритата пързалка "Ариана" в центъра на София на 3 януари. Денкова пък подаде оставката като президент на Българската федерация по кънки на 23 декември миналата година. Причината е, че приемат с Максим всяко предложение за шоупрограми и няма възможност да изпълнява добре своите задължения. Управителният съвет обаче не прие оставката, а вицепрезидентите на БФК обещаха да поемат работата, когато Албена Денкова не е в България. "Въпреки многото ми ангажименти през 2008 г. успях да осигуря един милион лева за бюджета на БФК - от спонсори и от организирането на световно първенство за юноши по фигурно пързаляне", обясни Денкова.
Мара Калчева
цитирай
5. avangardi - Двойката е №1 в “Ледников период”
06.01.2009 07:28

Въпреки проблемите с правосъдието у нас в Русия Максим Стависки печели любовта на феновете. Той бе обявен за крал на шоуто "Ледников период" по руския Първи канал. В анкетата за мъж №1 сред 19-те участници българският фигурист получи 16,67% от гласовете. Той и неговата партньорка в шоуто Татяна Арнтголц бяха избрани за най-красивата двойка, а фигуристът получи и специална награда от спонсора "Рафаело" - бонбони за 365 дни.
Стависки и Арнтголц попаднаха сред 12-те финалисти. Неочаквано за зрителите журито отказа да обяви победителя. Така шампиони станаха всичките 12 двойки.
цитирай
6. krotalka - Илче,
06.01.2009 12:08
аз съм на противното мнение!
Не съм безпристрастна към играта им. Харесват ми! Но не съм склонна да простя на Максим! Ако беше трезвен, да тогава щях да бъда по-толерантна, но след като е седнал ПИЯН, не пил а пиян зад волана, трябва да си носи последиците!
цитирай
7. avangardi - Таня, аз също съм на мнение, че всеки провинил се
06.01.2009 13:55
си заслужава наказанието. Но дали сегашното не е фарс пред Европа. Не си ли позволяваме да се развихрят долни страсти и стремежи на родителите, бог да прости загубата на децата им, да изнудват до безкрай.
Присъдата на Максим да е такава, че да може да помага ефективно и то както го прави по собствено желание. Той ще си носи кръста докато умре, това ще е неговия вечен затвор.
Не оправдавам родители, които са изнудвачи и използвачи. Веднъж са загубили децата си и сега използват тяхната памет за търгашество. А какво напръви бащата на Мануела. Той е истински престъпник с мотив предумишлено убийство - да изхарчиш парите за лечение на детето си.
Омерзена съм и от обществото, което като на гладиаторски битки сочи пръста надолу - смърт.
Защото неговата присъда и да е в лек режим е равносилна на смърт.
Мисля, че и пробите на кръвта са манипулирани за изнудване от страна на полицаите и като не се постигна резултата, осъдиха Максим. А и децата на почернените семейства до сутринта са били в дискотека за годежа?! Тяхната кръв дали е изследвана. Ще върне ли майката детето от гроба като непрекъснато вдига мизата на парите или се е превърнала в социална проститутка. Гневна съм.
Истината е някъде там, но никой не смее да си отвори устата.
Какво става с останалите убийци по пътищата. Да не дава Господ да ни подлага на такива изпитания. Но който го изпитва е необходимо и да има малко чест и съвест, които липсват в лицето на родителите на момчето. Не ги интересува от къде ще намери парите, а си ги искат и то завишени. Безпрецедентно за българската съдебна практика.
Съдиите са под натиск, но затова са учили право за да отстоят справедливо решение.
На този светъл ден се моля за погубените души - на участвалите в този нелеп инцидент, който може да се случи и без да си пил.
Твърдо не оправдавам случващото се в момента.
Осъдила съм Максим на любовта и признателността на българите, и с Албена да работят на ледените пързалки по света, да печелят признание в каузата на един малкоуважаващ се народ и страна - България
цитирай
8. yuliya2006 - ТРАГЕДИЯ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ НА ВСЕКИ ...
06.01.2009 17:48
ТРАГЕДИЯ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ НА ВСЕКИ ЧОВЕК НА ЗЕМЯТА...ДА СГРЕШИ МОЖЕ ВСЕКИ ЧОВЕК НА ЗЕМЯТА...
НО СИЛАТА НА ДУХА ВЪПРЕКИ ТРАГЕДИЯТА, ВЪПРЕКИ РАЗРУХАТА ДА СЕ ИЗПРАВИШ Е ГЕРОЙСТВО...
МОЖЕ БИ МНОГО ХОРА ИСКАТ, ДА ВИДЯТ ЧОВЕКА ИЗВЪРШИЛ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРИНАТ, УНИЩОЖЕН МОЖЕ БИ И ЩЕ ГО СЪЖАЛЯТ...
ТОЙ СИ ПЛАЩА И ДУХОМ И КЕШ ЦЕНАТА НА СВОЯ ГРЯХ...
НО ПОКАЗА СИЛА ДА СЕ ИЗПРАВИ И АЗ МУ СЕ ПОКЛАНЯМ!
С ОБИЧ ДЖУЛИЯ БЕЛ
цитирай
9. ddima - Дайте паметник да му направим, а ако беше прегазил наше дете???
06.01.2009 22:13
Cлед като можеш да се качваш на колата пиян, ще трябва да можеш и да си понесеш последствията!
А, съсипаните родители, а девойката в кома ? Те не са ли сринати? Законът е един и трябва да се спазва.
avangardi, ако това се беше случило без да е пил, тогава нещата са съвсем други.
цитирай
10. yuliya2006 - УВАЖАЕМА НОМЕР ДЕВЕТ, ТЕ ПАМЕТНИЦИ ...
09.01.2009 17:24
УВАЖАЕМА НОМЕР ДЕВЕТ, ТЕ ПАМЕТНИЦИ НАЙ-МНОГО СА ВДИГАНИ НА САТРАПИ КАТО ХИТЛЕР И СТАЛИН
ВИЕ СТЕ СВЕТИЦА И НАВЯРНО В МИНАЛОТО НЕ СТЕ ДОПУСКАЛИ ГРЕШКИ, ВЕРОЯТНО И ДНЕС НЕ ДОПУСКАТЕ ГРЕШКА, СИГУРНО Е ЧЕ В БЪДЕЩЕ ВИЕ ОТНОВО НЯМА ДА ДОПУСКАТЕ ФАТАЛНА ГРЕШКА
НО ЕТО В ЖИВОТА СЕ СЛУЧВАТ ЖЕСТОКИ НЕЩА И ВСЕКИ СИ НОСИ КРЪСТА...
НО СИЛАТА НА ЕДИН ДУХ Е ТОГАВА, КОГАТО СРИНАТ СЕ ИЗПРАВИ И СЕ ОПИТА ДА ТРЪГНЕ ВЪПРЕКИ ВСИЧКО...
МОЖЕ БИ ВИЕ ИСКАТЕ МАКСИМ ДА СИ ТЕГЛИ КУРШУМА И ТОВА Е НАЙ-ЛЕСНОТО НЕЩО, НО НЕ
ЖЕЛАЯ ВИ ДА БЪДЕТЕ ИЗРЯДНА И СВЕТИЦА В ЖИВОТА ВИЕ И ВСИЧКИ ВАШИ БЛИЗКИ И ДА НЕ СЕ ИЗПРАВИТЕ ПРЕД РУИНИТЕ НА СВОЯ ПОСТЪПКА И ТОГАВА БОГ ДА ВИ Е НА ПОМОЩ
С УВАЖЕНИЕ ДЖУЛИЯ БЕЛ
цитирай
11. ddima - Уважаема, ДЖУЛИЯ БЕЛ, чак пък да си тегли куршума
17.01.2009 00:53
Cлед като можеш да се качваш на колата пиян, ще трябва да можеш и да си понесеш последствията!
Да, 3 месеца съм без книжка, защото карах с 80км а не с 60 ... ето понасям си вината.
Поклоням се пред постиженията му, но качвайки се доволно почерпен в колата всеки един е престъпник. Всички ни да пази Бог, от подобни пестъпници , та дори и да са свтовни шампиони
С УВАЖЕНИЕ Петя Костова
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8334614
Постинги: 1980
Коментари: 10405
Гласове: 95886
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930