Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2010 18:32 - Осъзнаване реалността на живота след смъртта
Автор: avangardi Категория: Изкуство   
Прочетен: 2457 Коментари: 8 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Осъзнаване реалността на живота след смъртта  

Осъзнаване реалноста на духовния свят ще промени морала, съвестта и начина на живот на хората към добро
От Небесната Библия

image"Ако хората занеха за съществуването на Духовния свят, за една седмица света ще се промени. Ако хората осъзнаваха, че духовния свят е абсолютно реален, а физическия свят е само миг от вечния ни живот, те не биха живяли по старому."

(Настоящето послание е дадено от духовния свят чрез медиум. То е част от поредица новини изпратенени от отвъдното, в които авторът диктува и описва срещите си с известни личности и тяхното състояние и начин на мислене в живота след смъртта.)

Важното в духовния свят не са парите, власта или знанията а способността да постигаме хармония и разбирателство с център любовта. Колкото повече инвестирате, дори да не ви се инвестриа, стойността ви стават по-голяма. Когато отидем в духовния свят нашето образование, парите и позицията които сме имали няма да имат никакво значение. Всичко коеото е от значенеи там, е как сме развили сърцето си, способността да живеем за другите, да служим и да се жертваме за да носим радост.

Живота в духовния свят
Какво си представяме при думите "Живот в отдвъдното, Живот след смъртта или просто казано Духовния свят"?

ДУХОВНИЯТ СВЯТ И ЖИВОТЪТ В НЕГО
Посланието е изпратено на 23 май 1997г. от д-р Сан Хан Ли
"В Небето околната среда изобилства от много сияйни ценности. Поради обкръжаващата ярка светлина и блясък, вие не можете да скриете никакви трудности помежду си. Всичко се вижда и се знае с очите и с духа. ... това е мястото, където духът ти е винаги изпълнен с мир, спокойствие и ведрина, където трудностите, неудобството и гладът не съществуват. Небето е мястото, където нямате трудности да изразите или да обясните каквото и да било."
Духовният свят
КОЕ Е ЕДНОКВО И КОЕ РАЗЛИЧНО С ФИЗИЧЕСКИЯ СВЯТ?
Въпреки че духовният свят на пръв поглед изглежда еднакъв с видимия, физически свят, големината на духовния свят не може да се сравнява с големината на физическия свят. Например, във физическия свят материята и пространството ограничават движението на колите, но в духовния свят колата може да бъде променяна в различни видове. Посоката на нейното движение може да бъде променена за миг. Според мисленето на шофьора, тя може да премине през планината за секунда. Тя може да се движи свободно, както това става във фантастичните филми или научно-фантастичните пътешествия, които децата много харесват. Макар, че движението на колите изглежда хаотично, тъй като ние спазваме внимателно Духовният закон, няма никакви катастрофи.

Животът в духовния свят
КАК ЖИВЕЯТ ХОРАТА ТАМ?
По същия начин, по който земните хора се събуждат сутрин и спят през нощта, духовните хора правят същото, но в духовния свят утрото и вечерта не са в същия ред, както във физическия. Утрото и нощта могат да бъдат променяни според мисленето. Не зная кой пръв е разграничил духовния свят съответно на Ад, Рай и Небесно царство, но това е наистина едно добро разделение, защото между тях съществуват огромни разлики в нивото на живота. За определени неща Адът наистина е странно място. Ние никога не можем да видим подобни ситуации във физическия свят.

Например, аз видях една жена да стои гола, без дрехи и до нея един мъж да докосва долните части на тялото й. До тях друга жена спореше, че долната част на мъжа й принадлежи. И въпреки това те не изпитваха никакъв срам.

Веднъж, когато една японка тичаше с дървени обувки и падна на земята, друга жена дойде и й скри обувките, като че ли те бяха нейна собственост. Жената, която изгуби обувките си, се опитваше да ги намери, а тази, която ги скри се преструваше, че не знае нищо. В същото време хората, които наблюдаваха всичко това, крещяха, че тази жена е зла, че е крадла, дойдоха при нея и започнаха да я удрят и ритат. Такива неща се случват много често.
Когато, например един възрастен мъж не може да се храни, защото пръстът му е наранен, при него идва млад мъж, взима храната му и я натъпква в устата му. Такива неща винаги се случват в Ада. Една жена, чиято коса е била отрязана насила, се чувства засрамена от това и крие главата си в кърпа. Тогава всички, които минават покрай нея, й взимат кърпата и си бършат ръцете и лицето с нея. Когато собственичката на кърпата я взима от хората и си покрива главата, хората отново я взимат насила, разрязват я наполовина с ножица и й връщат другата половина. И тъй като тя не може да скрие срама си, се опитва да се скрие на тъмно място.

Небесното царство,
мястото, където мислите и действията стават едно
Какво представлява Небето? Аз не съм сигурен как да ви обясня. Във всеки случай, това е мястото, където думите и делата са едно. Например, ако аз си помисля: “Какво месо ще ям днес или какво искам да ям?”, с тази мисъл автоматически пред мен ще се появи огромна трапеза. Също ако си помисля: “Къде искам да отида днес, кого искам да срещна?”, аз съм вече там. Дори ако си помисля: “Ами ако този човек не е облечен, когато пристигна там?”, и наистина се окаже, че той не е облечен, пада голям смях.

Наскоро си мислех: “Когато слепите хора дойдат на Небето, различават ли се от онези, които са имали добро зрение на Земята?” В този миг един дядо и едно джудже застанаха пред мен. Джуджето е бил сляп, а дядото е имал добро зрение. Аз ги попитах: “Има ли слепи хора на Небето?” Те казаха: “Ние дойдохме, защото ти зададе този въпрос. Когато живеех на земята, аз бях сляп, но тук изразът “слепота” не съществува. Аз мога да виждам всичко.” Тогава попитах дядото: “Ти си можел да виждаш, тогава защо дойде?” Той отговори: “Ти попита каква е разликата между човек, който е можел да вижда на Земята и човек, който е бил сляп. В духовния свят можеш да виждаш и с очите си, и със съзнанието си. С очите си можеш да виждаш даден обект, но нещата, които виждаш със съзнанието си, виждаш по-добре.”

В Небето околната среда изобилства от много сияйни ценности. Поради обкръжаващата ярка светлина и блясък, вие не можете да скриете никакви трудности помежду си. Всичко се вижда и се знае с очите и с духа. Ако съм изпълнен със светлина и косата ми блести като златиста, това се дължи на ярката, сияйна светлина. Това е мястото, където духът ти е винаги изпълнен с мир, спокойствие и ведрина, където трудностите, неудобството и гладът не съществуват. Небето е мястото, където нямате трудности да изразите или да обясните каквото и да било.

Адът,
мястото, където дори не можеш да си представиш Небето

В Ада хората винаги чувстват глад и страдание. Там те са затънали в завист и неудобство. Поради това страдание, конфликтите са неизбежни. Всеки се чувства неудобно. В Небето имате свободата да следвате съзнанието си, но в Ада не можете да направите дори едно нещо според собствената си воля. Там отнемате нещата на другите със сила и се храните чрез кражба. Хората на земята не могат да си представят колко “истински ужасен” е Адът.

Това означава любов,
ако следвате любовта, конфликтите и страданията на земята ще бъдат прекратени
Ако на земята Истинският баща говори за любовта, той винаги дава пример за изпъкнали и вдлъбнати форми. Ако вие стигнете до точката на любовта, вие мислите за изпъкнали и вдлъбнати форми, но тези изрази са твърде технически.
Когато извикате “Санг Хън-а!”, този звук притежава такова чувство на любов, което разтапя всичко. Любовта притежава такава чувствителност, че може да прости дори ужасно престъпление и да се чувства удобно до човек, вмирисан като развалена риба. Дори в такъв момент любовта притежава пасивното чувство на удобство и комфорт. Думата “любов” не може изцяло да опише сърцето. Това е чувство, което не съдържа в себе си завист... Дори и в най-обикновените обстоятелства, когато вървите, говорите или се обличате, да използвате само думата любов, не е достатъчно. За Бог няма такава фраза, достатъчно дълбока и красива, която да може да изрази мисълта на любовта. Бог извиква “Сан Хaн-а! Това е любов”. Ако вие следвате правилно Волята на любовта, тогава конфликтите и страданията на земята ще бъдат прекратени. Няма друг по-подходящ начин, по който да обясните думата “любов”. Това е любовта.

Концепцията за Небето и Ада,
в Небето всичко е любов, а в Ада тя не съществува

На Небето вие никога не можете да чувствате притеснение или някакво страдание, тъй като там живеете и се движите като една съвършена цялостна маса от любов. Адът е мястото, където живеете на ръба на неудобството, дискомфорта, притеснението, страданието и конфликта, тъй като вие живеете в свят, в който не знаете нищо за любовта. Накратко, Адът е отдалечен от любовта, а Небето е святото, съвършено единство на любовта. Небето е мястото, където не съществува нищо, което не излъчва любов, а Адът е мястото, където любовта въобще не съществува. Така че, когато плодът на любовта узрее, освобождението на Ада ще стане възможно.

 



Тагове:   смъртта,   осъзнаване,


Гласувай:
18



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ivesa - Любовта не е само чувство,
24.02.2010 19:21
тя е и загриженост,позитивно отношение към другите хора.Поздрави!:)))
цитирай
2. panazea - Като чета
24.02.2010 19:29
и ме обзема спокойствие!
Прегръдка , мила!
цитирай
3. анонимен - сигурна ли си?
25.02.2010 10:36
Може би съм Тома Неверни, но никой не се е върнал оттам, за да разкаже, а лъжепророци - колкото искаш. Не казвам, че ти си сред тях, просто ми е интересно защо си толкова уверена, че е така. Имам основателна причина да те питам - скоро загубих близък човек.
Поздрави!
цитирай
4. avangardi - Иве, когато блогнах материала
25.02.2010 11:23
ivesa написа:
Любовта не е само чувство, тя е и загриженост,позитивно отношение към другите хора.Поздрави!:)))

имах презумпцията, че много хора са загубили любим и близък човек. Всички страдаме от загубата и неможем да се примерим с мисълта, че никога повече неможем да се докоснем до него, да чуем гласът му, да го прегърнем...
Тежко и непосилно бреме, което с всеки изминал ден от раздялата се увеличава. Тук срещнах някои успокоителни мисли, които могат донякъде да тушират неизказаната мъка в сърцето ни.
Бихме били щастливи, ако всичко това е така, но моят дядо казваше: "Никой не се е върнал оттам за да разкаже как е. А може би е много хубаво, че не искат да се върнат отново тук на грешната земя!?"

А моят баща преди да почине каза: "Толкова малко сме живи и толкова много ще сме умрели, че не си заслужава да губим нито миг от живота без да засвидетелстваме любовта и загрижеността си към близките си, роднините, приятелите, съседите, колегите - към всички на този прекрасен свят!"
Страхуваше се при болестта си да затвори очи и да загуби скъпоценни мигове от общуването си с нас.

Не съм привърженик на случайни писанки в инета, но това ми донесе малко хармония и утеха.
Поздрави!:)))
цитирай
5. avangardi - И аз почувствах едно леко отпускане и спокойствие
25.02.2010 11:47
panazea написа:
Като чета и ме обзема спокойствие!
Прегръдка , мила!

след тежката загуба на милата ми майка, на която не можах да помогна. И как да помогна като изнесоха страшна статистика за България - при война загиват 5, при катастрофи 1000, а на година от този свят си отиват 7000 човека от лекарска грешка!!! Ако това е истина, то "Наглите" и "Октоподите" ще се окажат не 300 пак по статистиката бизнесмени, а лекарите!!!
На фона на това, този текст ми подейства като мехлем за душата, ако нашите починали близки са отишли на едно по-добро и светло място, където няма болка и страдание, а само любов!
Поздрави!

цитирай
6. avangardi - Не, не съм сигурна, а просто вярвам, че на добрите
25.02.2010 11:52
angpiskova написа:
сигурна ли си?
Може би съм Тома Неверни, но никой не се е върнал оттам, за да разкаже, а лъжепророци - колкото искаш. Не казвам, че ти си сред тях, просто ми е интересно защо си толкова уверена, че е така. Имам основателна причина да те питам - скоро загубих близък човек.
Поздрави!

хора, които са се раздавали на земята като земни ангели, Господ е прибрал душите им на място светло!
Съжалявам за загубата ти и изказвам сърдечните си съболезнования. Просто да се помолим за вечен упокой на душите им!
Поздрави!
цитирай
7. tili - Нали съм ти написала
25.02.2010 15:14
и описала някои неща. Както виждаш - доста се припокриват! Помагай й чрез любовта си да лети нагоре към истинската светлина, не я задържай тук с тежка мъка.
Съчувствам ти, Илче! Да бъде любов в сърцата ни!!!
цитирай
8. avangardi - Да, Лиленце, за Знаците с усмивка - хортензиите,
25.02.2010 16:03
tili написа:
Нали съм ти написала и описала някои неща. Както виждаш - доста се припокриват! Помагай й чрез любовта си да лети нагоре към истинската светлина, не я задържай тук с тежка мъка.
Съчувствам ти, Илче! Да бъде любов в сърцата ни!!!

за ангела и ателието без боички...:)))
Все очаквам знаците, но забелязвам, че когато ми предстоят важни неща свързани с датите на майка ми след проливни дъждове, сняг и лед - в деня изгрява ярко слънце, топло е. Изпитвам усещането, че тя е доволна от стореното и ни се усмихва от небето!
Благодаря ти, мила чаровнице, ангел на светлината!:))) Бъди благословена!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8304098
Постинги: 1978
Коментари: 10400
Гласове: 95670
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031