Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2012 16:56 - Само за мъже: Не се страхувайте от тъщата!
Автор: avangardi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5959 Коментари: 10 Гласове:
29

Последна промяна: 05.07.2012 17:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Само за мъже: Не се страхувайте от тъщата! image
Тъщата е майката на вашата половинка. Това буквално означава, че в твоята любима живее половин тъща.

Навремето Балзак казал, че ако искаш да разбереш в какво ще се превърне жена ти - погледни към майка й. Ама не бързайте да се плашите - времената се променят.

Днес тъщата печели почти колкото тъста, командва, финансира и инвестира. Обича децата си, колата си и вас, стига да не й напомняте на мъжа й.

За да я спечелите, трябва добре да печелите, да харесвате това, което прави и да не критикувате тоалетите й, дори да сте убедени, че са на жена ви. Ако тъщата е „главата„ на семейството не ви съветвам да се правите на Наполеон. Ще преживеете своето Ватерлоо веднага щом се опитате да оспорите мнението й, дори и за снощния мач! Тя може да не го е гледала, но има мнение! Това трябва да се уважава.

Ако сте попаднали на тъща-къщовница, събувайте обувките си пред вратата, купете й система за почистване „Rainbow„ и не пипайте дистанционното с мазни ръце. Това на първо време е достатъчно. И не оставяйте косми по сапуна, трохи по масата и дрехи по пода. Канете приятели само ако имате достатъчно технологично време да изчистите след тях и да изтрезнеете. И умната с капака на тоалетната!

Ако съдбата ви е срещнала с госпожа „съвършенство„ - тежко ви. Никога няма да сте достатъчно добър за дъщеря й. Все някой друг ще е по-внимателен, по-добър, по-умен, по-богат, по-загрижен от вас. Примирете се! Споровете с нея са безсмислени: първо тя говори, вие мълчите, после вие мълчите - тя говори. Най-добре си мълчете. Голяма грешка е да се опитвате да й се доказвате. Дори и да кима с глава като Ники Кънчев, тя е убедена, че никога няма да станете богат!

Тъщата-интелектуалка е друга бира. Тя ви смята за свой син, подкрепа ви, насърчава идеите ви, дори взема от време на време ваша страна в спора. С нея може да отидете на кино, на кафе, дори на екскурзия. Всичко това до момента, в който не получи оплаквания от дъщеря си. Тогава се превръща в тигрица, която е пила Ред-бул. За такива моменти хората (вероятно мъже) са измислили походното легло и спалния чувал. И поговорката „приятел в нужда се познава„. Най-добре да се изнесете от къщи и да я оставите с усещането, че сте потърпевш, а не виновен. Това става безмълвно, с тъжен поглед, прегърбени рамене и сломен вид. Поне докато завиете зад ъгъла.

imageТъщата-мечта е дружелюбна и усмихната като в реклама на паста за зъби. Тя грее като лятно слънце и мед й капе от устата когато говори за вас с приятелки. Старае се да не се натрапва, деликатна е, знае до къде са й правата и какви са й задълженията. Помага всеотдайно без да търси благодарности и облаги в замяна. Винаги е на точното място в точното време. Щедра и услужлива - винаги на разположение.

Ако сте попаднали на такова съкровище значи .... сънувате! Ало, ало, събуди се! Стига спа, ставай, че трябва да занесеш зимните дрехи на химическо, да видиш ютията, че нещо не дига пара и да не забравиш боклука на излизане. Айдеее....

Tom Jones - Nostalgie  


 

 
Рубрики:  МузАльбом
 
Теги: tom jones  
О себе - Молчу






Тагове:   музика,   сватба,   тъща,   tom jones,


Гласувай:
30



1. mamas - Развесели ме, благодаря :)
05.07.2012 17:45
Позволих си да прочета, макар че съм жена... и тъща ;-)
Поздрави!
цитирай
2. yotovava - :)))))))))))
05.07.2012 18:43
Моят мъж много обича тъща си, даже се разбира с нея по-добре, отколкото с мен :))))))))))))
цитирай
3. mariniki - много приятно...
05.07.2012 19:40
и полезно четиво...
и хитовете на Том Джоунс... She is A Lady...с усмивка за теб...
благодаря ти, за този постинг... най-сърдечно..
цитирай
4. hristo27 - И от мен:
06.07.2012 08:37
Един човек отива на лекар и му казва:
- Докторе, сънувах ужасен кошмар. Сънувах, че тъща ми води един крокодил. Ах тези жълти очи! Ах тези големи зъби! Ах тази сбръчкана зелена кожа!
- Е-е-е-е,наистина е страшно!
- Чакайте, сега ще Ви опиша и крокодила.
цитирай
5. avangardi - Ице, сега чета и се смея, но дано не съм такава тъща:)))
06.07.2012 12:09
hristo27 написа:
Един човек отива на лекар и му казва:
- Докторе, сънувах ужасен кошмар. Сънувах, че тъща ми води един крокодил. Ах тези жълти очи! Ах тези големи зъби! Ах тази сбръчкана зелена кожа!
- Е-е-е-е,наистина е страшно!
- Чакайте, сега ще Ви опиша и крокодила.


Дете пита баща си:
- Татко, баба защо бяга на зиг - заг из двора?
- За теб баба, за мен тъща! Подай ми втория пълнител!
цитирай
6. avangardi - Славе, имам син и дъщеря:)
06.07.2012 12:18
mamas написа:
Развесели ме, благодаря :) Позволих си да прочета, макар че съм жена... и тъща ;-)
Поздрави!

Защо мъжете не понасят тъщата

Не една и две поговорки има за отношенията в семейството, между снаха и свекърва, зет и тъща. Но за да се родят толкова народни приказки и анекдоти, си има причини. Ето някои неща, които вашият съпруг не понася в майка ви:

1. Вечното натякване, че не е достатъчно добър за вас.

Подмятания на семейни вечери, празници, пред близки, роднини, как не сте могли да се омъжите за някой с по-големи перспективи, по-образован, по-богат... Е, прекалено е, дори и за най-търпеливия мъж. Ако държите на достойнството на съпруга си, предупредете строго родителите си да не го обиждат с подобни натяквания, намеци или саркастични забележки. Все пак вие сте избрали този мъж и го обичате такъв, какъвто е. Нека всички го разберат.

2. Идва у вас, когато си иска, без да пита!

Това е наистина вбесяващо, признайте си. Ако свекърва ви идва толкова често, без да предупреди, изненадващо се появява на вратата, дали няма да побеснеете? Помислете тогава, че може би е толкова неприятно и вашата майка да досажда често-често, без покана.

3. Досажда с престараване и мрънкане.

Няма по-досадно нещо от тъща, която непрекъснато мрънка и повтаря, че трябва да се направи еди-какво си по определен начин и т. н. Мъжете не обичат да им се казва какво да правят, особено пък когато заповедите идват от тъщата. Ако сте забелязали подобно отношение от майка ви, говорете с нея, да забави темпото и да внимава с приказките си.

Чета с интерес и си мисля, че като бъдеща тъща да бъда като в реклама на паста за зъби:)))
Поздрави и хубав петъчен ден!
цитирай
7. avangardi - Вале, така е защото го е приела като син!:))))
06.07.2012 15:59
yotovava написа:
Моят мъж много обича тъща си, даже се разбира с нея по-добре, отколкото с мен :))))))))))))

Така беше и моят баща с баба ми - майката на майка ми!!!
Хубави почивни дни!
цитирай
8. saniviki - :))
06.07.2012 20:30
Добри съвети ;)
цитирай
9. malchaniaotnadejda7 - :) Здравей, Илче!
06.07.2012 20:37
Аз пък винаги съм си представяла и тъщите и свекървите сияйни като любящи майки. В нашия голям род никога не сме имали такива проблеми.:) И като се замислиш за тези имена - Вазов имаше едно есе - "зълви", "свекърви" - какви са тези смразяващи звуци!:) Не знам. Никога не съм разбирала това! Виж това - "зет като мед", повече ми е по сърце.:) Хубави песни, благодаря ти! Поздрави и до скоро!
цитирай
10. mileidi46 - Mai xaknaxa Youtube. . . nikude gi ...
10.07.2012 00:19
Mai xaknaxa Youtube...nikude gi nqma..pone tuk v Italiq..Predupredixa za dnes,4e 6te ima TILIT..i sriv v mrejata zaradi akziqta na FBI ..:((
Ne mojax da si poslu6am Tom Djones..:))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8279640
Постинги: 1977
Коментари: 10400
Гласове: 95544
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031