Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2021 14:51 - Благотворителна коледна изложба за Диди организира Тракийски университет
Автор: avangardi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2191 Коментари: 2 Гласове:
24

Последна промяна: 11.12.2021 18:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image 
Благотворителна коледна изложба в подкрепа на Диана Митева, която пострада тежко при пътен инцидент в Стара Загора, организира Тракийският университет в Стара Загора.

23-годишната старозагорка е най-тежко пострадалото от трите момичета в катастрофата, станала на кръговото кръстовище на улица „Христина Морфова" в областния град преди два месеца.

Основните инициатори на идеята за благотворителната изложба са преподавателите на Диди от Стопанския факултет. Те споделят, че по този начин ще изразят своята съпричастност и подкрепа към младата жена като й пожелават бързо възстановяване. Всички събрани средства от изложбата ще бъдат насочени към основната кампания „С Диди съм за крачка напред“. 

"Диана Митева е студент III курс на специалност "Бизнес икономика" в Стопански факултет. Предложението да стартира кампания в подкрепа на момичето е по идея на зам.-декана по учебната дейност Николай Пенев. Той комуникира със семейството на пострадалата Диана и с подкрепата на деканското ръководство и колегите си от факултета единодушно застават зад каузата да се подкрепи младата жена и възстановяването й." , съобщи доц. д-р Блага Стойкова, декан на Стопански факултет при  ТрУ. Организирането и осъществяванетп на изложбата е дело на доц.Неделин Марков от Стопански факултет, уточни тя.

Събитието ще се проведе с подкрепата на преподаватели, студенти, служители и приятели на университета като Светлозар Недев, Димитър Узунов, Калина Борисова, Надежда Владимирова, Надежда Ангелова, Неделин Марков, Катя Тинева, студенти от специалността „Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн“ и други, обобщи доц. Стойкова. 

Изложбата в подкрепа на Диди ще бъде открита на 13 декември от 11:30 часа във фоайето на Ректората на Тракийски университет.

Експозицията може да бъде видяна до края на работната седмица.

-------------------------------------------------------------------------------------------------




Гласувай:
24



1. avangardi - Ще се включим в кампанията.
11.12.2021 15:28
https://bnr/starazagora/post/101569354/trakiiskiat-universitet-organizira-blagotvoritelna-koledna-izlojba-za-didi
Интервю на Десислава Крачолова с доц.д-р Блага Стойкова

18 годишният Н.М. е задържан за тежката катастрофа на 1 октомври в Стара Загора, при която пострадаха тежко три жени. Образувано е досъдебно производство. Това заяви на брифинг в Районна прокуратура Стара Загора старши комисар Николай Колев, директор на ОДМВР – Стара Загора. До момента задържаният не е давал обяснение по делото.
При инцидента пострадаха три жени. 23-годишно момиче е с опасност за живота и ампутиран крак, а други две жени са в болница с различни травми.

цитирай
2. avangardi - Поредна инициатива в помощ на останала без крак студентка
13.12.2021 10:30
Продължава поредицата от акции в подкрепа на останалата без ляв крак при катастрофа в Стара Загора наскоро студентка – третокурсничка от Стопанския факултет при Тракийския университет Диана Митева.

2700 лева бяха отчетени след концерт от кампанията „С Диди съм…за крачка напред“ , съобщи организаторът Рут Констанс. В центъра на Стара Загора беше открит и благотворителен базар с ръчно изработени изделия - картички, играчки за елха, албуми и др., а събраните от продажбата средства са в размер на 1242 лв. На 13 декември в ректората на Старозагорската Алма Матер отвори врати благотворителна изложба, а на 17 декември младите обществени посредници от Града на липите.

Инцидентът, след който се наложи ампутанция на левия крак на студентката, стана около 23,20 часа на 1 октомври в района на кръгово кръстовище, където 18-годишният Никола Михайлов /свидетелството за правоуправление е било издадено на 23 май т.г./ е изпуснал волана и машината е помела движещите се по тротоара три млади жени.

Виновният за трагедията тийнейджър, който е ученик в професионалната гимназия по строителство и архитектура, има вече две административни наказания заради шофиране с висока скорост. Заедно с него в купето на мощния автомобил /тепърва ще се установява дали двигателят не е бил допълнително усилен/ е имало още едно момче и момиче. Момчето е с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, все още досъдебното производство не е завършили. Автомобилът се води на името на Никола и бил закупен съвсем наскоро,в района на местопроизшествията няма монтирани камери за видеонаблюдение, тепърва ще се установява дали прегазването е станало в резултат на „дрифтене“. Ако това се докаже ще последва промяна в обвинението, по сегашния член 343 от НК водачът може да влезе в затвора за срок от 1 до 6 години тъй като нараняванията са причинени без умисъл, коментираха юристи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8336389
Постинги: 1980
Коментари: 10405
Гласове: 95889
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930