Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2021 23:57 - Още през 2015 г учени доказаха, че няма глобално затопляне,
Автор: andri Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1497 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

                       Течението което променя климата - гълфстрийм

е мощно, бързо, топло и повърхностно океанско течение в Северния Атлантически океан. To е едно от най-мощните течения в света.
и оказва значително влияние върху климата по източните брегове на Северна Америка и западните брегове на Европа.
Минава през протоците на Флорида и покрай източния бряг на Щатите.
Течението пренася около 30 милиона m3, което е повече от общото количество вода във всички реки на Земята.

Няма глобално затопляне - това е една от хилядите измами на прогнозни фалшификатори и мошеници - печелят милиони долари от такива статии по света. Още през 2015 г учени доказаха, че няма глобално затопляне, а просто сезоните определят климата и движението на морските и океански течения.

ЗНАЧЕНИЕ

Гълфстрийм е силен, бързо движещ се, топъл океански поток, който произхожда от Мексиканския залив и се влива в Атлантическия океан. Той съставлява част от северноатлантическия субтропичен гир.
По-голямата част от Гълфстрийм се класифицира като западно гранично течение. Това означава, че това е течение с поведение, определено от наличието на брегова линия - в случая източната част на САЩ и Канада - и се намира в западния край на океански басейн. Западните гранични течения обикновено са много топли, дълбоки и тесни течения, които пренасят вода от тропиците до полюсите.

1513 г

Заливът на Персийския залив е открит за първи път през 1513 г. от испанския изследовател Хуан Понсе де Леон и след това е бил широко използван от испански кораби, докато пътували от Карибите до Испания. През 1786 г. Бенджамин Франклин картографира потока, като допълнително увеличава използването му.

След като придобие достатъчно сила, след като циркулира в Мексиканския залив, Гълфстрийм се движи на изток, присъединява се отново към Антилското течение и излиза от района през Флоридския пролив. Тук Гълфстрийм е мощна подводна река, която транспортира вода със скорост от 30 милиона кубически метра в секунда (или 30 Свердпупа). След това тече успоредно на източния бряг на САЩ и по-късно се влива в открития океан близо до нос Хатерас, но продължава да се движи на север. Докато тече в тази по-дълбока океанска вода, Гълфстрийм е най-мощният (с около 150 свръппи), образува големи меандри и се разделя на няколко течения, най-голямото от които е Северноатлантическото течение.

След това Северноатлантическото течение тече по-на север и захранва Норвежкото течение и движи относително топлата вода по западното крайбрежие на Европа. Останалата част от Гълфстрийм се влива в Канарското течение, което се движи по източната страна на Атлантическия океан и обратно на юг към екватора.

Биоразнообразието, земеделието и животинския свят зависят 90% от това мощно и топло течение. То намаля силата на ураганните и циклопни ветрове, но на места силата му отслабва. Това отслабване на силата му, допринася за по-ниските температури по бреговете на Великобритания и Европа, които забелязваме напоследък. Но, това не бива да ни притеснява, защото циклите на природата се сменят в строг определен ред и няма опасност в бъдеще за много студени области.

НО

Топлинната мощ на течението съставлява около 1,4 петавата и може да бъде сравнена с мощтността на един милион атомни електроцентрали, функциониращи едновременно.Наблюдавайки повишението на нивото в Световния океан, океанолозите предупреждават и, че през последните 5 години ледниците се топят особено интензивно.Но, така е било преди 1500 години, така и ще бъде в бъдеще. Това са цикли - периоди през които теченията намалят или усилват своето движение в строг определен ред, според световните учени. Скоростта на Гълфстрийма не е постоянна. Установени са промени най-вече в зависимост от сезоните. Доказано, че с максимална скорост течението Гълфстрийм протича през есента, а с минимална през пролетта. Специални апаратури са засекли  също и своеобразна “миграция” на течението на север”
.
УЧЕНИТЕ СА КАТЕГОРИЧНИ, че забавянето на Гълфстрийм няма да промени особено климата на Европа, защото специалисти от САЩ и Европа установили, че малко проученото Иглено течение в югозападната част на Индийския океан също има отношение към процеса. То моментално се активизира при отслабване на Гълфстрийм и връща нормалния баланс на тропическите води на север.


Няма глобално затопляне - това е една от хилядите измами на прогнозни фалшификатори и мошеници - печелят милиони долари от такива статии по света. Още през 2015 г учени доказаха, че няма глобално затопляне, а просто сезоните определят климата и движението на морските и океански течения.



Гласувай:
4


Вълнообразно


1. vaquero - andri,
14.03.2021 18:59
Няма я, при този студ.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031