Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2009 11:32 - Gregorian & Vangelis - Wish You Were Here
Автор: avangardi Категория: Музика   
Прочетен: 3141 Коментари: 7 Гласове:
12

Последна промяна: 19.11.2009 13:24


image

image



image

 

Автор  картина - Гончаров Игорь



image
Vangelis - The Best Of Vangelis (1975)
image
 

Guardian Angel Painting from the 1800’s





Гласувай:
12



1. tili - Пази ни и ни превежда
19.11.2009 11:54
през всичко нашият Ангел. Никога не ни изоставя и е винаги до нас!!! Вяра, Надежда и Любов, Илче ;-)))
цитирай
2. avangardi - Лили, много ми се е насъбрал гневът срещу здравната
19.11.2009 12:57
система и към лекарското съсловие. Единствено, само смирението в дните на размисъл и молитва ме въздържат от гневни слова...
Не ще спестя моите преживявания и тревоги около болната ми майка относно лекарската "кадърност", бездушие и търгашество!!!
Нямаме лекари - нито неплатени, нито платени!
Ще ги призова да си хвърлят дипломите, защото не могат да направят вярната изводи и диагноза от собствените си изследвания. Говори много лошо за всички тях! И по-важното е, че я подложиха на мъки и неадекватно лечение, с което ми вмениха вината за нейната смърт, защото не можах да попадна на точния специалист!
Не можах да й спестя мъките, умря в съзнание с надеждата за помощ,
която не можах да й осигуря:((
Гарван-гарвану око не вади, но ще споделя, защото има и други страдащи, които се нуждаят от помощ.
Има един съдник, който няма да им го прости!
И не искам да отправям безпочвени обвинения, а сред нашето блог общество има и лекари, които биха казали с резултатите от доплера и кардиограмата може ли диагнозата да е здраво сърце, няма причина да се оплаква, изпаднала е в паническа атака и изписват психо хапчета, които със сърдечни проблеми водят и до внезапна смърт.
Дори се произнесоха, че не заслужава ТЕЛКА си и ми играе театър за повече внимание, а тя след 1 час предаде Богу дух!
Аз станах като майко-убийца, защото й ги дадох и след третата половинка от таблетката тя си отиде. Душата й отлетя на небето, защото не можа да понесе страданието, задушаваша се, главата я заболя и свърши в ръцете ни - моите и на дъщеричката ми...
Ще може ли някога моята мила майчица да ми прости!? Дори и да ми прости, то аз не мога да си простя!!!
цитирай
3. tili - Да, мила,
19.11.2009 13:47
този гняв ми е познат! И аз все още се питам - всичко ли направих и ако не бях направила това или онова моите мили нямаше да са още с мен. Чувството за вина и безпомощност, връщането на лентата назад е ужасно! Няма какво да ти прощава твоята майчица, ти си постъпила като добра дъщеря - потърсила си адекватна помощ. За резултата ще му берат греха други. Ще си останеш с тези въпроси до края, но внимавай с гняв да не дърпаш безсмъртната ѝ душа надолу. Тя има и друга работа сега, освен да се тревожи за гневната си дъщеря! Отдай се на светлата тъга и хубавите спомени и не забравяй, че до другиден тя е край теб и твоите терзания я измъчват. Ще ти прати знак - сигурна съм. Сега ще ти разкажа нещо на "лични" ;-)))
цитирай
4. compassion - Обяснимо и човешко е твоето състояние сега, Илче
19.11.2009 15:32
Но гневът няма да ти помогне. Аз, например, направих всичко, което можах и лекарите - също (плащах добре), но все пак, татко почина. Трябва да приемем, може би, че съдбата на всеки е определена. Не можеш да умреш от автомобилна катастрофа, например, ако „ти е писано“ да се удавиш. И не забравяй, че и ти ще умреш. Всички ще умрем. Какво значение има няколко дена или години по-рано или по-късно? Каквото е трябвало, това се е случило. Не си слагай грях на душата. Ти за нищо не си виновна. Юда даже не е виновен за предателството на Исус. Той е оръжие в ръцете на съдбата, за да се изпълни божественя план. Всички ние сме участници в този Живот с конкретна цел. Твоята задача да помагаш на хората (даже в блога) ти осъществяваш прекрасно.
Благодари за всичко, с което си надарена, за да можеш да го правиш така успешно. Благодари за всичко и не се гневи. Изпразни сърцето си от горчилката и страданието, за да остане там само любовта. Това е единственото, от което има нужда сега майка ти: любовта ти и прошката. Вярвам, че ще получиш знаци ( особено
светлинни и изобщо енергийни).
Никой не е умрял, а само е сменил формата си. Аз твърдо го вярвам, защото татко отговори на този мой въпрос недвусмислено. Ще опиша случката заради теб (и други страдащи) в постинг.
Поздрав, Руми
цитирай
5. avangardi - compassion - Руми, благодаря ти!
19.11.2009 17:52
"На всеки жив човек е отредено бреме.
До всеки жив Христос е Неговият Юда."

"Понякога само иконите
плачат за нас и се молят."

"Прободен, разпънат или разкъсан,
всеки бог след смъртта оживява.
Човекът не може като бог да възкръсне,
затова не трябва да бъде предаван.

Прободен, разпънат – човекът умира –
със своята низост или със слава.
Няма по-страшна от съдбата на Юда –
запомни: човек не предавай!"

Иван Груев
цитирай
6. avangardi - Лили, намирам странно съвпадение в календарните
19.11.2009 17:59
tili написа:
този гняв ми е познат! И аз все още се питам - всичко ли направих и ако не бях направила това или онова моите мили нямаше да са още с мен. Чувството за вина и безпомощност, връщането на лентата назад е ужасно! Няма какво да ти прощава твоята майчица, ти си постъпила като добра дъщеря - потърсила си адекватна помощ. За резултата ще му берат греха други. Ще си останеш с тези въпроси до края, но внимавай с гняв да не дърпаш безсмъртната й душа надолу. Тя има и друга работа сега, освен да се тревожи за гневната си дъщеря! Отдай се на светлата тъга и хубавите спомени и не забравяй, че до другиден тя е край теб и твоите терзания я измъчват. Ще ти прати знак - сигурна съм. Сега ще ти разкажа нещо на "лични" ;-)))


дни на смъртта на майка ми, които също приемам като светли знаци:

13 НОЕМВРИ - на този ден почина майка ми Мария!
ДЕН НА СВЕТИ ЙОАН ЗЛАТОУСТ

Йоан се родил в Антиохия през 347 година в знатно семейство. Още от малък проявявал склонност към науките. Затова майка му Антуса го изпратила да се учи в прочутата Антиохска щкола.

За неговата невероятна дарба към словото и необикновеното му красноречие научил епископ Мелетий. Взел младежа при себе си, тайно го кръстил и причислил към своя клир.

След смъртта на майка си Йоан раздал богатството си на бедните и се заселил в пустинята. Две години живял в един манастир, а после се върнал в родния си град, където бил ръкоположен за епископ. Животът му преминал в много изпитания, тъги и неволи. Но той неуморно се грижел за бедните и болните, пращал мисионери и покръствал езичниците, работел за духовното издигане на човеците.

Въпреки неговото човеколюбие и справедливост, враговете на св.Йоан се оказали по-силни от него. По тяхна воля светецът прекарал последните години от живота си в изгнание. Изпратили го на заточение в Кукуз (Армения), където след нечовешки мъки и страдания намерил смъртта си.

Светият отец починал на 14 октомври 407 година. Тридесет години по-късно пренесли мощите на св. Йоан Златоуст в Цариград и тържествено ги положили в храма „Св.Апостоли”.

и Тъжния помен за 9 дни съвпада с:

21 НОЕМВРИ
ВЪВЕЖДАНЕТО НА СВЕТА БОГОРОДИЦА В ХРАМА

Когато Дева Мария навършила три години, праведните й родители изпълнили обета, който дали пред Господ – да въведат своята любима дъшеря в Йерусалимския храм и да я посветят на Бога.

За празника Йоаким и Ана събрали своите близки и със свещи в ръце довели Мария до светата обител. Там ги посрещнали първосвещеници и служители с пеене на свещени химни. Родителите на Мария оставили дарове и жертви на Бога и благословени се прибрали у дома. Поверили любимата си дъщеря на св. Захария, който я въвел в Светая Светих, там където влизал веднъж в годината само първосвещеник.

От този ден девойката заживяла в Божия храм. Тук се възпитавала под надзора на по-възрастни благочестиви девойки, за да се подготви за мисията, която й била отредена от Господа. И по внушение на Св.Дух Дева Мария се сгодила за престарелия Йосиф, който станал нейн покровител и баща на Божия Син – Иисус Христос.

Този ден в някои селища на страната ни наричат
КУЦУЛАН

Празнуват деня в чест на най-страшния куц вълк, който ядял човеци. Затова хората пазели много забрани - жените не вземат гребен в ръка, не перат, не шият, не плетат, дори хлябът не се реже с нож, а се разчупва, мъжете не обличат нова риза.

По стара традиция се отбелязва светлият празник
ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО

Задължително било най-възрастните в рода да съберат голямото семейство на богата трапеза. На нея се нареждали различни ястия и лакомства най-вече за децата. А преда тържествения обяд всички се изповядвали пред иконата на св.Богородица и молели Девата за здравето и щастието на цялото семейство.
цитирай
7. bizcocho - Това- с "театъра" ми е ...
20.11.2009 14:06
Това- с "театъра" ми е понятно :(( То е стара практика :(( Преди много години ме изписаха след никаква си операция от апандисит с температура и болки, казвайки ми, че се лигавя. След наколко часа имах късмет при една по-силна болка да се извъртя рязко и раната се отвори и шурна гной. Това бе причината веднага да ме върнат в болницата...Казаха "случва се".А ако не се бе отворила навън? Пак щяха да кажат "случва се". Тъгата никои не ще ти отнеме, но не си слагай нова от чужд грях. Познато/донякъде/ ми е какво усещаш...трябва да си помогнеш, заради дъщеричката ти!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8307147
Постинги: 1978
Коментари: 10400
Гласове: 95679
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031