Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2009 07:14 - Вътрешни новини - пазете се от ченгета
Автор: avangardi Категория: Новини   
Прочетен: 2290 Коментари: 4 Гласове:
2

Последна промяна: 15.07.2009 10:47


 

Матанич е убивал по заповед на Борисов


Хърватско издание:15 Юли 2009
 

Хърватската полиция по време на разследването на атентата срещу Иво Пуканич и Нико Франич е стигнала до шокиращи разкрития, а именно, че Роберт Матанич, един от участниците в атентата срещу Пуканич и Франич, е убивал в България по поръчка на вероятния нов български премиер Бойко Борисов. Това предаде вчера хърватското електронно издание tportal.hr, цитирайки материал на седмичника "Национал". Информацията бе съобщена от агенция "Фокус"
Според неофициална информация, на полицията това е разказал човек, който преди няколко години е бил заедно с Матанич в България. Същият човек е разказал, че Матанич по поръчка на Бойко Борисов именно е извършил атентата, при който загина и българският полицай Кирил Живков, твърди още изданието. За това убийство, според твърденията на "Национал", Матанич е получил от Борисов 350 000 евро.
Борисов в Хърватия бил запомнен по неприятния дипломатически скандал, който предизвикал като главен секретар на българското МВР, по чиято заповед бяха обявени за издирване 12 хървати заради мафиотски убийства в София в началото на август 2004 г., отбелязва още седмичникът. Изданието припомня и че Сретен Йосич на 7 април тази година заяви пред белградския съд, че в началото на 90-те години Борисов е бил негов защитник, докато се е укривал в България от екстрадиране в Холандия.
Tportal.hr: Роберт Матанич е убивал по заповед на новия български премиер, твърди сп. „Национал” !
http://shock-shok.blogspot.com/2009/07/tportalhr.html

Албанската мафия в тесни връзки с България, Македония, и Сърбия
http://lead.actualno.com/news_212905.html
Борисов дал документи на хърватския килър Матанич Мария Капон напусна комисията “Йосич” заради натиск от десните
http://www.vsekiden.com/?p=52692
 

 

Ченге пее на бандити срещу 100 000 евро


СОФИЯ. Полицай снасял информация на бандити за готвени срещу тях разработки срещу скромната сума от 100 бона В евро, научи "Стандарт". Униформеният Георги Кленовски бе арестуван вчера при спецакция на държавното обвинение под ръководството на зам. градския прокурор на София Роман Василев. Кленовски бил оперативен работник от група "Тежки престъпления" на Пето районно управление на МВР в София. По информация от МВР той е задържан по обвинение за изнудване. Според разследващите обаче ченгето обещавало да покрива преписки по дела на бандити срещу заплащане. Сумите варирали в зависимост от сложността на делото и тежестта на обвиненията. Досега са засечени 3 случая на "покрити" от Кленовски преписки срещу бизнесмени, които изчезвали безследно. Полицаят взимал пари и за информация, научи още "Стандарт". Ченгето предлагало да съобщава за предстоящи разработки срещу 100 000 евро.
"След изтичане на 72-часовото задържане прокуратурата ще поиска постоянен арест за Кленовски", заяви прокурор Василев. Той добави, че държавното обвинение ще настоява и за отстраняването на полицая от работа, докато тече разследването срещу него.
Таня Райнова

 




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. avangardi - Политиката не решава, а предотвратява проблеми
15.07.2009 07:17
Проф. Андрей Пантев

15 Юли 2009


Трябва да поздравим онези, които са мнозинство в това Народно събрание, които спечелиха толкова хубава победа. Ние ви уверяваме, че нямаме никакъв интерес и мисля, че няма човек, който да има интерес от провала на това управление. Напротив. Ние ще ви подкрепяме дори и с аплодисменти тогава, когато правите нещо, което или е обещано, или съвпада с нашето виждане за напредък на българския народ. Поне по две причини вашият тъй бляскав изборен резултат е обстоятелство, че нашето отечество е изморено от реверси, от чупки, от отклонения. Такъв трябва да бъде и нашият имидж пред очите на света. Една нова дума, почти магическа, вече влиза в нашия политически речник. Думата е приемственост.
Аз се обръщам към онези, които се смятат победени в тази зала, а аз съм част от това тяло. По някой път, дами и господа, поражението облагородява повече, поражението съживява повече, поражението регенерира повече. В крайна сметка повечето от човечеството се състои от победени, а не от победители. Има съзидателни поражения.
Често срещам една дума във вашия и моя словесен речник – криза. Кризата не е алиби, кризата не е извинение, ако се влоши животът на обикновените хора. Но има и нещо друго, което само за минута искам да ви кажа: често пъти излизането от една криза, по-точно методиката на излизането от една криза – финансова, стопанска, икономическа и прочее, тя може да бъде по-опасна, отколкото влизането, като социалнополитически ефект. Защото изходи от една финансова криза, политическа криза и прочее има разни, да се надяваме, че няма да бъде онази, която ще се окажа по-опасна от самото влизане в криза.
Пожелавам да помните, че политиката не решава проблеми. Политиката предотвратява проблеми. Много трудно и мъчително и саможертвено е да се служи на отечество в беда или отечество в развитие. Затова бъдете добри, поздравявайте се любезно в кулоарите, пийте кафе заедно, не бъдете мили един към друг само когато сте в командировка в чужбина, ръкувайте се с политическия си опонент (особено ако ви е приятел, дори и наоколо да се навърта партийният ви бос), бъдете добри. Аз ви пожелавам, искрено ви пожелавам удовлетворение след тези четири години.

(част от речта на доайна на 41-ото НС при откриването)

цитирай
2. boristodorov56 - Една молба -
15.07.2009 07:19
би ли публикувала линк към първоизточника?
цитирай
3. avangardi - Добро утро, Борис:-)
15.07.2009 07:25
boristodorov56 написа:
би ли публикувала линк към първоизточника?

Използвам случая да ти благодаря за поканата относно блогерската среща в Пловдив! Приятно съм изненадана и ти благодаря от сърце! За жалост в съботните дни работя - такова ми е работното време в офиса и не мога да присъствам отново, за огромно мое съжаление!!!
Линковете на статиите са в заглавията!
Успешен ден ти желая!
цитирай
4. boristodorov56 - Благодаря!
15.07.2009 07:44
Благодаря!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8304405
Постинги: 1978
Коментари: 10400
Гласове: 95671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031