Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2007 09:18 - Гвардията на Расате -“ Гвардия” по поръчка. Убиха с ритници момче на улицата."Смърт за всички българи",
Автор: avangardi Категория: Политика   
Прочетен: 2328 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 23.08.2007 09:12


Кой как видя националната гвардия?
 
[ 2007-08-23 ]Марина Чертова
image "Вдъхновен" от Адолф Хитлер, Чарли Чаплин осмива идеологията на нацизма в своя филм "Великият диктатор", заснет през 1940 г.
Снимка Интернет
Хенде Хох - Майне Кляйне > http://video.mail.ru/mail/zeliboba_strahov/125/132.html 
 “Гвардия” по поръчка От колкото и чисти вътрешни убеждения да са мотивирани униформените доброволци на Боян Расате реално тях ги употребяват за постигане на користни политически цели Евгений Еков image Снимка: БГНЕС

Съвсем като по поръчка само преди броени дни небезизвестният Боян Расате обяви създаването на Национална гражданска гвардия. Лидерът на Българския национален съюз заяви това свое намерение непосредствено след циганските изстъпления в "Красна поляна".

Съвсем като по поръчка само преди броени дни небезизвестният Боян Расате обяви създаването на Национална гражданска гвардия. Лидерът на Българския национален съюз заяви това свое намерение непосредствено след циганските изстъпления в “Красна поляна”. Политическите дивиденти от тази акция няма да бъдат инкасирани на малката уличка “Овча купел”, където се намира централата на БНС, а основно, поради ред причини от обитателите на “Позитано” 20. Защото това “значимо” събитие бе старателно подготвено и осъществено под ръководството именно на мозъчните центрове на червената партия. И по своята дълбока същност тази акция има за своя цел въобще да обезсмисли и профанизира идеята за създаване на национална гвардия. С неделното си изявление пред масмедиите самообявилият се за националист №1 на републиката Расате в голяма степен изпълни тази задача. Впрочем, както и много други от подобен род поставяни му неведнъж от патроните му през последните седемнадесет години. Изобщо “вождът” с езическа ханска фамилия се оказа едно послушно момче, готово да изпълни различни несъвсем чистоплътни партийни “пожелания”. А че публичното прокламиране на намерението за създаване на гвардия от БНС е точно такова “пожелание” спор не може да има.
Защо “гвардейците” на Расате са пионки?
Защото от колкото и чисти вътрешни убеждения да са мотивирани Бояновите униформени доброволци реално тях ги употребяват за постигане на користни политически цели. И колкото по-бързо и те самите, и обществото разберат този явен факт, толкова по-добре за всички. Защото в ход е една недостойна и зловредна манипулация с чувствата и страховете на българските граждани. Независимо от етническата и верската им принадлежност - българи, цигани, турци, евреи и други. Целта е прозрачна и тя е както да се прикрие неспособността да се решават ромските проблеми, така и да се злоупотреби с емоциите на тази група от българското общество за чисто партийни интереси. Освен краткосрочни -
“мотивирането” на циганските избиратели
да гласуват за правилната партия - БСП, на предстоящите избори, тези интереси са далеч по-всеобхватни. Обикновеният български ром трябва да бъде накаран да “осъзнае”, че само столетницата, чийто министър отговаря за обществения ред, е в състояние да го “защити” от “злите националисти”. Никой друг - нито Цветелин Кънчев, нито останалите ромски първенци. Единствено в ръцете на вътрешния министър, ерго на “Позитано” 20, е гаранцията за съня, спокойствието и просперитета на целокупната ромска общност. Пред успешната реализация на тази цел обаче възникна един чисто практически проблем - скинарите ги хвана липсата. Съвсем друго щеше да бъде, ако поне няколкодесетки, ако не няколкостотин, последователи на скинхедс се бяха събрали край виетнамските общежития. Но не би! Така и нямаше някакво гологлаво присъствие, което услужливо да се покаже на медиите. И тук веднага бе намерено “гениалното” решение - като няма “скинари”, ще има “гвардейци”
Малко ли пропаганда за съществуването им бе направена по една кабелна и сателитна телевизия със собственик соцмагнат?!… Време е да бъдат показани на сцената. Може да не са скинари въоръжени с боксове и ножове, но и те ще свършат работа. Такива асоциации навяват с униформите, излъчването и заканите си, че направо ще им се изправи косата на ромите. И към кого ще отправят своя натежал от молба за помощ взор? Съвсем закономерно и естествено към партията-кърмилница и нейният силен министър. Зер, той вече веднъж ясно им показа, че каквито и зулуми да правят няма да заповяда на полицията си да ги “респектира”. А и, в крайна сметка, повечето от “предупредените” от МВР след нощта на дългите сопи се оказаха главно потърпевши българи. Да не говорим как същият този покровител се озъби на трижди проклетия Боян Расате: image СНИМКА: ЛИЯНА ПАНДЕЛИЕВА

Британската полиция патрулира невъоръжена, но когато дори само един човек създаде проблем, тя реагира по този начин. И крясъците на виновника не умилостивяват никого. Явно поданиците на кралицата имат основание да вярват на официалните власти, които винаги действат.


“Само да си посмял да правиш гвардия!”
Ето това е истинският ромски закрилник! Е, как да не подкрепяш и него самия, и неговата партия?!… Какъв ти тук дон Цеци, какви ти цигански барони. Ще има вече да чакат оттук нататък някаква електорална поддръжка. Само БСП! Е, на това му се казва директно попадение в десетката. Като прибавим към него и започналата да се разширява поддръжка сред останалите етнически групи за “твърдата” позиция на БСП към “гвардейците” значи дълго подготвяното мероприятие си е струвало. Пък и тепърва медиите ще се препълват със заклинания
против надигащия глава роден “фашизъм”
бликащ от “дивия” български национализъм. И тепърва още дълго неизменно ще се подчертава “безкомпромисното” становище на столетницата срещу “гвардейското” начинание. А като се прибави към всичко това и факта, че медийната мана небесна се сипе над “Позитано” има няма само някакви си два месеца преди местните избори, щастието на БСП става просто неизмеримо. Доколкото това, че в цялата разгаряща се истерия около идеята за създаване на “гвардия” може да изгори самият й прокламатор, голяма работа. Бушоните служат за това да изгарят и тази банална истина не би трябвало да бъде тайна и за човека с прабългарското име. Пък и на всеки е известно, че на изкуственото им подсилване за да може да бъдат използвани по-дълго все някога идва край. Един ден, какъвто явно е настъпил за Боян Расате, те просто изгарят и на тези, които ги използват не им остава нищо друго освен да ги изхвърлят като ненужни на боклука. За това последното, както вече стана ясно, ще се погрижи, разбира се, “достойният” меч на родното правосъдие - прокуратурата. Колкото до другото, че идеята за създаване на действително така необходимата както на обществото, така и на държавата Национална гвардия значително се дискредитира, кой го е еня? Нека лидерите на автентични сдружения като
Гражданско обединение за национална гвардия
например, да се потят под езика, като доказват, че не искат да създават формирования на национална или расова основа.  И че главната им цел е по-ефективното реагиране при кризи, ако въобще може да се говори за някаква адекватна реакция при такива случаи. Защото, както точно отбелязва главният секретар на ГОНГ Христо Смоленов: “Критични ситуации възникват в страната по разни поводи - наводнения, пожари и други бедствия, най-голямото от които е самата политика… И тук проличава степента на дезорганизация, която усещаме в ежедневието. Но в кризисни условия суматохата може да има трагични последици. Реагирането при кризи показва дали и доколко я има държавата.” Не осъзнаем ли всичко това то наистина, за сетен път, ще потвърдим нерадостното заключение на американски експерти, че България е “провалена държава”. И, че е необходимо още много малко, за да се срине държавността ни окончателно в небитието на историята.


Прокуратурата подхвана гвардията на Расате

image

Боян Расате

Снимка: Велислав Николов

Екип на "Сега"

Прокуратурата изпревари вътрешния министър Румен Петков и се самосезира по медийни публикации за националната гвардия на БНС. Ще се проверява за данни за извършени престъпления против националното и расовото равенство, срещу реда на управлението, включително носене без право на формени дрехи или служебни знаци. Държавното обвинение ще търси и връзка между гвардията и Българския национален съюз на Боян Расате. Законът за политическите партии забранява на политици да създават религиозни и военизирани структури.
Националната служба "Сигурност" и полицията ще съдействат на прокуратурата при проверката, която се очаква да приключи до месец. Ако се съберат достатъчно данни за извършено престъпление, ще бъде образувано досъдебно производство. Тогава биха могли и да бъдат повдигнати обвинения.

 


 

Убиха с ритници момче на улицата 1000 роми се изсипаха в центъра на Самоков след пиянски побой над 17-годишен


САМОКОВ. Кървава драма с пребито до смърт момче разбуни Самоков. Екшънът стана само седмица след циганските размирици в столичния кв. "Красна поляна".
17-годишният Аспарух Илиев бил с приятели на разходка в центъра на Самоков, когато около 22,50 ч във вторник били пресрещнати от друга група младежи, с които се спречкали и се сбили. При побоя пострадали двама, като особено зле се почувствало 17-годишното момче, което е от ромски произход. Друго момче отишло да търси помощ, но когато се върнало с линейка, Аспарух вече бил починал. Убийците са арестувани само час по-късно. В ареста са четирима души.
Виновниците трябва да получат доживотен затвор без право на замяна, заяви вчера лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев. Неговата версия е, че Аспарух и неговите трима приятели били много хрисими и посещавали редовно църквата. Снощи те не били употребявали алкохол. Четиримата се прибирали от заведение, когато били настигнати от 5 момчета българи, които ги пребили без причина, твърди Кънчев.
Убийството събра над 1000 роми в центъра на Самоков вчера сутринта. До размирици обаче не се стигна, след като циганите били уверени, че полицията ще накаже виновниците. "Държа нашите хора да повярват в българските институции и в полицията. Аз им дадох гаранция, че МВР ще си свърши работата. Това е един шанс за полицията да покаже на ромския народ, че си върши работата", заяви Цветелин Кънчев. През целия ден вчера в Самоков имаше засилено присъствие на полиция и жандармерия. От общината коментираха, че скандалът не е на етническа основа, а причината е алкохол. 
Плашат да разбият кафене
САМОКОВ. Голяма група цигани паникьоса вчера хората в центъра на Самоков, разказаха очевидци.
Жителка на града обясни, че към 11 часа, докато била в кафене с приятелки, роми на тумби започнали да се събират пред общината. Те започнали да крещят "Смърт за всички българи", "Ще разбием кафенето, нищо няма да остане след нас". Жената и приятелките й се изплашили и си тръгнали. Те забелязали, че в центъра на Самоков пристигнала жандармерията, и се опитали да укротят ромите. Жената обясни, че живее близо до центъра и след като полицията пристигнала, не чула нищо повече. 
Искат Расате да им прави стриптийз
САМОКОВ. Напрежение цареше в ромския квартал в Самоков до късно вчера. На мястото пристигна лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев, който разговаря с циганите и ги успокояваше.
Местен ром заявил, че размирици можело да има във всички градове в страната и конкретно обвинил за това Боян Расате.
Цветелин Кънчев пък посочил, че ако иска, Расате можел да дойде в дискотеката в квартала, "където да направи един стриптийз." Кънчев обаче бил категоричен, че към изпълнението на Расате нямало да има интерес, тъй като "нашите жени няма да го харесат", предаде агенция Фокус.

   




Тагове:   смърт,   момче,


Гласувай:
0



1. avangardi - Благодаря ти,
22.08.2007 09:44
че изрази мнението си. И аз съм на същото като теб.
цитирай
2. deninosht - !
22.08.2007 11:02
Прокуратурата изпревари вътрешния министър

taka de!:)
цитирай
3. karavelov - Идеята за Национална гвардия не е ...
22.08.2007 13:19
Идеята за Национална гвардия не е лоша,но това трябва да се удобри чрез закон от парламента,подобно на САЩ да речем,така могат да подпомагат хората при бедствия или да речем недай си боже,военен конфликт!А "отрядите" на Растчо не са нищо повече от фашизирани лумпени!!!
цитирай
4. avangardi - Съгласна съм с теб.
23.08.2007 12:01
Но държавата трудно ще направи такава крачка.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8304574
Постинги: 1978
Коментари: 10400
Гласове: 95671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031