Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2009 07:35 - Защо БСП не спечели в Стара Загора - отвращение от безобразията на една жена!?
Автор: avangardi Категория: Политика   
Прочетен: 3392 Коментари: 11 Гласове:
1

Последна промяна: 07.07.2009 14:07


Наследството на Емилия Масларова за БСП в Стара Загора!?
Истина или не, г-жо Масларова!?
 С вашите действия Вие ни приравнихте към престъпниците и ви искам персонална отговорност към мен и всички членове и привърженици на БСП в Стара Загора!!!
Надмеността и арогантността ви нямаха граници!
За да се пребориш с тази болест, трябва да имаш ужасна ВОЛЯ, УПОРИТОСТ И СИЛА ЗА ЖИВОТ... Само човек, който не е изживял целият този ужас може да си прави "шега" с болестта на века. Ако действително Емилия Масларова е направила всичко това, за да си промени имиджа, но без да е болна, то тя няма какво повече да променя. Всички сме свидетели на циничните й действия и изказванията в медиите. Ако е злоупотреба, Бог си има грижата...Чест и почитания на авторката. На г-жа Масларова - да не предизвиква съдбата с измислени болести, защото наистина ще се разболее.

Потрес: Масларова шантажира с рак на гърдата
Вторник, 30 Юни 2009, автор: Люба Кулезич   image Версията за диагнозата е пусната, за да неутрализира новите скандали покрай аферите в социалното ведомство


Люба Кулезич

Социалната министърка Масларова се оказа същински медицински феномен и психо-социално чудо. Вярно, у нас свръхестествените и приказни явления напоследък се превърнаха в сиво предизборно ежедневие. Но все по-ефектно соанираната Емилия удари всичките си съпартийци и колеги от тройната коалиция в земята.

Нямам пред вид дори най-новия лепкав репортаж на „24 часа” от Хасково, който би вдигнал от гроба титана на нацистката пропаганда Йозеф Гьобелс. В него издокараната по последна мода министърка се прави на вълшебница пред двама пролетарии от скапана панелка и им урежда безплатна почивка на море. За нейна сметка, забележете. Сякаш разполага с дебели авоари в някой люксембургски трезор. Може да е и така, но не това е най-смайващото.

От онзи ден избирателите и избирателките са мишена на вълнуваща информация за надежда и изцеление, свързана с Масларова. Те вече разполагат с магическо обяснение за неуязвимостта на една от най-видните социалистки в обкръжението на премиера Станишев. Оттук нататък всякакви приказки за корупция и за разследване на нашумялото с аферите си социално министерство ще звучат коравосърдечно и отмъстително. Защо ли?

Защото „МАСЛАРОВА ПРЕБОРИ РАКА!”. Това разтръби от първата си страница един от четените популярни седмичници „Уикенд”. Сърцераздирателната новина веднага бе подета от конкурента „Шоу” и цъфна в новинарски сайтове. Стана ясно обаче, че крушката си има опашка.

„Жената днес”, журнал с богато комунистическо минало и с принос в дамското чуруликане около президентството и МС, бил първи посветен в медицинската мелодрама. Три седмици преди изборите изданието отпечатало трогателната изповед на Масларова.

Оттук и обяснението за верижната реакция от еднотипни публикации в клюкарската преса, която не оставя равнодушно ничие чувствително сърце. Нищо чудно, че дописките си приличат като две капки вода. Звучат като излезли от принтера на една и съща пи ар агенция, наета да лъска имиджа на височайшата клиентка дни преди сакралния за партията й вот на 5 юли.

Впрочем, подобен слух обиколи няколко столични редакции. „Позитано” 20 изстреляло най-ловките си експерти да оправят поразиите след двата последни скандала, които сбръчкаха предизборния фасон на обикновено невъзмутимата Масларова.

Преди месец в. „Сега” публикува обширно разследване за безобразното разграбване на Социално-инвестиционния фонд към ведомството на нашата славна героиня. От публикацията ставаше безпощадно ясно, че с 50 млн. евро заем от Световната банка, гарантиран от държавата и с още 17 млн. евро от хазната, са се нахранили фондации и компании, свързани предимно с управляващата троица.

„Сега” сочеше драстични случаи на конфликти на интереси, както и източване на средства за кухи, дублиращи се или чужди на проекта за бедни и безработни начинания. Всекидневникът дори се позоваваше на установени от Сметната палата нарушения, трупани и от предишни години. И какво? Нищо, разбира се, поне като ответна реакция от правителството или от правоохранителните органи.

Със същото „нищо” от страна на Темида засега е съпороводено и скандалното разкритие за скритата приватизация на почивната станция на социалното министерство в Златни пясъци. Но изпадащото ни във все по-дълбок ступор общество все пак се смая от поредната наглост, изнесена от медиите със заглавия „Масларова лапна /хариза/ хотел за милиони.”

Става дума за яка кражба, изпипана по всички правила на привидната законност. Схемата е до болка позната от грабителския модел, наречен „Софиянски-Антоан Николов” в София. Заради търпението на читателя няма да описвам юридическите трикове, чрез които се стига до сюблимния момент. Четириетажна, реновирана по проекта „Красива България” сграда плюс ресторант, хангар за лодки и 10 дка зелени площи край морето са на път да станат притежание на скалъпено за случая частно АД.

Естествено, че в борда му е поредната клетка на обществото, обвързана с майчинската фигура на г-жа Емилия. Този път подставеното лице в управата е Иван Пенев, гл. секретар на социалното ведомство. Жена му пък се оказва сред приватизаторите по линия на фирмата, избрана за акционерен съдружник в начинанието.

Така или иначе, въпросните две предизборни вестникарски бомби явно са стреснали иначе хладнокръвната Масларова.

Без тези два едри камъка в градината й натруфената фея на безработните и социално слабите имаше поводи да тържествува. Лидерът на БСП Станишев я направи водач на червената листа в Хасково. Този жилав потомък на лявата съвест удържа на натиска на старозагорските социалисти. Те отказаха напористата министърка за втори път да оглави изборната им битка в Стара Загора и околностите й.

Чу се, че са изтъкнали като аргумент отвращението си, че тя и фамилията й са превърнали региона в дойна крава за близки и роднински фирми. Напомнили същото, за което опозицията на няколко пъти си дра гърлото в НС по време на мандата на Сергей. Самата Масларова беше принудена да отговаря в петъчния парламентарен контрол за обръча от старозагорски фирми, навързани покрай мъжа й Антон. Разбира се, тя не мигна, когато изричаше гордите слова, че съпругът й има право на собствен бизнес и свой живот. Не мигна и министър-председателят, нито прокуратурата, следствието, Сметната палата. Затова пък „Тема”, „Лена” и „Армира” станаха нарицателни фирмени имена за града на липите и поетите.

Няколко вестника надълго обясняваха преди три години как чрез тях са получени без търгове и встрани от предмета им на дейност поръчки за доставки на горива за над 5 млн. лв. Тонове дизел и газьол на завишени цени са се вливали в резервоарите на ТЕЦ „Марица-Изток”2, на профилакториумите, подчинени на самото социално министерство. Текли са и към подразделения на здравното ведомство, оглавявано по онова време от чепатия Радослав Гайдарски. В същата свързана със счетоводителя Масларов фирмена верига се е реализирало спестяването на милиони от ДДС.

Пак по тази схема един спа-хотел с името „Армира” в Старозагорските минерални бани е бил прилапан, както се разбра. По този повод всенародна популярност добиха неделните шоколадови вани на Масларова в спа-центъра на приватизирания на приятелски начала обект. Каква по-добра терапия срещу държавническата умора, упражняваха се тогава в остроумие журналистите.

Сега след шока, че през цялото това време дамата е воювала с рака на гърдата, е редно къпането с шоколад да стане част от клиничните пътеки на НЗОК за справяне с жестокото заболяване. Статистиките сочат, че всяка пета българска жена е застрашена от него. Егоистично е, че цели 5 години Масларова е държала в тайна изпробваните лично от нея начини за лечение на адската диагноза. Сега е моментът да признае, че един от тях е свързан с психологическия подем, предизвикан от осребряването на властта.

В рецептата като задължително стимулиращо условие трябва да влезе и нечия височайша протекция. Като тази на премиера и на куп министри от кабинета му, например.

Само дето не е ясно как точно простосмъртните българки, страдащи от рак на гърдата, ще се докопат до това целебно хапче. За тяхна утеха остава закъснялото признание на Масларова, че и тя се е подлагала на химио и лъчетерапия. Гадното е, че не се съобщава дали джижаните прически, с които вдигаше кръвното на публиката, са резултат от мъчителните процедури. Може пък те да са текли в комплект с изискани перуки, които са крили задължителното в такива случаи оплешивяване, а тя не си е казала?
Или организмът й толкова чудодеен, че вместо косата й да окапе, е станала радост за коафьорите?

Във всеки случай, от гледна точка на новината за избавлението на Масларова, терапевтично обяснение получават и килограмите злато по шията й, и суперлуксозните тоалети, които в последно време така дразнеха публиката. Колко по-благородно би било обаче, именно социалната министърка да разкрие лековития ефект на скъпите дрънкулки и дрехи за болните от рак. Ако пък беше им подсказала и пътя, по който също като нея да се сдобият с тях, приносът й към битката със злокобното заболяване щеше да е неоценим. Но тя безсърдечно не го направи.

Една поп-звезда като Кайли Миноуг показа, например, съвсем друго уважение към публиката си, когато й откриха рак на гърдата преди две години. Певицата информира незабавно пресата, а на сайта й изтече вестта за процедурите, на които се подлага. След шест месеца лекарите официално съобщиха, че Кайли ще остане жива и ще продължи кариерата си, както и благотворителните си акции за борба с болестта на века.

В сравнение с австралийката нашата Масларова се оказа не човек, а желязо. Според излиянията й тя стискала в зъби тайната си още преди Станишев да стане премиер. Той обаче бил наясно със страшната диагноза. Но въпреки това е предпочел да назначи смъртно болен човек в кабинета си без и да му щукне, че в такива случаи дължи на обществото обяснение. Или поне правителствен обет за солридарност с останалите онкоболни в страната, репресирани от престъпния хаос в здравеопазването ни. Сега излиза, че заради Масларова Сергей е станал съучастник в умишлена заблуда. А щом има една, значи има и много други... И вече май не става дума за тактичност, а за омерта, като при мафиотски клан.Такъв извод е напълно логичен.

В крайна сметка пи арът с изцелението на министърката излезе ужасяващо циничен. Не стига, че една смъртоносна болест бе употребена за предизборен шантаж. Ами и лидерът на БСП бе посочен като гарант на злоупотребата с обществено доверие. А по тази логика - вероятно и с обществени пари...

Просто казано, това е отвратително. Това е висша, садистична форма на морална корупция, по-опасна от източването на държавни средства, по-продажна и от купуването на гласове.

Странно е друго. Мадам Масларова се хвали с бедното си железничарско потекло от беден планински край. Но така се е вкопчила в мисълта за пожизнената си недосегаемост, че е забравила народната мъдрост: „Не дърпай дявола за опашката”.
 



Тагове:   Челен удар,


Гласувай:
1



1. avangardi - Надежди и поуки
07.07.2009 08:02
Ивелин Николов
07 Юли 2009








Изборите са зад гърба ни.
Много усилия, много труд, много нерви, много средства, много срещи, много емоции и... много избиратели. Толкова много, колкото не бяха се появявали от изборите за Велико Народно събрание през далечната 1990 година.
Кое ги доведе до урните? Едно чувство, насочено към бъдещето, което носи красивото название надежда. Надежда за промяна, надежда за справедливост, надежда за по-добър живот.
Избирателите направиха своя ход. Сега на ход пак са политиците. И победители, и победени.
На победителите им се пада тежката участ и тежката отговорност да се съобразят с надеждите. Да отговорят на очакванията. Да спрат с общите приказки и да вземат конкретни управленски решения. И да носят отговорност. Ако се справят, ще е добре за всички ни. Ако ли не - тежко ни. Тежко и на тях. Вълната на надеждите ще се стовари върху главите им, но вече като разочарование, ненавист и недоволство.
За нас остава да си правим изводите и поуките. Знам, че ще ги правим дълго, мъчително, а може и бурно. Важното е да ги направим разумно, гледайки в бъдещето. Да не ги забравяме. Да се съобразяваме с тях.
А си мисля, че първата и най-важна поука е да помним, че никой не харесва и не търпи високомерието. От когото и да идва то.


цитирай
2. avangardi - Разстрел и корона
07.07.2009 08:04
Юрий Борисов
07 Юли 2009


Обръщам поглед към изминалите деветнадесет години и виждам едно: бавно и мъчително икономическо възстановяване на страната, съчетано с постоянни избирателни революции. Пълно или почти пълно парламентарно мнозинство за различни политически субекти - през 1994, 1997, 2001, 2009. И в рамките на осем години на два пъти измитане на управляващите чрез вот на доверие за извънпарламентарна партия. Което си е направо за Гинес.
Това означава, че за да бъдеш намразен, трябва на направиш само едно нещо - да спечелиш избори. Или още по-категорично - за да бъдеш намразен, е достатъчно да влезеш в Народното събрание. Защото 2001 и 2009 показаха, че мнозинството избиратели не вярват ни на управляващи, ни на парламентарна опозиция.
И в тази игра на парламентарен разстрел и коронясване май социалните процеси нямат никакво значение. Значение имат две други неща. Усещането за морална стойност и отношението към Чудото. Усъмниш се в искреността, почтеността, предаността и загрижеността на един - разстрел. Почувстваш искреност и почтеност в друг - корона. Не си извършил чудо - разстрел. Обещал си чудо по един убедителен, мъжествен, саркастичен и господарски начин - корона. До следващото завъртане на руската рулетка.
И отношението "избирател - политик" е топтан. Слагаш пред себе си два кюпа и разпределяш всички в тях. През призмата на емоционалните си стереотипи, исторически сантименти, посадени страхове и подсъзнателни догадки. Кой какво е правил, кой за какво се е борил, кой е устоял или не на думата си - няма значение. Хайде в кюпа, този или онзи!
Ще дам пример и за да не бъда обвинен в пропагандно умилкване към свои, той ще бъде с кандидат от чужда партия. Застава пред съда народен във Враца Минчо Христов от "Защита". До него пред съда е и Николай Коцев. Минчо Христов четири години се бори за отварянето на реакторите на АЕЦ-а. За хората от Козлодуй това е основен поминък. Няма ли да му благодарят тези хора? Ще кажете, борил се, ама какво от това? Тогава друг пример - той, заедно със Стела Банкова, успя да прокара закон, с който премахнаха наказателните лихви при предсрочно връщане на кредит. И още - със закон забраниха строителството в междублоковите пространства. Няма ли положителна оценка за тези битки, за тези победи в името на обикновените хора? Няма. Има победа за Николай Коцев. Кой е той? Предприемач. Лидер на ГЕРБ във Враца. Сигурно е почтен и уважаван човек. Но защо спечели той? Това състезание за осанка ли беше или за политически качества?
Примерът е с две личности, но същото важи и за партиите. Средната работна заплата била увеличена 84% при инфлация за периода 37%. "Кой, вие ли ми вдигнахте заплатата, бе? Айде, чупката!". "Били вкарали 24 млрд. евро инвестиции и като дял от БВП сме били първи в Европа по този показател. Абе, я си... А джакузито на Вальо Топлото, а?"
И в целия този емоционален тюрлюгювеч ние не виждаме две неща. Първото е, че чрез своя вот, от избори на избори, ние формираме рефлексите и манталитета на политиците. "Няма защо да се блъскаш за народа, мойто момче! Изобщо няма да го забележа. Изобщо няма да го оценя. Лепни се за някоя икона или партиен феодал, гледай го в очите, и аз ще те възнаградя! А когато псувам, да знаеш, че аз псувам всички. Или псувам половината, а другата половина я гледам с телешки възторг. Така, че спокойно, гледай си бизнеса!". Второ, изчезването на обществените дискусии, не по време на избори, а въобще, за производство, доходи, образование, здравеопазване, търговия и прочие, ни превръща в мучащи и олигавени воайори по шоута и скандали. И започваме да се занимаваме с проблемите на политиците. Вместо да ги караме те да се занимават с нашите.
Те тази обърната пирамида е любима на всяка политическа мутра. Независимо от коя партия е. Защото ги има във всички партии. А после сме били излъгани и разочаровани. Милите, ние! Суверен на гърне с биберон.

цитирай
3. avangardi - Бог се забавлява с българите
07.07.2009 08:05
ВЕСЕЛИН СТОЯНОВ
07 Юли 2009

Тези избори съм ги гледал. И си мислех съвсем наивно, че ще останат в сънищата ми, но очевидно Бог е решил друго. Видно е, че специално за българите Бог винаги решава нещо друго. Този път повтори случката с царя - пристигна си преди десетина години Симеон Втори, метна едни страшни лафове и народът се куртуляса. Създаде се партията НДСВ, която спечели изборите и направихме един бивш цар министър-председател на република. Никой не познаваше неговите парламентаристи и царят се снимаше с тях на плакатите.
Сега се случи нещо подобно. Когато Бойко Борисов стана шеф на МВР, премиерът Сакскобургготски го декорира с генералски пагони и го направи най-важното лице в МВР. Щото беше пазил лично Тодор Живков, когото и БКП не можа да опази. Тоест разбираше от охранителна дейност. По-насетне, пак по български обичай, царят и Бойко Борисов се разделиха и последният от полицай стана създател на партията ГЕРБ и неин водач. Която партия сега спечели изборите и бившият охранител стана министър-председател. Никой не познаваше неговите парламентаристи и Бойко се снимаше с тях на техните плакати.
Изглежда Бог се забавлява с българите, като само за десетина години два пъти ги поставя в една и съща ситуация. Но това е работа между Бог, Царя и Бойко.
Ние да се върнем на изборите. Беше много интересно да се наблюдават хората, които за пръв път от двадесет и повече години отиваха масово към урните и за пръв път не се гледаха подозрително. Даже се поздравяваха и спираха да разменят някоя приказка. Мисля си, че това е най-голямата победа на тези избори. Един приятел подхвърли, че обсъждат кой колко е взел, за да гласува за някого - което пък е най-голямата загуба. По-тежка дори от това, че пак поне два милиона не отидоха до урните. Което показва, че на тези два милиона пак им е безразлично къде и как живеят. Политическото безразличие и политическата проституция продължават да са най-срамните язви на българската демокрация. Ако има такъв обществен строй след време, той сигурно ще се изучава в учебниците по политология. И нищо чудно есета по темата да пишат братя Галеви. Засега поне те са известни учени в тази област.
Очакваше се след четиригодишен срок на управление БСП да обере негативите, които носи всяко упражняване на власт. Но този път те дойдоха в повече и няма оправдание за това. Оправдание няма, но следва да има обяснение. И то откровено, с цялата истина. Защото поне хората по върха на партията трябва да знаят истината. И ако свиват рамене, гледайки изумено резултатите, то на тези хора мястото им не е там.
Прочие има едно нещо изключително полезно от загубата на левицата - на Бузлуджа вече няма да виждаме огромните лъскави джипове на случайници, които винаги се присламчват към победителите. Сега те ще задръстват кортовете, около които играе Бойко. Халал да са му!
Такива работи...


цитирай
4. kosara2008 - !!!
07.07.2009 09:10
с уважение към теб и към Юри Борисов - един прекрасен мъж и българин, живота ни срещна пак в преломен момент и ни раздели, но той си остана в съзнанието ми като умен и честен човек...

поздравление за постингът, пропитата болка е достойна гражданска позиция!
цитирай
5. krotalka - Илче,
07.07.2009 09:38
не един и два бяха гафовете на левицата. На първо място поставям несправянето с корупцията и шуро-баджанащината. Имено те обърнаха каруцата на БСП. "Безплатните" почивки за пенсионери и бездомници,бяха с цел да напълнят празните хотели на Масларката и приближените и. Народа не се лъже така лесно. Еврофондовете се разпределяха между свои хора. Всички тези неща се виждат, няма как да се скрият.
Идеи и дела се разминаваха. Така беше и преди 1989 год. Твърдеше се, че всички сме равни, но някои бяха по-равни.
За спекулациите с болеста, няма да взимам отношение - Господ си знае работата.
Знам, че е тежко, когато виждаш, че идеите в които си вярвал се опорочават и остават само идеи на книга, но такъв е живота...Трудно ще се съвземе БСП след тази загуба. Разочарова и най-пламените си подръжници!
Не съм много уверена, че ББ ще успее да оправи нещата. Не съм му подръжничка, но му желая успех, заради доброто на страната и народа.

Въпреки политическите различия, си оставам твоя виртуална приятелка. Нека това не ни разделя!
цитирай
6. tili - Велика си, avangardi!
07.07.2009 12:21
Прекланям се пред моралната и душевна устойчивост! Тя ни прави хора!!!
Бъди здрава и се усмихни, мила приятелко!
цитирай
7. avangardi - В момента не мога да коментирам -
07.07.2009 13:32
ядосана съм, нервна и пренапрегната, не защото другите спечелиха, а защото властиимащите - които и да са те, лепват позорно петно на нас - техните съидейници, съпартийци, съмишленици, избиратели, електорат.
И после всички сме в кюпа!!!
В кюпа сме, защото не можахме да им промием ушите, трябваше им пожарникарския маркуч на Бойко Борисов!!!
Всички с малки изключения, като се издигнат до властта - забравят от къде са излезли!
Не визирам само БСП! Други се самозабравиха преди да стигнат до лелееното място - забравят какви са ги творили и натворили!
Парите, жаждата за власт и информация - откъде ще дойде далаверата! Това е символ-веруюто на всички в миналата, настоящата и бъдещата власт!
За народа? - не си мислете, че не сте използвани приятели!!!
Съдя по листите на спечелилата партия в нашия град, както и на другите участвали в списъците!
Там също има кандидат депутати, като прословутите братя Галеви - които са следствени!
Основно мафиотски лица! Жална му майка на ББ и електората му, ако не знае за това - за което много се съмнявам! Това означава, че на всеки е обещано по нещо - разделяй и владей! До сега крадоха, сега ще ни доокрадат и завлекат под дъното! Силовите структури и те са техни!
Бъдете силни и не разрешавайте това фиаско да се случи! Доказахте, че когато решите - можете!
Не обвинявам бедните българи от турски произход - обвинявам техният водач, който насади страха в душите им, разпердушини България и се прави на великия политик - с кое ли правителство не беше!
Етнически мир и толерантност в политиката трябва да има, но не с цената на житейската мъка на който и да е неин гражданин!
Това обърна колата на коалицията - даде власт на самозабравил се политик и забрави законово да гарантира равенството на етносите по региони! Не потърси отговорност за самоуправството и нарушаването на конституционите права на българите-християни в районите с преобладаващо мюсулманско население!
Тук е България!
Винаги съм казвала - говорим език български в обществото! Майчиният език се учи в къщи и като свободно избираем в училище!
Изучаване не на Вероучение в училище, а история на религиите - за да има толерантност между тях!
Всички в един момент искахме да се циганизираме или турцизираме, за да имаме превилегиите с които те се ползваха! Дано се помисли и за народа като едно цяло!
Харесвам Сергей Станишев, колкото и някои да плюеха върху него - умен и смел в начинанията, но лоши са някои от съветниците му! Не можа да се пребори с тях и те му скроиха шапката - също като на Жан Виденов!
До тук мисля да спра, защото си представям урагана който се задава - тотално отричане дори и на добрите постигнати резултати в някои направления!
По-добре е преди да режат - седем пъти да премислят новоиздигнатите управляващи! лесно се печели доверие с популистки обещания и се стига до облаците, но и бързо се пада - като воденичен камък, че и много боли...
Дано с отцепилите се отрепки от БСП и влели се в редиците на победителите - ГЕРБ, ДСБ и СДС, РЗС - не потънем над главата в калта!
Желая успех на новото управление в името на България и нейният изстрадал демокрацията си народ!
БСП ще бъде конструктивна опозиция, защото в една държава е необходимо да има и ляво, социално крило!
Поздрави за всички, които излязоха до урните, гласуваха и спечелиха в името на доброто!
Ще поживеем и ще си говорим отново на тази тема!
С обич приятели, независимо от коя партия сте - не признавам деленето по партиен и етнически признак, а само по човевещината и добрината!
Прегръдки с обич и признателност за вашата толерантност - Илка
цитирай
8. avangardi - Миличка, права си в оценката за Юри Борисов:-))
07.07.2009 13:43
kosara2008 написа:
с уважение към теб и към Юри Борисов - един прекрасен мъж и българин, живота ни срещна пак в преломен момент и ни раздели, но той си остана в съзнанието ми като умен и честен човек...

поздравление за постингът, пропитата болка е достойна гражданска позиция!


Ние сме съученици от детската градина до 8-ми клас! Неповторим и обаятелен, ученолюбив и любознателен!!! Имам незабравими спомени с него и се гордея с присъствието му в редиците на БСП - идеен и праволинеен, отстояващ винаги точната позиция с точният тон!

Да, болката ми е голяма, защото заради една шепа разюздани и неконтролируеми партийци от върхушката пострада лявата идея, пострада българският народ, който им беше дарил и любовта и вярата си, сърцето си!
Ще ближем раните от които вярвам ще си извлекат поука!
Прегръдка с обич - Илка!
цитирай
9. avangardi - Танечка, в коментар 7, засегнах грешки, които не са само на БСП, а на всички в които е властта!
07.07.2009 13:50
krotalka написа:
не един и два бяха гафовете на левицата. На първо място поставям несправянето с корупцията и шуро-баджанащината. Имено те обърнаха каруцата на БСП. "Безплатните" почивки за пенсионери и бездомници,бяха с цел да напълнят празните хотели на Масларката и приближените и. Народа не се лъже така лесно. Еврофондовете се разпределяха между свои хора. Всички тези неща се виждат, няма как да се скрият.
Идеи и дела се разминаваха. Така беше и преди 1989 год. Твърдеше се, че всички сме равни, но някои бяха по-равни.
За спекулациите с болеста, няма да взимам отношение - Господ си знае работата.
Знам, че е тежко, когато виждаш, че идеите в които си вярвал се опорочават и остават само идеи на книга, но такъв е живота...Трудно ще се съвземе БСП след тази загуба. Разочарова и най-пламените си подръжници!
Не съм много уверена, че ББ ще успее да оправи нещата. Не съм му подръжничка, но му желая успех, заради доброто на страната и народа.

Въпреки политическите различия, си оставам твоя виртуална приятелка. Нека това не ни разделя!


Различията по партийни интереси не могат да накърнят и на мм в отрицателна посока нашето приятелство! :-)))))))))))))
Ако така можеха да изслушват и нашите водачи, да се вслушват в т.н. инакомислещи - нямаше да се стигне до вълната от недоволство. При тази икономическа криза, можеха спокойно да спечелят доверието на народа, защото само леви мерки и социална програма са гаранцията за излизане от кризата за народа и страната!
А сега предчувствам, че се задават мерките на Латвия, което никак не искам и да си помисля дори!
Прегръдки с обич - Илка
цитирай
10. avangardi - Мила Лили, кръв ми капе от сърцето, но съм оптимист!
07.07.2009 13:55
tili написа:
Прекланям се пред моралната и душевна устойчивост! Тя ни прави хора!!!
Бъди здрава и се усмихни, мила приятелко!


Щом народа се включи в делото - има огромна надежда за нас! Непримиримост към всяка грешна стъпка и грешна дума към властимащите!
Усмихвам се и желая на партията да преболедува този партиен "свински грип", за си създаде имунитет срещу вирусите, които се движат срещу редиците й!
Благодаря за разбирането!
Прегръдки с много обич - Илка!
цитирай
11. kosara2008 - :) така както ме четеш такава
07.07.2009 14:21
да го поздравиш от мен...:)неведоми са пътищата и приятелството си остава ...за цял живот и добрите чувства ...също!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8304867
Постинги: 1978
Коментари: 10400
Гласове: 95671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031