Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2009 19:19 - Има нещо гнило в новия кабинет на Бойко! Иване, Иване, спасение няма – все ходиш немил-недраг
Автор: avangardi Категория: Политика   
Прочетен: 6036 Коментари: 2 Гласове:
0



Има нещо гнило в новия кабинет на Бойко! от Karolina Публикувано на 07 юли 2009 в 4:25pm

image

Каква е тая мания по банкери, дето се очертава да завладеят кабинета на Бойко Борисов?! На вицепремиерски постове гласят все хора от Световната икономическа банка. Да, в условията на икономическа криза е съвсем естествен този напън да се намери изход от ситуацията, назначавайки експерти. Но дали е така?… Или има нещо гнило, олигархично в новото правителство…

Зайци?

Наричат кабинета на Бойко „кабинет от дебютанти”. Още вчера Борисов триумфално обяви, че е готов с екипа си и както традицията повелява, всички министри ще бъдат зайци, хора, които досега не са били в парламента.

Тайният кръг

Както „РАЗКРИТИЯ.КОМ” вече писа, вицепрезидентът на Световната банка Кристалина Георгиева отдавна е спрягана за новия премиер на България. Породиха се известни съмнения дали ще заеме точно този пост или всъщност новият министър-председател ще бъде бат Бойко. По всяка вероятност Кристалина Георгиева ще бъде назначена за вицепремиер.

image

Кристалина Георгиева

Олигарси-баси-баси

По медиите се говореше, че дамата е лансирана от кръга около така наречената Конфедерация на индустриалците и работодателите в България, създадена от Васко Василев – Ледения. Журналистът е известен с бизнес центъра в София, който вдигна върху мощния завод за хладилници. Той е наследник на Иво Прокопиев, който по времето на Костов вземаше евтино заводи, след като си ги оценяваше сам. Кръгът „Прокопиев-Кръстев-Божилов”, който много нашумя последно време пробутва Георгиева с доста дълбок замисъл.

image

Иво Прокопиев

Според някои тяхната цел е да се възползват от това, че вицепрезидентът на Световната банка не познава условията в България, като се облажат с някое и друго милионче. Кръгът от олигарси вече имал изготвена схема, за да укрият бизнесите си, прикривайки далаверите си с желанието си да компенсират загубите от кризата.

Ето от кого по-точно се състои прословутия кръг „Инициатива 2021”. В него влизат приятелката на Бойко Борисов и директор на СИБанк Цветелина Бориславова, споменатият вече Иво Прокопиев – шеф на групировката „Икономедия”, председателят на Центъра за либерални стратегии Иван Кръстев, както и представители на Института за пазарна икономика – сегашният председател на СДС Мартин Димитров и икономистите Георги Ангелов и Красен Станчев. Тук е и бившият прокурист на СИБанк Светослав Божилов, който заедно с журналиста от БНТ Асен Григоров застанаха начело на информационната Re:ТV.

Пу за мене!

Същите тези лица гласят и Симеон Дянков за вицепремиер на Република България. Но тук няма да кажем нищо ново, защото още по-рано днес Бойко си го „заплю” за финансов министър. По-интересното е, че и той е от „банкерско потекло” – главен икономист по финанси и частно дело от Световната банка. Логично е, че за финансов министър няма да назначиш „филанкишията”, който бъкел не разбира от икономика. И все пак… има още имена.

image

Симеон Дянков

Росен Плевнелиев – генерален директор на „Lindner Immobilien” и член на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Той бил сигурен строителен министър.

И още, и още, и още…

Има нещо гнило в цялата тази връзка на новия кабинет с лица от Световната банка. Дали е свързано с олигархия и кои групировки пак са намесени, времето ще покаже… А ние можем само да гадаем изгнило ли е новото правителство още от зародиш, или е още незряло от повечкото дебютанти.

 

Иване, Иване, спасение няма – все ходиш немил-недраг

от Karolina

Публикувано на 08 юли 2009 в 5:47pm

image

Няма спор, че предизборната кампания на изборите за Народно събрание беше една от най-грозните и скандални, които някога сме виждали. Черният пиар на БСП ги самозакопа – както казва Бойко Борисов: „То не бяха брадви, не бяха секири”. С клипа с Иван Костов червените удариха по страховете на пенсионерите, добави лидерът на ГЕРБ. Но нека да си кажем истината – Костов бе на топа на устата неслучайно. Има си кирливи ризи – не една, не две.

imageМного хора си мислеха, че свързването на Бойко с Костов при евентуален нов кабинет, може да изиграе лоша шега на градоначалника на София. Това не се случи и Бойко убедително спечели изборите, но все пак присъствието на лидера на ДСБ в клиповете чернеше Борисов и

грозеше иначе харизматичната осанка на Генерала.


Именно и затова Бойко странеше от Костов като ощипана девойка и не разрешаваше името му да се свързва с това на депесаря. Журналисти постоянно го обсипваха с въпроси за коалиция с Костов, а Борисов отричаше и отричаше, сякаш лидерът на ДПС е прокажен. Сега спря да отрича…

Преди го наричаше „Гаргамел” – сега пак си е Костов…

 

image

Твърди се, че Костов е нанесъл щети на държавата в огромни размери... то пък кой не е!

 

 

 

„Когато Гаргамел беше премиер, Сретен Йосич, Байрами и други живееха от никого необезпокоени в България”, редеше ги бате Бойко срещу вероятния си бъдещ приятел. Е, не можем всички да имаме излъчването на Бойко, какво е виновен Костов за грешките на природата. После пък отрече. Не бил Гаргамел!

… Да не би да е смърф…

 

image

Петър Стоянов – бившият президент направи много, но и той го отнесе заради десницата... НЕЖЕЛАН

Всеки бяга от Иван Костов. И Мартин Димитров се муси тайничко, но нямаше избор, заради обединението на сините. Може би „Синята коалиция” без Костов щеше да бъде идеалната формула за Бойко, но уви. Лидерът на ДПС стои сред тях като черна овца, никому нужен, но пък потребен.

Какво толкова е сторил?

Ами много неща. Масовата приватизация на губещи държавни предприятия, която той предприе, бе съпътствана с невиждана корупция. Това сложи отпечатък върху управлението му, заклеймено като едно от най-корумпираните.

image

Александър Божков - бивш вицепремиер и министър на промишлеността в правителствата на Стефан Софиянски и Иван Костов... ПРОКАЖЕН

Скандалът с Майкъл Чорни също е знаков за правителството на Костов. Руският бизнесмен обвини нашия човек в това, че го е изнудвал за едни нищо и никакви 200 000 долара. Скандалът с Фондация „Демокрация” започва през 2003 година, като сумата бе преведена уж като дарение. После Чорни, след като Костов го изгони от страната, изплака, че бил брутално изнудван.

image

Евгений Бакърджиев - вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството в кабинета на Иван Костов... НЕЖЕЛАН

През 1992 г. пък Костов в качеството си на финансов министър подписва разрешение, с което Фондация „Сапио“ една седмица да осъществява безмитен внос на стоки. Фондацията е собственост на бившия депутат от СДС във Великото народно събрание Ясен Златков. Разрешението трябва да е едностранно, фондацията продължава да си внася големи пратки. Ясен Златков успява да внесе в България стоки за около 5 милиона долара. След поредица от журналистически и съдебни разследвания, се разбира, че Фондация „Сапио“ е

нанесла щети на държавния бюджет в размер 13 540 000 долара.

 

image

Стефан Софиянски – и той мина под брадвата на Костов... СЪЩАТА ДИАГНОЗА

 

Тези и още доста скандали при управлението на Костов завличат и хората покрай него. След падането на правителството повечето се обръщат срещу лидера и си развързват езиците. Така направи и Евгений Бакърджиев – вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството в кабинета на Иван Костов, който твърдеше, че „Костов бе сложил ръка на държавата“. Дълго време лидерът на ДПС бе разобличаван в далавери, и то от свои хора. Хора, които повече не искаха да свързват имената им с това на Костов.

image

Муравей Радев - министър на финансите в правителството на Иван Костов... СПРЯГАН С ЛОШО ИМЕ

imageСлед като излязоха наяве далаверите на Костов, ред по ред министри от кабинета му го отнасяха заради него. Сега и те

ходят немили-недраги, покосени от чумата на бившия си премиер.

Александър Божков, Евгении Бакърджиев, Муравей Радев, Христо Бисеров, Стефан Софиянски, Петър Стоянов и т.н., и т.н. – все клетници, които един по един бяха заплювани и сега никой не иска при себе си. Защото Костов вече е очернил имената им.

А дали няма да очерни и това на Бойко – Батмана? Дали няма скоро и Борисов да се огаргамелчи? Иване, Иване, от тебе спасение няма! Ти си необходимо зло във всяко правителство.

Империята Олимп се връща на власт

от ydan

Публикувано на 07 юли 2009 в 5:26pm

imageБизнес-кръгът  около СИБанк и бившата силова групировка СИК спечели убедително парламентарните избори в България. Този извод не е случаен, а плод на съвсем реално позоваване на общоизвестни факти, които като че ли остават в сянката на изборната еуфория.

Съпругата на бъдещия премиер Бойко Борисов – видната банкерка Цветелина Бориславова е собственик на курорта Пампорово. Преди няколко години тя откупи собствеността на бившия банкер на Иван Костов Славчо Христов. Бизнесменът е популярен като инициатор на т.нар. кръг Олимп, станал скандално известен по време на управлението на СДС. Негови фирми ремонтираха софийското летище, изградиха и много хотели в Пампорово, Боровец и Златни пясъци.

След падането на Костов, Славчо Христов разпродаде империята – хотелите на Пампорово отидоха в ръцете на новата директорка на СИБанк Цветелина Бориславова. Идеята бе Пампорово да се опълчи на проекта за „Супер Боровец“, където бяха защитени интересите на царя, Станишев и Ахмед Доган. 36 процента от банката, в която Христов бе акционер и член на Управителния съвет,  също отидоха в ръцете на нови купувачи. Зад всички сделки неизменно стои гърба на СИБанк.image

Очертаващата се управляваща коалиция между ГЕРБ и Синята коалиция не е нищо повече от завръщане във властта на онзи приятелски кръг на Иван Костов, който след падането си разпродаде влияние и имоти на изместилите го от властта хора на Симеон Втори.

Бойко Борисов до преди време бе най-верният човек на Симеон Сакскобургготски, а съпругата му Бориславова често придружаваше царица Маргарита на светски мероприятия. Бориславова отдавна се познава и със Славчо Христов. Тя бе член на управителния съвет на „Бентонит“ Кърджали и на консултативния съвет на ОЦК Кърджали. Предприятията са дългогодишни партньори и акционери в СИБанк.

Бойко Борисов и Славчо Христов се знаят още от времето, когато Христов работеше за СИК. През 1993 г. той бе управител на ресторант „Рич“ на бул. „Александър Стамболийски“. Когато през ноември 1993 г. в София избухна гангстерска война, хората от СИК я прекараха като баровци в ресторант „Рич“.

По същото време Бойко Борисов и Цветелина Бориславова бяха бизнеспартньори с един от босовете на СИК – Румен Николов-Пашата. Борисов и Николов бяха съдружници в „Интербулпред“. Бориславова и Пашата - в „Интерпрайм тобако“.

Има още една много силна връзка между Славчо Христов и Бойко Борисов. Двамата бяха съдружници с Тодор Толев - бивш служител на МВР в Пловдив. Първоначалния си капитал е натрупал от секстелефони. С бизнес се занимава, откакто дойде демокрацията.

Двамата с Борисов имаха обща фирма – „Ти Би Ай ‘97″. Славчо Христов също беше съдружник с Толев, но във фирмата „Норт“, която преди години стана един от собствениците на частната цигарена фабрика в Харманли. В нея работи за кратко време и зетят на Иван Костов – Георги Христов. Кариерата му там отиде на кино заради скандала, разкрил отношенията между Славчо Христов и семейството на премиера. Христов напусна „Норт“, а зетят престана да изкарва хляба си от харманлийската цигарена фабрика.

 

ГЕРБ гепи гъзето Маниака „мада фака” да „пумагъ” в парламента
 
Публикувано на 08 юли 2009 в 2:59pm

image„Буум мада фака, ще те стрелна с патлака.” Музика за душата ще оглася парламента, от устата на изискан представител на ГЕРБ. И това доживяхме. Тодор Йосифов – Маниака – яко рапър момче – е един от новите депутати в правителството.

„Шибани куки и шибани сделки, в моя район не стават престрелки”, пее в една от песните си 26-годишният Тодор Йосифов – координатор на Младежката организация на ПП ГЕРБ в Бургас. Маниака бе издигнат на шесто място в листата на герберите в морския град. Момчето определено има талант – спор няма. Нека да надникнем в авторитетната му биография.

Завършил е престижната Стопанска академия „Д. А. Ценов” в Свищов, специалност „Маркетинг”, при това магистърска степен! А в бургаския университет е защитил бакалавърска степен „Стопанско управление”.

image

Peace man!

Сред по-запомнящите му обучения и курсове са” международно двуседмично обучение в Русия на тема „Лидерски Умения”, под ръководството на екип от експерти и специалисти, с получен сертификат; завършен курс за обучение „Подготовка и кандидатстване по проекти финансирани от ЕС, Световната банка, ФАР и други донорски организации” с получен сертификат от „Taurus Consultants”; преминал обучение за „Подготовка на Европейски проекти” с получен сертификат от Балкански институт по труда и социалната политика и други, и други.

image

Маниака мада фака дава интервю

В рап средите е познат като продуцент на известния лейбъл Gangsta Gangsta P.r.o.d.u.c.t.i.o.n, където можем да го видим да чупи стойки до Биг Ша (Мишо шамара) в стил американски гангстер. От ГЕРБ пък представят Маниака като мениджър „внос – износ“ в завод „Спартак“ в Бургас. Интересно в парламента какъв ще го раздава и дали този „внос – износ“ няма да се превърне в типичния рапърски „наркоразнос”.

image

Тодор Йосифов (вляво) чупи стойки до Биг Ша!

Ще са ни интересни изказванията му в парламента. Вече дори имаме някои възгледи по въпроса.

Маниака излиза пред Народното събрание и казва: „Дами и господа народни представители, яко корупция, шит! Предлагам да го д***т, ще ги стрелям с патлака, шибани гъзета.” И продължава, ръкомахайки: „Уважаеми г-н министър-председател, брато, нема се плашиш, коопелле, шибаната държава, аз ще я оправя…”. Със сигурност обаче г-н Йосифов ще го каже по-добре от нас.

image

Ще размахва патлака в парламента

„Напраихми мноо нища и определилено развивами хип-хоп културата”, хвали се г-н Маниака в интервю и продължава: “Ши им пумагъми, ши участвъми, изкаръхми…

image

Ако бело с мойте хора

„О, времена, о, нрави”, беше казал Цицерон, преди обаче да се роди Тодор Йосифов – Маниака. Позволете да го перифразирам в „О, шит, о мада фака”! Peace man!

Вижте интервюто с г-н Йосифив ТУК

  ГЕРБ отмъква икономически експерт от Обама – Симеон Дянков от Dalv Публикувано на 18 юни 2009 в 5:23pm

 

Дали Дянков ще стане новият Милен Велчев

imageНай-силният коз, който извади Бойко Борисов в политическата надпревара, е чуждоземният му съветник – Симеон Дянков. Визитката му е повече от впечатляваща. Това е млад, едва 38 годишен човек, работещ вече 14 години като един от деветимата топикономисти на Световната банка, класиран в топ 100 на най-цитираните финансисти в света, станал международно известен със създаването на серията годишни доклади „Как се прави бизнес”. Тези публикации са най-често упоменаваните изследвания в света. Високо цененият зад Океана и далече не само там изключителен специалист е в семеен тандем с американката Каролин Фройнд. imageДвамата са считани за двойка магьосници икономисти. Съпругата на ловчанлията с американски паспорт е сред избраните да работят в антикризисния щаб на президента на САЩ Обама. От няколко месеца Дянков пък е в икономическия екип на ГЕРБ. Наистина забележително! При това, и двамата с Борисов споделят разбирането, че най-доброто за България е правителство от експерти администратори,водени от силен лидер. И още, че от изборите трябва да бъде излъчен само един победител. „И това ще стане!”, заявява в пространните си интервюта новият гуру.

Не е необходимо да си политически или икономически анализатор, за да си наясно, че начинанието е напът да се осъществи. Но световноизвестният специалист Симеон Дянков явно поставя едно условие. Да е съветник на правителство и премиер, които да управляват абсолютно самостоятелно. Само при това условие неговата визия за управлението на ГЕРБ ще сработи. Защото иначе едни ще са за МВФ, други против, едни за еврозоната, други обратно. А това е проблем. А не е ли проблем зад доволно непосветения в икономическата теория и практика Борисов да стои човек, който единствен ще взема съдбовни решения в период на тежка икономическа криза? Но по всичко изглежда, че Дянков ще е сред основните фигури, които ще формират политиката, ако се стигне до кабинет, воден от ГЕРБ.

imageМакар да се знае, че пътят на Бойко Борисов към върха на изпълнителната власт в България е отдавна трасиран и подготвян, отскорошният му съветник представя споразумението им като въпрос на щастлива случайност. В интервю пред „Труд” Дянков споделя:

„В края на февруари Бойко Борисов беше дошъл във Вашингтон на среща с МВФ и Световната банка. И имаше среща в банката с регионалната директорка за Централна и Средна Европа, която е гъркиня. Тя ме беше поканила, тъй като аз се занимавам с антикризисни мерки. Честно казано, дотогава не следях много политиката в България, защото семейството ми не е тук и общо взето отидох там не като българин, а като експерт. В разговора просто слушах какво говорят и накрая тя ме представи като българин, най-добрия икономист по антикризисни програми. Бойко веднага ме попита – какви три неща би направил, ако си в България? И аз му казах – този тип дълги инфраструктурни проекти, заложени в плана “Станишев”, няма да помогнат. Защото, докато станат, ще мине много дълго време. По-разумна е идеята с намаляване на осигуровките. Тя оставя пари в ръцете на бизнеса. Намаляването на осигуровките е свързано и с увеличение на работните заплати. Другата идея е за инфраструктурни проекти, но малки, каквито има в германската, чешката, отчасти и в американската програма. Третата идея е за някакъв тип образователни мерки, които да компенсират излизането на безработни на пазара на труда Бойко каза – първата става, при втората ще има голяма корупция, няма да стане, третата – не знам. Трябва да се мисли. Общо взето това ни беше разговорът. . След около два месеца получих телефонно обаждане и Бойко ми каза – искам да дойдеш и да ми помагаш в антикризисната ни програма. Аз казах, че трябва да помисля. Той каза – помисли си и утре ми звънни. Мина ми през главата – рядко излиза такъв шанс не само да си съветник, но да имаш пряк контакт с хората, които може би след няколко месеца ще вземат решенията. И след един ден отговорих положително.

Ако оставим настрана някои спорни моменти като например твърдението, че до момента на срещата г-н Дянков не е знаел кой знае колко за обстановката в България, а същевременно излага пространното си виждане за икономическата стратегия на кабинета „Станишев”, важно е, че сме много по-информирани за акцентите във финансовата визия на този толкова важен може би в бъдеще човек за държавата ни.

Запомнящи се и открояващи се са в съзнанието на българина и някои лозунгови послания на Симеон Дянков. При управлението на ГЕРБ бизнес ще се стартира с едно евро. Ще намалеят осигуровките, което щяло да доведе до увеличение на заплатите.

Намират се и доморасли, и по-сведущи коментатори в мрежата, които го титулуват с прозвището Ричард Лъвското сърце, поради факта, че недооценява нагласите на бъларския работодател. Който, ако държавата му остави 1 лв, няма да го даде на работника, а ще го вземе за себе си. Следва образното сравнение с лъв, който няма как да ти позволи да бръкнеш в устата му, за да извадиш сърцето му. Оттам и асоциасията с името на английския крал.

image

Не на последно място по значение е добре да се обърне внимание на паралела между екипа на Дянков и групата на юпитата отпреди 8 години, во главе с Милен Велчев. И тук експертът Симеон Дянков е подготвен с отговора. Онези са били само с магистратура, без управленчески опит. А неговият екип са опитни администратори/ключова дума в разбиранията на Бойковия съветник/, с голям опит. Едните от Дянковите експерти ще са от България, а другите от Европа. Като последните ще са презапознати с работата по еврофондовете.

Накрая за баланс на мненията – още едно становище на единица електорат: „По-добре Симеон Дянков да си остане при Обама, така шансът да ги стигнем американците ще се увеличи многократно.“

А ние оставаме с надеждата, че логиката на историята ще заработи най-сетне в наша полза.



Тагове:   новини,


Гласувай:
0



1. spasymyr - Страхотен материал
09.07.2009 00:49
Обаче, как да вкараме такава информация в главите на аборигените с галоши и как да събудим зомбираните.Мисля си "бизнеса" много се е разраснал и сраснал законово с икономиката и най- вече в нисшите структури,където ако не си от нашите, няма работа.Така, че имаме двете възможности,да станем бандити или проституки:))
цитирай
2. avangardi - Борисов - директор на илюзиите
09.07.2009 07:30
Международни новини

09 Юли 2009

Фабриката за илюзии в България отново заработи, за неин директор българите този път избраха Бойко Борисов, пише в уводна статия авторитетният германски вестник "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг".
Българските избиратели експериментират с най-невъзможни партии, а те пък - съответно с тях, коментира Миахел Мартенс, който характеризира българите като страстно непоследователни и променливи в настроенията си избиратели. Апелът на държавния глава Петър Стоянов от 1997 г. страната най-сетне да закрие фабриката за илюзии, така и не можа да се наложи трайно, констатира Мартенс. Авторът изрежда странните предпочитания на българските избиратели - комунисти, антикомунисти, посткомунисти, едно експертно правителство, реформатори, царското движение, и за последно предпазливо променени постпосткомунисти. За съжаление към фабриката за илюзии работи един доста непопулярен неин филиал - манифактурата на разочарованията, чиито стоки винаги пристигат, без да са били поръчвани. Най-чудодейният досега избор българите направиха през 2001 г., когато повериха отговорността за управлението на завърналия се от емиграция бивш цар Симеон Втори, с очакването да потекат реки от мляко и мед. С най-новото си хрумване българите отново доказаха, че са най-оригиналните избиратели на Балканите.
Мъжът, от когото искат да бъдат разочаровани през идните четири години, може да бъде характеризиран като "екстравагантен", което вероятно няма да е изчерпателно, но затова пък е доста точно. През 90-те години, когато ръководеше охранителна фирма в София, той спадаше към онези мъже, които по онова време можеха често да бъдат видяни по улиците на редица източноевропейски градове. Появяха ли се те, по правило беше по-благоразумно да се премине на отсрещния тротоар или да се излезе от заведението. Възходът си до всеобща популярност Борисов дължи на слабостта на утвърдените партии, но и на дейната подкрепа на чужбина, не на последно място от Германия, отбелязва Мартенс и пише, че връзките с фондация "Ханс-Зайдел" датират още от времето, когато Борисов е бил главен секретар в Министерството на вътрешните работи.
По онова време той се прочу сред сънародниците си като първи ловец на мафията. Странното е, че никой не се смущава от това, че предполагаемият ловец така и не беше споходен от ловджийски късмет. Според Мартенс подкрепата на "Ханс Зайдел" е по-скоро израз на отчаянието от факта, че в гражданско-консервативния лагер на България няма нито един значителен партньор от 2001 г. насам. В края на статията се подчертава, че задачите, които стоят пред новото правителство, са описани в дълъг списък на ЕК. Следващият доклад на комисията ще се отнася до работата на вече смененото правителство. След това обаче часовникът ще започне да отмерва времето на новия директор на илюзиите Борисов. Досегашната му рецепта за успех вече няма да му помага. Защото за да убеди Брюксел, няма да са достатъчни само гръмки фрази.


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8351694
Постинги: 1980
Коментари: 10406
Гласове: 95924
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930