Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2009 10:22 - Депутат №1 от листата на ГЕРБ в Стара Загора бил замесен в скандал с ДДС
Автор: avangardi Категория: Политика   
Прочетен: 4426 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 26.08.2009 11:49


Депутат от ГЕРБ бил замесен в скандал с ДДС   24.08.2009 19:10:40
image

Депутатът Иван Колев от ГЕРБ е замесен в скандал с точене на ДДС за над 2,5 млн. лв. и оказване на натиск върху министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Това каза вчера Стефан Гамизов, председател на Гражданска лига на България. Той обяви, че ще внесе сигнал в Националната следствена служба срещу бащата на цитирания депутат Дечко Колев и Димитър Желязков, добил популярност като Митьо-Очите.
Според Гамизов, тримата са част от „организирана престъпна група“, която се е опитвала да окаже натиск върху Трайков, за да отстрани ръководството на „Марица-изток 2“ и на негово място да бъдат поставени хора, които да прикрият финансовите им злоупотреби. Гамизов се позова на ревизионен акт, според който в периода от 15 август 2007 г. до 7 януари 2008 г. тримата са източили ДДС, чиято сума към днешна дата с лихвите възлиза на 2 522 787 лв.
Вчера Иван Колев не отговаряше на мобилния си телефон. От пресцентъра на ГЕРБ казаха пред „Класа“, че той ще даде пресконференция.
 

Слави си тръгна на самоход автор: Труд, прочитания: 4335, коментари: 1 image Виж галерия 1 2 3 »

 

Не му искат пари

“Нашето решение е да подарим операцията и престоя на Слави Трифонов в болницата”, каза депутатът от ГЕРБ Иван Колев, представител на инвеститорите. Той отказа да съобщи колко струва това на лечебното заведение.

Слави обаче настоявал да си плати разходите. Даже вчера, като си тръгвал от отделението, попитал може ли това да стане по банков път.

“Ние ви подаряваме операцията, само гледайте да се оправите”, пожелал му и д-р Братоев.

Трифонов си тръгнал много доволен от клиниката, разказа още докторът. Снимал се за спомен с хората от персонала и им подарил свои дискове.

Д-р Братоев, който е бил в отпуск по време на инцидента, но бил повикан спешно за операцията, сега щял да продължи с почивката си.

image
Под №1 в листата е депутатът Иван Колев от ГЕРБ, който е и собственик на частната клиника "Свети Иван Рилски".

Стефан Гамизов: Депутатът от ГЕРБ Иван Kолев и баща му Дечко Колев са замесени в злоупотреби за милиони левове 

/ Последна редакция: 12:57 /
24 август 2009 12:42

София /КРОСС/  Депутатът от ГЕРБ Иван Kолев и баща му Дечко Колев са замесени в злоупотреби за милиони левове в ТЕЦ "Марица Изток 2", заяви на пресконференция Стефан Гамизов. Той уточни, че измамите са на стойност близо 20 милиона лева. Гамизов добави, че вече се е срещнал с премиера Бойко Борисов, който го е уверил, че ще съдейства за разследването. Министър-председателят е заявил, че работата по случая няма да зависи от това дали става въпрос за лице от неговата партия или от опозицията. В нито един момент не усетихме никакво притеснение от негова страна относно това какво ще изнесем, подчерта Гамизов. Гамизов разполага с документи, за които е категоричен, че разкриват и доказват извършените измами. Те ще бъдат предоставени на прокуратурата.
Иван Колев е инженер по образование. Той е член на съвета на директорите на Металик АД, което включва няколко фирми, които работят предимно в машиностроенето и енергетиката. Баща му, инж. Дечко Колев, е председател на съвета на директорите на Металик АД, на Енергоремонт-Гълъбово АД, на Чугунолеене-Първомай АД и други големи предприятия. Инженерното семейство, успяло в бизнеса си, отдавна обмисля идеята да построи болница, отговаряща на всички евроизисквания. През юли в медиите се появиха публикации, че Митьо Очите и новият депутат от ГЕРБ Иван Колев имали намерение да кадруват енергетиката. Те  се договорили  Георги Иванов да лобира Стамен Ведричков да стане изпълнителен директор на ТЕЦ "Марица Изток 2". Очаквайте подробности. /ИО/

Иван Колев: "Злоупотреби има само в болния мозък на Стефан Гамизов" коментари/1 25 август 2009, 16:04 Общество
София, България      image Обвиненият в злоупотреби за милиони левове старозагорски бизнесмен Дечко Колев заяви пред старозагорски ежедневник, че той и синът му /б.а. Иван Колев - избран мажоритарно за депутат от ГЕРБ/ нямат никакви притеснения. ”Не сме ощетили държавата по никакъв начин. Не познавал лично Стефан Гамизов, не го зная какъв експерт е, но имам чувството, че с тези изявления отклонява общественото мнение. След като в серия публикации напоследък г-н Гамизов беше обвинен в ощетяване на ТЕЦ „Марица Изток 2” сега той обръща нещата. Не зная дали има заведено дело срещу гражданското сдружение, не зная да има и ревизионен акт”, коментира нападките Дечко Колев.

А синът му, депутатът от ГЕРБ Иван Колев, е още по-остър в изявлението си: „Злоупотреби има само в болния мозък на Стефан Гамизов. На 100 процента съм коректен в своята дейност. Няма никакво основание да бъда уличен в каквото и да е нарушение. Спокоен съм. Чист съм пред съвестта си и пред политическата сила.”

Според Иван Колев атаката на Гамизов е защитна реакция и следствие на факта, че в. „Стандарт” в публикуваното журналистическо разследване в държавната топлоелектрическа централа е замесил името му в участие в далавера. И понеже решил за себе си, че тази атака идвала от баща и син Колеви, е действал с нова реакция и стратегия, за да отклони вниманието от себе си.

На читателите припомняме, че вчера на нарочна пресконференция лидерът на Гражданска лига на България Стефан Гамизов заяви, че внася в Националната следствена служба документи, които уличават в злоупотреби старозагорския бизнесмен Дечко Колев, който заедно със сина си, депутата от ГЕРБ Иван Колев, е собственик на няколко фирми и действа с размах в енергетиката в района на "Мини Марица изток”. Гамизов потвърди, че документите са оригинални и осигурени от служител на старозагорския бизнесмен,  като са били проверени „фактура по фактура” от гражданската организация.

Според Гамизов разследването на дейността на фирмите на Дечко Колев в ТЕЦ “Марица-Изток 2” ще установят злоупотреби за 400 млн. лв. и допълнителни загуби, като общият размер на щетите ще достигне 900 млн. лв.
С ревизионен акт е доказано и източването на 2 522 787 лева и 20 стотинки от ДДС. Гамизов предупреди, че ако от прокуратурата не защитят надеждно информатора им, от гражданската лига ще го изведат от България.
Керка Хубенова, БЛИЦ

Изводите остават за вас!!!
 


Тагове:   ДДС,


Гласувай:
4



1. ssstto - Божееее
26.08.2009 15:26
там са такива далавери, че има да го осъдят за 1000 години и него, че и под-подизпълнителите
цитирай
2. анонимен - Гамизов Гамизов не си познал - из...
26.07.2010 16:08
Гамизов Гамизов не си познал - източените пари са 800 000 000+ в евра :)
цитирай
3. анонимен - Много повече
26.07.2010 16:10
Гамизов не си познал - източени са 800 000 000+ в евра :) хайде със здраве
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8304562
Постинги: 1978
Коментари: 10400
Гласове: 95671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031