Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2009 07:06 - Дуелът между Бойко и Кадиев? Интригата с вестник „Галерия”
Автор: avangardi Категория: Политика   
Прочетен: 1034 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 22.10.2009 07:10


Ще ни светне ли дуелът между Бойко и Кадиев за нещо още нечуто?  

imageМестните избори за софийски кмет са на 15 ноември. В неделя според БСП кандидата Кадиев в „На 4 очи” Бойко Борисов е подел предизборната кампания на Фандъкова от ГЕРБ. Кадиев пък в понеделник е открил предизборен щаб на „Позитано”20. И веднага двамата истински опоненти кръстосаха шпаги. По медиите вече се води „мръсната”/Кадиев/ кампания между двете истински алтернативи – кандидатите на ГЕРБ и БСП. Като зад кандидатурата, по все по-очертаващото се мнение, на образователната министърка стои самият премиер. Който, пак според Кадиев, щял да играе ролята на лошото ченге. А на Фандъкова бесепарят отрежда нашумялата вече роля на доброто, което само ще „подпърхва с мигли” около Бойко. Борисов пък в предаването на Ризова въобще не скри желанието си да продължава да управлява и столицата.

imageЧервеният претендент имал намерение да призове Фандъкова за дебат в кандидат кметската битка за София, включително по нейната тема образование, но предвид „дистанционната” й роля, социалистът предвиждал реално дуелът да е между него и премиера. Как и дали това ще се осъществи, е любопитно, но малко вероятно. Независимо от липсата на потвърждение за такъв хипотетичен дебат, Георги Кадиев споделя очакванията си ГЕРБ да не искат експертен дебат, а да разчитат инерцията от парламентарните избори да ги изведе на върха.
Наистина, пръв хвърли още в неделя ръкавицата Бойко, като подхвана Кадиев на тема „евтин ток”, който съпругата на Кадиев продавала незаконно. Последният пък върна топката, като атакува приятелката на Борисов с аргумента, че същата го молела сметките на НАП да минават през Сибанк, а още по-преди уредила и катаджийските глоби да минават през банката й. За което Бойко възнаграждава Кадиев с епитетчето „кретен” в израза:
„Абе, кретен такъв, какво по-нормално да търсиш клиенти на банката”.

imageРежещата уста на БСП-то не му остава длъжен с подмятания за спестени от него /Кадиев/ данъци на Софийска община за около 50 млн, които не се знаело къде са потънали, за борческото минало на Бойко и др. наистина „мръсни” прийоми, против които сам протестираше. Нападна Бойко още с думите :
„Очевидно честната игра не е в стила на Бойко Борисов. Той ще ме напада лично, в типичен стил на рециклирал се бивш член на БКП, мразещ всичко, свързано с предишния му живот”.

Без Борисов да е насреща му, червеният „светец” май се прави на вода ненапита, като заявява:
„Корупцията е индивидуално действие. Излишно я лепите по моя гръб”.
И добавя, че не е един от „тях” – нито от корумпираните отляво, нито от тези отдясно.

При толкова много „аргументи” против стоящия зад Фандъкова в предстоящата кампания и избори за кмет на София премиер, какво ли ново и съкрушително може да добави Кадиев на дебата, който му е нужен, за да получи шанс за преборване за поста. Остава да видим дали хвърлената ръкавица ще бъде поета от Бойко Борисов и дали нещо може още да изненада застрашения от тотално оглупяване българин, преинформиран за всякакви чудатости и чудесии.



*Остри реакции в Европарламента срещу Борисов



Тагове:   вестник,   кадиев,   интрига,   дуел,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tili - освен,че ти благодаря
22.10.2009 12:39
за инфото, което изравяш за нас, те поздравявам и за балансираното отношение! Мъдър човек си ти, Илче ;-)))
цитирай
2. avangardi - Здравей, Лили!
22.10.2009 15:12
tili написа:
освен,че ти благодаря
за инфото, което изравяш за нас, те поздравявам и за балансираното отношение! Мъдър човек си ти, Илче ;-)))

От мъдрост чак преливам, че взе да ме хваща и страх...
Такова слагачество не съм виждала от времето на Тодор Живков - рейтинг, който надвишава 100%, та чак и мъртвите ще вземат да гласуват...
Това не говори никак добре за нас и България. Отново излъгани надежди на един народ!!!
Опитвам се да балансирам, спрях и да слагам постинги на тема политика, но шило в торба не стои, камо ли и аз, въпреки съветите на приятели да се спра. При другите можело и да мине, но сега не... Ами тогава, ако всички сведем глави, защото "наведена глава, сабя не я сече", колко ще изтраем на гърба си самозабравили се тирани и диктатори... Нищо хубаво не виждам от новите - само популизъм, демагогия, корумпираност, арогантност, неграмотност, непукизъм, алчност, липса на елементарна етика и възпитание.
Благодаря ти, че намери смелостта и добрината да се включиш;-)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8304945
Постинги: 1978
Коментари: 10400
Гласове: 95671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031