Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2009 07:12 - Понеже сме си ГОТИНИ и не ни пука от нищо, затова да вземем да се посмеем...
Автор: avangardi Категория: Политика   
Прочетен: 1182 Коментари: 5 Гласове:
6

Последна промяна: 12.11.2009 07:24


Нобелисти
----------------



Събрали се на симпозиум американските, руските и българските хирурзи и започнали да се хвалят с постиженията си.
Американците казали:
- Преди време падна един военен самолет, пилотът се разби на 3 части, ние го зашихме и сега е жив и здрав. И пак е пилот.
- Това нищо не е - казали руснаците. - Ние зашихме един космонавт, който беше раздробен на много малки парченца и сега е жив и здрав.
-  
И това нищо не е - казали българите.- Ние намерихме 2 уши и един задник, зашихме ги и сега е депутат.
      ______________

Депутати си говорят:
- Как мислиш, къде е по-добре да се обмисля стратегия за борба с кризата? В Народното събрание, или с народа така да се каже?
- Мисля, че най-добре е в някой курорт и за сметка на бюджета.

image Ето и един наш депутат без маска!


Дянков сгрешил за детските
Отрязаните помощи за майките студентки и раждане на близнаци са само техническа грешка в бюджета. Това обяви вчера премиерът Бойко Борисов след редовното правителствено заседание. Така и през следващата година девойките, които родят по време на следването си, ще получават по 2880 лв. за първата година на детето. Родителите на близнаци пък ще бъдат подпомагани еднократно с 1200 лв.
Финансовият министър Симеон Дянков поясни, че недоразумението с отмяната щяло да бъде изчистено между първото и второто четене на Закона за държавния бюджет в парламента. Правителството не би спестило този разход, защото е минимален - в размер на няколко милиона лева, уточни още Дянков. Според разчетите на социалното министерство става дума за милион и половина лева. Очевидно е допусната техническа грешка в текстовата част на проекта на държавния бюджет за 2010 г., която ще бъде коригирана, казва се и в тяхната позиция по случая. Новината за отрязването на помощите за майки дойде преди няколко дни от социалното министерство. Тогава от ведомството на Тотю Младенов поясниха, че съкращаването на плащанията се прави по настояване на финансовото министерство. Дни по-късно пък стана ясно, че финансовите инжекции за родителите все пак остават, макар и непроменени, и през следващата година. ...

Доктори вдигат стачка за бюджета Лекари спират преговорите по националния рамков договор
Докторите се вдигат на национална стачка пред парламента. Протестът ще бъде в деня, в който депутатите приемат на първо четене бюджет 2010. Това отсече вчера шефът на БЛС д-р Цветан Райчинов след дискусии в парламента за парите за здравната каса и за министерството за догодина. "Министър Божидар Нанев ни обясни, че това е бюджет на оцеляването, но се оцелява с добро здравеопазване", скочи Райчинов.
Нито една от организациите, присъствали на дискусията, не прие орязването с 300 милиона на болничната помощ в бюджета на НЗОК за 2010-а. Свиването на парите в една област натоварва другите, обясни Райчинов и попита здравния министър, ако все още е на негово място като председател на БЛС, дали би подкрепил такъв бюджет и би подписал национален рамков договор. Това поставя в изключително тежко положение големите болници, които ще трябва да направят избора дали да плащат на кадрите си да не избягат, или да си покриват сметките за ток и вода, коментира още шефът на БЛС. Той прогнозира, че мениджърите ще предпочетат специалистите пред трупането на дългове. След дискусията Цветан Райчинов обяви, че незабавно лекарският съюз изтегля всички свои представители от срещи и преговори както по националния рамков договор, така и със здравното министерство и парламентарната комисия.
Председателят на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев предупреди, че решението за орязването парите на болниците ще има сериозно отношение върху управлението на ГЕРБ. Не искам да мисля как ще се отрази това на лекарското съсловие, а оттам и на обществото, предупреди Тренчев и припомни, че в момента вече започва подготовка за стачни действия във ВМЗ-Сопот, "Терем"-Търговище, БДЖ и "Кремиковци".
Лидерът на другия синдикат - Желязко Христов, предупреди, че с този бюджет ще се увеличат заболеваемостта, смъртността и неформалните плащания. Това ще доведе до демотивация и напускане на професионалисти, а болниците ще трупат нови дългове, предупреди още шефът на КНСБ. Председателят на здравната комисия Лъчезар Иванов обясни на лекарите, че в закона за здравното осигуряване ще бъдат приети исканите от тях промени. "Не мислете, че нормален човек би харесал този бюджет, но в условията на финансова катастрофа първо трябва да оцелеем", обясни и министърът на здравеопазването Божидар Нанев.

Нобелисти

Юрий Борисов
 

 

 

 

 

Господа управляващите все по-често взеха да пускат теоретичните си талибани.
След дълги проучвания на световния опит и след много експертно потене те стигнаха до извода, че държавата харчи страшно много пари за публични услуги. Затова най-добре е тя да намали наполовина разходите за образование, здравеопазване и прочие.
Това обаче не е най-сериозното мисловно постижение на икономистите от Института за пазарна икономика. Има едни зависимости, които откриха, за които министър Дянков, ако не ги предложи за Нобелова награда, язък му за напредничавия вид. "Колкото повече една държава харчи, толкова по-нисък е растежът". Чувствате ли полъха на гениалното? Оттук следва следният практически съвет - силно намаляваме държавния харч и растежът рязко тръгва нагоре. Дори още по-смело - държавата спира да харчи пари и растежът хвърчи до небето. Българският фолклор предусети тази гениалност и скоро пусна следния виц: "Мечтата на новото правителство е следната: в един прекрасен момент изчезва народът и остава само бюджетът!"
Освен за растежа има и други прекрасни следствия.
"Колкото по-ниски са правителствените разходи, толкова по-малко корупция има." Нека продължим мисловното дело - спираме правителствените разходи и унищожаваме корупцията! Не трябва с половинчати мерки. Решителност трябва!







Тагове:   НОБЕЛИСТИ,


Гласувай:
6



1. iliada - :))))))
12.11.2009 07:47
Илче,весел ден ти желая!:)
цитирай
2. mamas - Добро утро!
12.11.2009 07:47
С усмивка!
Макар че като се замислим над какво се смеем, усмивката излиза малко...кривичка!
Хубав ден, Илка!
цитирай
3. bizcocho - Да се смее ли човек, да плаче ли. . . . ...
12.11.2009 11:11
Да се смее ли човек, да плаче ли....
Остави, че са с пеликанена уста.Поне колкото пеликан и акъл да имаха.
цитирай
4. kasnaprolet9999 - Добре се посмях, а сега да ти кажа, че
12.11.2009 12:40
днес блога ми има рожден ден и те каня на чаша вино и парче торта:))
цитирай
5. cefulesteven - :)))) Яки са ни хирурзите.
12.11.2009 21:22
:))))

Яки са ни хирурзите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8307451
Постинги: 1978
Коментари: 10400
Гласове: 95680
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031