Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2009 07:23 - Хвала на Талибаните на Дянков
Автор: avangardi Категория: Политика   
Прочетен: 528 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 19.11.2009 07:23


 

Хвала!

 

 

 

 

В потока на големите новини понякога се изтърват истински хитови информации. Така разсеяният читател като нищо би пропуснал един истински бисер във вчерашните агенции. Официално излезе информация, че Общинският съвет в Бургас е похарчил едва 30 на сто от предвидените си разходи за т.г. 30 на сто! А сме вече ноември. Впрегнати в спестовността си, общинарите преместили заседанията в зала, за която да не плащат наем, почнали да пестят хартия (близо 60 пакета месечно) и направили куп други окастряния на разходи. В информационните агенции бе цитирана дори крилата фраза на шефката на бургаския Общински съвет Снежина Маджарова, която определя институцията си като "много спестовен орган". "Не мисля, че това е добро и трябва да се поощрява, тъй като ние не сме ходили на семинари, обучения и в командировки. Тези пера не сме ги ползвали и аз не съм разрешавала такива разходи", парадоксално добавя още Маджарова. Защо, след като не одобрява тази спестовност, шефката на общинарите не им отпуска пари, тя така и не обяснява в лъчезарното си изявление.
Какво да му коментираш на това? Хвала! Хвала на такива спестовници, на такива верни последователи на Дянков. Бургаските началници на Общинския съвет могат да бъдат кръстени направо "Талибаните на Дянков". Хвала отново! Но след като са доказали веднъж, че не им се харчат пари, може да се отиде още крачка напред. Например - нека да работят без заплати. Заплатата е пример за социалистическо мислене и левичарска заплаха. Истинският спестовник ще работи без пари. Криза е. Трябва да не се харчи. По въпроса за пестенето има още по-радикални идеи, които не бива да подценяваме единствено и само заради тяхната налудничавост. Защо изобщо общинарите трябва да ходят на работа? Или като ходят на работа защо да се възползват от прахоснически неща като отопление и осветление? Вадете бушоните! Истинският спестовник знае, че такива неща като столове и бюра също са разсипия, особено когато върлува такава икономическа криза. Нищо не пречи на общинарите да стоят накрак, а ако толкова искат да се топлят - да скачат на място. Така и сърцето укрепва, и организмът се съживява, а и пари се пестят.
Вън от шегата - провежданата в Бургас политика е явно доказателство за дефектите на мисленето у нас. Никой не говори за инвестиции, за развитие, цялото ни кризисно мислене все опира до рязане на разходи. До спестяване. Икономията е майка на мизерията, гласи древна като капитализма мъдрост. България винаги тръгва с крачки бързи именно към мизерията. После трябва ли да се чудим, че всичките ни бюджети, пардон пици, все постни излизат.




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8344130
Постинги: 1980
Коментари: 10405
Гласове: 95917
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930