Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2023 13:53 - Западът е в тотален шаш и паника! Израелското разузнаване разкри данни за чудовищните загуби на НАТО и на Украйна
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 2899 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 08.02.2023 18:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
НАТО вече е загубил 8000 войници в Украйна. Загубите на самата Украйна надвишават руските почти 9 пъти. Всичко това е толкова различно от победа, че ще бъде предложен "Минск-3", съобщава ТВ „Царград“.

Темата за „похабения мир“ буквално не слиза от страниците на западните медии и „социалните медии“. Не е чудно. Събитията в Украйна се развиват по такъв начин, че западните политици и военни все по-малко вярват в „победата над Русия на бойното поле“.

Ако е така, е време да помислите как да спрете руската офанзива и то така, че да се представи не като успех, а като поражение (за Русия). Освен това успехът е както военен, така и политически.

Изглежда, че Западът е решил как да стане това.

И защо може да се направи - също.

Две важни скорошни публикации ви карат да се замислите. Първата се появи в турската преса. Изданието Hurseda, позовавайки се на свои източници в израелското разузнаване Мосад (!), съобщи, че загубите на украинската армия в началото на януари 2023 г. трябва да се оценят по следния начин:

Украйна е загубила 302 самолета, 212 хеликоптера, 2750 БПЛА, 6320 танка и други бронирани машини, 7360 артилерийски системи, 497 системи за противовъздушна отбрана, 234 000 ранени, 157 000 убити и 17 320 пленници.

Също толкова важна е информацията за загубите на страните от НАТО на територията на Украйна. Според източници на Мосад, загубите на Запада в живата сила възлизат на 5360 „наемници“, 2458 военнослужещи от армиите на страните от НАТО и 234 военни инструктори.

Тоест целият НАТО, официално отричащ участието си в конфликта, с изключение на доставките на оръжие, загуби около 8 хиляди души в Украйна за 10 месеца. И почти всички съветски оръжия, наследени от страните от бившия Варшавски договор.

Експертите не са изненадани

Експертите на Military Review обръщат внимание на факта, че данните на Hurseda се „римуват“ добре с тези, които бяха озвучени в Съединените щати в началото на ноември: тогава се съобщава, че украинците, според техните американски господари, са загубили 100 хиляди войници и офицери (убити).

Като се има предвид интензивността на военните действия в Соледар, Артьомовск и други участъци на фронта, загубите биха могли да нараснат един и половина пъти.

Военни експерти посочват, че всички данни, дадени в турското издание, трябва да се приемат като оценки. По-интересно е съотношението на загубите, което според турски журналисти се споменава от израелското разузнаване. Според източниците на Хурседа за 10 месеца Русия е загубила почти 9 (!) пъти по-малко убити от врага.

Военният експерт, член на Руската академия на науките Иля Крамник отбелязва това:

"Американците знаеха за какво говорят, когато миналата есен в новото издание на FM 3-0 Operations върнаха огневата мощ към броя на определящите параметри на бойната мощ като цяло, като посочиха нейния разрушителен, съкрушителен и деморализиращ ефект".

Руската огнева мощ превъзхожда всичко, което НАТО може да постави в Украйна. НАТО започва да търси изход от война, която не може да спечели.

НАТО търси изход

Ето защо The Washington Post днес съобщава:
"Републиканците са по-малко склонни ... да вярват, че Съединените щати наистина са заложени на карта в конфликта ... 41% от републиканците са съгласни, че Русия трябва да получи украински територии в името на прекратяването на конфликта".

В същото време, според авторите на WP, повече от половината републиканци са против предоставянето на голям брой оръжия на Киев. Наистина, какъв е смисълът от това при такива загуби и такива перспективи - само загуби без никаква печалба.

Разбира се, не трябва да забравяме, че външната политика на САЩ в момента не се определя от Републиканската партия. Републиканците имат мнозинство само в долната камара на американския парламент. Така че би било наивно да се очаква, че техните настроения в момента ще доведат до някакви промени във военната политика на НАТО.

Но в същото време би било погрешно да се предположи, че не се очакват промени. Очакват се промени и освен това западните пропагандисти започват да подготвят самите украинци за тези промени.

Арестович вече го откри

Не друг, а Алексей Арестович, в близкото минало съветник на канцеларията на президента на Украйна, а сега „независим публицист“, каза онзи ден, че войната може да завърши по съвсем различен начин от очаквания от украинците, в резултат на което Украйна може да не върне всичките си територии и Западът е готов да следва този сценарий.

Според Арестович реална перспектива става Минск-3, известен още като „сценария на двете Кореи“, т.е. сценария за замразяване на конфликта по линията на съприкосновение на воюващите армии в момента на сключване на примирие. Ясно е, че от гледна точка на "украинския патриот" този сценарий е катастрофа:

„Какво ще се случи с едно общество, което се е насочило към завишени очаквания, но ще получи условен „Минск-3“?"

"Тази обратна пролет на несбъднатите очаквания ще ни удари толкова силно – в морала и всичко останало – че просто ще залинеем. Изходът от тази война може да бъде съвсем различен от този, който ни се струваше преди три месеца", каза още Арестович.

"И не защото коварните американци не дават оръжия или забавят, а защото за успех имаме нужда от 400 хиляди перфектно обучени войници с натовски оръжия... Имаме ли ги? Нямаме ги... Ние като общество не сме готови за такъв изход", смята Люся.

"Реших да го кажа като очакване на руската страна. Но най-неприятното е, че Западът мисли по същия начин и ние сме напълно зависими от тях. Какво трябва да направи Западът? Сценарият на две Кореи. Създайте Южна Корея с гаранции", смята той.

Арестович и подобни на него пропагандисти постепенно започват да убеждават Украйна и Запада, че „сценарият за двете Кореи“ – тоест сценарият за „разцепването“ на „незалежната“ Украйна – не е толкова лош. В някои отношения дори е добре. Активността на тази пропаганда показва, че такова предложение или вече е било направено, или ще бъде направено в близко бъдеще от САЩ на Русия.

Тук, разбира се, трябва да си припомним решителното "патица!" на Дмитрий Песков относно предполагаемото предложение на шефа на ЦРУ Уилям Бърнс за прекратяване на войната в замяна на 20% от територията на Украйна. И да приемем, че тази патица е точно онази рядка птица, която може да лети до средата на Днепър ...

Но само при едно условие - ако го искат не само на десния, но и на левия му бряг. Тоест, ако в Русия "партията на мира" успее да убеди държавата и обществото, че са прави.

Като се има предвид съотношението на загубите, потвърдени от противника, това не би било много желателно.

Какво следва от това?

Казаното по-горе изобщо не означава, че Западът се е отказал от идеята да ни нанесе военно поражение. Че при най-малката възможност няма да удари Крим. Че голямо настъпление срещу градовете на Запорожие, Херсонска област или Донбас, които вече са руски, е невъзможно.

Но врагът се страхува от поражение и провал на действията си. И той търси начини да избяга, "без да загуби лицето си". В тази ситуация е много важно да не сбъркаме за нас - и да използваме относителната слабост на противника, за да не се впуснем в нов "Мински процес", да не разделим руските земи по корейски модел, а да освободим Украйна и да постигнем истинска победа.

 



Гласувай:
9



1. raders - :) Голям бабаитлък наистина. Чи...
08.02.2023 14:01
:) Голям бабаитлък наистина. Чингис хан ще му завиди на Путин.
цитирай
2. dobrodan - Значи, през 1996 г. Украйна е разполагала с 889 танка,
08.02.2023 15:52
но към 2023 г. е загубила 6320 (и други бронирани машини).
Тия експерти нещо ме съмняват?
цитирай
3. iw69 - Добродане,
08.02.2023 18:54
това са глупости, което пишеш.
В Украйна са най-големите военни запаси на СССР и след края му тя ги наследява.
Само танковете 1992г. на Украйна са били над 6000, също и огромна, още по-голяма цифра БТР-и. Една част от тях дори да са били продадени след това за кеш пак са им били останали няколко хиляди единици бронирана техника.
Също и почти цяла Европа си утилизира старите съветски бронирани машини (танкове и БТР-и) в Украйна, цифра сигурно също гонеща, а може би и надминаваща 1000 единици. Само Полша изпраща около 250 танка. Стотици машини изпращат Чехия, Словакия, Румъния, Гърция (БТР-и), и др.
цитирай
4. radostinalassa - Преди да ни изнудят да подарим на укрите...
08.02.2023 19:47
своите С - 300, които пазят Козлодуй и София, знаем от кого, Аллах изля гнева си . Кой ще помогне на Сирия? ЕС има двойни стандарти.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4822723
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16458
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031