Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2010 18:26 - Към старозагорци: Защо биете министрите? Боеприпасите се горят не в Змейово, а на Баритна мина!!!
Автор: avangardi Категория: Регионални   
Прочетен: 938 Коментари: 0 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Към старозагорци: Защо биете министрите?

 Публикувано от sharp_mind на яну 19th, 

 

imageМного отрано започна недоволството към новите управляващи. Какъв знак е това? Ще изкара ли правителството на Бойко цял мандат? Особено след шумния провал на Желева… Не искам да правя прогнози сега, но нещата никак, никак не вървят на добре.

В окото на бурята се оказа министърът на околната среда и водите Нона Караджова. Но не природата се разбунтува този път, а народът, на който явно му пука за природата, и за собственото му здраве.

С нея беше и министърът на отбраната Николай Младенов и по време на срещата им с областната управа в града около 200 души се събраха на протест пред сградата. Гражданското недоволство ескалира и яйце се разби на метър от Нона Караджова върху вратата на областната управа. Николай Младенов пък беше заплют от протестиращ.

imageИсторически погледнато, не е странно недоволството на старозагорци. Все пак от Верея е започнало най-първото въстание срещу турския окупатор, нищо чудно оттук да тръгне и вълната, която ще помете сегашните управници. Не че имат кой знае каква пряка вина. Чисто и просто на народа му писна!

Голяма част от протестиращите старозагорци бяха с маски на лицата и транспаранти „Чист въздух и ясен отговор за Стара Загора!“ и „Спрете геноцида за децата ни“. Тяхното недоволство беше срещу обгазяването на града и и многогодишното бездействие на областната управа. На екоминистъра беше връчен буркан с плюшено мече в него, което символизира състоянието, в което се намират в момента децата на Стара Загора – принудени да останат вкъщи при обгазяване.

Всички в България трябва да подкрепят старозагорци. Градът е замърсен от индустриалните отпадъци които изхвърлят Тецовете, полигонът в Змейово и фабриката за брикети. На полигона се унищожават ракети по най-примитивния и стандартен начин. Всичко това е за сметка на здравето на хората. Трябва да се вземат мерки да се прекъсне безогледното индустриално замърсяване и се издигнат ясни европейски критерии за замърсяване на околната среда. Тогава печалбарите, които експлоатират и тровят народа неизбежно ще се бръкнат в джоба, за да си филтрират отпадъците си. Спомнете си Русе. Помнете Гълъбово! Всяко трето дете в тези градове страда от някаква алергия. Голяма част от старозагорци, които живеят по високи етажи, могат да потвърдят, че газовите облаци винаги идват от север, където е полигонът.

imageАко проблемите в града на липите идват от север, то проблемите на правителството явно ще започнат от Южна България! Време е този примитивизъм да спре! Време е в Стара Загора, Русе и Гълъбово въздухът да стане чист. Време е политиците да не мислят само за собствената си изгода, но и за народа си.



Тагове:   министри,   боеприпаси,


Гласувай:
10



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: avangardi
Категория: Изкуство
Прочетен: 8340630
Постинги: 1980
Коментари: 10405
Гласове: 95894
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930