Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2021 07:34 - АМЕРИКАНСКИ ЗАПИСКИ 2021 – 6
Автор: planinitenabulgaria Категория: Регионални   
Прочетен: 2094 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 01.08.2021 07:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     С посвещение на г/жа Радостиналасса, на г/н Венцивалери1951 и на г/жа ЦАВ12929:

             
                                      АМЕРИКАНСКИ  ЗАПИСКИ  2021 – 6

    В тези „записки” ще допълня малко картината на Лос Анжелес. За някои промени в нея написах, но има една, която ми направи много голямо впечатление, защото от всичките ми /към/  15 посещения тук, такова нещо не съм виждал.

    Винаги небето над града е било наситено с летящи самолети от всички видове, като се започне от полицейските хеликоптери и се достигне до презокеанските лайнери. Огромни самолети излитат, други бавно, като да стоят на едно място се спускат, това е велика гледка! Любимите ми - гърбавият Боинг 747 и двуетажният Еърбъс ги разпознавам, но разпознавам и други видове. Освен тях небето бе пълно с по-малки самолети за вътрешните полети и нискотарифните авиолинии, които са с боядисана в червено задна част. Под тях летят пощенски самолети, които от определен тип, с два реактивни мотора към корпуса на самолета, още по-ниско летят частните самолети. Под всичките кръжат неотменните полицейски хеликоптери, които облитат целия град.

  Небето над Лос Анжелес сега е притихнало. Радвам се когато видя да се спуска бавно някой огромен лайнер. Гледам за нашия тип Боинг, който е с 4 мотора, както и големия Еърбъс, но вече всичките самолети са само с по два огромни мотора.  

   Не мога да свикна с тази промяна. Като гледах самолетното воинство преди, през ума ми мина мисълта, Америка лети. Сега Америка ми изглежда притихнала. И се питам какво ли става с работните места на хората, ангажирани при въздушните превози, какво ли правят те сега, ще примине ли това чудо, от което печелят много производителите на надуваеми кукли и баснословно популярните онлайнпроститутки.

   Казах за решението на американските власти как да постъпват в този труден за страната момент за да не блокира икономиката на страната им – на изгубилите работата си и на родителите на деца дават по 450 долара на седмица и безплатна храна. Само да отбележа, че тази храна  в двора на училищата е като планина и просто няма как тя да бъде раздадена на хората за два дни. Пет дни тирове зареждат, за два дни това в багажниците на колите не може да се побере.  Разбира се, в тази храна има и некачествени продукти, напр. пъпеш, който не може да се яде. Но производителят, явно затънал в задължения е реализирал продукцията си и няма да банкрутира, продал е зелените си пъпеши. На тези, които отиват за храна, работниците им набутват още и още продукти, които не могат да бъдат изядени за седмица, ако пък колите са ванове или големи, положението става още по-сложно.

   Помощи от държавата в голям и много размер са получили и собствениците на фирм и на заводи с цел, раотните места на хората да бъдат запазени. За съжаление някои от тези производители са ползвали парите за да си изнесат производството в...Мексико. Помощта от  държавата те са позвали срещу държавата...

   Подобно нещо като постъпка стана в Германия преди около 25години. От Япония внасят автомобил Хонда със същите качества както Мерцедеса, но с цена 4 пъти по-ниска и с гаранция 5 вместо две години. Германците, за да запазят рабтните си места се дърпаха, дърпаха, купуваха ки техните автомобили. Сега обаче в Германия появи ли се по-евтин автомобил от техните, предпочитат го.

   Казвам и стоя отговорно зад твърдението си – с тия помощи за Ковида американците сега живеят по-добре от всякога, но на всички е ясно, че това няма да продължи дълго. Как американците обаче „усвояват” тези пари, които явно им идват в повече? По най-простия начин – откарват стария си автомобил в банката и го сменят с нов – разбира се последен модел, с още повече екстри и задлъжително да е голям като слон. Резултатът за около година, откакто в сила са помощите,  улиците на Л. А. наподобяват  на световно изложение на най-новите автомобили. Всеки път като идвам, виждам тук най-новите автомобили на фирмите по света, всеки път те ми се струват толкова красиви, че като да не може по-красиво нещо да се направи, но не е така. Модата на автомобилите тук се мени много бързо. По едно време се търсеше Мерцедес 550 и малкият Смарт. Сега никакъв Смарт няма, нито този Мерцедес, шлагер сега е Мерцедес 450. Да отбележа само, че авомобили Мерцедес има във всякакви модели. Има и малко автомобилии БМВ и АУАДИ, но много големи, защото в нормалните средният американец би могъл да влезе с обувалака и да бъде изтеглен с тирбушон.

    Тук искам да добавя, че америиканеца в това несигурно, ковидово време не иска да има пари, а дълг към банките, който е с лихва 3-4% и получи ли пари веднага купува нещо, от което получава отстъпка за данъците си, тук немалки. Купуването на НОВ автомобил намалява данъците на лицето.

   Най-разпространени сега тук са японските коли Лексус. Те са хитът сега – Лексус за всекидневно ползване или като лимузина. Освен тези автомобили, произведени от фирмата Тойота има и не толкова много Ниссан, Мазда, Хонда, всичките разкошни. Те се произвеждат специално за Америка и се големи като слонове. В класацията за най-сигурен автомобил се цитират Лексус от моделите 200 и 300. Вторият може дори да се паркира сам. Има и малко американски автомобили, произведени в Латинска Авериика, много красиви, но американците не ги предпочитат -  в социалните мрежи пишело, че един такъв автомобил се развалил...

   Други автомобили, доста разпространени тук са т. н. големи семейни ванове. Има доста, но нйй-популярната кола е Кадилак. Тя е възможност поне за 100 модификации как да бъде изпълнена задната й част като стаичка, като спалня, като товарен отсек. Тя си е направо микробус. Разходът й е към 20 л./100 км, базовият модел започва от 80000 долара, но много се ползва.

   Върхът на автомобилите обаче в Америка е ТЕСЛА. Той е изцяло електрическки, най-красив от всички, най-евтин в експроатация, в много варианти. Вече има и спортен вариант и високопроходим вариант с два електромотора без колектор, на всяка ос. Възможностите му са да пътува с едно зареждане на батериите са 600-700 мили, което означава 1000 км и зареждането му да трае само 15 мин. Търсенето на този автомобил е толкова голямо, че американците се записват за него. Интерес към него имат и дуги страни, но преди това трябва да се направи сервиз, защото технологията му е сложна както на военните ракети, на космическите апарати и на сексуалните играчки за възрастни. Видян между други автомобили да чака на светофар, той като да казва – аз съм автомобилът на бъдещето.

  Все по-голямо търсене има на електричедси автомобили Шевролет. Те за градско ползване са отлични, но трябва гараж или двор с ток.

  В момента тече съревнование между фирмите за боята на автомобилите. Не може да се каже какъв цвят е тя, но е прекрасна. Алуминиевите джанти вече наподобяват ръчна бродерия.

  Има и доста спортни коли за простаците. Най-скъпите са Бугати. Базовият модел струва 2 млн. долара, но ако някой желае екстри, цената нагоре не  ограничена. И за него се записват. Има и други такива, играчки да простаци, които бучат повече от самолетите при излитане. Суперскъпите двуместни спортни кабриолети се ползват от педерасите, които с тях демонстират сексуалната си ориентация и материалният си статус.  Кабриолет с два педераса, бучи повече от Боинг, чува се и музика.

   И накрая за тировете. Сега тях почти ги няма. Преди, натоварен с китайски стоки от Калифорния за вътрешността на страната, те хвърчаха по магистралите. Сега да срещнеш тир се случва много рядко. Американските тирове в сравнение с европейските са като колите Тесла в сравнетие с другите. Красив е комплексът  на мотора с кабината и на стаичката за почивка след нея. Всичко по тира блести, цветовете са различни, украсено и с дизайн е и ремаркето. Тирът вечер свети от всякъде с крушки с различен цвят. Те са няколко стотици и образуват фигури, надписи.  Само под него няма крушки.

   Видах тирове с по три моста на влекача и на ремаркето, с по четири гуми на мост, като единият мост бе повдигнат. При спускането му допустимото брутно тегло на тира се повишава от 75/80 до 100 тона. Други имаше с по два моста на влекача и ремаркето с гуми като на фадрома, за леки товари. Видях и огромни камиони с по два моста за превоз на леки товари, напр. дрехи, при които се изисква голям обем. Все едно огромни украсени детски играчки.

  Специализираните автомобили са в толкова разновидности, че само интелектники като Мая Манолова или умники като президентът ни могат да отгатнат за какво служат. Аз не!

   Наскоро гледах как Русия помага на Донецк, доставяйки им с прицепи, както те ги наричат, разни неща, според мен оръжия. Сравнявайки руските „тирове” КАМАЗ-и и КРАЗ-ове с тези, които виждам, през главата ми мина следния въпрос:

   Дали 3000 години преди маймуните тировете не са изглеждали точно така?
  
   Ако нЕкой недохаресва постинга ми - един музикален поздрав от мен:

 

   








Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. getmans1 - Доста народ - путлеристи ще пред...
01.08.2021 09:28
Доста народ - путлеристи ще предпочетат поздрава ... Знам за един който избран за високата чест да отговаря за говновоза в партизанското им село...
цитирай
2. krumbelosvet - И кучетата знаят
01.08.2021 10:30
И кучетата знаят за превъзходството на Запада в ЦИВИЛНАТА техника и особено в автомобилите.
Трябва да пусна ново издание на историческия ми пост от 17.11.2017 15:47 -
"Спор няма - 7-ми ноември загуби научно-техническата надпревара, с важни изключения, но изключения"
Прочетен: 7802 Коментари: 22
За да преставнат ПО-ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ между психо-десните да обръщат вниманието на нас, слепитае, върху това превъзходство като някакъв съкрушителен аргумент за вехтата им русофобия и антикомия.
цитирай
3. planinitenabulgaria - Не всички славитрифоновци /есктрактът от есенцията на простащината/ знаят
01.08.2021 20:50
getmans1 написа:
Доста народ - путлеристи ще предпочетат поздрава ... Знам за един който избран за високата чест да отговаря за говновоза в партизанското им село...


тази песен, но аз много я знам...
цитирай
4. planinitenabulgaria - Наскоро имаше среща между държавниците на двете най-велики държави на света,
01.08.2021 20:56
krumbelosvet написа:
И кучетата знаят за превъзходството на Запада в ЦИВИЛНАТА техника и особено в автомобилите.
Трябва да пусна ново издание на историческия ми пост от 17.11.2017 15:47 -
"Спор няма - 7-ми ноември загуби научно-техническата надпревара, с важни изключения, но изключения"
Прочетен: 7802 Коментари: 22
За да преставнат ПО-ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ между психо-десните да обръщат вниманието на нас, слепитае, върху това превъзходство като някакъв съкрушителен аргумент за вехтата им русофобия и антикомия.


Аммерика и Голямата страна, в която живеят най-щастливите хора на света. Те били еднакво велики по...въоръженията си. За промити мозъци като Вас това е най-важното, защото народът иска ракети мвесто масло, но и ма и други разлики - в Голямата страна дори в Москва нямат канализация и ползват говновози да изсмукват фекалните водии от болници и други. Простаците обаче държат на оръжията...
А Вас Ви поздравявам с песента под постинга ми. Вие явно не я познавате, но аз много я знам.
На основата на протащината, която Ви е обладала възникна това зло, простаците Радев, Манолова и Трифонов, които рушат страната ни в интерес на Путин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12183258
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031